X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 15:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe w moim odczuciu jak się napina to cały brzuch jest twardy, a jak się dziecko wypycha to twardnieje w konkretnym miejscu

liloe lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Angela bohaterem nie jestem :) szpitala nie cierpię ale tu nie chodzi o mnie tylko o kogoś kogo juz kocham nad życie i zrobię dla Niego wszystko :)
    Przeczytałam to i sie popłakałam... Cholera wie dlaczego ;)
    Dzień dobry FASIA, dobrze ze pojechałaś, przezorny zawsze ubezpieczony, trzymaj sie :*

Fasia lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia i mądra mama z Ciebie, super! Lepiej bez potrzeby pojechać 5 razy niż raz za późno.
    Liloe to dziecko, jak macica się stawia to równo cały brzuszek się napina, robi jak kamień i do tego tak...okrągleje...nie wiem jak lepiej to określić. W napięciu ewidentnie widać macicę i potem odpuszcza skurcz to brzuszek się rozluźnia i opada. Ja tak mam.

U mnie 76dni do terminu.
    Wczoraj wieczorem trochę miałam stracha. Bolał mnie strasznie brzuch po lewej stronie, niby przy macicy ale czułam, że to nie to. Kuło mnie potwornie, nie mogłam się ruszyć z godzinę tak bolało przy każdym ruchu, wdechu. Bałam się, że to może być wyrostek.
    Starałam się uspokoić, stawiałam jednak, że to jelita i coś mi się przytkało-zgazowało. Powoli przechodziło no i noc ok. Dzisiaj jest już dobrze dobrze, więc miałam rację. Dziś mielę siemię lniane...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 08:27

haneczka lubi tę wiadomość

• KASIAB Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    mi w koncu lepiej i sie z humoriem obudzilam...i to na tyle dobrego zadzwonila polozna i powiedziala ze moja wizyta u gin odwolana bo miala operacje i dopiero za tydz w pon ide do innej..ale poprosilam o podanie wynikow z krzywej cukrowej..
    na czczo 100
    po 1 godz 217
    po 2 godz 114
    bez komentarza...

pozdrowienia dla Fasi i Julka trzymajcie sie:)

Fasia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaja mi sie wysokie te wyniki

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAB wrote:
    Hej dziewczyny!
    mi w koncu lepiej i sie z humoriem obudzilam...i to na tyle dobrego zadzwonila polozna i powiedziala ze moja wizyta u gin odwolana bo miala operacje i dopiero za tydz w pon ide do innej..ale poprosilam o podanie wynikow z krzywej cukrowej..
    na czczo 100
    po 1 godz 217
    po 2 godz 114
    bez komentarza...

pozdrowienia dla Fasi i Julka trzymajcie sie:)
    kasia z tego co sie orientuje to jest ok..po godzinie troche za wysokie ale po 2 godzinach spadla...najbardziej liczy sie ta po 2 godzinach a wynik jest ladny.

tak wogole to witam sie z rana..w brzuchu burczy a nie mam na nic ochote..wczoraj wrocilismy z pracy dopiero o 21.00...dzisiaj na szczescie od 10.00 do 16.00 i obiadek mi zostal z wczoraj wiec luzik :D
    zaczela swedziec skora na brzuchu...a myslalam ze wiecej rozstepow nie mam co sie spodziewac skoro i tak brzuch juz caly popekany..a doopa..przezyje :D zrobie sobie tatuaz na calym brzuchu :D :D :D

KasiaKwiatek, liloe lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAB wrote:
    wydaja mi sie wysokie te wyniki
    nie nie sa..spokojnie :)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasiuLKU TERAZ DOCZYTALAM ZE JESTEM W SZPITALU BIEDULKO!!! trzymajcie sie kochani..Julek dostaniesz w doope od cioci! nie ma wychodzenia wczesniej! no!

Fasia lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    nie nie sa..spokojnie :)
    dzięki:) bo troche sie przestraszylam tym po godinie właśnie..
    najważniejsze ze sie dobrze czuje, Maleństwo szaleje:) a za tydzien usg!!:))

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    kasia z tego co sie orientuje to jest ok..po godzinie troche za wysokie ale po 2 godzinach spadla...najbardziej liczy sie ta po 2 godzinach a wynik jest ladny.

tak wogole to witam sie z rana..w brzuchu burczy a nie mam na nic ochote..wczoraj wrocilismy z pracy dopiero o 21.00...dzisiaj na szczescie od 10.00 do 16.00 i obiadek mi zostal z wczoraj wiec luzik :D
    zaczela swedziec skora na brzuchu...a myslalam ze wiecej rozstepow nie mam co sie spodziewac skoro i tak brzuch juz caly popekany..a doopa..przezyje :D zrobie sobie tatuaz na calym brzuchu :D :D :D
    dobrze ze masz możliwość:)
    ja narazie mam rozstepy na udach pod pachwinami ale to juz stare i chyba z 2 male nowe

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 32 tygodniu :D

CzaryMary, Fasia, KasiaKwiatek, weronika86, liloe, Gosha, Angela89, Krysti, Eweliśka, sylvia007, Amy_, lysinka, misia83, Ewelcia, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień bober :)

Stawiam się na warcie. Nie zamierzam dzisiaj nosa za drzwi wystawiać, więc będziecie miały mnie dosyć :P

Kochany dueciku Fasiulkowo - Juleczkowy - trzymajcie się dzielnie. w pełnym zdrowiu wracajcie do domku. Gratulacje z okazji nowego tygodnia <3 <3

Dziewczyny!! dobijamy do brzegu!! ja będę pierwsza! Czuję to! Brzuch mi się sporo opuścił, tak więc jestem już gotowa na wszystko.

Fasia, KasiaKwiatek, weronika86, malinka1984, Gosha, Angela89, Eweliśka, haneczka, misia83, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektórym dziewczynom zostało 5-6 tygodni i ciąża donoszona 8)

liloe, hwesta, Amy_, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania gratki 32tc!!!!!!!!! czary mi tez jakos brzuch nizej wczoraj zeszedl..ja nie zauwazylam ale jak sie rozebralam do spania to mezul zauwazyl :&

Anka1501 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście takie fajne, że mam ochotę Was wszystkie wysciskac! Dziękuję za dobre słowa i trzymanie kciuki :)

Liloe 6 razy do toalety? Wow.. Nieźle Cię Twoje maleństwo meczy :D

Gosha nie rycz babo! :))) :*

Kwiatek - "mama" to brzmi dumnie ale czasem jeszcze do mnie nie dociera, że już za niedługo właśnie nią zostane :)))

Werka Julek już dostał reprymende i wie, że żarty się skończyły i ma siedzieć grzecznie na pupie albo głowie :D

CzaryMary Ty się do niczego nie szykuj. Pewnie za dużo zjadłas i brzuch opadł :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 08:54

KasiaKwiatek, CzaryMary, Gosha, weronika86, Eweliśka, haneczka, Agusiek89 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    ania gratki 32tc!!!!!!!!! czary mi tez jakos brzuch nizej wczoraj zeszedl..ja nie zauwazylam ale jak sie rozebralam do spania to mezul zauwazyl :&

Może to już po prostu czas?

Ja zauważyłam, że mi się po prostu zaczęło łatwiej oddychać - nie naciska tak na przeponę. A gołym okiem też zaobserwowała tą zmianę moja mama.

a tak w ogóle to wczoraj zakupiłam dojarkę do mleka więc na wojnę jestem już w 100% gotowa ;)

Amy_ lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasiula usg juz miałaś?

• KASIAB Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja caly czas brzuch mam nisko, znawcy mówią, że to na chłopca, więc pewnie będzie dziewuszka:)
    nieważne byleby zdrowe i byleby wzięło już stopę spod moich żeber bo mam prawą stronę brzucha zdrętwiałą!!

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 15:46

CzaryMary, Anka1501, Rudzia, KasiaKwiatek, Fasia, Bambi85, haneczka, misia83, Agusiek89 lubią tę wiadomość

‹‹ 2420 2421 2422 2423 2424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ