Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
mf wrote:Aaaaaa... mam jeszcze pytanie - czy któraś z Was bierze Cyclo 3 fort?? Bo ja teraz dostałam zalecenia 2x1 od lekarki, bo sam magnez na skurcze nóg nie pomaga, a ona twierdzi, że jak wzmocni się ściany naczyń krwionośnych, to powinno złagodzić skurcze w łydkach...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wiecie co? Mieliśmy już od dawna ustalony rozkład pokojów w naszym nowym domu. Skoro ustalone to od dawna wiedzieliśmy gdzie np kuchnia, gdzie Julkowy pokój. A ostatnio mąż nagle zarzucił pomysłem żeby te dwa pomieszczenia zamienić. Pomysł super, bo kuchnia wyszła dość spora, a pokoik pół mniejszy. W zasadzie ja nie potrzebuję dużej kuchni, poza tym tam się tylko gotuje więc miejsca na szafki i stół w zupełności wystarczy. Wiadomo, że lepiej jak dziecko będzie mieć większy pokój. Patrząc przyszłościowo
Problem z decyzją polega na tym, że tak sobie ułożyliśmy plan, że z kuchni mamy wyjście na taras co by sobie weekendowo jeść tam śniadanka
no i wygospodarowaliśmy fajne miejsce przy schodach na rzeczy typu - deska do prasowania, żelazko, wiadro z mopem i inne tego typu rzeczy. No i teraz jestem w kropce ! Nie mam pojęcia co jest ważniejsze, co byłoby lepsze .. Decyzja ważna, bo jak już zrobimy pomieszczenia wg nowej koncepcji to później nie będzie szans na zmiany .. Gdyby mąż na to nie wpadł to by człowiek się nie musiał zastanawiać, bo było gotowe i tyle, a tu proszę - zonk
-
Julek będzie miał wtedy wyjście na taras w pokoju i będzie mógł uciekać jako nastolatek w nocy na imprezę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 10:35
Rudzia, iwonka1077, Gosha, Robotka1, Angela89, Agusiek89, weronika86, misia83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aguś86 wrote:Julek będzie miał wtedy wyjście na taras w pokoju i będzie mógł uciekać jako nastolatek w nocy na imprezę
No właśnie też o tym pomyśleliśmy !!póki co zmienilibyśmy tylko klamkę od drzwi balkonowych na taką na kluczyk żeby było bezpieczniej
Z pierwszego pomysłu gdzie Jego pokoik miał być mniejszy jest okno, które wychodzi na taras więc albo będzie uciekać drzwiami albo oknemAguś86, iwonka1077, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Fasia ja bym zostala przy pierwotnym ukladzie. Teraz nie potrzebujesz duzej kuchni ale jak beda dzieci to sie przyda. Moze kiedys Cie ogarnie mania gotowania
a taras + nastolatek = jaranie szlugow
Rudzia, iwonka1077, mantissa, Gosha, Agusiek89, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Człowiek ma już wszystko ustalone - gdzie ma stać jaka szafka, gdzie zlew, gdzie lodówka, wyspa, stół itd. W drugim pokoju gdzie łożeczko, fotel i inne mebelki, a tu nagle mąż rzuci pomysłem na odwrót, a ja siedzę od tygodni i myślę co zrobić
I dalej nie wiem! Masakra .. nie chcę później żałować ..
-
Fasia no ciezka decyzja z rozkladem ale ja tez mam ten dylemat tyle ze miedzy poojami, bo u dzieci wyjda garderoby takie a w naszej sypialni juz tylko szafa raczej ale u was to zamiana kuchni z pokojem czy ja wiem moze inne pomieszczenie jakos wygospodarujecie??????????bo tak jak agus pisze synek będzie nocami chodził
a w sumie czy chlopcu potrzebny duzy pokój???nastolatki to niewiele miejsca potrzebujaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 10:42
-
nick nieaktualny
-
shimmer_lip wrote:Fasia ja bym zostala przy pierwotnym ukladzie. Teraz nie potrzebujesz duzej kuchni ale jak beda dzieci to sie przyda. Moze kiedys Cie ogarnie mania gotowania
a taras + nastolatek = jaranie szlugow
Chodzi o to, że ja nie cierpię gotować. Nienawidzę spędzania czasu w kuchni. Nie piekę ciast. Mam swoje dania, które robię i które nie są czasochłonne. Poza tym w tym drugim pokoju tym mniejszym też będzie sporo miejsca - ona po prostu będzie dłuższa niż szersza, a ta większa jest taka jakby kwadratowa na tyle spora że nawet wyspa nam się na środku zmieści. Wiem, że z gotowaniem pewnie mi się zmieni jak będą dzieci no i jak w końcu ta kuchnia będzie tylko moja (teraz mieszkamy z moim tatą gdzie jest milion rzeczy których nie potrzebuję, no i pewnie same wiecie lub się domyślacie jak to jest obijać się o kogoś w kuchni) także jest szansa, że zostanę super kucharkąWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 10:45
iwonka1077, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Aguś86 wrote:A instalacje macie już w kuchni? Bo jak już są to trzeba by było przerabiać.
Nic nie mamy, dlatego jest jeszcze chwila czasu żeby to przemyślećTe dwa pokoje stykają się ścianami, a balkon biegnie wzdłuż całego domu
Podkreślam, że to 1 pietro