Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJustynka musisz miec skierowanie jeśli nigdy nie byłaś u engokrynologa. Ja mieszkam na podkarpaciu u mnie w tej chwili kolejki są na styczeń 2015 jednakże jesteś w ciąży i masz pełne prawo do wejścia do gabinetu poza listą pacjentów. Kontrolowanie tarczycy w ciąży jest bardzo ważne więc kobieta w rejestracji nie powinna robić CI problemów. Jeśli jednak zrobi, proponuję iść prywatnie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja to się cieszę bardzo że brzuszek rośnie bo na ruchy za wcześnie.
Ola89 domyślam się że odliczasz godziny do usg bo my mamy jutro i ja już przebieram nóżkami.
Kciuki ogromne.
O ktorej masz usg?Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
malinka1984 wrote:Ja to się cieszę bardzo że brzuszek rośnie bo na ruchy za wcześnie.
Ola89 domyślam się że odliczasz godziny do usg bo my mamy jutro i ja już przebieram nóżkami.
Kciuki ogromne.
O ktorej masz usg?
W ogóle się nie mogę na niczym skupić w pracyo 16:40 mam wizytę ale znając życie to się opóźni
-
Dziewczyny, a ja mam prośbę do tych, które kupowały poduszki na allegro, takie dla ciężarnych, czy mogłybyście podać linki. bo ja właśnie zaczęłam oglądać i zgłupiałam tyle ich jest i niby wszystkie podobne
-
nick nieaktualny
-
Sylvia ja kupiłam używaną to Ci nie pomogę
aaa i wczoraj dostrzegłam kolejne zalety tej poduszki:)
jak się na niej śpi tak że brzuszek dotyka tej podusi to zginając nogę w kolanie nie opada ona na łózko tylko ładnie utrzymuje się na poziomie biodra na zakończeniu literki C tam na dole:) co w tym podłużnych czy w kształcie literki L nie jest możliwe. -
Ola89 wrote:Ja właśnie dzisiaj mam wizytę i już nie umiem sobie miejsca znaleźć z nerwów, tym bardziej że to jest to badanie w którym te pomiary się robi...
To nie rob pomiarow. Po co? A co zrobisz jak wyjda zle? Pojdziesz na badanie inwazyjne, niebezpieczne dla dziecka? A jesli one tez wyjda zle?
Badania prenatalne to tylko i wylacznie statystyka. Jak wyjda zle to wcale nei oznacza, ze dziecko urodzi sie chore (ale spokojna ciaze masz juz wtedy niestety z glowy), tak samo dobre wyniki nie oznaczaja na 100% ze dziecko bedzie zdrowe.
Dlatego ja badan nie robie i mam swiety spokoj. Tu gdzie mieszkam te badania sie raczej odradza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 13:22
-
Sylvia ja kupiłam tutaj http://merlin.pl/Motherhood-Kojec-poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-brazowy-wzor-kwiatowy_Motherhood/browse/product/206,770438.htmlCzekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
Ola89 wrote:http://allegro.pl/poduszka-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-ciazowa-spania-i4593097707.html
Ja kupiłam tą i jestem bardzo zadowolona -
sylvia007 wrote:Ola a napisz mi czy ona jest bardzo twarda i wysoka? Chodzi mi o to, czy jak już brzuszek Ci urośnie to będziesz mogła go "układać" na poduszce???
Nie jest jakaś bardzo twarda ale też nie za miękka - myślę że w sam raz, bo już teraz sobie ją podkładam pod brzuszek bo tak mi wygodnie także myślę że jak brzuszek bedzie większy to jeszcze bedzie się wygodniej spało -
sylvia007 wrote:Ola a napisz mi czy ona jest bardzo twarda i wysoka? Chodzi mi o to, czy jak już brzuszek Ci urośnie to będziesz mogła go "układać" na poduszce???
I jest z jednej strony delikatnie inna niż z drugiej - pod nogę jest mniej wygięta a pod głowę bardziej zwinięta tak że kark ma podparcie -
ja mam dokładnie taką jak OLA z fioletowo białą poszewką
nie jest na pewno twarda, jest raczej miękka ale spełnia swoje zadanie bardzo dobrze jeśli chodzi o podtrzymanie nóg:) (mam wrodzoną dysplazję stawów biodrowych) bo jeśli chodzi o brzuch to jeszcze nie wiem;) -
Ola89 wrote:Nie jest jakaś bardzo twarda ale też nie za miękka - myślę że w sam raz, bo już teraz sobie ją podkładam pod brzuszek bo tak mi wygodnie także myślę że jak brzuszek bedzie większy to jeszcze bedzie się wygodniej spało
-
Robotka1 wrote:ja mam dokładnie taką jak OLA z fioletowo białą poszewką
nie jest na pewno twarda, jest raczej miękka ale spełnia swoje zadanie bardzo dobrze jeśli chodzi o podtrzymanie nóg:) (mam wrodzoną dysplazję stawów biodrowych) bo jeśli chodzi o brzuch to jeszcze nie wiem;)
ja też mam problem z biodrami i sprawdza się rewelacyjnie