X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piersi i plecy mnie bolą okropnie :/

Lali lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka kuruj się bys nie byla chora .Wspolczuje .

• Lali Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Werka jak maz nie chce to nie ma co go zmuszac :)
    Fasia ja po cc widzialam pierwsza corke, bo jak tylko ja wyjeli to taka wrzeszczaca mi pokazali i przystawili do buzi, zebym mogla ja pocalowac :)

weronika86, Fasia, CzaryMary lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Lali Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Piersi i plecy mnie bolą okropnie :/
    Nie chcialam polubic :( no teraz bedzie nam juz coraz gorzej.

Krysti lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj lali musze obudzic dziada, ale czekam do ostatniej chwili..bylam juz w supermarkecie po paracetamol bo sie nie obejdzie...no nie zwloke sie do pracy a jeszcze przed praca musze do banku i szybciakiem to sadu papiery podrzucic :( dobrze ze stachu ma wolne to nie musze chociaz do szkoly go zawozic..zrobilam sobie paracetmaol do picia, czekam az przestygnie..on zawsze pomaga...sok marchwiowo-jablkowy dla witaminek..i pol kawki slabej i powinnam sie ruszyc :D moja mala to sie pomaranczowa chyba urodzi od tego soku marchwiowego :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Fasia ja po cc widzialam pierwsza corke, bo jak tylko ja wyjeli to taka wrzeszczaca mi pokazali i przystawili do buzi, zebym mogla ja pocalowac :)

Bardzo bym chciała aby i u mnie tak było, żeby dali mi synka chociaż na chwilkę zobaczyć ... Wczoraj widzieliśmy się ze znajomymi, których znajomi ostatnio rodzili u mnie w szpitalu właśnie przez cc i wiem, że tatuś czekał za parawanem i jak wyjęli dziecko to dali je od razu tacie .. nie wiem czy mam je widziała ale wierzę, że tak :)))) poproszę o to, a co :P

weronika86, Lali lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będziemy mieć dwojkę pomarańczowych dzieci - Weroniki i Robotki :D :D :D

weronika86, Robotka1 lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień bober :)

Witam się poweekendowo.
    Widzę, że troszkę tu się działo. Całe szczęście Sylvia, że pojechałaś na tą IP i skurcze ustąpiły. uffff

Dziewczynki macie cudne brzuchy. Ja chyba sobie nadam miano "pierwszej orki wątku kwietniówki 2015"

KasiaK - kącik Mikołajka uroczy. Taki przytulny i w ciepłych barwach :)

Krysti - ubranka mega :)

W piątek byliśmy na SR. Uczyliśmy się kąpać i przewijać bobaski :) Do roboty ochoczo zabrał się mój mąż i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu radził sobie wyjątkowo dobrze :) Pani położna mówiła także o pielęgnacji noworodka. Z takich ciekawszych rzeczy to powiedziała, żeby nie używać żadnych zasypek, pudrów itp. Nie należy także smarować całego ciałka dzidka oliwką.( Jedynie na ciemieniuchę )Aha, i jako rodzice, musimy zdecydować jaką szczepionką na wzw b chcemy aby zaszczepiono nasze dziecko. Czy Euvaxem (darmowy) czy Engerixem (płatny). Czy ma któraś z Was jakieś zdanie w tym temacie?
    Ja od soboty mam delikatne skurcze :/ no-spa średnio pomaga. Przypomniały mi się bóle miesiączkowe... :/

Werka - kuruj się kobitko! nie daj się złemu ! a co do obecności męża przy porodzie to mój nie widzi innej opcji. Chce być i koniec. Przy cesarce musimy dodatkowo za to zapłacić ale jeśli mój mąż bardzo tego pragnie to nie zamierzam odbierać mu tej "przyjemności" :) Mi chyba tez będzie dzięki temu raźniej.

aaaa i zapomniałam, że w sobotę walczyliśmy z pokojem małego :) żyrandolek, karnisz, półeczki przywieszone . Brakuje kilku detali i GOTOWE!! :)

weronika86, Fasia, KasiaKwiatek, misia83, Robotka1, Angela89, Krysti, Gosha lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    mi malego nie dali od razu i mysle ze to byl straszny blad, bo jakby nie podobienstwo do patryka w 100% to nie wiedzialabym ze to moje..zobaczylam go dopiero po 3hr! maz widzial go pierwszy...stas dostala tylko 6 punktow na 10 bo porod trwal za dlugo...nie oddychal, musial byc intubowany, mial ramiona i szyje zawinieta pepowina...dlugo za dlugp to trwalo...powinni robic mi cesrake przy tak wielkim dziecku, 5 dni po terminie..teraz juz jestem madrzejsza...maly byl tak duzy ze urodzil sie z wada ulozeniowa..tzn mial obkurczona stopke bo siedzial w brzuszku po turecku :D mial zbyt malo miejsca...

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Dzień bober :)

Witam się poweekendowo.
    Widzę, że troszkę tu się działo. Całe szczęście Sylvia, że pojechałaś na tą IP i skurcze ustąpiły. uffff

Dziewczynki macie cudne brzuchy. Ja chyba sobie nadam miano "pierwszej orki wątku kwietniówki 2015"

KasiaK - kącik Mikołajka uroczy. Taki przytulny i w ciepłych barwach :)

Krysti - ubranka mega :)

W piątek byliśmy na SR. Uczyliśmy się kąpać i przewijać bobaski :) Do roboty ochoczo zabrał się mój mąż i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu radził sobie wyjątkowo dobrze :) Pani położna mówiła także o pielęgnacji noworodka. Z takich ciekawszych rzeczy to powiedziała, żeby nie używać żadnych zasypek, pudrów itp. Nie należy także smarować całego ciałka dzidka oliwką.( Jedynie na ciemieniuchę )Aha, i jako rodzice, musimy zdecydować jaką szczepionką na wzw b chcemy aby zaszczepiono nasze dziecko. Czy Euvaxem (darmowy) czy Engerixem (płatny). Czy ma któraś z Was jakieś zdanie w tym temacie?
    Ja od soboty mam delikatne skurcze :/ no-spa średnio pomaga. Przypomniały mi się bóle miesiączkowe... :/

Werka - kuruj się kobitko! nie daj się złemu ! a co do obecności męża przy porodzie to mój nie widzi innej opcji. Chce być i koniec. Przy cesarce musimy dodatkowo za to zapłacić ale jeśli mój mąż bardzo tego pragnie to nie zamierzam odbierać mu tej "przyjemności" :) Mi chyba tez będzie dzięki temu raźniej.

aaaa i zapomniałam, że w sobotę walczyliśmy z pokojem małego :) żyrandolek, karnisz, półeczki przywieszone . Brakuje kilku detali i GOTOWE!! :)
    wlasnie czekam az mi paracetmaol ostygnie....ale mam lenia..oslabiona jestem mega...
    fasia a co robotka tez marchewka mala poi? :D ja juz opalacza dla siebie nie potzrebuje..no non stop mi sie sokow chce..marchewka i jablko goruja :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    wlasnie czekam az mi paracetmaol ostygnie....ale mam lenia..oslabiona jestem mega...
    fasia a co robotka tez marchewka mala poi? :D ja juz opalacza dla siebie nie potzrebuje..no non stop mi sie sokow chce..marchewka i jablko goruja :D

Ona ciągle jednodniowe marchewkowe piła i chyba dalej pije :P

Ja też uważam, że po cc powinni dawać matce dziecko. Chociażby na 10sekund które nikogo nie zbawią, a to jest chyba jedna z najcudowniejszych chwil w zyciu kazdej matki i nie rozumiem jak można jej to odbierać ...

CzaryMary fajnie, że macie możliwość chociaż zapłacenia za to żeby mąż był przy cc. U mnie chyba tak się nie da, a szkoda bo też bym skorzystała ... No nic zobaczymy :)

CzaryMary lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ello.
    Co do szczepionki to lepszy Engerix tylko w szpitalach ciężko o podanie tego ponieważ np. w łódzkich szczepia Euvaxem albo Hepavaxem i trzeba sporo się natrudzić żeby zaszczepili Engerixem ponieważ trzeba dostarczyć szpitalowi we własnym zakresie Engerixa i dziecko musi być zaszczepione do drugiej doby po porodzie a do tego szczepionka jest na receptę i ktoś Wam ją musi wypisać.
    Tutaj macie info o szczepionkach _http://szczepienia.pzh.gov.pl/main.php?p=3&id=134&sz=960&to=szczepionka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 08:48

CzaryMary, KasiaKwiatek, Gosha lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Lali Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika biedny Stas, podziwiam Cie, ze zdecydowalas sie na drugie dziecko po tym co przezylas. Ale pewnie dlatego tyle lat to trwalo, teraz na pewno bedzie duzo latwiej i przyjemniej :) kuruj sie :* a maz wstal :)? Ja mojego tez zawsze budze bo rano to by spal i spal :)
    Ja w szpitalu moge wykupic( jeszcze nie wiem za ile) sale jednoosobowa w ktorej moze byc ktos ze mna 24 h na dobe, maz, mama lub ktos inny. Co o tym myslicie? Pamietam, ze noce w szpitalu latwe nie byly.

Fasia, weronika86, CzaryMary lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    ja sobie nie wyobrażam bez męża rodzić, a on też bardzo chce. jednak z opowieści innych wynmika że mogą być przydatni,a na koniec ma się zamknąć i nic nie mówić:)
    dziewczyny wy wszystkie szczepicie dzieci?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 08:53

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie pamiętam, która z Was pisała coś o dłuższych koszulach nocnych. Tutaj macie link. Są bardzo klasyczne w wyglądzie. Zresztą zerknijcie sobie. Cena też fajna :) tylko nie jestem do końca pewna czy ten dekolt się odsłania, ale jesli tak to fajna opcja wg mnie

http://nocna-bielizna.pl/36-koszule-nocne-nocna-koszula-damska-z-koronka.html

Ida lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Weronika biedny Stas, podziwiam Cie, ze zdecydowalas sie na drugie dziecko po tym co przezylas. Ale pewnie dlatego tyle lat to trwalo, teraz na pewno bedzie duzo latwiej i przyjemniej :) kuruj sie :* a maz wstal :)? Ja mojego tez zawsze budze bo rano to by spal i spal :)
    Ja w szpitalu moge wykupic( jeszcze nie wiem za ile) sale jednoosobowa w ktorej moze byc ktos ze mna 24 h na dobe, maz, mama lub ktos inny. Co o tym myslicie? Pamietam, ze noce w szpitalu latwe nie byly.
    moja kolezanka miała męża na noc w szpitalu i mówi ze super! duzo jej to pomogło

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali dla mnie super opcja z tym pokojem pod warunkiem, że ktoś naprawdę z Tobą bedzie te 24 na dobę, bo jak będziesz chciała iść np pod prysznic to zawsze sąsiadka może popilnować dziecka, a w takiej sali jak będziesz sama to jest problem. Natomiast dla mnie opcja super, muszę się dowiedzieć jak to u mnie wygląda hihi :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    w sumie powiem ci szczerze,ze nie pamietam dokladnie tego bolu, wiem ze bolalo, wiem ze chcialam uciekac hahahah ale takto naprawde nie moge sobie przypomniec, wiecej wiem z opowiesci tesciowej,ze sie darlam i ile dostal punktow z ksiazeczki zdrowotnej...naprawde malo pamietam..jest duza roznica wieku bo bylismy za granica i same starania trwaly wieki..w sumie nie zabezpieczalam sie juz 2 lata po porodzie..tmocnego cisnieniana dziecko dostalam prawie 4 lata temu..na samym ovu staralam sie 3 lata...mialam tak jak fasia, miesiaczki raz na rok...obudze go o 8.30..o 10 mamy odebrac klienta, wiec zdazy wypic kawke.niech spi bo mi go szkoda..jesli nie ma potrzeby zeby go budzic to niech spi jak najdluzej.
    w uk mamy od razu pojedyncze sale porodowe i poporodowe, nie wyobrazam sobie inaczej bo przy pierwszym porodzie yto chyba zapamietalam najbardziej!..rodzilam z druga kobieta za parawanem..jak mnie nie bolalo a ona czaczynala sie drzez to ja dalam sie razem z nia :D hahaha pozniej na sali poporodowej bylo nas 4!!!! kazde dziecko placze, nie da rady sie wyspac i nabrac sil i kurwa odwiedzajacy! po 4 osoby do kazdej, biegajace dzieci no kurwa mac! myslalm ze wykituje..malo brakowalo i bym stamtad wyszla sama z dzieckim, bez pozwolenia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 08:58

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 11:28

CzaryMary lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 11:28

‹‹ 2247 2248 2249 2250 2251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ