Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
CzaryMary wrote:bo żeś tyle ich nawrzucała że razem się gryzą
Jem kisiel i jakoś mi nie podchodzi... Dziwne... przecież ja uwielbiam wszystko!!
Dzisiaj mega wyzwanie mnie czeka... pedicure!! aaa nie wiem jak ja to zrobię!
Musze je naoliwica pedicure niech Ci mąż zrobi
CzaryMary lubi tę wiadomość
-
KasiaKwiatek - ja dopiero zaczęłam 30 tydzień, gdzie tu jeszcze do 38tc
także póki co jeszcze stres jest, jak dotrwam do 36 to będę spokojniejsza
no i chyba im dalej w las tym bardziej się stresuję hihi
IDA orientujesz się o co chodzi z tym pobytem na sali o podwyższonym standardzie? Widziałam, ze jest taka opcja u nas ale nie napisali o co dokładnie chodzi. Czy to jesy sala jednoosobowa? Czy mąż lub ktoś inny może być ze mną 24 na dobę?
ADK z tego co wiem to norma tsh w ciąży jest do 2,5. Byłam na wizycie 9 stycznia i tak mi moja endo powiedziała ..
Natt - cuuuudny brzuszek !!))
Temat szczepień - temat rzeka. Każda z nas uważa inaczej. Ja sama nie wiem co mam zrobić. Mam mega mieszane uczucia co do szczepienia i nie szczepienia ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 12:04
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
liloe wrote:Eweliśka ale jaki wpływ ma chłodna pora roku na SIDS? Wyczytałaś coś więcej? Ciężko mi dopatrzeć się związku, poza tym że rodzice grzeją w domu jak szaleni i dziecku gorzej się oddycha.
Kochana nie mam pojęcia bo szczerze mówiąc po tym programie tak tylko z ciekawości rzuciłam okiem co w necie piszą i poprostu wymieniają jako jeden z czynników, mam nadzieję że nikogo to nie będzie dotyczyło i nie trzeba się w to zagłębiać.
http://www.osesek.pl/zdrowie-i-pielegnacja-dziecka/dzieciece-choroby/1243-nagla-smierc-loeczkowa-niemowlat-sids-jak-zapobiegac.html
-
nick nieaktualnyliloe wrote:Moim sposobem jest oparcie stopy o...muszlę klozetową
ale i tak nie jest łatwo
ale że jak? hahaha jak nie zamknę klapy to istnieje ryzyko że noga wpadnie mi do kibla i tam utknie. Chłop z pracy wróci a żona z nogą w klopie!!
Anka!! no co Ty mąż i pedicure?? przeciez by mi palce poobcinał !Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 12:05
liloe lubi tę wiadomość
-
liloe wrote:Eweliśka ale jaki wpływ ma chłodna pora roku na SIDS? Wyczytałaś coś więcej? Ciężko mi dopatrzeć się związku, poza tym że rodzice grzeją w domu jak szaleni i dziecku gorzej się oddycha.
Nie jestem pewna czy wogóle istnieje coś takiego jak śmierć lozeczkowa. Bardziej bym się sklaniala przy zaniedbaniu.weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasia ja byłam fakt faktem u rodzinnej i pytałam o mój tsh bo wie że w rodzinie jest problem z tarczycą i powiedziała że w 3 trymestrze jest norma do 3.5 stwierdziła że nie ma problemu. Jutro oczywiście spytam się mojej ginekolog.
Szczepienia hmmm ja będę szczepiła tak jak mnie szczepiono czyli na nfz jestem zdrowa tak samo mój mąż i inni. Za szczepie jeszcze na rota i nic wiecej. Można mnie nazwać wyrodną matką trudno.Ida lubi tę wiadomość
-
CzaryMary wrote:ale że jak? hahaha jak nie zamknę klapy to istnieje ryzyko że noga wpadnie mi do kibla i tam utknie. Chłop z pracy wróci a żona z nogą w klopie!!
Anka!! no co Ty mąż i pedicure?? przeciez by mi palce poobcinał !
Hahahahaha no właśnieostatnio mu się skarzylam, że bobra nie mogę ogolic to moj mi zaproponował, że mnie będzie golil
w życiu!
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEweliśka wrote:Hhaa Mary nie bój grzyba ja wczoraj oparłam noge o umywalkę w łazience i szybko poszło:p
eee no u mnie to się zejdzie. namoczenie, powycinanie skórek, rzucenie jakiegoś kolorkunie dam rady
Eweliśka, iwonka1077 lubią tę wiadomość
-
Anka1501 wrote:Nie jestem pewna czy wogóle istnieje coś takiego jak śmierć lozeczkowa. Bardziej bym się sklaniala przy zaniedbaniu.
O Dziewczyny wybaczcie, zajebisty temat rzuciłam dla przyszłych mam:p jakby i tak stresu było za mało
Jakby któras z Warszawianek sie wybierała jutro w okolice centrum to się chętnie spotkam, zamierzam jutro podpisywać listę obecności na wyprzedażach:P mąż twierdzi że przez moje siedzenie w domu niektórym sklepom grozi bankructwoCzaryMary, Fasia, haneczka, liloe, natt, Ewelcia, KasiaKwiatek, Agusiek89, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEweliśka wrote:O Dziewczyny wybaczcie, zajebisty temat rzuciłam dla przyszłych mam:p jakby i tak stresu było za mało
Jakby któras z Warszawianek sie wybierała jutro w okolice centrum to się chętnie spotkam, zamierzam jutro podpisywać listę obecności na wyprzedażach:P mąż twierdzi że przez moje siedzenie w domu niektórym sklepom grozi bankructwo
hahaha dobry tekst
-
Anka1501 wrote:Ja powiem tylko tak... jak pójdziesz z własnym dzieckiem na szczepienie i będziesz wiedziała jak reaguje na ból to będziesz wiedziała czy to ulga dla Ciebie czy dziecka. Bo jeśli dzid przez chwile zaplacze to spoko ale jesli tak jak mój syn będzie krzyczało i się preżyło przez godzinę a Ty żadnym sposobem nie będziesz mogła go w tej przychodni uspokoić to wtedy sama ocenisz czy jest sens w szczepionkach skojarzonych czy nie...
Ania, rozumiem Twój sposób myślenia, ale mam trochę odmienne zdanie na temat odczuwania bolesności szczepionek u tak małych dzieci. Nie ma sensu tu sobie niczego udowadniać.
A decyzję o tym, czy szczepić normalnie, czy w sposób skojarzony podejmę w oparciu o inne przesłanki, te bardziej związane z bezpieczeństwem dziecka. Oczywiście z mojego punktu widzenia. -
Angela89 wrote:Fasia ja byłam fakt faktem u rodzinnej i pytałam o mój tsh bo wie że w rodzinie jest problem z tarczycą i powiedziała że w 3 trymestrze jest norma do 3.5 stwierdziła że nie ma problemu. Jutro oczywiście spytam się mojej ginekolog.
Szczepienia hmmm ja będę szczepiła tak jak mnie szczepiono czyli na nfz jestem zdrowa tak samo mój mąż i inni. Za szczepie jeszcze na rota i nic wiecej. Można mnie nazwać wyrodną matką trudno.
Ja pytałam endokrynologa, a nie lekarza rodzinnego czy ginekologa. To specjalista w tej kwestii. Nie wiem, nie znam się, swoją wiedzę opieram o informacje jakie uzyskałam
Dziwna dla mnie ta norma, bo żeby zajść w ciążę tsh powinno być max do 2,0. Czyli w III trymestrze może aż tyle podskoczyć i jest ok? Mam wizytę kontrolną 20 lutego u endo więc dopytam dokładnie jak to jestAngela89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasia wrote:Ja pytałam endokrynologa, a nie lekarza rodzinnego czy ginekologa. To specjalista w tej kwestii. Nie wiem, nie znam się, swoją wiedzę opieram o informacje jakie uzyskałam
Dziwna dla mnie ta norma, bo żeby zajść w ciążę tsh powinno być max do 2,0. Czyli w III trymestrze może aż tyle podskoczyć i jest ok? Mam wizytę kontrolną 20 lutego u endo więc dopytam dokładnie jak to jest
Ja wiem że endo zna się najlepiej. Ja na razie nie panikuje, już mam dosyć dolegliwości. Wiesz ja to sobie tłumacze że ciąża to ciągła zmiana hormonów więc może dlatego jest większa norma.haneczka, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny