X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwsze ktg robią od 25 tc przy okazji wizyty i wliczone w cenę. Do 26 tygodnia co miesiąc chodziłam, teraz miałam po 3 tygodniach wizytę a od tej zeszło tygodniowej już co 2 tygodnie, ale to chyba przez szyjkę. Przy okazji każdej wizyty ktg w pakiecie ;)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej joł:) bryyyyy :)

u mnie ciche dni z mężem....ehhh a w sobotę impreza karnawałowa....jak ja to zdzierżę:P

FASIA nie wiem jaka jest waga wózka:D jest solidny:) nie mam potrzeby jej znać gdyż mieszkam w domku jednorodzinnym i jedyną rzeczą jaką będę robić to albo wkładać go do bagażnika albo wnosić do domu a to tylko dwa schodki:)
    jeśli dla Ciebie waga jest ważna to trzeba się i tym kierować bo jak masz go wynosić na piętro to już nie ciekawie.
    powiem Ci że zaskoczyłaś mnie swoim wyborem:D właśnie sobie myślałam że Ty jako taka filigramowa kobitka;) wybierzesz bardziej zgrabny wózeczek:D tzn nie że ten co wybrałaś jest nie zgrabny ale taki podłużny typowo dla kobiet aktywnych fizycznie:) a tu taki suprise:) ale będzie Ci się go dobrze użytkować bo jak Kasia i Misia o nim pisały to troszkę sobie kiedyś o nim poczytałam, niestety na żywo nie wiem jak wygląda i jak się użytkuje:)
    tak że szacun:) potrafisz zaskoczyć:D

Amy ja to samo, spakuje się jak będzie mi się chciało nawet w plecak:D
    a tak serio mam torbę taką na fitness i mam zamiar się w nią upchnąć, nie jest duża, ale ja tez dużo rzeczy nie muszę brać, mam rozpiskę co mam zabrać i tego się trzymam:)

BAMBI nooo wiesz ile wczoraj mimo paskudnej pogody widziałam wózków w Częstochowie??:) prawie wszystkie to Bebetto:P na białej ramie:P
    mnie do bebetto jedna jedyna rzecz zniechęciła, a mianowicie pałąk, jest zbyt nisko i zbyt daleko umiejscowiony.

mówicie o dzieciakach kiedy kolejne???
    u mnie też myśl o 3 dziecku jest, ale myślę wrócić na rok do pracy, bo chciałabym żeby różnica wieku własnie zbyt mała nie była.
    jestem nerwuskiem i w gorącej wodzie kąpana-góralski charakter mam i nie wydoliłabym przy dwójce małych dzieci:) przynajmniej to starsze musi umieć sobie dupkę wytrzeć:D

ja się bałam że w moi wypadku duża różnica między dziećmi będzie zła. a teraz widzę same plusy, młoda ma prawie 7 lat, robi wszystko koło siebie sama, no czeszę ją jedynie ja:) i wiem że mi będzie dużo pomagała:) przynajmniej na początku. a czy będą się dogadywały?? nie wiadomo:) reguły nie ma, mogą być za sobą a mogą sie nie lubić. na to wpływu nie mam.

ok przebrałam rano wszystkie rzeczy juniorki jeszcze raz, odrzuciłam po 5 sztuk każdego rodzaju bo wydawało mi się że na takiego kurdupla mam tego za dużo. zmieściłam się w dużej wanience:) tam je odłożyłam, prać będę w marcu a pościele wypiorę pod koniec marca.
    będę sobie prasowała na krzesełku partiami:) bo stać przy desce nie cierpię:)

Bambi85, Amy_, Fasia, misia83, mantissa lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, że już nie wyliczają, bo to chore 4 na dzień :/ A podkłady były bez ograniczeń ;)

Bambi85 lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 mój maź wspomina już o jeszcze jednym dziecku ale ja chce przerwę 2 lata chociaż, już myśle o antykoncepcji :D

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na karmienie to tylko gumki albo Cerazette :P

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyty od 25 tyg co dwa tygodnie a jak dalej to nie wiem. Tylko od 36 tyg ktg co tydzień

• Ida Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 15:30

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz więcej dzieci nie chcemy. Wazektomie trzeba zaklepac :P

Aguś86 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam troje rodzeństwa ale najlepszy kontakt mam z siostrą, która jest ode mnie 9lat starsza.

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMY na FB na stronie xlandera pojawiła się fajna opinia o xmove jak bierzesz go jeszcze pod uwagę:) ja ten blog już widziałam wcześniej i dzięki niemu podjęłam decyzję o wyborze i kolorze wózka:D poczytaj:)

ANKA a czemu nie chcecie więcej dzieci jeśli można wiedzieć??:)

u nas z kolei w moim domu było nas troje rodzeństwa (siostra najmłodsza 12 lat młodsza-zawsze miałyśmy dobry kontakt) a u męża było ich sześć:) dlatego ja nie chcę zostać przy dwójce:D

Amy_ lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej...
    Znów wózki na tapecie :) FASIA ja mam BJ ale City Select i jestem w nim zakochana - to wersja 4 kołowa + u mnie dostawka bliźniacza. Wózek jest genialny, możesz go złożyć i rozłożyć jedną ręką, no i stelaż jest leciutki. U nas ważne było to że szukaliśmy wózka którego stelaż zmieści się do małego bagażnika i to jest strzał w 10 :)

Jeśli chodzi o spacerówkę, to zauważyłam że jest ona większa niż standardowe w wózkach 3w1 więc mnie to bardzo ucieszyło. Co do rączki to ja przy swoim 167cm nie mam problemu choć nie ukrywam że gdyby była możliwość regulacji w dół to chętnie bym z niej skorzystała bo podbijani wózka przy moim wzroście już nie jest takie wygodne :) rączkę za to można regulowac w górę więc dla wyższego męża to atut. No i jeszcze warto chyba powiedziec że kosz pod wózkiem jest ogromny więc zmieścisz tam dosłownie wszytsko :)

Robotka1, Fasia, misia83, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Mam troje rodzeństwa ale najlepszy kontakt mam z siostrą, która jest ode mnie 9lat starsza.
    to tak jak ja:D mam lepszy kontakt z siostrą 12 lat młodszą niż z bratem 3 lata młodszym:) z nim dopiero od niedawna mogę pogadać na poważnie:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 15:30

Robotka1, Bambi85, natt, Fasia, Rudzia, Amy_, Krysti, hwesta, MartaAlvi, misia83, Gosha, Justinka, haneczka, lysinka, Angela89, Ewelcia, KasiaKwiatek, mantissa, weronika86 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 32 tygodniu ! :) sesja brzuszkowa później :P

KasiaKwiatek miałam dziś jechać zobaczyć BJ ale tak nas zasypało, że szok! Samochodów pod blokiem nie widać i dalej sypie! Ziiima zawitała do Opola :D

Robotka no widzisz? Fasia zaskakuje hihi :D Oczywiście decyzja jeszcze nie jest do końca podjęta. Mam te wózki u siebie w mieście więc w środę będziemy z mężem jechać na oględziny :D :D :D Przyznam, że sama nie sądziłam, że mi sie taki wózek spodoba. Są jeszcze inne modele z Baby Joggera, które również i mnie i mężowi przypadły do gustu ale musimy je dotknąć, pojeździć itd. Ja jestem mała żaba, szczupła, mąż też nie wysoki więc muszę do wózka pasować hihi :D
    W xlanderach podoba mi się bardzo dużo. Mają fajne systemy. Wychodzą taniej, bo można znaleźć aukcję na allegro ze śpiworkiem, torbą, foliami i moskitierami. Niestety przy BJ wszystko trzeba sobie dokupić, a koszty nie są małe .. To jest jedyny minus, bo jak podliczę co bym potrzebowała to przekraczamy chyba z 3 tys zł, a to już zawrotna kwota .. No nic zrobimy porównanie i zdecydujemy :D
    A co do sportowego stylu BJ to będę miała motywację żeby biegać z Julkiem :D :D

Ida, Bambi85, Robotka1, Amy_, Rudzia, hwesta, Krysti, misia83, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tylko te 1 skladnikowe tabsy anty trzeba bardzo precyzyjnie i sumiennie przyjmowzc zeby byly skuteczne. Kilkugodzinny poślizg moze miec konsekwencje ;).
    Robotka przestan mnie drażnić tymi bialymi stelazami :p . Ale ładne co? A o co chodzi z tym palakiem? Bo szczerze nie zauwazylam zeby cos bylo z nim nietak. Musze nastepnym razem zwrocic uwage.

Aguś86 lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Hej...
    Znów wózki na tapecie :) FASIA ja mam BJ ale City Select i jestem w nim zakochana - to wersja 4 kołowa + u mnie dostawka bliźniacza. Wózek jest genialny, możesz go złożyć i rozłożyć jedną ręką, no i stelaż jest leciutki. U nas ważne było to że szukaliśmy wózka którego stelaż zmieści się do małego bagażnika i to jest strzał w 10 :)

Jeśli chodzi o spacerówkę, to zauważyłam że jest ona większa niż standardowe w wózkach 3w1 więc mnie to bardzo ucieszyło. Co do rączki to ja przy swoim 167cm nie mam problemu choć nie ukrywam że gdyby była możliwość regulacji w dół to chętnie bym z niej skorzystała bo podbijani wózka przy moim wzroście już nie jest takie wygodne :) rączkę za to można regulowac w górę więc dla wyższego męża to atut. No i jeszcze warto chyba powiedziec że kosz pod wózkiem jest ogromny więc zmieścisz tam dosłownie wszytsko :)

Oooo! Właśnie mężowi mojemu się City Select baaaardzo podoba :) Fajnie, że mam wszystkie modele w sklepie do zobaczenia. Także sobie podotykam, pojeżdżę i dopasuję coś do siebie albo i nie :P Ja mam 161cm wzostu więc jestem niższa od Ciebie także może być problem .. No nic zobaczymy :) Kurcze nie wiedziałam, że tu tyle zwolenniczek tego wózka o którym do wczoraj nie wiedziałam nic :P
    I w CS jest fajne to, że jak sie trafią bliźnięta to się tylko dokupuje później drugi zestaw :D praktyczny wózio :D

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka biore pod uwage bo nie mam jednego typu ;P waham sie oczywiscie miedzy expanderem ale tu spacerowka mnie irytuje teraz :P xmove lekko wkurza mnie gondola ale zawsze z gondoli moge zrezygnowac i kupic tylko spacerowke plus adaptery na nosidelko. Ale tak bez gondoli? Hmm... glupio! No i mutsy evo ta spacerowka mnie urzekla :P jestem w DOOPIE :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 12:02

Robotka1 lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 15:31

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Bambi - takie pytanie, może mało przyjemne - jak katar jest lekko zielony lub żółty to objaw, że to bardziej bakteria czy wirus? Czy nie ma reguły?
    Bardziej bakteria ale jak Ci lepiej to poobserwuj. Poprawa kliniczna jest najwazniejsza :D

Ida lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Ida super ze pokazalas jak wygladaja te pojemniki. Skutecznie mnie zniechecilo do ich zakupu :P wygladaja jak pojemniki z prosektorium :P boze ale ja mam skojarzenia :P

Angela89, Eweliśka, weronika86 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
‹‹ 2591 2592 2593 2594 2595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ