Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosha wrote:A wiecie co... Kupiłam dzisiaj pieluchy, nie wiem czy dobrze zrobiłam ale wzielam 2-ki. Waga to 3-6 kg, a te jedynki to do 4 kg były... I tak sobie jakos pomyslałam ze te na pewno beda pasować, ale teraz nie wiem. Nie maja tej dziurki na pępek ale kurczę... Przeciez tez mozna ja wyciąć, nie jest chyba musowa, co? Te małe mogą byc za małe... Tak jakoś mi sie wydawało
Anka1501, Gosha lubią tę wiadomość
-
I chciałam zamówić laktator ale wiecie co... Doszłam dzisiaj do wniosku ze nie żyjemy w czasach PRL-u wszystkiego jest pod dostatkiem w sklepach, jak bedzie mi czegoś brakowało to pójdę i kupie... Ja juz nic nie kupuje
a jeszcze ktoś cos zawsze s prezencie przyniesie, a to bodziaki jakies, zabawka, tak jak pisaliście wcześniej... Odpuszxzam sobie
Fasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
zanim doczytam co napisalyscie chce wstawic info o grejprucie dla Fasi i na pewno przyda sie rowniez innym bebeczkom...ja mam zajoba na punkcie sokow
Grejpfruty są bogate również w kwas foliowy, dlatego owoce te są wskazane kobietom w ciąży. Dla przypomnienia kwas foliowy to witamina o właściwościach krwiotwórczych, która wpływa na prawidłowy rozwój płodu i przebieg ciąży
Grejpfruty działają niczym lek z apteki, pomagają w leczeniu żylaków i hemoroidów, uszczelniają naczynia krwionośne. Zapobiegają też infekcjom i przeziębieniom. Korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit, pobudzają ich perystaltykę. Zapobiegają w ten sposób zaparciom, co często ma miejsce w okresie ciążowym. Grejpfruty zbawiennie działają na układ krążenia, obniżają i stabilizują ciśnienie tętnicze oraz poziom złego cholesterolu, co zapobiega w przyszłości powstawaniu złogów tłuszczowych w naczyniach krwionośnych. Kobieta w ciąży powinna pamiętać, aby w tym szczególnym okresie odżywiać się kolorowo, smacznie i zdrowo. Grejpfruty powinny znaleźć się w jej diecie, gdyż prawidłowy sposób odżywiania w okresie płodowym ma kapitalne znaczenie nie tylko dla zdrowia, ale też wpływa na przyszły metabolizm dziecka.
aha i zeby nie mial sok wplywu na leki trzeba pic 4hr przed wzieciem lekow
KasiaKwiatek, Krysti, Fasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anka1501 wrote:Gosha to tym bardziej po co Ci laktator?
wiec zobaczymy jakie beda potrzeby
weronika86, Anka1501, Fasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyweronika86 wrote:zanim doczytam co napisalyscie chce wstawic info o grejprucie dla Fasi i na pewno przyda sie rowniez innym bebeczkom...ja mam zajoba na punkcie sokow
Grejpfruty są bogate również w kwas foliowy, dlatego owoce te są wskazane kobietom w ciąży. Dla przypomnienia kwas foliowy to witamina o właściwościach krwiotwórczych, która wpływa na prawidłowy rozwój płodu i przebieg ciąży
Grejpfruty działają niczym lek z apteki, pomagają w leczeniu żylaków i hemoroidów, uszczelniają naczynia krwionośne. Zapobiegają też infekcjom i przeziębieniom. Korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit, pobudzają ich perystaltykę. Zapobiegają w ten sposób zaparciom, co często ma miejsce w okresie ciążowym. Grejpfruty zbawiennie działają na układ krążenia, obniżają i stabilizują ciśnienie tętnicze oraz poziom złego cholesterolu, co zapobiega w przyszłości powstawaniu złogów tłuszczowych w naczyniach krwionośnych. Kobieta w ciąży powinna pamiętać, aby w tym szczególnym okresie odżywiać się kolorowo, smacznie i zdrowo. Grejpfruty powinny znaleźć się w jej diecie, gdyż prawidłowy sposób odżywiania w okresie płodowym ma kapitalne znaczenie nie tylko dla zdrowia, ale też wpływa na przyszły metabolizm dziecka.
aha i zeby nie mial sok wplywu na leki trzeba pic 4hr przed wzieciem lekowpycha gębe krzywilo ale dobry soczek ,dzis dla odmiany mam melona do rozpracowania
-
kasia przeciez grejfrut to nie mus
ja raz na miesiac dodaje do sokow, fasiula napisala o grejfrucie wiec rzucilam info
ja dodaje 1/4 na 4 pomarancze, smaku wtedy nie zmienia....ja w ciazy nic nie jem, nie pije co mi nie podchodzi..ufam naturze
ale sie naprasowalam! mialam tylko pozamiatac a wyszlo,ze wyprasowalam 3 torby ubranekzostalo mi tylko jedno pranko i wyprasowanie..gora 3 ciuszki, 2 przescieradelka i 2 cienkie kocyki i mam juz wszystko poprane, poprasowane
popakowane w torby prozniowe..no nic tylko rodzic
ale juz mam spokoj ducha ze jest zrobione.
co do pampersow to wlasnie jedynie czego to brakuje mi pampersow, moze jeszcze jednej paki podpasek i kapci do szpitala i wsio...mam 3 pampersy z darmowek jakie dostawalam od poloznej.te najmniejsze i chyba od razu kupie dwojke..dwojka jest u nas tez od 3kg a watpie zeby mala byla mniejszajak cos to zawsze maz dokupi w tesco czy innym sklepie po drodze.
podpasek mam 2 paczki czyli 20 szt wielkich tych poporodowych i chyba dokupie jeszcze jedna paczke na wszelki wypadek co?
kapcie dokupie za tydzien chyba ze bedzie mi sie chcialo szybciej i zaczne pakowac juz torbe bo jak zaczniemy sie wyprowadzac to w razie CUS nie bede w panice szukac przewalajac stosy rzeczy a wiecie jak przeprowadzki wygladajaKasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja się pochwalę co do mnie ostatnio przyszło
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/47fb211fae55.jpg
Babcia chciała mi coś kupić na imieniny więc stwierdziłam że nic dla siebie nie chce więc zakupiłam toZastanawiałam się nad bright starts który oglądałam w sklepie kosztował 300 zł ale zmówiłam ten ze zdjęcia wykonaniem się nie różni grubością ani wysokością boków - no ale ceną tak
weronika86, Krysti, Gosha, sylvia007, Fasia, iwonka1077, lysinka lubią tę wiadomość
-
Krysti wrote:Ja wczoraj wypilam z 4 greyfrutów sok
pycha gębe krzywilo ale dobry soczek ,dzis dla odmiany mam melona do rozpracowania
Krysti lubi tę wiadomość
-
Gosha wrote:Ja tez co rano sok z jednej pomarańczy i pol grejpfruta zeby żelazo połknąć przed sniadankiem
uzależnienie...