WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Co do długości pobytu w szpitalu to jest tak, że jeżli mój stan się nie pogorszy to wywołają poród ( o ile im się uda) w 37-38 tc, jeśli będzie się coś działo to cesarka w każdej chwili. Najgorsze test to, że jeszcze nie wszystko mam z listy , no ale to już na allegro sobie pokupuję, ale też nie zrobiłam prania dzidziusiowych ciuszków i będę musiała poprosić mamę, albo teściową, żeby zrobiły to za mnie :-(

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie a propo fotelika... Bo tu było wiele chętnych na RECARO, prawda? AMY Ty chyba tez? Ja szukam fotelika w grupie 1-2-3 i mam tu na sklepie ten RECARO monza Isofix nova
    Ten dokładnie:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec98ce8ad1cc.jpg
    Co o nim myślicie? To o nim była wcześniej dyskusja?

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś nie każdy urzędnik jest znienawidzony ale fakt - ciężko się z wami czasem dogadać hihi :P

Sylvia brakujące rzeczy zamówisz na allegro lub po prostu przez internet. To nie problem więc tym się nie stresuj. Ciuszki tak jak mówisz pomoże poprać i poprasować mama lub teściowa. Wszystko da się zorganizować. Nie zaprzątaj sobie tym głowy tylko dbaj o siebie i wypoczywaj!

sylvia007 lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SYLWIA ależ babcie sie uciesza, ze moga pomoc, zobaczysz :* myśl pozytywnie kochana i sie nie smuć bo dzidzia bedzie smutna ;)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Bambi - ja wiem, że w ciąży nie można nic więcej na przeziębienie niż najwyżej paracetamol. Ale...czy na pewno??! Bo ja już ledwo zipię... Przydałoby mi się coś przeciwzapalnego...
    IDA- imbir, kurkuma, cardamon, rumianek działają przeciw zapalnie

Wyślij męża po korzeń imbiru i sobie kawałki zalej gorąca woda:) -i pij wodę.

weronika86, Ida lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha właśnie Amy chyba będzie kupować Recaro, w każdym razie o nich pisała. Ja się nie orientuję w tej kwestii więc nie pomogę

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    SYLWIA to nie jestes sama... Mi tez juz białko wyszło w moczu, opuchlizna, ciśnienie... U mnie wszystko okaże sie w środę. Trzymaj sie i bądź dzielna :* najważniejsze byc pod opieka lekarzy i im zaufac, beda wiedzieli co robić. Trzymam kciuki :*
    Gosha ją Tobie powinnam podziękować za ta informację o iskierkach przed oczami, jak mi się pojawiły na początku tygodnia to od razu wiedziałam, że coś jest nie tak. Do tego straszne obrzeki i jeszcze pomimo tego, że piłam 2litry wody i oprócz tego jeszcze inne napoje, to wydalałam niewiele moczu; a to już podobno niefajnie bardzo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 20:10

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia współczuję złego samopoczucia i tego że się potwierdziło to zatrucie...
    Jesteś wariatka, że leżysz póki co w domu, ja bym się chyba nie odwazyła i od razu polazłabym do szpitala ;)
    Oby to zatrucie nie postępowało i nic się stało. Pal licho ciuszki - mąż niech pierze.
    Trzymaj się :*

weronika86 lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GOSHA ja kupuję recaro ale na razie "leżę" w fotelikach 0-13 kg nie większych a ten co pokazałaś to powyżej 9 kg więc chyba nie pomogę..

ALE
    jakikolwiek fotelik byś nie kupiła z Recaro będzie git :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 20:15

Gosha lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Gosha ją Tobie powinnam podziękować za ta informację o iskierkach przed oczami, jak mi się pojawiły na początku tygodnia to od razu wiedziałam, że coś jest nie tak. Do tego straszne obrzeki i jeszcze pomimo tego, że piłam 2litry wody i oprócz tego jeszcze inne napoje, to wydalałam niewiele moczu; a to już podobno niefajnie bardzo.

Oj brzmi nie fajnie a skąd ci sie to wzięło??

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Cieszę sie ze mogłam pomoc :* ja w takim stanie jak Ty teraz trafiłam do szpitala w pierwszej ciazy. Siusiu juz mało robiłam, woda w organizmie sie zatrzymywała, dlatego teraz jestem baaaardzo przewrażliwiona...

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Sylwia współczuję złego samopoczucia i tego że się potwierdziło to zatrucie...
    Jesteś wariatka, że leżysz póki co w domu, ja bym się chyba nie odwazyła i od razu polazłabym do szpitala ;)
    Oby to zatrucie nie postępowało i nic się stało. Pal licho ciuszki - mąż niech pierze.
    Trzymaj się :*
    Amy ja mam Gabi, której jest mi strasznie szkoda, bo jej się mój pobyt w szpitalu kojarzy z poronieniem i tym, że dzidziuś od nas odszedł. Mąż nie ma szans żeby dostał urlop, więc dopóki mogę zostać w domu to zostanę. W poniedziałek i w środę mam mieć badania robiono z krwi i moczu. W piątek u gin wizyta, więc będę pod kontrolą.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia przytulam Cię mocno:* Dbaj o Siebie. Praniem i ubrankami się nie przejmuj - bliscy pomogą.

• Fasia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia no ale jak trafisz do szpitala za te 8 dni to kto się Gabi zajmie?

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Amy ja mam Gabi, której jest mi strasznie szkoda, bo jej się mój pobyt w szpitalu kojarzy z poronieniem i tym, że dzidziuś od nas odszedł. Mąż nie ma szans żeby dostał urlop, więc dopóki mogę zostać w domu to zostanę. W poniedziałek i w środę mam mieć badania robiono z krwi i moczu. W piątek u gin wizyta, więc będę pod kontrolą.

Domyślam się, że twoja decyzja jest podyktowana "możliwościami" opieki nad córką a nie widzimisie.
    Mam nadzieję że twój stan się nei pogorszy i będziecie mogli spokojnie doczekać choć do 36 tygodnia w domu, pozniej już niech się dzieje wola nieba :)

a mąż nie może wziąć opieki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 20:21

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Oj brzmi nie fajnie a skąd ci sie to wzięło??
    Sama nie wiem. W pierwszej ciąży też miałam podejrzenie zatrucia, ale na późniejszym etapie i po prostu wywołali mi poród. Ale to była końcówka 38 tc

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia trzymaj się kochana az mnie się smutno zrobiło ,bedzie dobrze odpoczywaj i nie łam się sciskam mocno :**

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam we Włoskiej restauracji z moim :) taką pyszną zupe jadłam uhhh

Gosha lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Domyślam się, że twoja decyzja jest podyktowana "możliwościami" opieki nad córką a nie widzimisie.
    Mam nadzieję że twój stan się nei pogorszy i będziecie mogli spokojnie doczekać choć do 36 tygodnia w domu, pozniej już niech się dzieje wola nieba :)

a mąż nie może wziąć opieki?
    Amy ja raczej na pewno za 8 dni będę już w szpitalu :-( mąż jest ratownikiem górniczym i u nich to nie takie proste, bo zastęp musi ciągle liczyć odpowiednią liczbę osób i najszybciej to za 2-3 tygodnie się uda wziąć jakiś urlop.
    Fasia Gabi będą się na przemian zajmować moi rodzice i tesciowie. Mąż chodzi na zmiany do pracy więc jakoś będą się dzielić obowiązkami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 20:27

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia rozumiem Cie w 100%, ja nie wyobrazam sobie dluzszego pobytu ze wzgledu na core, wpadlabym w depresje chyba. Badz silna i moze uda sie pobyc w domu dluzej niz przewidujesz.

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
‹‹ 2561 2562 2563 2564 2565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ