X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    krysti - jak szoping ?
    Bluzkę sobie kupiłam i buty :D bluzka taka tunikowata luźna z Next buty takie tez niczego sobie :) do śmigania

CzaryMary lubi tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ja własnie się zastanawiam czy warto .. może tak jak Ty coś większego ewentualnie. Tak zeby były
    hej mozesz z jedne kupic jak masz ciśnienie :D
    hehe ja to córci kupowałam wiadomo sukieneczki te rzeczy a dla chłopca moze na zimę dopiero kupie to jeszcze czas jest w sumie,
    ja dzis kupilam magnez z potasem to mam nadzieje ze ze skurczami lydek juz będę miałam spokój....

CzaryMary, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka nie mam parcia :P nie lubię rajstop poza tym jakoś dla dziewczynek mi bardziejn pasują. Na chwilę obecną nie chcę, a na póxniej to zobaczymy. Na zimę to wiadomo ale latem się nie przydadza chyba

mantissa lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sok z kiwi i marchewki pije :) i film ogladam nigdzie nie wychodzę juz bo szaro za oknem .

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    no właśnie zastanawiam się czy mikrofibra, czy bawełna :/
    http://www.babyono.com/kocyk-dwustronny-babelki-z-mikrofibry.html
    http://www.babyono.com/kocyk-bawelna-75x100.html
    nie wiem czy juz wybralas ten drugi jest cienki akurat mialam taki ale rozowy to dla chlopca się nie nadaje :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rajtuzy kupię nawet by w domu założyć Ignasiowi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze kupie bodów na ramiączkach z 5 par i z krótkim takie odpinane na boku i kaftaniki tez i starczy ,potem bede okupywać jak bedzie rósł :) a i czapeczki ze dwie jeszcze takie wiązane . Pieluchy i inne rzeczy to tez po pare sztuk .pampersy bede kupowac a pieluchę na pampersiaka by bioderka roztawiać . No i co wozek łóżeczko wanienka kocyk kosmetyki do pielęgnacji i wsio :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 16:36

• Nadzieja84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Nienawidzę się kłuć glukometrem 4x dziennie a do tego ciągle wyniki nie mieszczą się w normie coś czuje że insuline dostane!

Pochwale się, bo zaczełam kupować... 3 koszule do szpitala (2 szare, 1 czarna), ta czarna to mnie zastanawiała a zamówiłam bo pomyślałam, że krwi po porodzie nie będzie na niej widać ale trochę smutna a dla dzidzi w next: 3 pak bodziakow kolorowych z długim, 5 pak bodziaków białych z krótkim rękawkiem, skarpetki 5 par, 2 pary śpioszków i czapeczek, 3 pary niedrapek i koszulki a w smyku:

Skarb Matki, Olejek na ciemieniuszkę, 30 ml 1 szt.
    2 Pampers, Active Baby-Dry, Pieluchy jednorazowe, rozmiar 2, Mini, 108 szt.
    3 Cool Club, Kaftanik dziewczęcy 2-pack, rozmiar 56 1 szt.
    4 BabyMatex, Okrycie kąpielowe, Maxi, 100x100 cm 1 szt.
    5 Pampers, New Baby, Pieluchy jednorazowe, rozmiar 1, Newborn, 43 szt.
    6 Linomag, Bobo A+E, Krem, 50 ml 1 szt.
    7 Sudocrem, krem aseptyczny dla dzieci, 250 g 1 szt.
    8 Nivea Baby, Chusteczki Soft & Cream, pudełko, 63 szt. 1 szt.
    9 Motherhood, Pieluchy tetrowe, 5 szt. 1 szt.
    10 Johnson & Johnson, Johnson's Baby, puder, 100 g 1 szt.
    11 Motherhood, Pieluchy flanelowe, 3 szt. 1 szt.

zaszalałam ale stwierdziłam, że już najwyższy czas:)

CzaryMary, Fasia, Krysti, Justinka, mantissa, weronika86 lubią tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • sylvia007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Dobra, a teraz relacja z wczorajszej SR :)

Zajęcia mieliśmy z bardzo fajną lekarką - pediatrą i neonatolog z 20-letnim stażem. Mówiła, że nawet 2-tygodniowe dzieci potrafi ocenić do kogo są podobne, nawet nie z wyglądu, a z jego ruchów, mimiki, sposobu zachowania się.

Generalnie to, że coś takiego jak skoki rozwojowe istnieją, wszyscy chyba wiedzą. Pierwszy następuje mniej więcej w 6 tygodniu. Później w zależności. Polecała książkę "Mamo, tato - co wy na to" by od czasu do czasu sprawdzić sobie czy nasze dziecko potrafi to, co tam jest wypisane. Oczywiście mniej więcej. Nie należy przejmować się, jak czegoś dziecko nie potrafi.
    Pokazywała nam jak trzymać dzieci, jak je kłaść, jak stymulować. Podkreślała bardzo ważną rolę ojca.
    Oczywiście nie wsadzamy do chodzików, nie ciągniemy za rączki, by dziecko siadało. Do wszystkiego musi dojść samo.
    Aha, i nie polecała leżaczków-bujaczków. Pierwszy raz spotkałam się z taką opinią. Twierdziła, że one strasznie rozleniwiają dzieci, bo wtedy dziecko nie musi nic robić - leży w dogodnej pozycji, widzi co się dzieje, zabawko ma przed sobą na wyciągnięcie ręki i w zasadzie nie musi się wcale ruszać. A dziecko właśnie ma się ruszać, jak najwięcej. Owszem, to leżaczki są fajne, ale dla rodziców, bo można coś zrobić, ale dla dzieci nie bardzo. nie odradzała całkowicie, mówiła, że tak 2 razy dziennie po 5 minut dziecko może w nim siedzieć, ale nie więcej.
    Do 3 miesiąca dziecko praktycznie nie wie, że jest odrębną osobą, myśli że jest tą, którą widzi i dlatego jest bardzo ufne w tym wieku. Potem widzi już różnicę i zaczyna i się bać obcych.
    Koło 4-6 tygodnia powinien pojawić się odwzajemniony uśmiech - pierwszy odruch społeczny.
    Aha i mówiła jeszcze o chustach - że jak najbardziej są ok, ale żeby nie używać tych nosidełek takich wieszanych na sobie, bo krzywią kręgosłup.
    Raczkować dziecko powinno według niej. Dzieci są wtedy bardziej inteligentne i mają mniej szans na to by być dysfrafikiem czy dysleksykiem, bo rozwijają się w zasadzie wszelkie możliwe obszary w mózgu.

No, to chyba tyle. Oczywiście lekarka mówiła dużo więcej, ale to zapamiętałam najbardziej.
    Co do leżaczków to ja właśnie tu takie zdanie wyrażałam, moim zdaniem o wiele lepsze są maty edukacyjne, które nie kreują ruchów dzidzi. Pisałam, że Gabi moja zawsze kładziona była na macie zawsze kiedy ja robiłam coś w kuchni i bardzo szybko zaczęła po tej macie pelzać, trafiała na szeleszczace elementy i specjalnie ich dotykała. Teraz kupuję leżące tylko po to żeby zabierać Ninkę w nim do łazienki jak będę kąpać Gabi. Gdyby nie to też bym nie kupowała

Ida lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch coraz większy mi się wydaje z dnia na dzien :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja - like za zakupy a nie za ten glukometr przeklęty !!

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Brzuch coraz większy mi się wydaje z dnia na dzien :D

nie koniecznie musi Ci się wydawać :) pewnie po prostu tak jest Krysti... Ignaś rośnie a wraz z nim mamusia :)

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na przyszły tydzien juz mam zamiar kupic łóżeczko :) i szafki wiszące plus komoda .

Ida lubi tę wiadomość

• Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czary spoko lubię jak ktos mi polubienie daje:)

f2w39n73od63u4iv.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 16:41

Krysti, Fasia, CzaryMary, Gosha, weronika86, misia83 lubią tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    nie koniecznie musi Ci się wydawać :) pewnie po prostu tak jest Krysti... Ignaś rośnie a wraz z nim mamusia :)
    Jej oby nie odbiło do 80 kg :/ choć moze tak byc jej .niech rosnie :)

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro do dentysty znów musze zapytać czy maści na dziąsła nie ma jakiejś na spuchniete :/

• Ida Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 11:12

Krysti, Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją Gabi rajstop nie zakładałam jak była malutka, no chyba że do sukienek i strasznie nie lubię jak dzieci chodzą w rajstopach, tak zamiast spodni, strasznie to dla mnie wygląda!!!

CzaryMary, Fasia, Ida, misia83 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz 3 pary rajstopek, wiadomo dla dziewczynki luz do sukienek hehe :) A przy synku miałam chyba z 1 tyle że on się urodził pod koniec września więc na jesień/zimę jak znalazł, teraz dla kwietniowych maluchów nie widzę jakiejś mega konieczności, chociaż jedne chyba warto mieć :) bo faktycznie czasami nózie wychodzą spod spodni :)

Mi dotarła paczka ze smyka i koniec, mam wszystkie ubranka na pierwsze hmm 3 miesiące, a najważniejsze na pierwszy miesiąc ;) później będę się martwić...
    Zdecydowanie jestem za PAJACAMI! oraz półśpiochy + body ale to jak dziecko ma co najmniej tydzień ;) hehe tak to pajace prze wygodne są :)

CzaryMary, Fasia lubią tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:24

CzaryMary, Fasia, Gosha, weronika86, sylvia007 lubią tę wiadomość

‹‹ 2178 2179 2180 2181 2182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ