Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Fasia wrote:Ja własnie się zastanawiam czy warto .. może tak jak Ty coś większego ewentualnie. Tak zeby były
hehe ja to córci kupowałam wiadomo sukieneczki te rzeczy a dla chłopca moze na zimę dopiero kupie to jeszcze czas jest w sumie,
ja dzis kupilam magnez z potasem to mam nadzieje ze ze skurczami lydek juz będę miałam spokój....CzaryMary, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
iwonka nie mam parcia
nie lubię rajstop poza tym jakoś dla dziewczynek mi bardziejn pasują. Na chwilę obecną nie chcę, a na póxniej to zobaczymy. Na zimę to wiadomo ale latem się nie przydadza chyba
mantissa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ewelcia wrote:no właśnie zastanawiam się czy mikrofibra, czy bawełna
http://www.babyono.com/kocyk-dwustronny-babelki-z-mikrofibry.html
http://www.babyono.com/kocyk-bawelna-75x100.html -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJeszcze kupie bodów na ramiączkach z 5 par i z krótkim takie odpinane na boku i kaftaniki tez i starczy ,potem bede okupywać jak bedzie rósł
a i czapeczki ze dwie jeszcze takie wiązane . Pieluchy i inne rzeczy to tez po pare sztuk .pampersy bede kupowac a pieluchę na pampersiaka by bioderka roztawiać . No i co wozek łóżeczko wanienka kocyk kosmetyki do pielęgnacji i wsio
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 16:36
-
Cześć dziewczyny!
Nienawidzę się kłuć glukometrem 4x dziennie a do tego ciągle wyniki nie mieszczą się w normie coś czuje że insuline dostane!
Pochwale się, bo zaczełam kupować... 3 koszule do szpitala (2 szare, 1 czarna), ta czarna to mnie zastanawiała a zamówiłam bo pomyślałam, że krwi po porodzie nie będzie na niej widać ale trochę smutna a dla dzidzi w next: 3 pak bodziakow kolorowych z długim, 5 pak bodziaków białych z krótkim rękawkiem, skarpetki 5 par, 2 pary śpioszków i czapeczek, 3 pary niedrapek i koszulki a w smyku:
Skarb Matki, Olejek na ciemieniuszkę, 30 ml 1 szt.
2 Pampers, Active Baby-Dry, Pieluchy jednorazowe, rozmiar 2, Mini, 108 szt.
3 Cool Club, Kaftanik dziewczęcy 2-pack, rozmiar 56 1 szt.
4 BabyMatex, Okrycie kąpielowe, Maxi, 100x100 cm 1 szt.
5 Pampers, New Baby, Pieluchy jednorazowe, rozmiar 1, Newborn, 43 szt.
6 Linomag, Bobo A+E, Krem, 50 ml 1 szt.
7 Sudocrem, krem aseptyczny dla dzieci, 250 g 1 szt.
8 Nivea Baby, Chusteczki Soft & Cream, pudełko, 63 szt. 1 szt.
9 Motherhood, Pieluchy tetrowe, 5 szt. 1 szt.
10 Johnson & Johnson, Johnson's Baby, puder, 100 g 1 szt.
11 Motherhood, Pieluchy flanelowe, 3 szt. 1 szt.
zaszalałam ale stwierdziłam, że już najwyższy czas:)
CzaryMary, Fasia, Krysti, Justinka, mantissa, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Ida wrote:Dobra, a teraz relacja z wczorajszej SR
Zajęcia mieliśmy z bardzo fajną lekarką - pediatrą i neonatolog z 20-letnim stażem. Mówiła, że nawet 2-tygodniowe dzieci potrafi ocenić do kogo są podobne, nawet nie z wyglądu, a z jego ruchów, mimiki, sposobu zachowania się.
Generalnie to, że coś takiego jak skoki rozwojowe istnieją, wszyscy chyba wiedzą. Pierwszy następuje mniej więcej w 6 tygodniu. Później w zależności. Polecała książkę "Mamo, tato - co wy na to" by od czasu do czasu sprawdzić sobie czy nasze dziecko potrafi to, co tam jest wypisane. Oczywiście mniej więcej. Nie należy przejmować się, jak czegoś dziecko nie potrafi.
Pokazywała nam jak trzymać dzieci, jak je kłaść, jak stymulować. Podkreślała bardzo ważną rolę ojca.
Oczywiście nie wsadzamy do chodzików, nie ciągniemy za rączki, by dziecko siadało. Do wszystkiego musi dojść samo.
Aha, i nie polecała leżaczków-bujaczków. Pierwszy raz spotkałam się z taką opinią. Twierdziła, że one strasznie rozleniwiają dzieci, bo wtedy dziecko nie musi nic robić - leży w dogodnej pozycji, widzi co się dzieje, zabawko ma przed sobą na wyciągnięcie ręki i w zasadzie nie musi się wcale ruszać. A dziecko właśnie ma się ruszać, jak najwięcej. Owszem, to leżaczki są fajne, ale dla rodziców, bo można coś zrobić, ale dla dzieci nie bardzo. nie odradzała całkowicie, mówiła, że tak 2 razy dziennie po 5 minut dziecko może w nim siedzieć, ale nie więcej.
Do 3 miesiąca dziecko praktycznie nie wie, że jest odrębną osobą, myśli że jest tą, którą widzi i dlatego jest bardzo ufne w tym wieku. Potem widzi już różnicę i zaczyna i się bać obcych.
Koło 4-6 tygodnia powinien pojawić się odwzajemniony uśmiech - pierwszy odruch społeczny.
Aha i mówiła jeszcze o chustach - że jak najbardziej są ok, ale żeby nie używać tych nosidełek takich wieszanych na sobie, bo krzywią kręgosłup.
Raczkować dziecko powinno według niej. Dzieci są wtedy bardziej inteligentne i mają mniej szans na to by być dysfrafikiem czy dysleksykiem, bo rozwijają się w zasadzie wszelkie możliwe obszary w mózgu.
No, to chyba tyle. Oczywiście lekarka mówiła dużo więcej, ale to zapamiętałam najbardziej.
Ida lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ją Gabi rajstop nie zakładałam jak była malutka, no chyba że do sukienek i strasznie nie lubię jak dzieci chodzą w rajstopach, tak zamiast spodni, strasznie to dla mnie wygląda!!!
CzaryMary, Fasia, Ida, misia83 lubią tę wiadomość
-
Ja mam teraz 3 pary rajstopek, wiadomo dla dziewczynki luz do sukienek hehe
A przy synku miałam chyba z 1 tyle że on się urodził pod koniec września więc na jesień/zimę jak znalazł, teraz dla kwietniowych maluchów nie widzę jakiejś mega konieczności, chociaż jedne chyba warto mieć
bo faktycznie czasami nózie wychodzą spod spodni
Mi dotarła paczka ze smyka i koniec, mam wszystkie ubranka na pierwsze hmm 3 miesiące, a najważniejsze na pierwszy miesiącpóźniej będę się martwić...
Zdecydowanie jestem za PAJACAMI! oraz półśpiochy + body ale to jak dziecko ma co najmniej tydzieńhehe tak to pajace prze wygodne są
CzaryMary, Fasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny