X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok ja spadam, musze sie zdzremnac godzinke bo mnie zmulilo...o 11 musze wyjechac po sprzet..kurka 2hr jazdy ..szhit :( i zakupy, obiad i do roboty..musze sie zdrzemna bo pozniej padne na ryjek

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Sylvia a ten kocyk baby ono juz dotarl do Ciebie? Fajny jest?
    Dotarł, mi się bardzo podoba, nie jest taki typowo polarowy, tylko taki bardziej gładki i nie bardzo gruby, taki średni. Mi odpowiada, bo jeden taki ciepły już mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 10:18

Lali lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Krysti mi się nawet wyrwać za bardzo nie chce a Ty takie plany:D pewnie rób podziwiam że masz chęć:)

A tak wogóle dzień dobry Dziewczyny:)

Kurde Wy już poprane wszystko a miałam dziś pytać czy rożki i kocyki też poprać, ale w trakcie zdałam sobie sprawę że to oczywiste:P
    Mysle po porodzie bo to jednak czas zajmuje a i tak mi pani zrobi kosmetyczka bede miec na dlugo i spokój z farbowaniem :)

Eweliśka lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) się witam i idę cały wczorajszy dzień nadrabiać :D
    cały dzień spędziłam w Leroy ale płytki do łazienki i kibelka zamówione :) meble zamówione :) do końca tego tygodnia jestem w domu a od poniedziałku u taty bez netu :( przez trzy tygodnie :( chyba, że będę miękka i sobie orange starter kupię :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    dziewczyny pilnujecie spozycie wody? mnie maz zaczal kontrolowac..co 1,5hr szklanka wody...bo butelke 2l mam 3 dni..za malo pije zdecydowanie

wlasnie sie obudzilam zE za pojutrze juz 30ty tydzien :D

No ja się staram bardzo dużo pić żeby wód płodowych trochę było więcej zobaczymy czy to cos pomoże

weronika86 lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Cześć :) się witam i idę cały wczorajszy dzień nadrabiać :D
    cały dzień spędziłam w Leroy ale płytki do łazienki i kibelka zamówione :) meble zamówione :) do końca tego tygodnia jestem w domu a od poniedziałku u taty bez netu :( przez trzy tygodnie :( chyba, że będę miękka i sobie orange starter kupię :D

Kupisz bo nie wytrzymasz bez Nas :D

CzaryMary, Eweliśka, shimmer_lip lubią tę wiadomość

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :)

Powiedzcie no mi, możecie polecić jakiś totalnie bezzapachowy balsam? Bratowa męża też jest w ciąży i nie toleruje żadnych kremowych zapachów i biedna się martwi że trzeba się smarować a ona nic nie robi :P

Miłego!

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ją miałam ciężką noc, śniło mi się, że rodziłam, a poród nie postępował :-( i czułam ból, a jak się obudziła to dalej go czułam, wiecie taki miesiączkowy i chyba stąd ten sen.
    Co do prania to ja też jeszcze nic w tej kwestii nie zrobiłam. Popiorę wszystko w lutym, jak komoda po Gabi mi się zwolni. Wogóle to jeszcze większości potrzebnych rzeczy nie mam, w tym miesiącu kupię jeszcze butelki smoczki i inne akcesoria dla dzidzi, a w następnym koszulę, szlafrok, biustonosze i co tam mi jeszcze zostanie na liście.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    czary a ile wszystkich masz? ja mam na razie tylko 5 ale zastanawiam sie ile dokupc, bo wiem ze za malo.. do czego bedziesz uzywac tetr?

Tetrowych mam 20 i 2 flanelowe. Używać będę do wycierania pysiaka, jako ochronę ramienia przed ulewaniem, na dno wanienki, przykrycia dzida w gorące dni:-)

A i kupilam gruby, ciepły kocyk. Stwierdziłam ze nie bede kupowala jakiegoś kombinezonu cieplejszego. Będę małego przykrywala tym grubym kocem :-)

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:

Powiedzcie no mi, możecie polecić jakiś totalnie bezzapachowy balsam? Bratowa męża też jest w ciąży i nie toleruje żadnych kremowych zapachów i biedna się martwi że trzeba się smarować a ona nic nie robi :P

Miłego!

A oliwa z oliwek nie przejdzie ?:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:

Miłego!
    Marta ja używam balsam przeciw rozstępom mamma ziaja. Właściwie bez zapachu i super się rozprowadza i wchłaniania szybko. Jestem bardzo zadowolona

Agusiek89 lubi tę wiadomość

• Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:04

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    No ja się staram bardzo dużo pić żeby wód płodowych trochę było więcej zobaczymy czy to cos pomoże

A ja sobie obiecuje że będę dużo piła, ale jakoś rzadko mi wychodzi:(
    czasem mi się wieczorem przypomni a wtedy to już nie pije żeby nie biegać 10 razy w nocy

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mustela ma też opcje bezzapachową.

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to dzień dobry Brzuchatki :-D
    Wy z powerem, o praniu i prasowaniu mówicie a ja leń. Mój Kuba ze mna w domu, ma tydzień urlopu, dziewczyny na nartach więc korzystamy :-D
    Właśnie zjedliśmy śniadanie w łóżku, w sypialni, oglądając film Woody Allena :-D

Agusiek89, CzaryMary, Gosha, Fasia lubią tę wiadomość

• Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:20

Agusiek89, sylvia007, Robotka1, Lali lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale noc miałam słabą, spałam owszem ale kręgosłup mnie boli i z boku na bok się obracałam, na plecach to tylko chwilę wytrzymuję. Co do rozstępów to w poprzednich ciążach mi się udało, w pierwszej owszem delikatne na piersiach ale od spodu :-P, brzuch super, w drugiej też mnie ominęło i mam nadzieję, że teraz też tak będzie. Oczywiście smaruję profilaktycznie ziają.

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczynki za pomoc! :) Mam nadzieję, że coś jej spasuje z Waszych propozycji.

Mi też się dzisiaj nic kompletnie nie chce. Dobrze, że chociaż Wy macie takiego powera to może nie popadnę w totalne odrętwienie jak Was będę czytać :D

Mąż wczoraj z bratem swym piwkował i mi śmierdział przez pół nocy! :( Tak swoją drogą, to jakoś mi się zatęskniło za zimnym piwkiem :D

Gosha lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta jeszcze Mamamil nie pachnie :) chociaż to to akurat baaardzo subiektywna sprawa bo ta ziaja co ją Kasia poleca to dla mnie pachnie dzidziusiem :)

Ja dziś leżę i pachnę po tym wczorajszym lataniu :) no dobra pranko zrobiłam i powiesiłam i może kwiatki zaraz przesadzę :) ale potem leżę i się byczę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 10:41

Gosha lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
‹‹ 2127 2128 2129 2130 2131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ