X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:53

Fasia lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ze juz marcówka pierwsza urodziła w 34 tyg :) synek 53 cm waga 2400 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 22:32

malinka1984 lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Sylvia a to jakas impreza firmowa, ze Ciebie tam nie ma :)? Szkoda, ze tak pozno, ja bym chyba sie juz z domu nie ruszyla o takiej godzinie. Ale wiadomo, ze meza musisz odebrac :)
    Ewelcia ja tez dzis mam kryzys, jutro bedzie lepiej :*
    Tak ta imprezą była dla 500 facetów (górników) nie chciałabym tam być.
    A mąż przeniósł się z 20 kolegami z zastepu ratowników. W tamtą stronę transport mieli, ale w drugą już nie! A tak mnie to wkurzyło, że i tak nie zasnę :-( wzięłam gorącą kąpiel i coś pooglądam, a jak już będę czuła, że źle że mną to zadzwonie do męża i powiem, że przyjadę wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 22:35

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MISIA - jak dojdzie do Ciebie ta z allegro to bardzo proszę o opinię, a najlepiej o zdjęcia :D no i wymiary w rzeczywistości, bo te od producenta nijak się mają do rzeczywistości :P

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Wiecie ze juz marcówka pierwsza urodziła w 34 tyg :) synek 53 cm waga 2400 :)

Wiemy :) już dziewczyny o niej pisały :)

Krysti lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystii jeśli mogę wtrącic swoje 3 grosze to z własnego doświadczenia powiem tyle. Bierz większe koszule, zeby bron boże nie były zbyt nio przylegające i dopasowane. Dlaczego? Dlatego , że po porodzie działają hormony co powoduje okropne pocenie się , po drugie w szpitalu jest nieziemsko gorąco. Więc jak założysz na siebie jeszcze taką dopasowaną koszule to po prostu zapocisz się jak świnka. Sorki za dosłowność ale tak po prostu jest. Sama dałam ciała z koszulami , teraz też mam te same niestety a chciałabym większe:(

Hwesta skarbie daj spokój juz z tą opryszczką. Jeśli mąż patrzy wilkiem to nie fajnie ale w takiej kwestii poszłabym później do swojego gina i powiedziała jak jest. Brak sexu itp a tu takie rewelacje ci sprzedają. Czasami lekarze pierdolną coś nie tego i takie są przykrości i stresuje się tylko człowiek.Dam ci przykład mojej kuzynki. Dziewczyna trumne wybierać zaczęła bo poszła do gina , brak okresu a ginka do niej ze jest strasznie przykro ale prawdopodobnie ma raka macicy. Znalazła guza itp więc Aśka dostała szału. Okazało się ze była w 6 tygodniu ciąży. Jej guz w kwietniu skończy roczek. Tak że głowa do góry cycki do przodu i maszerujemy.

Ewelcia kochanie przestań płakać. Rodzić jeszcze nie będziesz a brzuch boli cie bo się przejęłaś tekstem jaki usłyszałaś. Czasem brak mi słów na te wszystkie znawczynie świata , jakie to one nie są doświadczone i wiedzą najlepiej. Na jakiej kuźwa podstawie mówi , że się brzuch opuścił jak jeszcze macica nie osiągnęła końca swojego wzrostu który kończy się w 36 tygodniu. Potem może zacząć się brzuch opuszczać.
    A zeby jej sweter myszy zjadły :) Uśmiech na gębe kochana przywdziej i na każde wymądrzanie się kogokolwiek odpowiedz , że powinna poradnik pisać z uwzględnieniem danych medycznych. Już kilka osób tak załatwiłam. :D

A ja teraz padam na pysk ,cały dzien sprzątamał zaczęłam od łazienki wyczyszczona na błysk a teraz mąż mi ja spowrotem ufajdolił. Az mnie trafiać zaczęłao. Jutro od nowa sprzątanie :( I nocke mam rac zej nie wyspaną bo w moim łóżku śpi Marcysio i kocica w nogach także będzie kolorowo :)

Ps: Jesli napisałam coś co nie ma sensu to przepraszam z góry , zmęczenie daje znac

mantissa, Ewelcia, Lali, hwesta, Fasia, Gosha lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JAGA z tymi koszulami to chyba miało być do mnie, a nie do Krysti :) Pamiętam, bo to chyba wlaśnie Ty pisałaś, że po porodzie strasznie hormony buzują i kobieta się baaardzo poci. Rozumiem i biorę to pod uwagę. Nie chcę koszuli, która będzie tak ciasna, że nie będę się w stanie w niej ruszać, natomiast chcę taką, która chociaż po części dobrze leży czyli w ramionach. Dół niech będzie luźny. Luźna to ja rozumiem ale nie worek o 2 rozmiary za duży :)

Spokojnej nocy, obyś mimo wszystko się wyspała :)

Krysti lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia te globulki co ja mam już będąc w ciąży bralas,tak?

• Fasia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:

Tak, tak. Ja od 9tc cały czas jestem na jakichś globulkach. Nystatyna, Pimafucin, Fluomizin, Lactovaginal i jeszcze jakiś już nazwy nie pamiętam. To co Ty teraz bierzesz ja stosowałam jakieś 5 tyg temu. Mnie wyleczyły z grzybicy także śmiało bierz, bo są skuteczne

hwesta lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:

Ja tez biorę teraz globulki macmiror są świetne zawsze mi pomagały tylko są cholery żółte i rano wypływają niestety. W ciąży infekcje często się zdarzają

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nawet teraz troche wyplynela cholera jedna przy pojsciu siku ;)

• mantissa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Ja tez biorę teraz globulki macmiror są świetne zawsze mi pomagały tylko są cholery żółte i rano wypływają niestety. W ciąży infekcje często się zdarzają

ja też to właśnie biorę. Jakie wielkie dziadostwo! Mi wypływają od momentu jak wstanę siku w nocy. Rano cała wkładka i gacie żółte. Ba, nawet jak się rano umyję to i tak coś tam leci w dzień. Na szczęście jeszcze tylko dwie mi zostały. :P

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak swoją koszule bede kupowac to bede napewno przymierzać i bedzie luźniejsza. A co do Fasia twoich koszul to są extra niewiem co w nich złego dla mnie są perfekcyjne .i świetne na porodówke .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 23:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam na 2 tyg az

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę od 10dni luteine i odpukac nie mam na razie zadnych problemow. Wyplywa jej troszke ,wydzielina sie nie zmienila jakos bardzo takze jest oki.

Wy dziewczyny macie juz wiekszosc rzeczy mi nadal ciezko sie za to zabrac ale obiecuje sobie za tydzień jechac z Tz

Uciekam trzymajcie sie ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 15:23

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bede rodzic to mi koszula nie bedzie wadzic ważne by Ignaś się urodził cały i zdrowy . I ciul z wyglądem i tak się napoce jak naturalnie bedzie poród :D hihi we wtorek bede wiedzieć jak bede rodzic czy cc czy naturalnie ,wolała bym naturalnie :)

mantissa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :)*

• Fasia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti bo te koszule są śliczne ale bardzo duże :))

Macmiror tez bralam ale poprzednio.

Hwesta ja też bralam 2 tyg

Dobranoc :)

Krysti lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Ja biorę od 10dni luteine i odpukac nie mam na razie zadnych problemow. Wyplywa jej troszke ,wydzielina sie nie zmienila jakos bardzo takze jest oki. U mnie niestety slabo mialam ciezki tydzien latanina za dokumentami i dzisiaj juz mnie rozlozylo troche bolalo podbrzusze ale przestało. Jak na zlosc zab mnie zaczal bolec i chyba mam tam ropę; ( . W poniedziałek z mama do kliniki 100km od domu az sie boje;/ no ale nic innego mi nie pozostaje.

Wy dziewczyny macie juz wiekszosc rzeczy mi nadal ciezko sie za to zabrac ale obiecuje sobie za tydzień jechac z Tz zamowic wozek lozeczko z materacem i pościel. Od razu upoluje jakies koszule do szpitala. Potem zrobie liste apteczna i skocze pokupowac w aptece rzeczy a nastepnie do sklepu i musze dokupic pare ciuszkow maluszkowi.
    Ahh powiem wam ostatnio zle sie czuje mam lekkie mdlosci jestem oslabiona, moze przez tego zeba hmmm bo tam ropa jest. Dodatkowo ulewa mi sie odbija wieczorami szczególnie. Musze sie wybrac we wtorek gdzies o ile nie rozwinie sie bol i juz w poniedziałek prywatnie nie pojde.

Uciekam trzymajcie sie ;P

Młoda Damo, nie tylko ty jeszcze nic nie masz. U mnie też jeszcze po otoczeniu nie widać, żebym się dzieciątka spodziewała. Czas się w końcu za to zabrać. Postanowiła sobie, że do końca stycznia zrobię listę podsumowującą, co potrzeba i ile mniej więcej to wszystko będzie kosztować. MUSZĘ TO ZROBIĆ! Pilnujcie mnie. :)

Kurczę, niedobrze z tą ropą, bo na ropę to z tego co wiem najpierw antybiotyk trzeba, bo dopóki ona jest to za bardzo nic z zębem chyba nie zrobią. ;/ Trzymaj się tam, jakoś się ułoży... :) I powodzenia mamie życzę!

A powiedz, jak w końcu z tym ZUSem u Ciebie wyszło?

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Tz jak mial rope to mu strzykawka odessal a potem znieczulenie i zeba wyrwal i do tej pory wsio oki
    Dziekuje mam nadzieje ze damy rade wystac te kolejki i te czekanie pod gabinetami.

Co do zusu ostatnio jak Pani kazala zanioslam od księgowego potwierdzenie ze zrobil korekte w dokumentach babka podbiła pismo no i w sumie dalej czekam co bedzie po tym piśmie. Ale dam im jeszcze tydzień i jak nic nie ruszy jade do innego miasta gdzie jest oddział inspekcji pracy tam daja bezpłatne porady. Zobaczymy co tam mi powiedza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 15:24

mantissa lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
‹‹ 2234 2235 2236 2237 2238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ