Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMi sie nic niechce zaraz capucino robie sobie i mleka dodam
) moze się przebudze a mam duzo spraw do zalatwienia oplacic ksiegową o inne rzeczy takze bizzi :)i witaminki kupic bo juz się konczą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 12:11
-
też mi się wydaje, że to trochę za wcześnie, żeby poczuć ruchy dziecka, w pierwszej ciąży zaczęłam je czuć koło 15-16 tc pomimo ,że jestem drobna[/QUOTE]
troszkę tu przeczysz sama sobie:) skoro Ty poczułaś w pierwszej ciąży ruchy w 15-16 tygodniu to dlaczego sądzisz że mało prawdopodobne aby dziewczyny w drugiej ciaży poczuły je zaledwie o tydzień wcześniej niż poczułaś je Ty?
pamiętaj że w drugiej ciąży wszystko dzieje się szybciej:)
ok ktoś tu wspomniał o serze zółtym więc dokupiłam i położyłam na moją kanapkę na której już był serek biały:D
pyyycha:D
AMY to leniuszka masz w brzuchu:) albo ledwo się zbudził
HWESTA super wiadomości:)
Amy lubi tę wiadomość
-
Witam was moje drogie
Ja mam dzisiaj kilka spraw do załatwienia związanych z prawkiem
Amy witaj w II trymestrze hihi
Co do witamin ja od 5 dni biorę już Falvit mama w składzie też mają tyle samo kwasu co w samych tabletkach z kwasem foliowym. Czuje się dobrze nie drażnią mnie jest ok.
Ja już nie mogę się doczekać aż kupie pierwszy kocykhihihih albo ubranko
Ale na kocyk już mnie kusiWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 22:10
Amy lubi tę wiadomość
-
PsotkaKotka wrote:Ubrania sa farbowane barwnikami ktore sa zakazane w EU. Ale one sa farbowane np. w Bangladeszu, w Indiach, Chinach albo w Kambodzy. Tam sie tymi ludzmi nikt nie przejmuje. Brodza po kolana w chemii po 14h na dobe i dostaja marne grosze. W EU jest zakazane uzywanie tych chemikaliow ale ubrania nie sa produkowane w EU.Zreszta to nei chodzi tylko o barwniki bo tez srodki wybielajace bawelne, srodki do garbowania skory, surfaktanty uzywane do mycia. Te ubrania przyjezdzaja w wielkich kontenerach do EU i jada prosto do sklepow. A do tego ubrania w kontenerach traktuje sie mmocno pestycydami bo przeciez musza przeplynac nie zgnite a rejs trwa dlugo. I te ubrania ladujace w sklepie nadal tymi pestycydami sa nasaczone.
Te wszystkie barwniki, pestycydy i inne chemikalia uzywane do produkcji ubran wnikaja przez skore, zwlaszcza jesli mieszaja sie z potem. Sa czesto rakotworcze, teratogenne, powoduja alergie, maja wplyw na plodnosc.
To nie sa zarty i bajki. Tak dziala przemysl. Mase toksycznych substancji wykryto jakis czas temu w ubraniach z Zary, H&M, C&A, Mango, Levis, Esprit....itd. Niekotre firmy zobowiazaly sie sprawe zbadac u zordel czyli w zakladach produkcyjnych a niektore jak Zara olaly klientow majac gdzies ich zdrowie.
Tak wiec, Robotka, pranie ubran przed pierwszym zalozeniem to nie jest glupota, naprawde. Zwlaszcza, ze nie jest to jakis wielki wysilek wrzucic to do pralki przed pierwszym urzyciem.
Ale to wasze zdrowie i robcie jak uwazacie.
Akurat tu się z Tobą zgodzę, ja również piorę ubrania przed ich założeniem. Raz, że są nasączane środkami grzybobójczymi żeby nie pleśniały w transporcie a dwa - nigdy nie wiesz kto przymierzał ubrania przed tobą, jakie choroby skóry np. miał. Także pod tym względem jestem obrzydniś i piorę ubrania zanim je założę.
-
nick nieaktualnyMłodaDama wrote:Witam was moje drogie
Ja mam dzisiaj kilka spraw do załatwienia związanych z prawkiem
Amy witaj w II trymestrze hihi
Co do witamin ja od 5 dni biorę już Falvit mama w składzie też mają tyle samo kwasu co w samych tabletkach z kwasem foliowym. Czuje się dobrze nie drażnią mnie jest ok.
Ja jesli chodzi o ruchy to nie o tyle co czułam co widziałam jak np stałam i nacisłam na podbrzusze to odbiło się a potem coś falowało ale czy to dzidziusiek? nie wiem heheh ;]
Ale czekam na ruchy jestem taka podekscytowana heheWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 12:22
-
nick nieaktualnyMaz mi nie chce pozwoli na kupienie detektora tetna plodu
mysli ze bede non stop z tym na brzuchu siedziala (NO I MA RACJE) wiec wymyslilam inny sposob na to by sprawdzac czy maluch nadal fika. Kaze mezowi przystawiac ucho w dol mojego brzucha i nasluchuje czy bulgocze
mowi ze slychac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 12:28
-
nick nieaktualnyJa nie jem zadnych dodatkowych witamin. Kwas foliowy mam jesc do 20tyg. Dodatkowo jem JOD i tyle. Lekarz nic nie kazal na razie i sama nic nie biore. Chociaz chyba powinnam bo nie jem ryb.. ale dlatego ze nie mialam do tej pory na nie ochoty. Teraz bede rozszerzac swoja diete
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 12:31
-
nick nieaktualny
-
Hej. Ale aktywne jesteście dzisiaj
Co do ruchów dziecka ok 14 tyg ciąży, to ja ostatnio pytałam gin i powiedziała mi, że była kiedyś świadkiem w szpitalu jak dziewczynie chyba w 13 tyg. robili usg, nie widziała monitora bo dwóch lekarzy na niego patrzyło, a kiedy dzidziuś podskoczył gwałtownie, to przyszła mama, aż krzyknęła, że się dziecko rusza, no i miała rację. Moja gin mówiła, że gdyby nie tamto to nigdy nie uwierzyłaby, że to możliwe w tak wczesnej ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 12:44
Amy lubi tę wiadomość
-
Ufff witam
doczytałam Was
Co do ruchów dziecka z synkiem poczułam ok 16tyg, wiem że w 2 ciąży można wcześniej, więc czekam
Miałam bardzo intensywny weekend, na dodatek wczoraj podjęliśmy decyzję co do zakupu działki, a raczej ją wybraliśmyFakt że z różnych względów tak na prawdę nasza będzie w styczniu, ale nasza!
oby mi się udało namówić męża aby na wiosnę wystartować z budową
Pisałam w sobotę, że robiłam szereg badań i zaniepokoiło mnie TSH... miałam tylko 0,145 czyli wyszła nadczynność... niestety nikt nie umiał mi pomóc, więc zadzwoniłam dla spokoju do gin... ona powiedziała, aby nie brała dodatkowych witamin jeśli zawiera JOD... póki co biorę tylko kwas foliowy więc ok... po za tym za 2tyg powtórzyć badanie a za 2-3tyg iść do endokrynologa... ech nigdy nie byłam... może tu się któraś orientuje.. chcący iść na NFZ muszę najpierw mieć skierowanie od lekarza rodzinnego? ile się czeka na taką wizytę? czy lepiej iść prywatnie? a i jak jej powiedziałam że przy synku miałam 1,016 i tym bardziej teraz mnie zaniepokoiło że mam tak niskie.. to ona na to 'a to na pewno będzie dziewczynka'oby miała rację
ale spokojnie oczywiście czekam na potwierdzenie na USG
-
Ehhh jeszcze tylko tydzien i 3 dni do najwazniejszego usg!
Mam nadzieje, ze wszystko jest ok. Naczytalam sie tutaj tylku przypadkow kiedy okazywalo sie na drugim usg ze dziecku juz dawno serduszko nie bije i przestalo sie rozwijac, ze bardzo czekam na to usg. To bedzie wtedy 11tc ! -
JUSTINKO tak musisz mieć skierowanie od rodzinnego:)
u mnie są długie kolejki.
mówisz że dziewusia ma być?no niebawem się dowiemy wszystkie:) kto w brzuchach siedzi-oczywiście te które chcą wiedzieć
Justinka lubi tę wiadomość
-
PsotkaKotka wrote:Ehhh jeszcze tylko tydzien i 3 dni do najwazniejszego usg!
Mam nadzieje, ze wszystko jest ok. Naczytalam sie tutaj tylku przypadkow kiedy okazywalo sie na drugim usg ze dziecku juz dawno serduszko nie bije i przestalo sie rozwijac, ze bardzo czekam na to usg. To bedzie wtedy 11tc ! -
Mam nadzieje, ze wszystko jest ok. Naczytalam sie tutaj tylku przypadkow kiedy okazywalo sie na drugim usg ze dziecku juz dawno serduszko nie bije i przestalo sie rozwijac, ze bardzo czekam na to usg. To bedzie wtedy 11tc !
wszystko będzie dobrze:)
a dzidziuś zaskoczy Cię swoim wyglądem i umiejętnościami:) -
Mam nadzieje, ze wszystko jest ok. Naczytalam sie tutaj tylku przypadkow kiedy okazywalo sie na drugim usg ze dziecku juz dawno serduszko nie bije i przestalo sie rozwijac, ze bardzo czekam na to usg. To bedzie wtedy 11tc !
Ja właśnie dzisiaj mam wizytę i już nie umiem sobie miejsca znaleźć z nerwów, tym bardziej że to jest to badanie w którym te pomiary się robi... -
Ola89 wrote:Ja właśnie dzisiaj mam wizytę i już nie umiem sobie miejsca znaleźć z nerwów, tym bardziej że to jest to badanie w którym te pomiary się robi...
Ola89, malinka1984 lubią tę wiadomość