X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 09:52

liloe, shimmer_lip, Gosha, Robotka1 lubią tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia cały czas o Tobie myślę i kurczę jeśli leci Ci ropa to jak ma Ci pomóc płyn do higieny intymnej??? Ja lekarzem nie jestem ale może bardziej by Ci pomogło coś w stylu rivanolu???

Ja też niczego nie piorę, nie układam. Remont się skończy gdzieś w połowie lutego i teraz nie ma żadnego sensu taka praca :) będę tyrać w lutym i marcu :D

Angela pewnie kupię ten starter :) ale będę chyba znowu szyła firany tym razem dla siostry więc nie wiem jak będzie z czasem :D

weronika86 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po pracowitym weekendzie:)
    Pół soboty łóżeczko malowałam, ale ile frajdy mi to sprawiło. Musimy z mężem zbudować nową szufladę pod łóżeczko ba ta jest strasznie mała i szkoda mi tej przestrzeni pod łóżeczkiem.
    W niedziele byliśmy w stadninie koni z psiakiem na socjalizacji i u znajomych poznać ich trzecią najmłodszą córeczkę:)

shimmer_lip, Gosha, CzaryMary, mantissa lubią tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARTA nawet nic nie mów... Juz sobie obiecałam ze jak przyjdzie lato to wypije sobie zimne piwo i zjem paczkę chipsów, sama! Odciągnie potem mleko ze 2 dni i wyleje ;) marze o piwku :)

KASIA życie jak w Madrycie! Mój tez w domu, ale tak miło nie jest ;) gonie juz żeby wracał do pracy ;)

Dziewczyny co myślicie o tej sofie rozkładanej? Chce kupić nowa do salonu bo po zrobieniu pokoiku dla maluszka nie rozłożę tam ewentualnych materacy... A u mnie gości co chwila z PL...
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/556bd35c4608.jpg

MartaAlvi, shimmer_lip, misia83, Eweliśka, Anka1501, CzaryMary, Angela89, KasiaKwiatek, Fasia, sylvia007, Ewelcia, Ida lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też okropnie tęskniłam za piwkiem... aż dzieciate koleżanki powiedziały mi o Bavarii :D nie dość, że to jest piwo 0,0 a nie 0,5 jak karmi czy lech, to jeszcze smakuje jak normalne piwo a Bavaria jabłkowa smakuje dokładnie jak redds jabłkowy :D spróbujcie dziewczynki bo warto :D

MartaAlvi, Anka1501, iwonka1077, sylvia007 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha a sofa wygląda fajnie. Jak ktoś będzie na niej spał to zwróć uwagę żeby w tej części rozkładanej też były sprężyny a nie samo wypełnienie, wtedy się śpi dobrze i się nie odkształca tak szybko :)

Gosha lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 30tyg! Nana-na-na-nana :D

Shimmer boshe firany :D to mi też uszyj :D Od paru dni przeglądam strony z firanami i zasłonami i totalnie nie mam pomysłu co w oknach powiesić. O ile w innych sprawach zawsze musi być to co mi się podoba np. meble, pościel itp. to w sprawie wystroju okien nie mam absolutnie zdania :( Wiem tylko, że te co mam muszę zmienić bo są już takie... nijakie?!

Dziś miałam straszną noc, tak mnie cholernie bolały biodra, stękałam cały czas i przekręcałam się to na lewy bok to na prawy... Pierwszy raz byłam zmuszona spać z poduszką między nogami...

O 7 rano dzwonił kurier, że między 12 a 14 przywiezie paczkę z Gemini :D

shimmer_lip, Fasia, sylvia007 lubią tę wiadomość

• misia83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha, mnie się ta sofa bardzo podoba:)

Gosha lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha fajna kanapa :)

Gosha lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja firany lubię proste :) aktualnie im prostsze tym bardziej mi się podobają :) i nowe dają bardzo dużą różnicę w mieszkaniu w sensie jak są takie bielusie to aż w mieszkaniu jakoś się świeżo i miło robi :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomocy! który wzór lepszy - ciastka
    + mięta czy ciastka + hotpink?

http://allegro.pl/kocyk-minky-bawelna-110x75-gratis-minkyduck-i4972313931.html

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapa super!!

Gosha lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Ja firany lubię proste :) aktualnie im prostsze tym bardziej mi się podobają :) i nowe dają bardzo dużą różnicę w mieszkaniu w sensie jak są takie bielusie to aż w mieszkaniu jakoś się świeżo i miło robi :)

No ja też chce jakieś proste firany, najlepiej na przelotce, żebym mogła na karnisz nałożyć i z głowy :P

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wzięła mięte ale to zależy jaki masz ogólny pomysł :)

shimmer_lip, Eweliśka lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Pomocy! który wzór lepszy - ciastka
    + mięta czy ciastka + hotpink?

http://allegro.pl/kocyk-minky-bawelna-110x75-gratis-minkyduck-i4972313931.html
    Ciastka + hot pink bo ja lubię takie żywsze kolory, mięta się trochę zlewa bo ciastka są na miętowym tle :) ale jak wolisz stonowane i pastelowe rzeczy dla dziecka to ciastka i mięta :)

Eweliśka lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka ja właśnie odebrałam pakę z Gemini:) ale stoi i cierpliwie czeka aż napiszę posta:P

dziewczyny po co wam tyle pieluch tetrowych? zamierzacie dzieci przewijać nimi? bo ja na młodą miałam 20 i ją przewijałam tylko przez pierwsze dni bo to jednak nie praca dla mnie:P
    a do wycierania pysia, podkładania do wanienki czy osłonka przeciw słoneczku albo na łóżeczko wystarczyło mi w zupełności 5 sztuk:) więc teraz na młodą tą młodszą wywaliłam te używki i jeszcze dałam szwagierce kilka sztuk i zostawiłam sobie max 7 sztuk plus dokupię dwie flanelki do przytulania:)

WERA i bardzo dobre podejście do chłopaków:) myślę że Staś się dużo nauczy a potem jak Sarah przyjdzie na świat to zobaczysz że jeszcze bardziej się na plusik zmienią bo będą widzieć że jesteś zajęta:)

MISIA powiedz mi jaką farbę kupowałaś do łóżeczka, jakiej firmy i gdzie ją ewentualnie dostanę? czeka mnie mlowanie kołyski i nie wiem jaką farbą. pewnie to obojętne bo moje dziecko wyrośnie zanim zakuma że można łapać się za szczebelki no ale jednak wolałabym coś przyjaznego człowiekowi:)

ja ostatnio wypiłam karmi:) tak za mną piwo chodzi:D jak to mówią lepszy rydz niż nic:D
    warka mi w ogóle się z piwem nie kojarzy więc nawet nie kupuję, to zwykla oranżada jak dla mnie:)

p.s. ja też przyłączam się do tych co w lutym nie wybierają się na porodówkę i pranie zostawiam na późniejsze dni:) to samo z pakowaniem torby:P

Anka1501, shimmer_lip, iwonka1077, mantissa, Agusiek89, sylvia007 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

dziewczyny po co wam tyle pieluch tetrowych? zamierzacie dzieci przewijać nimi? bo ja na młodą miałam 20 i ją przewijałam tylko przez pierwsze dni bo to jednak nie praca dla mnie:P
    a do wycierania pysia, podkładania do wanienki czy osłonka przeciw słoneczku albo na łóżeczko wystarczyło mi w zupełności 5 sztuk:) więc teraz na młodą tą młodszą wywaliłam te używki i jeszcze dałam szwagierce kilka sztuk i zostawiłam sobie max 7 sztuk plus dokupię dwie flanelki do przytulania:)
    Ja zamierzam mieć ze dwie w aucie, ze dwie w wózku (na stałe) i nie zamierzam prać codziennie dlatego kupuję koło 20 sztuk :D

A Warki też nie lubię ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 11:33

Robotka1, iwonka1077, Agusiek89, Angela89 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Ja zamierzam mieć ze dwie w aucie, ze dwie w wózku (na stałe) i nie zamierzam prać codziennie dlatego kupuję koło 20 sztuk :D

A Warki też nie lubię ;)

no to co tu pić jak się chce:D hehe:)

eee to Ty będziesz pieluchami obłożona z każdej strony Shimmer:D

kurde idę rozpakować zamówienie:D

iwonka1077 lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe.. Robotka właśnie się śmiałam, bo z Gemini przyjdzie mi m.in. proszek do prania a ja przecież i tak nie mam co prać jeszcze bo mam tylko kombinezon i może z 8 ubranek :D Nic poza tym

KasiaKwiatek, Robotka1, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dziewczyny! Jak zwykle witam się "z rana". :P Dziś wieści od przyjaciółki, znalazła drugą nieśmiałą kreseczkę na teście. :) Mają już córę 8-miesięczną, a chcieli mieć jedno po drugim i w końcu się chyba udało. Trzymajcie kciuki za chłopaka. :)

Ja też jeszcze daleko w polu, nie dość, że mało co mam to jeszcze nic nie szykuję, nie prasuję, bo nie mam gdzie chować i tak, poza tym jeszcze nie wiem czy będziemy się przeprowadzać czy nie, jeszcze jakieś sytuacje wyniknęły u mojego w pracy i możliwe, że będziemy musieli się przenieść 60 km. Mam nadzieję, że to tylko takie gdybanie, bo kurczę tak bez żadnych znajomych i rodziny, z małym dzieckiem to trochę porażka. Nie mówiąc już o tym, że wszystko obce. No nie wyobrażam sobie, ale jak mój ma dojeżdżać ponad godzinę codziennie na 7 rano, to też tego nie widzę. A przecież nie będziemy mieszkać osobno. No nic, tylko czekać aż się sytuacje wyklaruje. Już bym chciała pokoik urządzać, a nie ma jak, jak nie wiadomo na czym się stoi.

Obiecałam sobie, że w tym tygodniu koniecznie składam koszyk w gemini i jak tylko przyjdzie lutowa wypłata to zamawiam! Nie mogę z tym dłużej zwlekać.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
‹‹ 2128 2129 2130 2131 2132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ