X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt wrote:
    Eweliska mój też ma bezwzględny nakaz trzymania oczu z dala od 'jamy smoka '... :D

hahah mojej koleżanki też miał taki zakaz. ale pech chciał, że leżała centralnie w stronę okna, w którym wszystko się odbijało więc siłą rzeczy chłopina wszystko widział. Oczywiście okno było zasłonięte żaluzjami czy czymś tam, żeby nie było, że ludzie z ulicy wszystko widzieli :)

Eweliśka lubi tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Wszystko będzie dobrze. "Sen mara , Bóg wiara :)"

W sobotę miałam badanie moczu i morfologię. Wyniki najlepsze jak do tej pory :)

Dobrze, że mi przypomniałaś. Przecież muszę iść odebrać wyniki!

CzaryMary lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, zróbmy sobie dziś dzień praczki :D :D :D
    Idę załadować koszule i szlafrok szpitalny do prania. :D

CzaryMary, KasiaKwiatek, Ewelcia, Fasia lubią tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się po Waszych przygotowaniach wkręciłam żeby poprać, ale potem stwierdziłam że jestem z terminem daleko bo mam 24.04 i w sumie to mi się nie chce jeszcze i narazie darowałam
    poza tym mam marzenie wystawić te małe łaszki na balkon:P

KasiaKwiatek, Angela89, iwonka1077 lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt wrote:
    O tak, zróbmy sobie dziś dzień praczki :D :D :D
    Idę załadować koszule i szlafrok szpitalny do prania. :D

załadować? wygodnicka!! tara w łapki i do dzieła :) ewentulanie Franię odpal :P
    Eweliśka - wow, jakie tempo rozwoju córa w tym śnie miała :)

natt, liloe lubią tę wiadomość

• misia83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze nie mogę prać:/ Musimy pierw szuflady zbudować.

Co do snów, to mojemu się ostatnio śniło że rodziłam, a po wszystkim rozłożyłam przed nim nogi i mówię:"patrz nic nie widać" :p

CzaryMary, Fasia lubią tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAB wrote:
    ja za 2 tyg piore:)
    nie chce szczepic bo to strasznie wczas nba taki rozwijajacy sie dopiero ulk immunologiczny walic szczepionki, a nie bede szczepic tylko dlatego zeby koncernom kase nabijac

Tylko, że Ty za te szczepionki nie płacisz. A co jak Twoje dziecko zachoruje? szczepionki trzeba podawać w odpowiednim czasie życia dziecka. Nie ze się czepiam ale nie przekonuje mnie, że nie chcesz koncernom farmaceutycznym kasę nabijac... Tylko interesuje mnie Twoja wiedza na ten temat. Bo ja jako "zwykły" człowiek bym się nie zdecydowała na taki krok. Sama musialabym być naukowcem i wiedzieć, że te szczepionki są złe

Edit. Ale nie istotne, każdy decyduje za siebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 10:21

liloe, Ida, Lali, weronika86, mantissa lubią tę wiadomość

• misia83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę szczepiła, nie chcę sobie w brodę pluć gdyby coś się stało.

Anka1501, Eweliśka, CzaryMary, Ida, Lali, weronika86, mantissa lubią tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfffy mam nową pralkę to niech się buja i to szybko co by Pancia domu była zadowolona. :D :D :D

misia83, Anka1501, KasiaKwiatek, CzaryMary, Fasia lubią tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    Ja będę szczepiła, nie chcę sobie w brodę pluć gdyby coś się stało.

No ja właśnie myślę tak samo, potem bym sobie nie wybaczyła

Ida lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, nie to, że wstałam dopiero, o 8 pobudka była :-)
    Ja szczepię. Lekarzem nie jestem, dzięki nim chorób i nie ma niektórych, inne wracają bo ludzie nie szczepią. Moje starsze obie szczepiłam, nie chorowały na żadną poważną chorobę, nawet ospa przeszła tyle o ile. Chorowały tylko na jakieś przeziębienia, a obie antybiotyk brały 2razy w życiu... Jedna ma 12lat a druga 16lat :-D
    I decyduję się na te skojarzone 5,6w1.
    Ania Fasia gratki 30-stki widzicie jak pięknie leci? :-D Fasia Ty już wypluj te słowa z wcześniejszym porodem, zobaczysz jeszcze będziesz odliczała żeby Julek wyszedł i męża "zatrudnisz" do pomocy w eksmisji :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 10:26

Anka1501, CzaryMary, Fasia lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    jestem!!
    wczorajszy dzień...uff dobrze że minął. cały dzień rzygałam;/ wszystko co zjadłam....
    wieczorem jak u kilku z was pojawiły się dreszcze i uczucie stanu podgorączkowego-przeraziłam się że będę chora, ale dziś wstałam ok i tylko mi został lekki ból brzucha, taka pozostałość po wczoraj...
    zjadłam już śniadanie i 3bita:D

widze że mnie obgadywałyście wczoraj:D

WERA tak piję soki marchwiowe od 3 miesiąca ciąży:)codziennie, teraz już spowalniam bo mam ciemną karnację i czasem widzę u siebie pomarańczowe dłonie:P
    tak raz na trzy dni sobie szklaneczkę zrobię:)

a Ty od kiedy pijesz???

u mnie sporo czasu minęło zanim pojawiła się ciemniejsza skóra, no ze 3-4 miesiące na pewno.

SYLVIA odpoczwaj bo widze że miałaś nieciekawą historię, dobrze że skońćzyła się dobrze:)

ejjj dziewczyny, dla mnie czas po porodzie spędzony w szpitalu był najlepszym czasem jaki dotąd spędziłam w jakimkolwiek szpitalu:)
    noce były super:) młoda się ze dwa razy budziła, od razu do mnie przychodziły pielęgniarki nawet pogadać i miałam wtedy 22 lata:D odwiedzający przychodzili jedynie na korytarz i odwiedziny trwały hm....krótko:)
    wcale nie brakowało mi w nocy męża czy kogoś innego, ze wszystkim sobie świetnie radziłam jako młoda niedoświadczona mama.
    przez te 2-3 dni wystarczy mi profesjonalna opieka medyczna 24h na dobę a potem będę mieć męża:)

i racja nie ma co męża ciągnąć na siłę na porodówkę, ostatnio na obchodzie po porodówce położna opowiadała że miała taką parę gdzie kobita nie dość że rodziła to jeszcze uspokajała męża...nie chciała bym takiej sytuacji, wolałabym być sama.
    mój pewnie pójdzie ze mną:P przy córce był:) ładnie stał za głową nie patrząc bezpośrednio w krocze:)
    najfajniejsza chwila dla nas obojga i największą potrzebę bycia razem przez cały poród oczułam gdy młoda pojawiła sie na świecie, oboje się wzruszyliśmy i mogliśmy cieszyć się jej pierwszymi chwilami:)
    przez większość porodu wolałam pracować sama czasem nawet nie zauważając męża:) no taka prawda:) a w trakcie skurczu na późniejszym etapie mówiłam mu żeby się do mnie nawet nir odzywał bo go uduszę:P
    i to samo potwierdziła ostatnio położna:) jeśli możecie o coś prosić mężów to aby w trakcie skurczy do was nie rozmawiali, ewentualnie niech przypominają o oddechu:)

KasiaKwiatek, CzaryMary, Anka1501, natt, Fasia, sylvia007, weronika86 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka a orientujesz się jaka jest dawka beta karotenu bezpieczna w ciąży? jakoś nie mogę znaleźć :/

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Robotka a orientujesz się jaka jest dawka beta karotenu bezpieczna w ciąży? jakoś nie mogę znaleźć :/
    yyy a jest jakaś w ogóle dawka bezpieczna lub nie bezpieczna? raczej nie:)

KasiaKwiatek, Anka1501, Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka mam takie same wspomnienia ze szpitala. Dla mnie to był cudowny okres po obu porodach. Pomoc miałam od położnych, ale też samodzielna i spokojna byłam. Też pierwszą rodziłam mając 22lata :-D
    Mój K będzie przy porodzie, sam chce i kategorycznie mi to oznajmił...muszę mojego synka powitać na świecie i pępowinę chce przeciąć :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 10:36

Robotka1, CzaryMary, natt, Eweliśka, Anka1501 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    yyy a jest jakaś w ogóle dawka bezpieczna lub nie bezpieczna? raczej nie:)

No jest właśnie bo moja gin mówiła, żeby nie przesadzać z wit A a ja już mam w tabsach i teraz nie wiem.

Robotka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mu tylko wyznaczyłam zadanie...jak będę wołać o znieczulenie to ma lecieć spod ziemi wyciągnąć anestezjologa i przywlec go do mnie za chabety :-D :-P

Anka1501, CzaryMary, misia83, Ida, MartaAlvi, Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, załadowałam pralkę :) Fajnie, że te ciuszki są takie maleńkie. na jedno pranko wchodzi cała maaaaasa :)

Anka musiałabyś pić sok z marchewki hektolitrami, żeby przedawkować :)

Anka1501, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:31

Robotka1, Ida, KasiaKwiatek, Anka1501, Ewelcia, misia83, CzaryMary, Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    No jest właśnie bo moja gin mówiła, żeby nie przesadzać z wit A a ja już mam w tabsach i teraz nie wiem.
    nie jest:) jeśli chodzi o ten z warzyw:)
    codziennie picie soku z marchewki jest całkowicie bezpieczne dla dziecka
    ryzyko przedawkowanai witaminy A występuje tylko w I trymestrze i przez branie tabletek z dużym stęzeniem wit. A (np. na trądzik)
    w witaminach dla kobiet w ciąży wit A jest w formie beta karotenu czyli bezpiecznej dla organizmu. Niebezpieczna jest forma retinolu występująca m.in wątróbce. Co prawda beta karoten przekształca się w retinol ale w ilościach jakie są potrzebne organizmowi. Zatem o przedawkowaniu nie ma tu mowy. W marchewce też jest w formie beta karotenu.

KASIA K no to mamy bardzo podobne podejście do porodów:D czy tych pierwszysch czy kolejnych:D

KasiaKwiatek, Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
‹‹ 2250 2251 2252 2253 2254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ