Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnynatt wrote:Czytając niektóre rzeczy co tu piszecie to myślę sobie, że hormony Wam na głowę zaczynają odbijać...
Fasia - nie bój żaby! drugi dogoni wkrótce pierwszego i będzie lux
Idę robić te nogi.
Ida - jak wrócę Ty masz być już farbnięta !Fasia lubi tę wiadomość
-
Anka1501 wrote:Fasia właśnie patrze, że mam podobne majtki
Następnaświat się kończy
Następnym razem zrobię fotę NAGO żebyście mi nie zarzucały, że Wam majty w nocy podkradamGosha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasia wrote:Następna
świat się kończy
Następnym razem zrobię fotę NAGO żebyście mi nie zarzucały, że Wam majty w nocy podkradam
taaaaaa to powiedzą , żeś bobra ukradła. Ja bym nie ryzykowała.
Już mnie nie maFasia, weronika86, Gosha, misia83 lubią tę wiadomość
-
CzaryMary wrote:taaaaaa to powiedzą , żeś bobra ukradła. Ja bym nie ryzykowała.
Już mnie nie ma
To już wyższa szkoła jazdy żeby ukraść bobra
Ja mam skarpety z mikołajem, żeby nie byłoweronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Oj wariatki wy moje kochane
Temat TSH wywołalam ja. Niestety ft3 i ft4 nie robiłam bo nigdy nie miałam problemu z tarczyca i lekarz kazał zbadać tylko TSH. Robiłam dawno temu wyniki i byłam z nimi nawet u endo i nic nie mówił więc zakładam, że wszystko będzie w porządku. Wizyta dzisiaj o 16 to się wszystkiego dowiem
AAAA Dzisiaj zobaczę swojego maluszkaPo raz pierwszy od pobytu w szpitalu
Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku
Fasia, CzaryMary, KasiaKwiatek, misia83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia ja się nią inspiruje i jak na razie żadnego ciasta z jej przepisów nie spierdzieliłam http://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-chalwowy, zamiast 800 gram, kupiłam w kubełku 1kg i dałam całość, ciastka kupiłam łakotki
Anka1501 lubi tę wiadomość
-
Angela89 wrote:Ania ja się nią inspiruje i jak na razie żadnego ciasta z jej przepisów nie spierdzieliłam http://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-chalwowy, zamiast 800 gram, kupiłam w kubełku 1kg i dałam całość, ciastka kupiłam łakotki
O superja to nie ufam swoim zdolnosciom i jak już coś robie to albo cos sprawdzonego albo bez pieczenia
-
Anka1501 wrote:Fasia a jak Ci wyszedł Wery sernik?? Bo chce zrobić dzisiaj
Zniknął w jeden dzieńna ciepło wszyscy chcieli go zjeść
był pyyyyyyyszny i właśnie narobiłaś mi na niego ochotę! Chyba też dziś go upiekę
Nie sądziłam, że przygotowanie ciasta może zająć jakieś 10 minut + piekarnik i koniec
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 12:47
weronika86 lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:Zniknął w jeden dzień
na ciepło wszyscy chcieli go zjeść
był pyyyyyyyszny i właśnie narobiłaś mi na niego ochotę! Chyba też dziś go upiekę
Nie sądziłam, że przygotowanie ciasta może zająć jakieś 10 minut + piekarnik i koniec
To zrobięa jaki ser miałaś?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnka1501 wrote:O super
ja to nie ufam swoim zdolnosciom i jak już coś robie to albo cos sprawdzonego albo bez pieczenia
No ja robię od niej wyłącznie. AAA i nie robiłam żadnej kąpieli normalnie wstawiłam do piekarnika ciastoJa nie umiem robić ciast kupnych tych z kartonów
Anka1501 lubi tę wiadomość
-
Przyczepię się tematu sypiących się porodów.
Położna na SR mówiła, że poród jest w dużej mierze kwestią psychiki i kobieta ma wpływ na jego wywołanie lub zatrzymanie.
Otóż babeczki, które się stresują porodem miewają zanik czynności skurczowych, co jest spowodowane wydzielaniem adrenaliny. Podobno jeszcze nie zdarzyło się, żeby kobieta, która bardzo nie chciała/ bała się urodzić, urodziła naturalnie. Dochodziło do cesarskich cięć, bo mimo podawania kroplówki z oksytocyną, nie było skurczów ani rozwarcia.
Z kolei panie, które miały wyznaczony termin CC, były tak spokojne, że one mają przecież napisane, że zabieg będzie 05.04 o godz 16:00, że dzień przed cesarką przyjeżdżały do szpitala z pełnym rozwarciem i poród naturalny trwał 1,5 godziny.
Dowodem na siłę umysłu są puste porodówki szczególnie 1. listopada w dniu Wszystkich Świętych.
Ot taka ciekawostka.Ida, KasiaKwiatek, Agusiek89, weronika86, Gosha lubią tę wiadomość