X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    A wiecie co... Kupiłam dzisiaj pieluchy, nie wiem czy dobrze zrobiłam ale wzielam 2-ki. Waga to 3-6 kg, a te jedynki to do 4 kg były... I tak sobie jakos pomyslałam ze te na pewno beda pasować, ale teraz nie wiem. Nie maja tej dziurki na pępek ale kurczę... Przeciez tez mozna ja wyciąć, nie jest chyba musowa, co? Te małe mogą byc za małe... Tak jakoś mi sie wydawało ;)
    Ja nie miałam z dziurką na pępek po Prostu zaginalam tylko z przodu pampka i już ale z jedną paczkę jedynek możesz kupić

Anka1501, Gosha lubią tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chciałam zamówić laktator ale wiecie co... Doszłam dzisiaj do wniosku ze nie żyjemy w czasach PRL-u wszystkiego jest pod dostatkiem w sklepach, jak bedzie mi czegoś brakowało to pójdę i kupie... Ja juz nic nie kupuje :) a jeszcze ktoś cos zawsze s prezencie przyniesie, a to bodziaki jakies, zabawka, tak jak pisaliście wcześniej... Odpuszxzam sobie :)

Fasia lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie Gosha :) ja nawet butelki żadnej ani smoczka nie kupuję bo nie wiem czy wogole mi się przyda

• Gosha Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Ja nie miałam z dziurką na pępek po Prostu zaginalam tylko z przodu pampka i już ale z jedną paczkę jedynek możesz kupić
    Ah właściwie to moze dokupie te jedyneczki... U was tez sa w takich małych paczuszkach po 20 tylko?

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha też miałam takie postanowienie... Minęły 2 tygodnie i kilka nowości w domu i tak jest, a w przyszłym tygodniu idę po ciuszki do Lidla :-P

iwonka1077 lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Pewnie Gosha :) ja nawet butelki żadnej ani smoczka nie kupuję bo nie wiem czy wogole mi się przyda
    Ja tez, takich rzeczy to wogole nie kupuje, aczkolwiek smoka dostałam w paczce od położnej ;)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zanim doczytam co napisalyscie chce wstawic info o grejprucie dla Fasi i na pewno przyda sie rowniez innym bebeczkom...ja mam zajoba na punkcie sokow :D

Grejpfruty są bogate również w kwas foliowy, dlatego owoce te są wskazane kobietom w ciąży. Dla przypomnienia kwas foliowy to witamina o właściwościach krwiotwórczych, która wpływa na prawidłowy rozwój płodu i przebieg ciąży

Grejpfruty działają niczym lek z apteki, pomagają w leczeniu żylaków i hemoroidów, uszczelniają naczynia krwionośne. Zapobiegają też infekcjom i przeziębieniom. Korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit, pobudzają ich perystaltykę. Zapobiegają w ten sposób zaparciom, co często ma miejsce w okresie ciążowym. Grejpfruty zbawiennie działają na układ krążenia, obniżają i stabilizują ciśnienie tętnicze oraz poziom złego cholesterolu, co zapobiega w przyszłości powstawaniu złogów tłuszczowych w naczyniach krwionośnych. Kobieta w ciąży powinna pamiętać, aby w tym szczególnym okresie odżywiać się kolorowo, smacznie i zdrowo. Grejpfruty powinny znaleźć się w jej diecie, gdyż prawidłowy sposób odżywiania w okresie płodowym ma kapitalne znaczenie nie tylko dla zdrowia, ale też wpływa na przyszły metabolizm dziecka.

aha i zeby nie mial sok wplywu na leki trzeba pic 4hr przed wzieciem lekow :D

KasiaKwiatek, Krysti, Fasia lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lysinka witaj :)

Dziewczyny szalejecie z tymi zakupami.
    Gosha nie musisz mieć 1 , ja też kupowałam 2 odrazu dlatego , że jedynki są naprawde małe, a w 2 zeby w pempek nie uwierały zawijałam je od góry i po kłopocie.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha to tym bardziej po co Ci laktator? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam paczkę 1 i dostałam 15 sztuk jeszcze od koleżanki bo nie zużyła. Oprócz tego kupiłam już 2, 3paczki. Więcej nie gromadzę bo szkoda miejsca. Poza tym muszę przetestować czy go nie uczulą.

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupie chyba paczkę 1 ale tylko do szpitala bo są w małych ilościach

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wera ale ja szczerze nienawidzę grejpfrutów... :-D trudno, Miki musi dać radę bez tego

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 15:42

• Gosha Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Gosha to tym bardziej po co Ci laktator? :)
    Bo tak chyba troche wariuje z tym wszystkim i uparłam sie zeby mieć juz na kwiecień wszystko gotowe. Ale potem jakos tak pomyslałam ze przy pierwszym używałam duzo laktatora bo i tez małego zostawiałam czasami, szkoła itp. Ale teraz to bede miała czas tylko dla maluszka a jak zajdzie potrzeba to kupie. Bo moze sie okaże ze bedzie potrzebny za 3 miesiące okazjonalnie to kupie ręczny... Chyba nie ma co przepłacać :) wiec zobaczymy jakie beda potrzeby ;)

weronika86, Anka1501, Fasia lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    zanim doczytam co napisalyscie chce wstawic info o grejprucie dla Fasi i na pewno przyda sie rowniez innym bebeczkom...ja mam zajoba na punkcie sokow :D

Grejpfruty są bogate również w kwas foliowy, dlatego owoce te są wskazane kobietom w ciąży. Dla przypomnienia kwas foliowy to witamina o właściwościach krwiotwórczych, która wpływa na prawidłowy rozwój płodu i przebieg ciąży

Grejpfruty działają niczym lek z apteki, pomagają w leczeniu żylaków i hemoroidów, uszczelniają naczynia krwionośne. Zapobiegają też infekcjom i przeziębieniom. Korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit, pobudzają ich perystaltykę. Zapobiegają w ten sposób zaparciom, co często ma miejsce w okresie ciążowym. Grejpfruty zbawiennie działają na układ krążenia, obniżają i stabilizują ciśnienie tętnicze oraz poziom złego cholesterolu, co zapobiega w przyszłości powstawaniu złogów tłuszczowych w naczyniach krwionośnych. Kobieta w ciąży powinna pamiętać, aby w tym szczególnym okresie odżywiać się kolorowo, smacznie i zdrowo. Grejpfruty powinny znaleźć się w jej diecie, gdyż prawidłowy sposób odżywiania w okresie płodowym ma kapitalne znaczenie nie tylko dla zdrowia, ale też wpływa na przyszły metabolizm dziecka.

aha i zeby nie mial sok wplywu na leki trzeba pic 4hr przed wzieciem lekow :D
    Ja wczoraj wypilam z 4 greyfrutów sok :) pycha gębe krzywilo ale dobry soczek ,dzis dla odmiany mam melona do rozpracowania :)

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia przeciez grejfrut to nie mus :D ja raz na miesiac dodaje do sokow, fasiula napisala o grejfrucie wiec rzucilam info :D
    ja dodaje 1/4 na 4 pomarancze, smaku wtedy nie zmienia....ja w ciazy nic nie jem, nie pije co mi nie podchodzi..ufam naturze :D

ale sie naprasowalam! mialam tylko pozamiatac a wyszlo,ze wyprasowalam 3 torby ubranek :D zostalo mi tylko jedno pranko i wyprasowanie..gora 3 ciuszki, 2 przescieradelka i 2 cienkie kocyki i mam juz wszystko poprane, poprasowane :D popakowane w torby prozniowe..no nic tylko rodzic :D ale juz mam spokoj ducha ze jest zrobione.

co do pampersow to wlasnie jedynie czego to brakuje mi pampersow, moze jeszcze jednej paki podpasek i kapci do szpitala i wsio...mam 3 pampersy z darmowek jakie dostawalam od poloznej.te najmniejsze i chyba od razu kupie dwojke..dwojka jest u nas tez od 3kg a watpie zeby mala byla mniejsza :D jak cos to zawsze maz dokupi w tesco czy innym sklepie po drodze.
    podpasek mam 2 paczki czyli 20 szt wielkich tych poporodowych i chyba dokupie jeszcze jedna paczke na wszelki wypadek co?
    kapcie dokupie za tydzien chyba ze bedzie mi sie chcialo szybciej i zaczne pakowac juz torbe bo jak zaczniemy sie wyprowadzac to w razie CUS nie bede w panice szukac przewalajac stosy rzeczy a wiecie jak przeprowadzki wygladaja

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pochwalę co do mnie ostatnio przyszło :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/47fb211fae55.jpg

Babcia chciała mi coś kupić na imieniny więc stwierdziłam że nic dla siebie nie chce więc zakupiłam to :) Zastanawiałam się nad bright starts który oglądałam w sklepie kosztował 300 zł ale zmówiłam ten ze zdjęcia wykonaniem się nie różni grubością ani wysokością boków - no ale ceną tak :)

weronika86, Krysti, Gosha, sylvia007, Fasia, iwonka1077, lysinka lubią tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez co rano sok z jednej pomarańczy i pol grejpfruta zeby żelazo połknąć przed sniadankiem :) uzależnienie...

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja wczoraj wypilam z 4 greyfrutów sok :) pycha gębe krzywilo ale dobry soczek ,dzis dla odmiany mam melona do rozpracowania :)
    ja tez dzisiaj za tym melonem chodze caly dzien i nie moge sie zmobilizowac zeby go pokroic..a ide!

Krysti lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Ja tez co rano sok z jednej pomarańczy i pol grejpfruta zeby żelazo połknąć przed sniadankiem :) uzależnienie...
    ja tez wlasnie lykam teraz 2 tabletki zelaza dziennie bo wyszlo mi za niskie zelazo po ostatnich badaniach..mam dosyc spora dawke..2 razy po 210mg a ty?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
‹‹ 2377 2378 2379 2380 2381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ