Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Ania, rozumiem Twój sposób myślenia, ale mam trochę odmienne zdanie na temat odczuwania bolesności szczepionek u tak małych dzieci. Nie ma sensu tu sobie niczego udowadniać. :)
    A decyzję o tym, czy szczepić normalnie, czy w sposób skojarzony podejmę w oparciu o inne przesłanki, te bardziej związane z bezpieczeństwem dziecka. Oczywiście z mojego punktu widzenia.

Pewnie ze tak, ja przy pierwszym dziecku tez nie zwracalam na to uwagi. Teraz mogę sobie na to pozwolić wiec to zrobię i zaszczepie skojarzona i na rota. Nie uważam, że dziecko jakoś bardzo cierpi z tego powodu, żeby to był mus ale sama chętnie teraz z tego skorzystam :) pisze tylko, że jak dziecko jest uklute raz to jeszcze pół biedy bo to chwila ale po trzech kluciach w trzech różnych miejscach to już syna nie mogłam uspokoić przez godzinę. Dopiero jak się zmeczyl płaczem i zasypial przy cycku dopiero mogłam go ubrać i wrócić do domu :)

haneczka lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Fasia masz moje majtki ;)

Wypraszam sobie! :P

Eweliśka, nick nieaktualny, weronika86 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Fasia masz moje majtki ;)

hahahah a to dobre!!! bo moje też !! :)

Fasia podziwiamy!! Piękny apartament :) i cycek Ci urósł, babe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 12:26

nick nieaktualny, Fasia, iwonka1077, weronika86, Gosha lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 11:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:

Mary - co z tego, że zdania są podzielone? Wymieniamy tylko swoje opinie, nikt się nie kłóci :)

te te te nie powiedziałam przecie że ktoś się kłóci!:P Farbnęłaś się już ??

Ida, Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela w sumie to by było dobre wytłumaczenie - burza hormonów więc i normy większe. Hmmm to ma sens :) Spoko, nie ma się co stresować. Jak lekarz mówi, że jest ok to tak jest, trzeba mu wierzyć. Ja się tego trzymam. Jak mi przepisują leki to biorę i nawet ulotek nie czytam. Ufam i tyle :)

Eweliśka co do mojego dupska to zawsze byłam wąska w biodrach. Wczoraj szwagierka mi powiedziała, że w końcu mam pupę a nie płaską deskę :D w sumie to się ucieszyłam:D mam 5cm więcej niż przed ciąża, ogólnie zgrabnie ten mój tyłek wygląda :D poćwiczę tylko żeby go umięśnić, bo 9 miesięcy ciąży spędzone w łózku dały się we znaki :P

IDA to będę czekać na info o tych salach jak coś powiedzą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 12:26

Eweliśka, Ida lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia, Angela
    "Amerykańskie Towarzystwo Tarczycowe proponuje górną granicę TSH w pierwszym trymestrze-2.5, w drugim trymestrze 3.0, w trzecim trymestrze 3.5" [źródło: http://www.tarczyca.info/aktualnosci/podwyzszone-tsh-kobiety-ciazy/]

Czyli z Angelą raczej ok i nie ma powodu do zbędnego niepokoju :) Powiedz mi Angela,a jak u Ciebie z poziomem FT4? Jeśli ten jest w porządku, to tym bardziej nie ma powodu do stresu. Wiadomo, 3,5 to jest już górna granica, ale zobaczymy co powie ginekolog, może skieruje Cię do endo..
    Ja choruję na Hashimoto od dziecka i mam teraz niskie THS ok 1,6, ale to tylko za sprawą dużej dawki Euthyroxu 125ug.

Fasia lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    hahahah a to dobre!!! bo moje też !! :)

Fasia podziwiamy!! Piękny apartament :) i cycek Ci urósł, babe :)

No kuźwa, czyli że co? Że majtki wszystkim kradnę czy jak ? :D

A dziękujemy, dziękujemy :D cycek? Jeden tylko? :D

weronika86 lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ida Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 11:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 15:33

Fasia lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka - dzięki :) w takie info wierzę hihi :)

Dokładnie, trzeba sprawdzić FT3 i FT4, bo u mnie wyszło to drugie za niskie i dostałam dość dużo zwiększoną dawkę leku. Z Euthyroxu 12,5 teraz biorę 25 i 50

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Fasia piękne M1 :D do majtek się nie przyznaję :D

Kamień z serca! Bo zaraz wyjdzie, że wszystkim majty zabrałam :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 15:32

nick nieaktualny, Fasia, haneczka, Anka1501, Eweliśka, Ewelcia, weronika86, mantissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    No kuźwa, czyli że co? Że majtki wszystkim kradnę czy jak ? :D

A dziękujemy, dziękujemy :D cycek? Jeden tylko? :D

tak, tylko jeden :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Fasia, Angela
    "Amerykańskie Towarzystwo Tarczycowe proponuje górną granicę TSH w pierwszym trymestrze-2.5, w drugim trymestrze 3.0, w trzecim trymestrze 3.5" [źródło: http://www.tarczyca.info/aktualnosci/podwyzszone-tsh-kobiety-ciazy/]

Czyli z Angelą raczej ok i nie ma powodu do zbędnego niepokoju :) Powiedz mi Angela,a jak u Ciebie z poziomem FT4? Jeśli ten jest w porządku, to tym bardziej nie ma powodu do stresu. Wiadomo, 3,5 to jest już górna granica, ale zobaczymy co powie ginekolog, może skieruje Cię do endo..
    Ja choruję na Hashimoto od dziecka i mam teraz niskie THS ok 1,6, ale to tylko za sprawą dużej dawki Euthyroxu 125ug.

Ja nie robiłam FT4 przed ciąża miałam robione tylko tsh i było ok teraz tylko wyszło 3.11 ale też lekarka powiedziała że problemu nie ma. Kazała obserwować bo moja mama i babcia są po usunięciu tarczycy. Ale odpukać u mnie nic sie nie dzieje i tak niech zostanie

• haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia, domek dla Julka ma już chyba ze 150m2 :D

Ida, napisałaś, że nie wiesz, o co chodzi z salami, a ja od razu o kiełbasie pomyślałam :D Ciągle myślę o jedzeniu. Moje dupsko chyba zacznie żyć własnym życiem. ;)

Fasia, Ida lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:

Ida, napisałaś, że nie wiesz, o co chodzi z salami, a ja od razu o kiełbasie pomyślałam :D Ciągle myślę o jedzeniu. Moje dupsko chyba zacznie żyć własnym życiem. ;)

Buahahhaha :D padłam :D

Boje się, że do porodu to my z 250m2 będziemy mieć :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    tak, tylko jeden :P

Ciulato będę wyglądać - jeden cycek mi tylko rośnie. Dziecko rozciąga mi tylko jedną stronę brzucha. Kuźwa alien jaki czy co :D

haneczka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:

hahaha kiełbasa salami !! dobre!!

liloe - masz rację to już najwyższy stopień integracji. Własnie... pokazujta skarpety bo mi zginęły takie ciepłe w biało zielone paski. Która ten teges?? :)

haneczka, nick nieaktualny, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytając niektóre rzeczy co tu piszecie to myślę sobie, że hormony Wam na głowę zaczynają odbijać... :D :D :D :D :D

Fasia, nick nieaktualny, weronika86 lubią tę wiadomość

‹‹ 2255 2256 2257 2258 2259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ