Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJustinka wrote:Jak najbardziej końską można... pamiętam jak coś mi się podziało z ręką jakoś w październiku to w aptece tylko i wyłącznie tą maść mogli mi dać, na szczęście pomogło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 21:52
-
Ja juz jutro zobacze Wojtusia
oby tylko wszystko było ok z małym no i z szyjka ... Nie mogę się doczekać juz
jutro rano ciężko mi będzie wysiedziec pewnie hehe.
Ale mi się mały zaczal wypychac aż trochę boli czasami ale nie ma co się dziwić jak po jednej stronie brzusia wielka gula się pojawiaCzaryMary, Krysti, Robotka1, weronika86, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
oki dobranoc dziewczynki:)
Rudzia fajne zdjęcie:) opraw sobie w rameczkę bo wygląda gustownie:)
Krysti a no pewnie każda informacja jest po to że być moze się komuś przyda:)
tzn wiesz, to nie jest tak do końca z tym cycem bo jak Ci młode wyssa wszystko z jednej nadal głodne to wtedy zmieniamy ale nie zmieniamy np w połowie karmienia bo to prawdopodobnie błąd.
więc albo malec najada się z jednej i dopiero łapie drugą albo kończy na jednej:)
zobaczysz ten system się wypracowywuje instynktownie:)
pamiętam jak miałam kłopot z zapamiętaniem z którego ccyka ostatnio karmiłam;)Krysti, Rudzia, KasiaKwiatek, mimka84, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRobotka1 wrote:oki dobranoc dziewczynki:)
Rudzia fajne zdjęcie:) opraw sobie w rameczkę bo wygląda gustownie:)
Krysti a no pewnie każda informacja jest po to że być moze się komuś przyda:)
tzn wiesz, to nie jest tak do końca z tym cycem bo jak Ci młode wyssa wszystko z jednej nadal głodne to wtedy zmieniamy ale nie zmieniamy np w połowie karmienia bo to prawdopodobnie błąd.
więc albo malec najada się z jednej i dopiero łapie drugą albo kończy na jednej:)
zobaczysz ten system się wypracowywuje instynktownie:)
pamiętam jak miałam kłopot z zapamiętaniem z którego ccyka ostatnio karmiłam;)no zobaczymy jak to jest jej ty juz to przechodziłas to wiesz nie ma to jak rada Matki doświadczonej mającej juz dzieci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 22:04
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja pamietam ze jsk z jednej karmiłam to na drugiej pieluchę trzymałam, pryskała jak ze strzykawki... Hihi, teraz sobie to przypomniałam. Miałam duzo pokarmu, a jak mały 3 godziny pospal to nie było rady, z jednego jadł a z drugiego fontanna ns całego.. A mój maz stal z wielkimi oczami i mówił : ja pierd... Jak to działa!!! Haha!
mantissa, weronika86, Anka1501, KasiaKwiatek, Krysti, Fasia, mimka84, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
Ida wrote:Robotko - do blokowania reklam polecam AdBlock
Co do poduszek do karmienia, to u nas w wyprawce szpitalnej jest wyszczególniona, że jest potrzebna. Ja mam tą długą do spania, ten kojec, ale muszę kupić tą mniejszą, bo nie wyobrażam sobie brać tych 190cm do szpitala...
Serio, taki wymóg ze szpitala? Trochę dziwne, bo kurczę jakby nie patrzeć dla niektórych to może być tylko taki gadżet i dodatkowy wydatek.
Ja też AdBlocka używam, chyba od zawsze.Inaczej na youtube bym oszalała.
Rudzia, mi też się marzy taka fotka, ale jeszcze troszkę poczekam.Ida lubi tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:Justinka pisz śmiało myślę że Natali to bystrzak:D sama też fajnie umie doradzić jak trzeba:) zapytała mnie co mi się podoba podesłała kilka wzorników i własciwie z tego co wybrała do mojegu gustu wybrałam materiały główne:)KRYSTI jeszcze się zdziwisz jakie dzieci potrafią być po porodzie:) takie sama jak w brzuchu:) jak są aktywne w nocy to tak bedzie po porodzie:Dtaka brutalna rzeczywistość
a wiecie co dziś wyczytałam? że przy karmieniu nie powinno się zmieniać piersi. booooo? bo najpierw leci mleko bogde w cukry a potem to treściwe mleko więc jak zmienimy dziecku pierś to podamy mu dwa razy te cukry czy węglowodany jak komu wygodniej nazwać i to...uwaga-sprzyja kolkom!!! dlatego dziewczyny nie zmieniamy piersi podczas jednego karmienia tylko karmimy z jednej:)
A co do karmienia ja dawałam pierś na zmianę, ale nie przy jednym karmieniu.... jak o najpierw karmiłam prawą to za te 3h lewączy nawet za 2h, bo mój głodomór to by ciągle przy cycu był, momentami miałam wrażenie że nic nie robię tylko go karmię
EDIT
Też pamiętam, że karmiąc jedną to z drugiej leciało
Ale i tak najlepiej było widać jak to 'sika' jak odciągałam laktatoremWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 22:21
Gosha, Krysti lubią tę wiadomość
-
kurcze ale w Waszych szpitalach te listy potrzebnych rzeczy są rozbudowane, u mnie jest cos takiego:
•przybory toaletowe
•dwa ręczniki (najlepiej kąpielowy i zwykły)
•pantofle
•klapki pod prysznic
•szlafrok
•krem lub pomadka do zwilżania ust
•1 butelka wody mineralnej niegazowanej
no i dokumentacja medycznaAnka1501 lubi tę wiadomość