X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :) hehe

Krysti, CzaryMary lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka dobrze piszesz lepiej z lekarzem skonsultowac zwlaszcza w ciàzy ,mnie pomoglo gdyby bylo gorzejbtez bym szla .

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Witam się :) hehe
    :)hihi witam witam.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 10:12

Anka1501 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszłam do lekarza bo praktycznie przez dwa miesiące głucha byłam. ;)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wera ja bym się bała :( Masakra co się dzieje na świecie :(

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża mi na mózg pada ;) snily mi się sowki dzisiaj takie kolorowe, piękne...

TZ się śmieje, że ciezarnym śnią się tylko dwa tematy...
    A)dziecko
    B)sex ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 10:21

Angela89, Ewelcia, KasiaKwiatek, CzaryMary, Krysti, iwonka1077, Ida, Gosha lubią tę wiadomość

• misia83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Kurczę, ja też chce taką chustę! Wczoraj po Waszych wpisach o niej poczytałam trochę czy w mojej okolicy znalazł by się ktoś kto by mnie nauczył co i jak - jakieś warsztaty co coś. I co? Okazało się, że kobitka zajmująca się warsztatami, klubem kangura itp jest właśnie z Gliwic! To chyba jakiś znak :D
    Dziewczyny, a Wy piszecie, że właśnie ktoś do Was przyjeżdża pokazać Wam co i jak. Ile płacicie za coś takiego jeśli można wiedzieć? U mnie taki indywidualne spotkanie w domu klienta kosztuje 90zł/ 1,5-2h.
    Ciekawe co mój mąż na to wgl, jeszcze mu nie marudziłam :P
    Taka chusta w sume byłaby spoko alternatywą na szybki spacer z pieskiem.

Wercia, współczuję tej napiętnej sytuacji :( Mam nadzieję, że jednak spokój tam u Was będzie, a najlepiej wynoście się do tego domeczku nowego już :D
    Marta, u mnie taka konsultacja 1,5-2 h to koszt 100 zł. Ja mieszkam na 3 piętrze więc chusta będzie idealna na krótki spacer z psem czy małe zakupy. U mnie niestety prawdopodobnie będzie tak, że mąż będzie tylko w weekendy a w tygodniu będę sama:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 10:23

KasiaKwiatek, MartaAlvi lubią tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia biedaku wiem o czym mówisz :/ Ja wczoraj poszłam spac o 22:30 bo M był zmęczony, ale co z tego jak na początku chłopcy mieli czas zabawy a później było mi za gorąco, później jeszcze coś mi przeszkadzało i tak męczyłam się chyba do 2-3 :/ Oczywiście jak na złość na belly nikogo nie było :P
    A no i długo też nie pospałam jak już zasnęłam bo uwaga: o 7:50 przyjechał kurier, a jak wstałam to już i dzieci wstały i pozamiatane :/

Robotka - brzusio śliczniusi :*

CzaryMary - stylówka z tego Twojego dzidzia będzie :) Ja już też mam przygotowane rzeczy na wyjście ze szpitala, ale widzę że chyba jako jedyna mam komplet 2 częściowy a nie misia :)
    Przy okazji jaki to fotelik samochodowy?

CzaryMary lubi tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałam napisać że dziś nasza porodowa studniówka :) Ciekawa jestem o ile wcześniej urodzę :P bo to że właściwą studniówkę (nie ta według OM) już miałam to na pewno, tylko kiedy? :P

KasiaKwiatek, Fasia, CzaryMary, sylvia007, MartaAlvi lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    A zapomniałam napisać że dziś nasza porodowa studniówka :) Ciekawa jestem o ile wcześniej urodzę :P bo to że właściwą studniówkę (nie ta według OM) już miałam to na pewno, tylko kiedy? :P
    Oby chłopcy wytrzymali jak najdłużej :) tego Ci życzę :) moja koleżanka kilka miesięcy temu urodziła chłopaków i każdy prawie trzy kilo ważył :D

Ewelcia lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelcia mi zostalo 77 dni! omg!ide lulu :-)

Ewelcia, CzaryMary lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Ale jakieś krople wpuszczalas? U nas jest taki audispray może kupię sobie

Iwonka a ja od dziecka i nawet kilka mies temu mam na ucho jeden sposób, grzeje na patelni sól, wsypuję do skarpetki i przykładam dopóki nie ostygnie i tak kilka razy dziennie, zawsze mi pomaga.
    Uwaga bardzo gorące!!

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Brzuchatki :-)
    Ja się o mam leginsy tak pociągnięte jak on i brzusio :-D jak goście w sobotę podjechali pod dom a on usłyszał to woła do mnie :
    "Kocie ubieraj się bo goście podjechali a Ty w stroju Obelixa jeszcze! :-D :-D :-D "

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:48

Fasia, CzaryMary, mantissa, Ewelcia, iwonka1077, Ida, misia83, Angela89, sylvia007, weronika86, MartaAlvi, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:21

MartaAlvi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe mądrze prawisz :-) ja tak chciałam, mam telefon do położnej z mojego szpitala, która uczy chustowania i masażu Szantala i ją chcę umówić. Masz rację, jak Miki będzie to więcej skorzystamy jak na nim potrenujemy :-)

liloe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia - fajnie masz z tymi chłopakami :) musi to być bardzo przyjemne uczucie wiedzieć, że sobie razem tam egzystują, bawią się i generalnie się nie nudzą ;)

fotelik - jakiś no name . 1/3 wózka, który kupiliśmy

Eweliśka - jakie metody !! :) Czytałam tez żeby czosnek do ucha włożyć :)

A ja właśnie zobaczyłam, że 36 tydzień wypada mi w tłusty czwartek. Będę mówiła, że taka gruba to ja od pączków jestem :)

Ewelcia, iwonka1077, weronika86, haneczka lubią tę wiadomość

• Justinka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, niestety po totalnie kiepskiej nocy :( Już nie mam siły.. dla mnie wieczory są koszmarem, a noce jeszcze większym i tak już drugi tydzień :( wszystko mnie boli, nie mogę się ułożyć, tysiąc myśli kotłuje mi się w głowie, masakra... a rano synek budzi, trzeba wstać, a ja nieprzytomna :| później cały dzień głowa boli ech.. nie wiem co się dzieje... w ogóle nie wiem czy brzuch mi jakoś dużo nagle urósł, czy może się obniżył, bo strasznie mi leży na udach jak siedzę :| wcześniej tak nie miałam, nawet z synem nie kojarzę takiej sytuacji mimo że z nim brzuch miałam cały czas nisko :|
    No to pomarudziłam :( A na dodatek mąż dziś pojechał na 3 dni, buuuuuu chce mi się wyć z bezsilności :|

Robotka gratuluję 30t :) Ewelcia studniówki ;)
    CzaryMary super te rzeczy co wrzuciłaś! :)
    Ja na wyjście ze szpitala pewnie i tym razem przygotuję w reklamówce i wsadzę do fotelika, wtedy na pewno mąż będzie wiedział że to trzeba razem zabrać w dniu naszego wyjścia ;)
    Póki co muszę od rodziców przywieźć fotelik i gondolkę no i ciuszki po synku... ech tyle jeszcze tego..

Robotka1 lubi tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka - tule Cię mocno. Siedź z nami jak najwięcej, jak tylko będziesz mogła a te 3 dni jakoś Ci zlecą :)

Co do brzucha to pokaż :) My ocenimy fachowym okiem ;)

Justinka lubi tę wiadomość

• Justinka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też polecam kurs chustonoszenia jak już dziecko będzie na świecie, ja byłam na takim kursie jak Tymek miał 3 tygodnie... i np okazało się że ma bardzo długie nóżki i troszkę inaczej był wiązany niż pozostałe maluszki, po za tym wiadomo lalka się nie rusza, a dzidzia owszem ;) Ogólnie bardzo polecam chustę, mi wiele ułatwiła w życiu codziennym, a również fajnie sprawdzała się w wakacje nad morzem, mimo że już miał 8 miesięcy :)

liloe, CzaryMary, KasiaKwiatek, Ida, weronika86, haneczka lubią tę wiadomość

201504101680.png
    683907699a.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Justinka - tule Cię mocno. Siedź z nami jak najwięcej, jak tylko będziesz mogła a te 3 dni jakoś Ci zlecą :)

Co do brzucha to pokaż :) My ocenimy fachowym okiem ;)
    Dzięki :) Mam też sporo roboty, więc tak z doskoku jestem... ogólnie jakiś kryzys mnie dopadł...
    A co do brzuszka wrzucę jak tylko zrobię fotę ;)
    Chociaż jak patrzę nie wydaje mi się że jest nisko, tyle że mam takie dziwne uczucie jak siedzę... ogólnie może to też dlatego że raczej w większości jestem w pozycji półleżącej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 11:09

201504101680.png
    683907699a.png
‹‹ 2148 2149 2150 2151 2152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ