X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    A jeśli chodzi o kaczy sposób chodzenia to powiem Wam że już nie ogarniam tego jak się poruszać. Wczoraj nie wymierzyłam dobrze przestrzeni w którą mam się zmieścić i niestety skończyło się na tym że klamka mi w pępek weszła :/ Myślałam że się zaryczę na śmierć bo mi się chłopcy nie ruszali ale na szczęście chyba sobie grzecznie spali wtedy bo wieczorem jak przyszła pora na spanie to oni oczywiście postanowili się zabawić :P

A powiem Wam że wczoraj usilnie próbowałam nagrać ich wygłupy bo brzuch to normalnie szaleje ale za każdym razem jak uruchamiałam kamerę w telefonie to Oni jak na złość stawali się wyjątkowo nieobecni :P Masakra!
    Ewelcia, też tak mam. Jak chcę pokazać mężowi jak młody skacze to ten się uspokaja. Normalnie na wariatkę wychodzę. Ostatnio polowałam na niego ponad godzinę z kamerką i w końcu się udało, ale musiałam sporo poczekać:)

Ewelcia lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:
    Szybko w sensie, że w odstępie 12 h a nie 24 tak jak pisałaś wcześniej, że podają :)

Misia- Iskierka śliiiiiczna ! <3 ale pewnie jak się właduje w kałużę to już nie jest taka biała :P
    Jak pada i są kałuże to wraca z długiego spaceru cała czarna. Ale jak tak się w wodzie i błotku utapla to jest chyba najszczęśliwszym psem na świecie:) My trochę mniej bo we dwójkę musimy ją wycierać:p

ziolko, Fasia lubią tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    O tutaj :) http://allegro.pl/materac-lateksowy-kokosowy-dwustronny-120x60-atest-i4945542254.html

materac jest też gruby - 10 cm co jest jego atutem bo takiego szukałam
    Faktycznie fajny i cena też ok. Muszę zapisać linka, żeby o nim pamiętać jak przyjdzie pora wyboru materaca.

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Mi teściowa mówiła, że na rany poporodowe najlepsze jest szare mydło, ale pewnie dzisiejsze szare mydła to są jakieś wynalazki. A marsylskie, dobra myśl :) Dopiszę do swojej listy.

Marsylskie tez w pana gogle tłumacza wpisze moze i tu w mydlarni jest tez takie to zapytam tylko sprawdzę jak po Angielsku się zwie .

haneczka lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANKA przykre to troche z tym lekarzem, ale najważniejsze ze z dzidzia i szyjka wszystko ok :)
    KASIAKWIATEK a Ty jak po wizycie? Miałaś dac znać!

Anka1501, KasiaKwiatek, Agusiek89 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Rudzia - ja w całej ciąży przytyłam 0,5 kg. I co, moje dziecko nie rośnie? Rośnie i jest zawsze w normie :) Nasza waga, a waga dzieci to dwie różne kwestie :)

A na zatwardzenie nie ma nic lepszego, według mnie, jak 1-2 jabłka dziennie. Działa, jak natura chciała! :D

Serio??? 0,5kg? Jak tyś tego dokonała?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Mam to samo! Chodzę normalnie, siedzę tak jakbym miała rodzić z szeroko rozstawionymi nogami, a, żeby się podnieść wyciągam rączki do męża i robię słodką minę. ;)
    Ja tez tak siedzę :D nogi nie podniosę juz tak wysoko nawet buty zakładam różnymi sposobami haha moj Rafal śmieje się i mówi ze sobie dzielnie radzę :)

• Gosha Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem ze temat był poruszamy, ale nie pamietam opinii... Chce kupić teraz ten laktator elektryczny, nie wiem jaki. Tyle tego na rynku... Macie juz jakiś typ, lub co lepsze jakiś sprawdzony z poprzedniej ciazy?
    Ja miałam manualny... Nigdy wiecej.

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień boberek :-)

Anka sto lat w szczęściu, łatwego i przyjemnego porodu, przespanych nocy i zdrowego brzdaca :-)

Fasia, Anka1501 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida co ty 0,5 kg tylko jej ja ciekawa ile ja przytyłam ale niewydane mi się zeby sporo było na plusie zobacze w poniedziałek .

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Dziewczyny wiem ze temat był poruszamy, ale nie pamietam opinii... Chce kupić teraz ten laktator elektryczny, nie wiem jaki. Tyle tego na rynku... Macie juz jakiś typ, lub co lepsze jakiś sprawdzony z poprzedniej ciazy?
    Medela słyszałam ze dobry elektryczny jest bo dziewczyny na Szkocji wątku zachwalały .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 15:04

Gosha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:

Ja duzo dobrego slyszalam o medela mini electric. Na tego jestem sfokusowana. Maz wie jak wygląda wiec jak będzie taka potrzeba to tylko wyskoczy do apteki i zakupi. Na pewno sa teraz w super pharm za 249 zeta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 15:05

Krysti, Gosha lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia piesek przecudny..a jak urosl! masakra, jeszcze niedawno na zdjeciach taka kuleczka byla :D ja tez mam bialego psiaka ( i czarnego)...tyle,ze to terrier, sunia...wystarczy 5min na zewnatrz i wyglada jak swinka..tym bardziej ze to albinos z rozowa skorka..no jak prosiaczek z kreskowki :D misia ile psinka juz ma miesiecy?

Co do materaca..ja dostalam nowy, zapakowany jak kupowalam uzywane lozeczko z przwisjakiem...super trafilam naprawde...juz ze 2 miesiace temu...lozeczko debowe i tdebowy przewijak z polkami i wbudowana dosyc spora wanienka...dostalam od babki bonusowo ten materacyk, plastikowy, duzy kuferek na kosmetyki kapielowe ( on sam ok 10f kosztuje nowy), 3 nowe przescieradelka, 2 uzywane kocyki misiowe ( szary i zolty) a wszystko to za 70f...jakbym miala to wszystko kupic nowe, jeszcze debowe to ok 500f by mi to wyszlo..zestaw jak nowka. nawet jeszcze nowoscia pachnie, ani jednej ryski nie ma. Przewijak zlozylam dla wlasnej przyjemnosci, ale lozeczko stoi rozlozone w patio.
    Trzeba bedzie wszystko skladac i tak, bo znajomy anglik zalatwil nam super dom! kuzwa jak ja sie ciesze! przeprowadzka planowana miedzy 20 lyutego a 10 marca ( do tego dnia mam zaplacony czynsz)...domek wolnostojacy, tez z ogrodkiem..nie chce zaliczki bo nas zna..a to juz odpada ok 500f :D zgadza sie na psiaki :D na dodatek jest 100f tanszy niz dotychczasowy dom a metrazowo 2 razy wiekszy! plus piwnica i strych...no zyc nie umierac :D i tylko 5min z bucika do studia..oszczedzamy ok 1hr dojazdow dziennie i minimum 150f miesiecznie na benzyne :D

Dziewczyny ile kupujecie podpasek poporodowych? ja ma na razie 10, jedna paczke i sie zastanawiam ile kupic...z tego co pamietam z synkiem oczyszczalam sie ok 4 tygodni, ale nie pamietam z jaka czestotliwoscia.

misia83, Fasia, Lali, Angela89 lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    '

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 21:56

Krysti, Fasia, CzaryMary, Gosha, haneczka, Ewelcia, Angela89 lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka gratulacje 30 tego :)

mimka84 lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    gosha a dlaczego manualny nie? ja zakupilam manualny, ale kupilam od babeczki, ktora planowala karmic ale nie karmila wogole..wszystko w folii i pudeleczkach...koszt takiego zestawu to ponad 100f a ja dalam tylko 30, wiec jesli faktycznie manualny okazalby sie ciulowy to duzo nie dalam..w sumie w tym zestawie mam pompe manualna..jakies 250-300 wkladek laktacyjnych..tyle samo woreczkow do przechowywania pokarmu, sterylizator elektryczny do butelek, smoczki, odgrzewacz do butelek, sloiczkow..3 male buteleczki po 125ml i 6 duzych po 250ml..i szczotke do czyszczenia butelek..no tak malo za to dalam, ze nawet jesli sie nie przyda nic oprocz wkladek, woreczkow i podgrzewacza to itak kupujac je osobna zaplacilabym znacznie wiecej..co dokladnie bylo nie tak z reczna?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka ja gdzieś czytalam ze do szpitala to tych galganow należałoby wziąć 2 paki.

Wlasnie zapomnialam się pochwalić ze tez wskoczylismy w 30 tydzień :-) w tym tygodniu foty nie bedzie :-)

weronika86, misia83, Krysti, Fasia, mimka84, Gosha, Eweliśka, Angela89, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Witam się w 30 tygodniu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aniu, 100 lat, dużo zdrówka i cudownej kruszynki w dogodnym terminie :)

Misia, piesek śliczny i widać że ma pozytywne nastawienie do świata.

Ewelcia, ten materac jest rewelacyjny. Też sobie zapiszę linka żeby go zamówić jak już przyjdzie pora. Nie ma gryki a dla mnie to bardzo ważne, a kokos faktycznie dobry na początek, potem się odwróci i tyle. No i cena bardzo rozsądna. Na próżno szukać takich materacy w smyku czy oleńce.

Dziś jak byłam po syna w szkole to spotkałam taką panią, z którą znam się z placu zabaw jak Krzyś był mały i kiedyś ona mi powiedziała że miała bardzo zły sen o mojej ciąży. Nie będę Wam pisała co dokładnie jej się śniło, bo nie chcę sama sobie ciśnienia podnosić. Ale dziś się zapytała jak się czuję, no i mówię że dobrze, a ona tak się dziwnie spojrzała i mówi "aby tylko dziecko się zdrowe urodziło". Ludzie to czasem nie mają wyczucia :(
    ja pierdziule mimka..ja bym wybuchla i dala jej w pysk!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Werka ja gdzieś czytalam ze do szpitala to tych galganow należałoby wziąć 2 paki.

Wlasnie zapomnialam się pochwalić ze tez wskoczylismy w 30 tydzień :-) w tym tygodniu foty nie bedzie :-)
    no to dokupie jeszcze jedna...gratuluje 30tc a czegoz to foty nie bedzie? :) ja wchodze w 30tc dopiero w przyszla srode :D

Militta110816 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka przykre co ta pani ci powiedziała nie słuchaj i lepiej omijaj ją szerokim łukiem.

‹‹ 2064 2065 2066 2067 2068 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ