Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/0fe3c14e3a86.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/598225cddbed.jpg
Przyszly mi ubranka te co kupilam na ebayFasia, Ida, Anka1501, Gosha, sylvia007, mantissa, hwesta, weronika86, Lali, Robotka1 lubią tę wiadomość
-
Witam się w ten bardzooo pochmurny dzień
Hwesta - nie przejmuj się gadaniem innych! ja w poprzedniej ciąży praktycznie cały czas miałam nisko brzuch, moja mama nie mogła się nadziwić... i co urodziłam w terminie, a dzięki temu nie miałam różnych dolegliwości na które mogę ponarzekać teraz... nie rozumiem takich ludzi, czasami by się zastanowili...
Fasia - a dlaczego aż miesiąc czekania na wypłatę? Zus faktycznie co miesiąc Ci wypłaca? bo ja to jakąś kumulacje będę mieć - dostałam 15.01, a za kolejne zwolnienie mam dostać już 23.01! na dodatek błyskawiczna była decyzja we wtorek zaniosłam zwolnienie a w czwartek info na pue o wypłacie... ja mam zwolnienia jak wizyty czyli te akurat na 3 tygodnie...
Mimka - ale nie chce nic mówić ale to co ten ksiądz mówił o powstaniu Hello Kity to prawdanawet moja bratowa - psycholog o tym mówiła tak nie dawno
więc to nie wymysł księdza
ale faktycznie bez sensu się do tego przyczepił to raz i po co to mówił dziecku
ja mam księdza za tydzień we wtorek, ale od piątku remont, nie wiem czy zdążę ogarnąć mieszkanie
Krysti - super że z Ignasiem wszystko ok! fajne foty, zwłaszcza stópkiKrysti, hwesta lubią tę wiadomość
-
Nasz 29 tydzień i domek Julka, który w ciągu tygodnia zwiększył swój obwód o kolejne 2cm !! Jak tam dalej pójdzie to za kilka tygodni będę się przewracać do przodu
Obwód pępka - 94cm czyli ok. 30cm więcej niż przed ciążą
Ida, Justinka, iwonka1077, Krysti, MartaAlvi, Eweliśka, KasiaKwiatek, sylvia007, mantissa, hwesta, weronika86, natt, CzaryMary, Bambi85, misia83 lubią tę wiadomość
-
Justinka póki co zwolnienie zaniosłam we wtorek tydzień temu i jeszcze nie ma go zarejestrowanego w PUE. Ja ogólnie jakoś długo na te pieniądze czekam więc celuję, że kolejne będą na pewno w lutym .. zazdroszczę, że u Ciebie to tak ekspresem idzie
-
iwonka1077 wrote:Fasia coraz bardziej rozebrana hihi amy by się ucieszyła
Hihifotkę robiłam z samego rana, coś koło 8 - jak widać łóżko całe rozwalone
Wtedy tez się pomierzyłam. Miałam zrobić nowe w spodniach jak zawsze ale już mi się nie chce, za dużo gimnastyki więc sorki za goliznę
Amy później wyślę na pewno się Jej spodobaiwonka1077 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja się w pepku nie zmierze bo po obiedzie jestem hihi a na wagę już się boję stawać
bo mi chyba się psuje bo rano przed śniadaniem pokazuje wiecej niż wieczorem a to chyba nie tak powinno być hihi
Krysti, Fasia lubią tę wiadomość
-
hwesta wrote:A ja Wam sie wyzale, bo mialam nic nie pisac na ten temat i olac, ale sie przejelam tym. W sobote na imieninach bratowa meza mowi do mnie "mozesz wstac?" ja sie pytam "po co?", a ona , ze chce cos zobaczyć i wstalam a ona mowi "ale tobie sie brzuch obnizyl juz! nie powinien" i nie moge przestac o tym myslec ;/ wstawie Wam zaraz zdjecie, powiedzcie mi bo zwariuje ;/
Ale mnie takie babska denerwują, położenie brzucha zależy od Twojej budowy!!
było jej trzeba powiedzieć żeby Cie pocałowała w dupę!!
Nie myśl o tym i się nie przejmuj. najlepiej jak daja takie uwagi specjalistki od siedmiu boleści!
ja mam taką sąsiadke poucza mnie o ciąży w której nigdy nie była i sąsiadkę drugą matkę 2 dzieci na temat wychowaniahwesta lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny nie mam blachy takiej prostokątnej ja ten sernik !
( mam tylko taką okrągłą co to się odpina boki o zostaje spód, i taką keksówkę wąską ze 2 czy 3 no i formę na tartę ... i co mam zrobić
((
Krysti dziękujęTo akurat prawda, że wszystko w brzuszek idzie. Lekko w biodra i uda ale niewiele
Krysti lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:Justinka póki co zwolnienie zaniosłam we wtorek tydzień temu i jeszcze nie ma go zarejestrowanego w PUE. Ja ogólnie jakoś długo na te pieniądze czekam więc celuję, że kolejne będą na pewno w lutym .. zazdroszczę, że u Ciebie to tak ekspresem idzie
zresztą kiedyś pisałam że zwolnienie pojawia się tam do 2 tygodni... natomiast na decyzje mają niby 30 dni...
No nie ukrywam że w szoku byłam, że taka kumulacja, przynajmniej bez stresowo przejdziemy remont nie martwiąc się że braknie czy cuś, bo akurat robimy przed wypłatą mężaFasia lubi tę wiadomość
-
Eweliśka wrote:Macie gdzieś ten przepis? bo nie zapisałam a też mam chęć:p
Fasia ja bym w okrągłej zrobiła
W okrągłej? OK
Proszę:
Sernik wg przepisu Weroniki:
- 1kg twarogu mielonego lub nawet takiego z kubelka z tych tanszych,
- paczka cukru waniliowego ( dla slodkich mam moze byc ciut laski wanilii) ,
- 4 jajka,
- 1/4 margaryny,
- szklanka cukru badz nic wogole lub slodzik zastepczy czy stewia...
- 2 lyzki maki ziemniaczanej...
i tu latwiej buc nie moze...rozpuscic margaryne...wszystkie skladniki do michy, miksowac ok 3,4min...wszystko wlozyc do blachy..piec 50 do 60min w temp 180 stopni i gotowe... z tym sernikiem mozna wszystko, mozna lukier, mozna gorzka polewe czekoladowa dla slodkich mam, lub nie trzeba nic...do srodka mozna jeszcze bakalie itd...jest meega tani, mega szybki i meega pyszny
na polewe:
do rondelka wlac 2 lyzki mleka, 3-5lyzek cukru ( zalezy jak slodkie chcesz), 50gr margaryny , 2 lyzki kakao ciemne...wszytsko zagotowac, zostawic lekko do przestygniecia..polac na ciasto, rozsmarowac i gotowe...fasia ten sernik dobrze trzeba ostudzic i pow wlozyc do lodowki na cala noc najlepiej
super sie sprawdza przy dzieciach..nadaje sie do foremek, do muffinek, do wszystkiego w sumie...ja tez jestem beztalenciem w dziedzinie pieczenia ale moje chlopaki uwielbiaja ten sernik. mozesz go dac na kazda blaszke...nawet wieksza..wyjdzie troszke cienszy ale za to szybciej ostygnie
Eweliśka, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
A ja chyba sobie odpuszcze ta sofę, jedt ładna, ale 850€... Troche wydatek... Tymbardziej teraz. Ale najgorsze jest ze tutaj nie ma takich sof rozkładanych żeby mozna było sie na niej przespać czasami. Nie wiem jak te z Ikea, ale chyba wole zapłacić 200€ nie bedzie szkoda jak za 5 lat sie rozleci wyrzucić i tyle...
A to wszystko przez kalkulacje wydatków na dzidzie bo tu zaczęliście pisać o tymale jak sobie pomyśle ze w grudniu poszło mi ponad 1000€ tylko na wozek, komodę i łóżeczko, odechciewa mi sie tej sofy. Nie licząc innych "drobnych" rzeczy dla małego, ktore tez mało nie kosztują, lepiej nie liczę
dobrze ze mam ciuszki po siostrzeńcu, na to by mi było szkoda kasy najbardziej, bo te dzieci zdecydowanie za szybko rosną -
Ja wogóle nie liczę żeby się nie załamać
Tym bardziej że kupuje to co mi się podoba a nie tak żeby było taniej:(
mąż mówi że jestem mistrzem kupowania zbędnych rzeczy czyt. np pudełko w serduszka na nawilżane chusteczki za 60 pln i wiele innych:P ale nic na to nie poradzę że to wszystko maluszkowe jest takie piękne:D
Gosha, Krysti, mantissa, KasiaKwiatek, Bambi85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa nie liczę ile wydałam bo nie chce paść na zawał, i tak dobrze i bardzo jestem im wdzięczna że pomagają nam rodzice (zakup wózka, elektronicznej niani z video, bujak ) trochę kasy przez to zaoszczędziliśmy.
sylvia007, Krysti, Eweliśka lubią tę wiadomość