Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ida wrote:Mam pytanie do tych, które kącik dziecka urządzają w swojej sypialni i mają w niej łóżko małżeńskie - jak rozplanowałyście całe ustawienie? Bo oprócz łóżka, łóżeczka, szafy i komody myślę nad przewijakiem, ale nie zmieści mi się już chyba
Czy któraś z Was dała jednak radę go wcisnąć? Czy nie jest to niezbędne?
A, i jak uważacie (bo ja nie mogę się zdecydować) - łóżeczko bez szuflady czy z? Bardziej praktyczne jest to, by coś gdzieś schować, czy żeby dostać się z odkurzaczem i mopem pod nie?
Pomyśl o drewnianym przewijaku na komodę.Ja mam małą sypialnię, więc łóżko stoi pod oknem, obok niego komoda z przewijakiem i obok w kącie łóżeczko równolegle do naszego. Ale miejsca na szafę już nie mamy.
Ida lubi tę wiadomość
-
Ale drukujecie, jak szalone
MIMKA super ze tesciowej wyniki sa ok!!
IDA co do info ze SR to troche jak z postami na forum, trzeba filtrowac informacje i kierowac sie wlasnym rozumem, ale fakt, ze wiele informacje jest przydatnych.
EWELCIA ja kocyka jeszcze nie zamowilam, zastanawialam sie czy warto kupowac z minky czy lepiej bez? Znalazlam jeden fajny 100x100 cm taki otulacz do fotelika i ten na pewno zamowi, wieczorem moge wrzucic link jak wlacze komputer. Wykorzystam go tez w lozeczku nie tylko w foteliku.
ROBOTKA no no no zdolniacha z Ciebie
Gratuluje wszystkim rozpoczetych tygodni
Co polecacie na kolacje? Na obiad byla rybka z ziemniaczkami i kapusta kiszona
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 18:10
Ewelcia, mimka84 lubią tę wiadomość
-
Nie wiem, czy dobrze zrobiłam, mówiąc mężowi wczoraj, że mam te bóle i skurcze i że muszę leżeć, bo tak się biedny przejął, że załatwił mi dzisiaj teściową do towarzystwa!!!
I wszystko zapowiadało się niewinnie. O 13:00 przyszła teściowa, przyniosła sałatkę, łososia i ciasto. Miło:) Zrobiłam herbatę, pogadałyśmy, poootem poczęstowałam ją zupą. I kiedy dałam jej do zrozumienia, że przespałabym się, to kazała mi się kłaść, a ona sobie poczyta książkę.
Jak po pół godzinki wstałam, to znów usiadłam, żeby z nią porozmawiać, ale uwierzcie, takim gadaniem też można się zmęczyć. Była u mnie ponad 4 godziny i mnie normalnie zmęczyła. A gaduła jest z niej straszna.
I choć wiem, że miała dobre intencje, to chyba brakuje jej troszkę wyczucia. Już się boję, jak będzie mały na świecie i przyjdzie nas odwiedzić. Ja zmęczona, a tu gość na pół dnia i gadaj...ehhKasiaKwiatek, Gosha lubią tę wiadomość
-
liloe wrote:Dobra laski, poszłam się doprowadzać do ładu i już mam 3 strony do nadrobienia. Nie drukować za wiele - jadę na usg III trymestru. Trzymajcie kciuki, bo o dziwo się denerwuję. Buziaki!
Fasia wrote:Dziewczyny jak ja Was uwielbiam !! W końcu mogę bez skrępowania napisać, że np popuszczam jak kicham, że mam zaparcia, hemoroidy, że boję się pierdów przed wizytaBoooooziu jakie to fajne tak się z kimś dzielić i wiedzieć, że nie jestem sama i na dodatek nienormalna
:**
to i nam glupio nie bedzie hahaha ja juz przestalam sie czaic, bynajmniejw domu, bo najczesciej zdaza mi sie przy mezu...i osikam jego polowke lozka
hahah skomentowano to tylko tak : HYDRAULIKA DO WYMIANY A ZE MOZE BYC ZA DROGA TO CIE WYMIENIE NA LEPSZY MODEL
co do rajstopek..to na razie nie mam, ale zastanawiam sie wlasnie...
Anka1501 wrote:Mantissa muszę się z Tobą zgodzić na temat tego wykładu ze szkoły rodzenia. Dodam też parę słów na temat raczkowania. Mój syn nie raczkował nigdy, za to rozwija się super.
moj maly tez nie raczkowal wogole. Ma iq wyzsze, duuzo wyzsze niz przecietne dziecko, zna juz 3 jezyki.
hwesta wrote:A dziewczyny jakie bierzecie kapcie do szpitala? Gumowe? Normalne?
hwesta wrote:Nie wiem co mężowi na walentynki kupić
ja mojemu nic nie kupie, bo ostatnio zawiazal na fujarke kokardke i wola z kichni WERA MAM DLA CIEBIE PIEKNEGO TULIPANAjuz nic nie chce od niego
mantissa wrote:U mnie różnica coraz bardziej się zwiększa.Już prawie 2 tygodnie.
shimmer_lip wrote:To u mnie w grupie w szkole rodzenia jest jedna para w wieku mniej więcej 15-17 lat. Nie umiem bliżej określić ich wieku bo chłopak wygląda na koniec gimnazjum, dziewczyna się dość mocno maluje i wygląda na troszkę więcej. Cała reszta 30-40 lat i ostatnio jak ta dziewczyna była ze swoją matką i położna mówiła o róznych formalnościach związanych z rodzicami, małżeństwem bądź nie, z zameldowaniem to ta biedna dziewczyna ciągle na matkę tak jakoś smutno patrzyła i szkoda mi się jej zrobiłoi ogólnie to strasznie musi być odważna bo na bank ludzie jej ciążę komentują w mało sympatyczny sposób
jak na nich patrzę takich młodych to serio trzymam za nich kciuki bo kilka trudnych lat przed nimi
na mnie etz dziwnie patrzono jak bylam w ciazy w wieku 16 lat, urodzilam 2 miesiace po 17tych urodzinach...ja jednak wygladalam powaznie, choc tez czasami slyszalam szepty w poczekalniachna szczescie malzu 7 lat starszy
choc wygladal jakby byl w moim wieku..nadal wyglada tak samo tylko ja sie starzeje
Ida my rowniez jestesmy zaproszeni na wesele, ale na 12 lipca.. nie wiem w czym pojde i czy wogole, bo mala wlasnie 3 miesiace dopiero bedzie miala, karmiac piersia tez bede,,i doopa..mam ten sam dylemat co tywiec nie pomoge
anjgorsze to,ze to sa bardzo bliskie osoby, bardzo nam pomogli nie raz...glupio odmawiac
jesli chodzi o przewijak to tez myslalam o tym zakladanym, ale kupilam wolnostojacy z polkami i wbudowana wieksza wanienka..bede miala chociaz miejsce na pierdolki dla malej, kosmetyki.
GOSHA dziekuje za komplement..fakt, dosyc energiczna jestema z ta murzynka to swietna opcja! ja sprawdzam na izraelskich stronach bo zydzi rowniez nosza tak dzieci od bardzo dawna, wiec podgladam na razie...
FASIA ja rowniez mialam tak miesiaczki jak ty, tylko dzieki ovufirend i codziennemu mierzeniu tempek coz moglam wychwycic...adk zna dosyc blisko moja sytuacje...nawet cykle po 200 dni mialam...ta ciaza to dla mnie istny cudco do koszuli to zrobilabym tak jak mowi ADK...kup zwykla z guzikami do pasa...ja kupilam wlasnie 2 takie, duzo taniej a cyca tez wyciagne tak samo. Fasia ty masz 161cm wzrostu? to faktycznie niziutka jestes, nic dziwnego ze xs mialas przed ciaza
ja juz 94kg waze, wzrost 170...niby wagi nie widac..albo boja sie mi powiedziec
shimmer lip ja mam tyle dobrze,ze moj od zawsze mi goli bobra wiec teraz nie ma smiechuja zawsze cos zostawialam i dziwnie to wygladalo...jakbym zarastala dopiero
hahahah
Ja lezaczek mam, ale taki zwykly, niby ma lekka wibracje, ale bez zabawek, pierdolek..potzrebuje jedynie,zeby jak cos mala w kuchni posadzic, zebym mogla cos zrobic a nadal miec ja kolo siebie.
uff nadrobilam!!!!!!!!!!!!!
po rozprawie gitarkaKasiaKwiatek, mantissa, Anka1501, Gosha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Werka byłaś na tej rozprawie, jak poszło? Chyba nic nie pisałaś? Albo mi umknęło, hmm?
Edit: zgąbczenie mózgu daje o sobie znać, teraz przeczytałam ostatnie zdanie które napisałaśWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 18:30
weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJestem, jakoś przeżyłam ten rajd po dziadkach, po cmentarzach i Ikei. Kupiliśmy 2 półki dla Mikiego, lampkę nocną też dla niego i parę innych rzeczy. W sumie fajny dzień, ale zmęczyłam się bardzo.
Weronika super,że po rozprawie gitarka, Fasia ja mam koszulę IF tą granatową, dla mnie super, oprócz tego mam drugą mniejszą i trzecią większą, więc będzie na każdą fazęweronika86, Ida lubią tę wiadomość
-
MartaAlvi wrote:Wiecie, ja to też za równo pod sufitem nie mam
Wiecie co ja kupiłam Natalce? Sukienke.. do chrztuhahaha
Moja mama jak to usłyszała, to powiedziała, że zwariowałamNo cóż...
Tak mi się spodobała, że mąż mi kazał ją kupić, dodatkowo z promocji
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c6bdee58228.jpgMartaAlvi lubi tę wiadomość
-
IDA
moje zakupy w Ikea, a w śród nich pudełka pod łóżeczko niebieskie
ikea:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30024716/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10215788/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50216583/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20215764/
Ida, Gosha lubią tę wiadomość
-
MartaAlvi wrote:Werka byłaś na tej rozprawie, jak poszło? Chyba nic nie pisałaś? Albo mi umknęło, hmm?
bedzie sie ciagnelo jeszcze, ale zrobili pierwsza sprawe beze mnie wogole i sad zatwierdzil dlug...babeczka mi poradzila co zrobic,zeby otworzyc sprawe raz jeszcze...az ze ja mam nizszy zarobek niz maz nie bede musiala zaplacic za wznowienie aplikacji a to 150f...
mowila ze po tym juz sprawy nie bedzie, takze jestem dobrej mysli..mam nadzieje,ze oddadza mi jeszcze kase, ktora juz nadplacilam... zawsze to 500f do zwrotu! przyda sioe na nowy dom czy jaks sofekupioc czy cusmam silne dowoy,ze nie wywiazali sie z umowy..baaa! nawet nie zaczeli...
Angela89, KasiaKwiatek, CzaryMary, MartaAlvi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyshimmer_lip powiedziałam przyjaciółce o Twoim przypadku, że oczekujesz małej Basi. Pocieszyło ją fakt że można mieć z tym problemem dzieci. Ona właśnie dostała tabletki które będą blokować owulacje, za 3 miesiące czeka ją operacja. Ale lekarz jej już zapowiedział że to nawraca. Jesteśmy dobrej myśli nic innego nie zostało.
W ogóle dostałam zakaz wychodzenia z domu samej od męża, w okolicach gdzie chodzę do laboratorium grasuje jakiś nożownik, przedwczoraj ranił kobietę w szyje i dziś niby znów kogoś zaatakowano ( informacja nie potwierdzona więc liczę że to plotka). Facet zaatakował kobiete o 7 rano więc strach.shimmer_lip lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A z tymi koszulami to mnie zmartwiłyście. Bo na tych laskach w necie wyglądają tak rewelacyjnie, a w realu są wielkie.
Ja też jestem szczupła na górze i nie lubię takich workowatych ubrań. W sklepach nic nie ma, a w internecie buble. Wymiary podawane przez IF najwyraźniej kłamią, bo jak koszulka w rozmiarze S, która ma w teorii 84-88 w biuście, może być za duża na Fasię z 90-tką?Czy inni producenci też oszukują?