X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś tu z obecnych ma niedoczynnosc tarczycy..? :(

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Dziewczyny czy któraś tu z obecnych ma niedoczynnosc tarczycy..? :(

Ja niby mam. Niby, bo jakoś po wynikach tego nie widzę i po moich objawach też nie widać zbytnio. A o co chodzi?

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Czas na śniadanie.

Gosha ja mam lekka niedoczynność a czemu pytasz?

MlodaDamo powodzenia!

Rudzia gdzie jesteś???? Wracaj do nas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 07:28

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w kolejnym 29 tygodniu :-)
    Uczciłam to pobudką o 6 rano...w sumie zasnęłam przed 23 więc nie jest tak źle.
    Wczoraj najpierw byliśmy u moich teściów na obiedzie a potem u znajomych do 22. Oj zmęczona zmęczona byłam, a a dodatku bolał mnie potwornie żołądek...z głupoty bo się przejadłam :-P
    Plan na dziś zrobić wreszcie zaległe zdjęcia ciuszków połączone z policzeniem ile czego mam i wrzucenie zdjecia brzuszka 29 tydzień :-)

Rudzia, Krysti, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia czekamy na zdjecia!
    ja sie obodzilam o 6.30 jak z zegarkiem w reku codziennie....
    IDA mam do ciebie pytanie jak juz wstaniesz..kuzwa zaczal mi sie bol spojenia lonowego, strasznie boli..co moge zrobic zanim dostane sie w poniedzialek do poloznej?

Edit : boli mnie wzgorek lonowy, ta kosc..jakby obita byla..jakbym siniak miala...mam problem z dluzszym siedzeniem, jak chodze to nie za bardzo boli..problem z przewroceniem sie na bok..i w tym samym czasie bola krzyze :( w pierwszej ciazy nie mialam problemu z spojeniem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 08:32

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:54

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika na razie zostaje Ci tylko odciążenie, pozycja na pieska na dłoniach albo przedramionach i bujasz, przód, tył i na boki. Wiem, że to ryzykowne z Twoim mężem bo może Cię podjechać z tyłu ale 10 minut może dasz radę :-D :-D :-D
    Teraz dzieciaki już duże i ciężkie, a jak dodatkowo ułożą się nisko to tak mamy. Ale jak poklęczysz na pieska to niunia powinna trochę pozycję zmienić i będzie ulga :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 08:57

Ida lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Weronika na razie zostaje Ci tylko odciążenie, pozycja na pieska na dłoniach albo przedramionach i bujasz, przód, tył i na boki. Wiem, że to ryzykowne z Twoim mężem bo może Cię podjechać z tyłu ale 10 minut może dasz radę :-D :-D :-D
    Teraz dzieciaki już duże i ciężkie, a jak dodatkowo ułożą się nisko to tak mamy. Ale jak poklęczysz na pieska to niunia powinna trochę pozycję zmienić i będzie ulga :-)
    o wlasnie o takie rady mi chodzilo :D :D fakt, bardzo ryzykowne przy moim mezu :D :D :D hahahhah przy nim to 2 minuty dam rade jak poscik byl :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 09:20

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia gratuluje 29tc!!!!!!!!!!!!!! :D

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    I dlugo jakos nie wytrzymalam bez Was :)
    Ogolnie chyba jakas depresja mnie lapie.. :( nie chce znowu ru marudzic jak mi zle bo jestem sama.. :( dlatego wolalam nie pisac nic..
    Wiecie nawet nic mi sie kolo siebie robic nie chce .. bo po co?! Im blizej porodu tym mi gorzej :( powinnam sie cieszyc i w ogole .. ale jakos nie potrafie.. :( moje zycie zmieni sie o 180 stopni.. i jestem z tym sama.. ;/

A tak z bardziej przyjemnych/bolesnych rzeczy- to wlasnie corka obudzila mnie kopniakiem w zebro!!!!! Ahh jakie to nie fajne!! :)

Wczoraj zaczelam prac juz wieksze ubranka, bo stwierdzilam ze jak Mala sie urodzi to juz nie bede miala työe czasu wiec wole miec poprane..trocheee jeszcze mi zostalo ...no i prasowanie ;/

IDA pytalas jakie lozeczko kupila...wiec kupilam lozeczko biale Gulliver- tak jak chcialam :) i materac Snosa chyba, bo nie bylo innych ciekawszych;/ z reszta jak sie ugniecie czy cos to zawsze moge podjechac i kupic jakis nowy :) no i kupilam recznik ale bez kapturka bo te z mi sie nie podobaly w dotyku, ceratke, przescieradla, pieluchy tetrowe i chyba tyle..

Ogolnie wczoraj looknelam na liste i zostalo mi do kupinia tylko: wanienka, aspirator do noska, termometr, przewijak, kosz na pieluchy i rzeczy apteczne :) takze nie jest zle :) no i wozek tata zamowi w lutym :)

Ida lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia super, ze jestes :* Musisz zmienić podejscie i wziac sie w garsc, bo niestety po porodzie może być gorzej... burza hormonów i kolorowo nie bedzie! Wyjdz z domu do fryzjera, kosmetyczki popraw sobie humor. Bycie mamą zobowiązuje :)

sylvia007, Rudzia, misia83 lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ją przywiózłam męża do domu chwilę po 1.00 i spał do 8.00, a na śniadanie zjadła kebaba :-D takiego pysznego, prawdziwego z baraniny i Ninka chyba bardzo zadowolona bo tak się rozkosznie przeciąga teraz

Lali, weronika86, Fasia, KasiaKwiatek, Agusiek89, Ida lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieñ Dobry :) ale pospalam :) dopiero się obudzilam . Rudzia daszvsobie rade ty dzielna jestes kobieta a jak Sofijka będzie yo najszczęsliwsza dumna mama będziesz,wtedy zapomnisz o bozym świecie jak côra będzie rosla pierwsze grymasy itp ;) bedzie super .

Rudzia, weronika86 lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia, a co do depresji, to już chyba taki urok III trymestru. Ja też mam dni, że tylko płakać mi się chce, a mąż w tym czasie tylko mi przeszkadza, marzę o chwili samotności, a jest jeszcze Gabi, której przecież nie powiem, że nie mam ochoty na towarzystwo. Myślę, że niestety takie nastroje nas nie opuszczą, ale tak jak Lali pisze, trzeba się ogarnąć i coś tylko dla siebie zrobić :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 09:46

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Dziś niedziela, mam wolne i oczywiście otworzyłam ślepia już przed ósmą zamiast spać do bólu! Mikołaj mnie obudził po czym zalecial w kulki i sam poszedł spać a ja się nudzę. :D
    Miałam się zabrać za pranie dla malucha ale to chyba jeszcze nie ten dzień... :D :D :D

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sie boje ze jak Mala sie urodzi to juz calkiem sie zalamie ;/ a tego nie chce... Mama ciagle przezywa jak to bedzie jak Ona bedzie podobna do ojca- jak ja to zniose, cale zycie bedzie mi go przypomninac... ;( mimo to no kocham Ja najbardziej na swiecie i zrobie dla Niej wszystko ale czasem jest mi bardzo ciezko...

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba się cieszyc zyciem reszta powoli się ulozy i rudzia bedzie super zobaczysz :) uśmiechnij się ty taka pozytywna kochana kobieta tu jestes ze jak cię czytam to az chce się czytać .Glowa do góry sama nie bedziesz masz rodzine kochaną no i z biegiem czasu znajdziesz tą miłosc swojego zycia :)

Rudzia, natt lubią tę wiadomość

• Jaga Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej słoneczka
    Ja już po śniadanku, ledwo się wyspałam bo ciągle kopyta młodego na twarzy miałam i musiałam go przekręcać na swoje miejsce. Do tego kocica ciągle łapała mnie za stope i młoda dokazywała.Mąż do prawie 4 rano grał w gre i mnie kurwica strzelała.
    Ale jak wstałam to za oknem piekna zimowa aura. Biało i snieg nadal sypie aż mam ochote już iść na spacer.

Fasia pokaż mi jakie ty te koszule przymierzałaś ze wszystkie są na ciebie za duże?
    Może poszukaj sobie coś z odcinanych pod biustem
    http://heppin.com/koszula_nocna_perla_ecru_prod_id-13918.htm
    http://heppin.com/koszula_model_q173_beige_prod_id-14269.htm

Wiadomo , że z fasonem i tkaniną automatycznie idzie kwota do góry.

I witam się dzisiaj w III trymestrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 09:52

Krysti lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia moja mama przez ciążę ze mną tez przechodziła sama... Co więcej nie miał jej nawet kto odebrać ze szpitala w którym zresztą było jej na rękę siedzieć bo warunki mieszkaniowe miała wtedy tragiczne. Jak kiedyś zapytałam jej jak ona z tym wszystkim dała radę odpowiedziała tylko ze łzami w oczach i dumą w głosie: ' nawet nie wiesz jak silne jesteśmy my kobiety kiedy sytuacja wymaga...!' moja cudna mama. <3
    Takiej ogromnej siły Ci życzę kochanie. <3

Rudzia, weronika86, mantissa, Lali, Angela89, Fasia, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam dziewczyny co tez zostaly z malymi dziecmi same bo okazalo się ze faceci je pozostawiali,i co dziś mają rodziny męzów wspanialych :) i zyją w milosci niektore to po 3 ,2 dzieci mają juz :) i jak je spotykam raz na ruski rok to mi mówią ze dobrze ze tak się ulozylo i się cieszą z zycia .

Rudzia, weronika86 lubią tę wiadomość

‹‹ 2235 2236 2237 2238 2239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ