X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Adk to teraz mnie zmartwiłaś, bo lekarka rodzinna nie kazała mi się przejmować wynikiem a mam podobny do Twojego. Dobrze że mam wizytę jutro u gin zobaczę co on mi powie.

Spoko, mój gin mie robi z tego tragedii ale powiedział, że on jest ginekologiem a nie endokrynologiem i nie jest od tego. To jest wynik w granicach normy i jego zdaniem powinien zostać skontrolowany przez edno. No w sumie podoba mi się takie podejście bo nie udaje facet, że wie wszystko. A z drugiej strony mój gin jest na moim punkcie szczególnie przewrażliwiony bo to moja rodzina dalsza i nie chce niczego spartolic :)

Bambi85, Angela89, Fasia lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jem wlasnie lody bakaliowe i popijam gorącą herbatą... dziwna ta ciąża ;)

Angela89, Eweliśka, weronika86, Fasia, Gosha lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    jem wlasnie lody bakaliowe i popijam gorącą herbatą... dziwna ta ciąża ;)

Ja uwielbiam takie połączenia :) mój hit lody waniliowe które polewam rozpuszczoną czekoladą z dodatkiem odrobiny mleka żeby nie zastygła na lodach od razu i posypuję to kruszonymi pieguskami :D

Bambi85 lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANGELA Twoja gin pewnie powie Ci cos podobnego jak uslyszala Adk. Ja tez mam gdzies z tylu glowy tarczyce, bo mimo ze wyniki wydawalyby sie super w normie, troche odbiegaja od tych moich nieciazowych, a wolne hormony sukcesywnie mi spadaja, mimo ze dalej w normie. Narazie kontroluje sobie sama zeby nic nie przegapic.

Angela89 lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem.
    Buzki Młodego nie widziałam bo odwrocil paszczurka jak lekarz przekrecil monitor w moja stronę :( widziałam jajeczka i sisiorka :-)
    Wszystko jak najbardziej ok. Malec wazy juz 1600 g, ilość wód prawidłowa, serduszko bije z opredkoscia 150/min. , ułożony główka na dol, łożysko 1 stopień.

Lekarz powiedział ze nosek ma podobny do tatusia. I ze ma bardzo sympatyczna twarzyczke:-)

Generalnie bardzo się ciesze ze wszystko ok. Chociaz nie dane mi było zobaczyć dzioba.

Bambi85, Krysti, Angela89, Eweliśka, KasiaKwiatek, sylvia007, Lali, Militta110816, weronika86, Rudzia, Anka1501, Fasia, MartaAlvi, natt, Ewelcia, Gosha, misia83, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Militta dobrze, że przeszło.Ją też się tak wczoraj wystraszyłam, że od teraz to będę bardzo uważać i Ty zrób to samo. A co do pakowania torby, to ja jeszcze nie mam wszystkiego :-( i obiecała sobie, że następne zakupy dopiero w lutym, bo w tym miesiącu były mega wydatki. Ale w sumie do samego porodu brakuje mi tylko koszuli, więc w razie potrzeby (choć liczę, że się nie pojawi takowa ) to dadzą mi w szpitalu :-)

Militta110816 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Weronika a co znowu Ci ta wiedźma zrobila?
    kasia tesc jej powiedzial ze JA mu jamies 50f jestem winna...boze jak mam ich dosc..my bedac w swoim towarzystwie i przyjaciol nie mamy problemow a jakikolwiek kontakt z nimi jest rowny nerwom...wyobraz sobie ze oczywiscie ona i tak stanie po jego stronie...jak kazalismy sie mu wyorowadzic bo chlal a my nie pijemy wigole i nie zycze sobie takich akcji w domu to tesciowa stwierdzila ze to nie alkoholizm tylko ze on sobie po prostu lubi wypic!!!wiecie co rece mi opadaja! ten czlowiek wypijal 60 piw tygodniowo i to rakich po 9%!!! mam ich dosc...dla mnie to alkoholizm, tym bardziej ze patryk mowi ze tak pije on od 30 lat! a ona go jeszcze broni i oczywiscie my zli bo kazalismy mu sie wyprowadzic w sierpniu! ale nikt go nie wyrzucil! znalezlismy mu mieszkanie, zawiozlam rzeczy, w 12tc z zyganiem wiozlam i sama pakowalam jego graty kilka razy ok 300km w sumie! ani grosza nie wzielam za paliwo, nawet dziekuje nie uslyszalam...mieszkajac z nami nie dokladal sie ani grosza! a mial swoja wyplate...ja nie wiem czy oni specjalnie szukaja sposobnosci aby sie poklocic? normalnie mam takiego nerwa z bezsilnosci ze mi sie plakac chce...moj mowi zeby olac, ja nie pitrafie bo chcialam zeby bylo dobrze...czy dla nich nie ma innych tematow jak pieniadze? jesli mu potrzeba na cos to mogl do nas wpasc do studia albo napisac smsa ale po co tak klamac?! dobrze wie ze sie nie moge denerwowa...zastanawiam sie nad zablokowaniem ich numerow i tyle...oni nigdy nie napisza do meza bo wiedza jaki bedzie odzew, zawsze do mnie maja pretensje bo wiedza ze sie przejmuje..przepraszam ze wam sie tu wyzalam ale lzy plyna mi ciurkiem..mam ich dosc.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka Twój mąż ma rację, musisz to sobie olać . Ją też jestem z tych co to wszystko strasznie przeżywają i biorą do siebie, ale w naszym stanie trzeba sobie przetłumaczyć, że dla dobra dzidzi trzeba po prostu wyluzować i wogóle o tym nie myśleć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 20:29

weronika86 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Werka.. Przytulam Cie :* nie ma sensu sie denerwowac.

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Jestem.
    Buzki Młodego nie widziałam bo odwrocil paszczurka jak lekarz przekrecil monitor w moja stronę :( widziałam jajeczka i sisiorka :-)
    Wszystko jak najbardziej ok. Malec wazy juz 1600 g, ilość wód prawidłowa, serduszko bije z opredkoscia 150/min. , ułożony główka na dol, łożysko 1 stopień.

Lekarz powiedział ze nosek ma podobny do tatusia. I ze ma bardzo sympatyczna twarzyczke:-)

Generalnie bardzo się ciesze ze wszystko ok. Chociaz nie dane mi było zobaczyć dzioba.
    Mary super, że ok wszystko z Malutkim, a jakie Ty masz łożysko młodziutkie ;-) moje już ma II stopień.

CzaryMary lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika nawet nie wiem co napisać. Po prostu brak słów na takie zachowanie... To jakieś psychiczne jest. Wygląda na współzależnienie. On alkoholik ona go broni i wierzy we wszystko co on mówi... Ehhh jedyne co możesz zrobić to odciąć się od nich, ze względu na siebie, ale i zdrowie córki i w ogóle całej rodziny. Bo ta chora sytuacja na Was też się przelewa... :-\

CzaryMary, Angela89, weronika86 lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 11:31

Angela89, Krysti lubią tę wiadomość

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela jakiś medal się należy :) Cudna robota! Ale będziemy mieć fajnie kolorowo :)
    U mnie termin jest 18.04 i Natalka jak byś mogła to zmienić :)

Wercia, co za masakra :/ Ręce i cycki opadają normalnie. Chyba nic więcej nie da się napisać. Przykro mi że się musisz z nimi użerać.

Gratuluję pomyślnych wizyt dzisiejszych Dziewczyny, Militta cieszę sie, ze wsio się uspokoiło! Mam nadzieję, że to się więcej nie powtórzy.

Byliśmy na tej SR ale nie udało się dziś zobaczyć porodówki bo akurat pani rodziła :( Może na kolejnych zajęciach się uda. Generalnie poćwiczyliśmy troszkę, pooddychaliśmy, posłuchaliśmy o ważnej roli tatusia przy porodzie, o tym co trzeba zabrać i dostaliśmy plan porodu do wypełnienia :) Ogólnie całkiem spoko było.

Angela89, KasiaKwiatek, iwonka1077, misia83, Agusiek89 lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary super wieści z usg! Ja jutro tylko proforma do Maciejewskiego idę po zwolnienie. Ale w środę mam wizytę na nfz na Inflanckiej. Pewnie zerknie na chwilę na Mikiego a tak to muszę poczekać do 11.02 na to z pomiarami.
    Ależ mi się dzisiaj spinał brzuch, normalnie kamień mi się robi i trzyma kilkadziesiąt sekund. W dół mnie nie ciągnie i miesiączkowo nie boli więc spoko to te przepowiadające... Ale jak mnie złapie czasem to muszę się schylić albo usiąść.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zdjęcia! :D Mój meenżu to jednak zdolna bestia, szkoda tylko że taka leniwa. :D Chyba muszę mu się jakoś odwdzięczyć... :P

Za 5 min na Tvn Style lecą Historie porodowe, oł jeeea! :D

KasiaKwiatek, Angela89 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Angela, medal się należy.... może być z filcu? :D

Angela89, natt, misia83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi a propos planu porodu porodu, zbieram się od kilku dni żeby napisać :-) może jutro coś zacznę... ;-)
    A Wy piszecie?
    Dla mnie to nowość...kiedyś nie było takich bajerów :-) ale skoro można to sobie taki przygotuję

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie racje tak zrobie, wypilam meliske co by malutkiej nie denerwowac bo sie rozszalala biedulka z moich nerwow...patryk kazal mi nie odczytywac smsow d nich i maili tylko dawac jemu, on sie tym zajmie...ja juz sie odcinam..dla meza to chleb powszedni no oni tak od zawsze maja..dla mnie to porazka, nie umie sobie radzic z takim rzeczami..jestem logikiem a to po prostu logiczne nie jest! dobra ni smece wam juz :-) maz stwierdzil i syn ze chcialam ich otruc u czyham na ich majatek hahahaha bigosem!!! :-) :-) :-) a mi sie wydawal dobry...chyba ciut za kwasny hahajajahahah

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro sie zabieram za zabawki filcowe raz jeszcze..nakupilam tego tyle ze szkoda zeby lezalo..a noz widelec sie naucze :-) sowke dostal piesek :-) corce grozil zawal po urodzeniu po zobaczeniu takiej zabawki :-) :-) haha moze jakies sloneczko zrobie...bedzie latwiej :-)

Gosha, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja robię malinowe lustro ciasto jak skończę i mi ładnie stężeje to focie dam jutro na śniadanie :)
    Mary twój dzidek też patrzę spory to pocieszające ze nie jestem sama,a u mnie łożysko też drugi stopień już

weronika86, Angela89, CzaryMary, KasiaKwiatek, Krysti lubią tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
‹‹ 2275 2276 2277 2278 2279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ