X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    Wpadam tylko na chwilę, zdać relację z USG i wracam do nadrabiania.

Mały siedzi dumnie, głową do góry:( Do kiedy one mają czas się obrócić?
    Ogólnie wszystko ok, tylko gin stwierdził, że chudzinka: 1334 g żywej wagi, główka i brzuszek w dolnej granicy.
    Wody płodowe też w dolnej granicy, trzeba więcej pić.

Ps. Fasia, to ja pisałam, że chyba damy młodemu na imię Julek:p

MISIA mi położna mówiła ze do 34 tyg swobodnie moze przekopyrtywac, takze jeszcze ma pare tygodni aby sie obrócić nie bój sie...
    Moj główka w dół ale moze sie jeszcze przekręcić....

Krysti lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:

Ogólnie wszystko ok, tylko gin stwierdził, że chudzinka: 1334 g żywej wagi, główka i brzuszek w dolnej granicy.

To super ze wszystko ok :) 2 tygodnie temu mój siedział tez główka do góry, dzisiaj "na nietoperza" jak to chyba KASIA mówiła :) myśle ze nawet wiem kiedy sie obrócił ;)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:

Fajnie, że wszystko dobrze :) Jak chudzinka to będzie łatwiej rodzić, a tak na poważnie to jeszcze ma czas żeby nabrać masy :)
    A to Ty byłaś! :) Wiedziałam, że ktoś to pisał, sorki :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, tak kojarzyłam, ale lekarz nie był zadowolony i powiedział że już powinien wisieć głową w dół. Już się nie stresuję idę Was doczytywać:)

Lwica, Krysti lubią tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia obróci się jeszcze mi tez powiedzieli ze się przekręci napewno Ignaś :) u mnie wody były tydzien temu 7,3 teraz były 9,7 juz lepiej jest pije wode jak wariatka.

Lwica lubi tę wiadomość

• misia83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Fajnie, że wszystko dobrze :) Jak chudzinka to będzie łatwiej rodzić, a tak na poważnie to jeszcze ma czas żeby nabrać masy :)
    A to Ty byłaś! :) Wiedziałam, że ktoś to pisał, sorki :)
    Spoko, bo ja się aż tyle nie udzielam:) Czytam wszystko, ale aktualnie jestem 20 stron do tyłu.

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wozek zamówiony :D do Szkocji wyślą kurierem z fotelikiem 3w 1 x lander xa kolor africa :)

Lwica, misia83, Robotka1 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam prac dZis ubranka i jechac odebrać na pocztę body Ignaśia nie zdążyłam jutro pojadę , no i miejsce bede robic w pokoju na łóżeczko . Jakos zmieszcze .

Lwica, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia a co do wagi to przy skończonym 30tyg powinien ważyć między 1000 a 2150 wiec chyba Twój jest gdzieś po środku :)

• Lwica Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Wozek zamówiony :D do Szkocji wyślą kurierem z fotelikiem 3w 1 x lander xa kolor africa :)
    Super:))
    A mi przyszła torba na pieluszki i takie pierdołki bebkowe -zwykła czarna ale pakowna i jakby co maz bedzie mógł tez nosić bez wstydu - bo oglądałam takie w żyrafki i zwierzaczki ale pewnie mężowi by sie nie podobała:)

Krysti lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Sylvia a Ty nie pisałaś dzisiaj, że nic już nie kupujesz na razie...?
    Pisałam hi hi, no ale nie mogłam się powstrzymać, to było silniejsze ode mnie ;-)

Anka1501 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Misia a co do wagi to przy skończonym 30tyg powinien ważyć między 1000 a 2150 wiec chyba Twój jest gdzieś po środku :)
    To niepotrzebnie gin mi nagadał że chudzina i się mieści w dolnych granicach.
    Już się luzuję, jestem oazą spokoju...:)

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:

Misia moja tydzień starsza od Twojego, a w poniedziałek ważyła niby 1430 więc spoko, jeszcze mają czas, żeby nabrać masy :-)

misia83 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Pisałam hi hi, no ale nie mogłam się powstrzymać, to było silniejsze ode mnie ;-)

Tak myślałam :D same zakupoholiczki :P
    Do Was ciągle jakieś zamówienia i paczki przychodzą, ciągle coś licytujecie a ja poza zamówieniem z Gemini nie mam absolutnie nic! :D
    Chyba pora się zebrać i coś pokupowac...

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    To niepotrzebnie gin mi nagadał że chudzina i się mieści w dolnych granicach.
    Już się luzuję, jestem oazą spokoju...:)
    Mój też mówił, że zgrabna-drobna :-) ale zaraz dodał, że waga ok tylko teraz zazwyczaj dzieci są większe niż średnia, a Ninka trochę mniejsza niż średnia, ale w normie

misia83 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Tak myślałam :D same zakupoholiczki :P
    Do Was ciągle jakieś zamówienia i paczki przychodzą, ciągle coś licytujecie a ja poza zamówieniem z Gemini nie mam absolutnie nic! :D
    Chyba pora się zebrać i coś pokupowac...
    Ania, mi też z listy jeszcze sporo zostało do kupienia, ale po tych ostatnich skurczach i tekście ginki, że trzeba być zwartą i gotową od początku marca, to trochę mi się ciśnienie na zakupy włączyło. Ale uroczyście przysięgam, że to był ostatni zakup w styczniu ;-) !!!

Anka1501 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie mala juz chyba obrocila bo mam dupke pod lewym zebrem az oddychac ciezko :-) i cos przy prawym jajniku gmera raczkai wiec raczej jest glowka w dol...cholera wie :-)

Krysti lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. :)
    Ja dziś tak na chwilę tylko. :)

Anka1501 powiem Ci, że ja bym się zbytnio nie przejmowała tym, że niby chudzinka bo według mnie te pomiary to często o dupę potrzaskał. Koleżankę straszyli, że dziecko będzie miało 4,5 kg a mała się urodziła 2600... Mam też znajomą co położna jej powiedziała, że dziecko będzie malutkie a urodziło się ponad 3 kg więc zupełnie normalne.
    Mnie wczoraj też nastraszyła że synek będzie duży i się trochę zdygałam ale dziś leję na to, ważne żeby był zdrowy. :) Swoją drogą Miki się chyba obraził, że nazywają go pulpetem i dziś się jakoś tak leniwie przeciąga w brzuchu. :D

Nie pamiętam kto tam dziś wspomniał o lewatywie ale szybko się do tematu odniosę. W Irl nie robią, uważają, że to absolutnie normalne i nie ma co się tym przejmować ale ja wpadłam na szatański pomysł i do paczki z gemini dorzuciłam sobie dwie buteleczki domowej lewatywy. :D Możliwe, że jak się wszystko zacznie to zapomnę o tym, że miałam je użyć ale samo to, że za kilka dni będzie już w mojej szafce tak na wszelki wypadek daje mi komfort psychiczny. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 21:47

weronika86, Gosha lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy też czujecie nieraz jak dzidzia paluszkami przebiera??? Super uczucie :-)
    Ok idę dziecko moje uśpić.
    Do jutra :-)

natt, Krysti, Agusiek89 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    ja dzis zalatana troche bylam próbuje znalesc laryngologa w tym cholernym moim miescie ktory mnie przyjmie i nie bede musiala isc o 5 rano po cholerny numerek :( co za sluzba zdrowia u nas porazka... jutro może się uda jak nie to zostanie mi numerek....
    jeszce jutro urodziny teściowej to niej jedziemy, więc znów mnie mało będzie w domu pewnie, ledwo was nadrobiłam :)

Amy witaj :D :D dobrze ze wrocilas i ze z olkiem już ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 21:48

Amy_ lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
‹‹ 2320 2321 2322 2323 2324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ