X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kochan! Fasia moja mala tez strasznie reaguje na glaskanie...mi sie az plakac chce ze szczescia jak to widze..moj mnie do psychiatryka zamknie :D normalnie jak glaszcze i przestane nadal trzymajac dlon na brzuchu, to pod sama dlonia wyskakuje mi syrka :D normalnie czuc ksztalt syrki! bedzie duza syra po mamusi :D hahah
    ja mam dzisiaj 78 dni do porodu ( suwak trzyma mi to dzien do tylu nie wiem dlaczego), czas faktycznie mega sie kurczy :D ja mam juz poprane kocyki, spiworki, myjki i tetry..dzisiaj jak dam rade biore sie za prasowanie...
    o 8 musze zawiezc malego, juz zakomunikowalam ze po feriach juz sam podrozuje w dwie strony autobusem ( teraz tylko wraca) bo ja juz nie daje rady wstawac o 6.30, spieszyc sie, latac po schodach, budzic go po 3 razy ...a jak pospie do 8 to caly dzien super sie czuje...w sumie i tak poczatkowo ustalalismy ze tylko do nowego roku go woze takze i tak mial dluzej..nie dam rady dluzej jeszcze z rana w korkach stac...
    dzisiaj czeka mnie 2hr minimum jazdy samochodem po sprzet do studia..jakos tego nie widze! :D oj bedzie bolec dupsko...
    i jeszcze z roboty wroce dopiero kolo 20.30 :( ale mam zajefajnego klienta wiec bede wpadac :D na razie siedze z wami do 8

humorek mam super, nie uwierzycie,ze pierwszy raz od 2 lat nie obudzilam sie z biegunka! wydaje mi sie,ze to zelazo tak pomaga i niejedzenie chlebka...waga od 10 dni taka sama a nie skacze o cale kiligramy :D

wczoraj jak przytulilam sie brzuchem do ledzwi mojego Patryka, mala takiego mu kopa zasadzila hahahahahaha az podskoczyl i mowi : jezu ile sily ona ma i dlaczego mnie kopie w tylek? WIDOCZNIE CI SIE NALEZALO! hahha :D

Lali, CzaryMary, Krysti, Fasia lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Uuuuu Hwesta. Wspolczuje Tobie, mężowi i Ali takze. Wydzielina to na pewno po luteinie. Ginka dlatego dala mi duphaston bo powiedziała zer pacjentki lutki nie lubia ze wzgledu właśnie na te wycieki.
    A u mnie tez niefajnie w tamtych rejonach.... Po ostanim incydencie z drapnieciem szyjki zostalam wyjalowiona octeniseptem no i niestety swedzi mnie niemiłosiernie. Lactovaginal średnio pomaga :(

Jem na śniadanie pizzę !! Omg :-)
    wspolczuje, mnie juz przestalo swedziec, jeszcze 3 dni antybiotyku...ikupilam jakis VAGISIL z bakteriami, jak na arzie widac roznice, czuje ulge..przez pierwsze dwa dni mialam strasznie duzo sluzu, dzisiaj jeszcze nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 08:46

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny Werka Ty tez juz poprane?? Łapie doła :P

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czary tylko wlasnie lutka dopochwowa dziala szybciej np na skracajaca sie szyjke wiec wydaje mi sie ona dobra opcja dla hwesty..

Fasia lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary no beznadziejnie ona wycieka:/ cały czas mokro i odparza mnie na zewnątrz jak tak wycieka i to swędzi troche...no ale kazali brac,trudno... i to dwa razy dziennie, wiec co wycieknie to już nowe wkładam ;) ok,ide spróbować zasnąć

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Jeny Werka Ty tez juz poprane?? Łapie doła :P
    lali tylko 2 prania..ciuszkow jeszcze nie ruszalam. to tylko 2 kocyki, 5 tetrow, 3 myjki, 2 spiworki..musze bo czuje ze nie dotrwam do terminu, wszystko zaczyna bolec a ja jeszcze do pracy musze chodzic do samego konca wiec musze to rozlozyc sobie..kupie dzisiaj worki prozniowe i powsadzam...teaz czeka mnie przeprowadzka i nie wyobrazam sobie sprzatac i ogarniac w nowym domu plus prac i prasowac..a tak to powkladam w wroki prozniowe i bedzie juz spokoj.

Gosha lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    czary tylko wlasnie lutka dopochwowa dziala szybciej np na skracajaca sie szyjke wiec wydaje mi sie ona dobra opcja dla hwesty..

Tak, masz racje. Mamy inne problemy :-)

Ale masz dzisiaj powera. Ja mam nadzieje ze mój mnie nie opuści. Zaraz odpalam sprzęt i będę spalala kalorie przy prasowaniu. Tez właśnie popralam kocyki, Tetry, flanele i rożek. Wkurzona jestem na te pieluszki tetrowe bo strasznie się z nich sypie :(

weronika86 lubi tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Zastanawiam się nad zrobieniem brwi metodą piórkową. I niewiem ,siostra mnie pokusila bo sobie zrobila i extra ma brewki :)

Krysti mi się nawet wyrwać za bardzo nie chce a Ty takie plany:D pewnie rób podziwiam że masz chęć:)

A tak wogóle dzień dobry Dziewczyny:)

Kurde Wy już poprane wszystko a miałam dziś pytać czy rożki i kocyki też poprać, ale w trakcie zdałam sobie sprawę że to oczywiste:P

Krysti lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba też rusze z kopyta z końcówką zakupów i z przygotowaniami,
    jakby nie Wy to chyba wzięłabym się za to w marcu:P

Mam niedaleko w factory ursus IF i kupiłam 3 koszule, ceny takie jak na allegro 49 pln, wzięłam m nie patrzyłam na brzuch bo jak będę karmić to mam nadzieję mieć go już nieco mniej:P L na żywo wg mnie są bardzo wielkie.
    Ta w kratkę jest dla mnie do łokcia to tak informacyjnie bo kojarzę że któraś z Was obawiała się długiego rękawa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 09:11

weronika86 lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się nakręcacie nawzajem z tym praniem rzeczy:D hehehe

cześć dziewczyny:)

Wera dobry krok do nauki Staszencja samodzielności:) jak się zapatruje na podróże do szkoły samemu? cieszy się???

RUDZIA miałam Ci pisać, może Tobie by takie mydełko marsylskie podeszło? ono jest na rany pooperacyjne, paparające się wycieki, po porodzie i dla maluszka, nie kosztuje dużo a może na Twoją ranę by akurat było dobre??
    jak się w ogóle czujesz???
    FASIA witaj w kolejnym tygodniu ciąży:D
    a ja mam coś z fotosikiem, normalnie przekręca mi fnalne zdjęce na bok i dupa, takie przekręcone mam w pamiętniku:P

za chwilę zmykam z młodą do lekarza bo ostatnio mi się coś na brzuszek skarży no i zamierzam jej badania jakieś porobić.

a my czujemy się dobrze:) nawet ostatnio kręgosłup odpuścił:)
    za oknem szaro, nic się nie chce, pewnie zapalę w piecu i będę się wylegiwała:)
    wczoraj przywieźliśmy kołyskę:) jest mocno zdezelowana ale zamierzam ją odrestaurować po swojemu:D
    i mam tu pytanie do was, bo w tej kołysce nie mam materacyka!!! a jest niewymiarowa:) gdzie mogłabym taki materacyk kupić na zamówienie? albo czy mogłabym taki sam sobie uszyć? myślałam o dwóch cienkich gąbeczkach i w środek włożyć kawałek dykty :) młoda będzie w nim niewiele czasu spędzała a jednak chciałaby żeby miała coś średnio twardego pod dupinką:)

CzaryMary, weronika86 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARY i KRYSTI powodzenia na dzisiejszych wizytach!!! No stress! Ktoś jeszcze sie sie dzisiaj wybierał, tylko zapomniałam kto...

HWESTA współczuje nocki, ja nie chce wracać nawet do wspomnień jak to było, codziennie pracowałam po 12 h a ze wzgl na synka tylko na nocki. Potem w dzień nie mogłam spać, budziłam sie to brałam kalkulator i liczyłam %, straty, zyski... Uff nigdy wiecej takiego życia, obiecałam sobie. Zrobię to dla dzieci, bo ja pracoholik czasami nawet za tym tęsknie ;)

FASIA wow to juz 29 tydzien! Suuuuper! Ja tez jestem uzależniona od herbaty, przed ciaza zielona z mięta po 5 kubków dziennie, teraz przerzuciłam sie na na Roiboos bo ta nie ma teiny... uzależnienie!

EWELISKA cos tu wspomniałaś o rożku... Kurczę zapomniałam ze takie cos istnieje. Tutaj tego wogole nie ma. Nie wiem... Chyba małego w kocyk szczelnie bede zawijać, albo mama mi kupi, UWAGA! Zadeklarowała wczoraj ze przyleci zara po porodzie! :) ciekawe jak to bedzie w rzeczywistości ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 09:19

CzaryMary, Krysti lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa dziewczyny! 20 pieluszek za mną a ja juz nie mam siły! Boszzzz moja kondycja jest na poziomie zerowym albo nawet minusowym!

Robotka1, Gosha, Ewelcia lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robotka za bardzo sie stasiu nie cieszy, ale juz od wrzesnia rozmawialismy o tym, wiec wiedzial ze predzej czy pozniej to nastapi...biore sie za moje chlopy juz, bo pozniej nie wyrobie z nimi i z mala...tatus ma za zadanie robienie i przynoszenie sobie kawki sam, ukladanie swoich rzeczy po rozebraniu sie, wywalanie smieci..jestem z niego dumna..nawet nie baknie bo widzi,ze chodze juz jak kaczucha :D stasiowi zafundowalam terapie wsztrzasowa...my mamy pokoj na parterze, stas na pietrze...cholera zawsze jak wszystko pomyje..pytam sie go:D stas masz co do mycia? nie, mamo nie mam...po zmywaniu zachodze tam a tam kilka talerzy i to tak zaschnietych ze 20min mycia jak nic! no i terapia wstrzasowa..albo znosisz na dol od razu i moge na raz umyc nie zaschniete albo jedziesz sam z myciem...no i myl 25min 3 talerze :D :D lapki sie odmoczyly, lezki w oku..ale jak mus to mus...za bardzo ich roznianczylam i mysla ze to,ze ja cos robie to tak ma byc..a gowno! stas skonczy 12 w czerwcu, toz to dorosly facet :D lydku mu obrastaja juz a on talerza nie wyniesie po sobie? nie ma tak dobrze! :D

mantissa, Robotka1, Fasia lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Aaaaaa dziewczyny! 20 pieluszek za mną a ja juz nie mam siły! Boszzzz moja kondycja jest na poziomie zerowym albo nawet minusowym!
    czary a ile wszystkich masz? ja mam na razie tylko 5 ale zastanawiam sie ile dokupc, bo wiem ze za malo.. do czego bedziesz uzywac tetr?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ale Wy pracowite jesteście pierzecie prasujecie ukladacie :) a ja w łóżku sniadanko jem przy filmie i kiwnac palcem mi się nie chce :P wczoraj kupilam w biedronce proszek i mleczko do prania lovela ale prac zaczne dopiero jak się przeprowadzimy di rodziców czyli w drugiej połowie lutego tam mi na powietrzu wszystko ładnie wyschnie bo tu nawet balkonu nie mam i jak jest wilgotno na zewnątrz to pranie albo w ogóle nie schnie albo zaczyna brzydki pachniec.

Mój mały rozrabiaka tak od dwóch dni się wierci jakby chciał cały brzuch po przestawiać :D a wczoraj w kościele to myslalam ze wstane i pochodze trochę brzuch mi cały latał :)

KasiaKwiatek, Agusiek89, Eweliśka, Gosha, Fasia lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pieluszek tetrowych mam 5 białych 10 kolorowych i jeszcze 5 foanelowych i moim zdaniem to wystarczy spokojnie

weronika86, Agusiek89, Gosha, Ewelcia lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuchatki Kochane dzień dobry :)

Wstałam z brakiem w ogóle energii. Gdzieś wyczytałam fajny tekst " chodzę jak kaczka, czuje się jak słoń ruszam się jak leniwiec" - całkowicie się pod tym podpisuje.

Myślałam że dziś wstanę z jakimś powerem bo idę zrobić się trochę na bóstwo - paznokcie brwi. Dobrze że nie będę musiała się męczyć tylko samo się zrobi :D

Ja mam 20 pieluch tetrowych i 5 flanelowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 09:41

weronika86, Agusiek89, Gosha, Fasia lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli ok 20 starczy? wiecie co jakos napomknelam mezowi,ze pozniej sie ciuszki komus pooddaje za darmo..jakos tak weszlismy w ten temat..a on, : NIE ZOSTAW, PRZYDADZA SIE NA NASTEPNE...oh shit :D :D :D
    dla mnie to dobre wyjscie, bo tylko w ciazy czuje sie dobrze oprocz ciazowych dolegliwosci..jesli nie plaowalabym juz nastepnej ciazy to musialabym uspac jajniki, wygasic je calkowicie, bo mam straszne objawy pcos. zobaczymy czy zmieni zdanie jak mala sie urodzi :D jemu zawsze marzyla sie trojeczka :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Brzuchatki Kochane dzień dobry :)

Wstałam z brakiem w ogóle energii. Gdzieś wyczytałam fajny tekst " chodzę jak kaczka, czuje się jak słoń ruszam się jak leniwiec" - całkowicie się pod tym podpisuje.

Myślałam że dziś wstanę z jakimś powerem bo idę zrobić się trochę na bóstwo - paznokcie brwi. Dobrze że nie będę musiała się męczyć tylko samo się zrobi :D

Ja mam 20 pieluch tetrowych i 5 flanelowe
    angela tekst idealny..ja tez mam czesto takie dni, dlatego jak dostaje kopa energii to lapie sie za wszystko,zeby tylko to wykorzystac :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pilnujecie spozycie wody? mnie maz zaczal kontrolowac..co 1,5hr szklanka wody...bo butelke 2l mam 3 dni..za malo pije zdecydowanie

wlasnie sie obudzilam zE za pojutrze juz 30ty tydzien :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 09:46

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
‹‹ 2126 2127 2128 2129 2130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ