X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAB wrote:
    Łobuziaki nasze
    Ciekawe jak się urodzą jakie będą:) czy spokojne czy tez takie Rozbrykane:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    :(
    mnie plecy bolą jak leze masakra jakas :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 21:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Wzięłam paracetamol i posmarowalam kręgosłup maścia ale to nic nie dało :( a co to będzie przy porodzie?? :/
    A maść konską mozna uzywac w ciazy tak pytam bo mam i niewiem czy mozna tak bym sobie nasmarowala plecy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 21:37

• KASIAB Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Rwa kulszowa :( strasznie meczy mnie od paru dni ale od kilku godzin nie jestem wstanie stanąć na lewej nodze. Kuzwa co za ból :(
    Ojej ja miałam z tym problem 2-3mies ciąży, ostatnio 20-25tydzien spojenie ale juz póki co sobie z tym poradzilam..

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    mnie plecy bolą jak leze masakra jakas :/
    Najgorzej jak wieczorem się człowiek walnie do łóżka na plecy, krzyż zaczyna strasznie boleć. Mój mąż mówi że to dlatego, że mięśnie przy kręgosłupie się rozluźniają i dlatego. Eh uroki ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 21:39

Krysti lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ciekawe jak się urodzą jakie będą:) czy spokojne czy tez takie Rozbrykane:)
    Moje ma być grzeczne po Tatusiu,wiec...

Krysti lubi tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Najgorzej jak wieczorem się człowiek walnie do łóżka na plecy, krzyż zaczyna strasznie boleć. Mój mąż mówi że to dlatego, że się mięśnie przy kręgosłupie rozluźniają i dlatego. Eh uroki ciąży.
    No mam to samo jak leze to o matko muszę usiąść na krawędzi czasem w nocy i posiedzieć tak z chwile.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 21:39

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    Ania - 1oo lat! :)
    Ja 21 marca skończę 30 lat buuu :/ chciałam drugą dzidzię przed 30-stką ale chyba mi się nie uda ;) chociaż kto wie... z terminem na 5.04... No i będą dwa barany w domu ;) na dodatek baby hehe mąż skorpion a syn waga... oj będzie się działo ;)

Mam pytanie do dziewczyn które zamawiały u Natalii w końcu mam fundusze na zamówienie... ona ma jakiś wzornik materiałów? albo sklep z którego zamawia i można tam sobie wybrać? Czy może jak prześlę jej fotę o jaki mi chodzi to zamówi? Wolałabym zamówić wszystko u jednej osoby, a nie dzielić. Z góry dzięki za podpowiedz! :) AA i jeszcze ile liczyła za ochraniacz na łóżeczko 180x30 cm? :)
    justinka u mnie tez beda dwa barany :-) ja i mala...no i lew j blizniak :-) tez nie lada oolaczenie :-) zdominujemy domostwo z moja corcia :-) juz sie troszke uspokoilam dzieki za podtrzymanie na duchu...zestresowalam sie w pierwszym momencie ale w sumie z wynikow na ktore czekam to travedii nie bedzie..spodziewam sie grzybka albo infekcmi bo swedzi pipka :-) moja mala juz caly dzien aktywna..siedziec nawet dluzej nie moge tak sie mala dupka rusza! dalabym klapsa w te gule pod lewym zebrem ale jak pisalam to nie wiem czy to nie glowka :-) ale by bylo...widze po mezu ze widzac mon juz spory brzuch i suwaczek na belly chlopak sie stresuje...przy pierwdzym sie nie stresowal chociaz jak mu ostatnio wspomnialam,ze on stasia wynosil na rekach do domu to stwierdzil,ze odkad sie bole u mnie zaczely to nie pamieta nic :-) haha ani drigi do szpitala, ani porodu ani wyjscia..biedulka musial byc przerazony...troszke sie biedak stresuje bo zalezy mu bardzo zeby zdazyc z przeprowadzka i zeby zostala kasa aby zostac po porodzie ze mna w domciu...staram sie go uspokic,ze nic od niego nie wymagam...zdazymy to zdazymy..jak nie to tez sie wsiat nie zawali nie?

Robotka1, mimka84, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • mimka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzej jak się na bok chcę przekręcić z takiej pozycji na plecach haha. Krzyk, wycie, stękanie, jak stara babcia.

Anka1501 lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka pisz śmiało myślę że Natali to bystrzak:D sama też fajnie umie doradzić jak trzeba:) zapytała mnie co mi się podoba podesłała kilka wzorników i własciwie z tego co wybrała do mojegu gustu wybrałam materiały główne:)KRYSTI jeszcze się zdziwisz jakie dzieci potrafią być po porodzie:) takie sama jak w brzuchu:) jak są aktywne w nocy to tak bedzie po porodzie:Dtaka brutalna rzeczywistość:D a wiecie co dziś wyczytałam? że przy karmieniu nie powinno się zmieniać piersi. booooo? bo najpierw leci mleko bogde w cukry a potem to treściwe mleko więc jak zmienimy dziecku pierś to podamy mu dwa razy te cukry czy węglowodany jak komu wygodniej nazwać i to...uwaga-sprzyja kolkom!!! dlatego dziewczyny nie zmieniamy piersi podczas jednego karmienia tylko karmimy z jednej:)

mimka84, Krysti lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 21:59

weronika86 lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Najgorzej jak się na bok chcę przekręcić z takiej pozycji na plecach haha. Krzyk, wycie, stękanie, jak stara babcia.
    Ja przy tym bólu tez stękam moj mówi ze to początek dopiero masakra juz siedzę na krawędzi bo nie wyleze łupią plecy .

mimka84 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko nie wyobrażam sobie porodu w takiej sytuacji :(

• mimka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam że ten pierwszy rzut mleka służy do napicia się, ugaszenia pragnienia, a potem właśnie dalsza część to posiłek.

Ida lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Rudzia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2mgo0gk.jpg

30 tydzien mojej corci ! :)

Krysti, mimka84, Anka1501, ziolko, Robotka1, Lali, CzaryMary, Gosha, hwesta, Fasia, Militta110816, Ida, mantissa, Bambi85, weronika86, haneczka, KasiaKwiatek, sylvia007, liloe, Eweliśka, misia83, Ewelcia, Agusiek89 lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Justinka pisz śmiało myślę że Natali to bystrzak:D sama też fajnie umie doradzić jak trzeba:) zapytała mnie co mi się podoba podesłała kilka wzorników i własciwie z tego co wybrała do mojegu gustu wybrałam materiały główne:)KRYSTI jeszcze się zdziwisz jakie dzieci potrafią być po porodzie:) takie sama jak w brzuchu:) jak są aktywne w nocy to tak bedzie po porodzie:Dtaka brutalna rzeczywistość:D a wiecie co dziś wyczytałam? że przy karmieniu nie powinno się zmieniać piersi. booooo? bo najpierw leci mleko bogde w cukry a potem to treściwe mleko więc jak zmienimy dziecku pierś to podamy mu dwa razy te cukry czy węglowodany jak komu wygodniej nazwać i to...uwaga-sprzyja kolkom!!! dlatego dziewczyny nie zmieniamy piersi podczas jednego karmienia tylko karmimy z jednej:)
    Dobre rady Robotka czyli jedną przy jednym karmieniu a drugą przy drugim i tak na zmianę najlepiej .

mimka84, Robotka1 lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia napisałaś tak ładnie do góry nogami? Czy ktoś pomagał?

mantissa, Krysti, Agusiek89 lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Tylko nie wyobrażam sobie porodu w takiej sytuacji :(
    Jej Ania myśl pozytywnie bedzie dobrze by ci to przy porodzie tylko nie przyszło.

mimka84 lubi tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka siostra mi napisala :P

mimka84, Krysti lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    A maść konską mozna uzywac w ciazy tak pytam bo mam i niewiem czy mozna tak bym sobie nasmarowala plecy.
    Jak najbardziej końską można... pamiętam jak coś mi się podziało z ręką jakoś w październiku to w aptece tylko i wyłącznie tą maść mogli mi dać, na szczęście pomogło :)

Krysti lubi tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
‹‹ 2078 2079 2080 2081 2082 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ