Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
misia83 wrote:Takie proste, a moja mózgownica nie ogarnęła. Ale wstyd .....
torba podreczna jak najbardziej okej. Zreszta ja nawet sie w plecak spakuje i bedzie git
hwesta, Bambi85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi to się już chce żeby było za 2 miesiące i skończyć z tym oszczędzającym trybem życia
chce mi się iść na mega długi spacer, pojechać do Gdańska nad morze w końcu ( no moze nie za 2 miechy ale z taka 2 miesięczna córa już tak)
zacząć żyć sobie normalnie
misia83, Bambi85, lysinka, Amy_, natt lubią tę wiadomość
-
Hwesta ja sie szczegolnie nie musze oszczedzac ale tez juz marze zeby to dziecie moje lono w koncu opuscilo ;P chce juz wiosne, chce spacery, chce zaczac cos robic dla siEbie a nie wiecznie sie z czyms ograniczac... niech ten czas szybciej leci
hwesta, Bambi85, Eweliśka, misia83, Gosha, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bambi85 wrote:Hwesta ja od 32 tc mam wizyty co 2 tyg z ktg, pod sam koniec co tydzień
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 11:26
Ida lubi tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
nick nieaktualny
-
malinka1984 wrote:wow to mega często, ja nadal mam wizyty raz na miesiąc a ktg po skończonym 37w
prawidlowa opieka to po 32 co 2 tyg a (chyba)po 36 co tydzWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 11:28
-
nick nieaktualny
-
Ja biorę mniejszą walizkę, bo chcemy rodzić razem, to mąż pociągnie za mną
Bambi dają pieluszki 4 na dobę, więc małą paczuszkę trzeba ze sobą mieć, bo na początku schodzi 8-10 sztuk dziennie. Nie dają chusteczek i kremu do pupy i to też trzeba mieć. Paczkę podkładów takich absorgyn (identyczne jak bella mama z rossmanna) wreczaja tuż po porodzie i potem też na prośbę dają więcej, ale ja biorę kilka sztuk tych canpol, bo są większe i mają klej- gdybym chciała się przejść albo miała gości, bo tamte są niekomfortowe w chodzeniu i się ruszają
Majtek siateczkowych nie biorę bo zeszłym razem wcale nie użyłam. Kupiłam takie cienkie bawełniane z pepco za 1.99 sztuka i nie będzie żal wyrzucić
a poza tym ile się da będę bez majtek w szpitalu. Na poród koszuli nie biorę, bo dają szpitalną i jest idealna- pobrudzisz- biorą i dają nową. Wezmę jedną do karmienia, ale nie wiem czy będę korzystać, bo codzienie dawali świeżą szpitalną i nie musiałam się martwić czy się pobrudzi
kosmetyki mam minaturki z rossmanna żeby nie zajmowały sporo miejsca. No i wezmę trochę wkładek laktacyjnych i stanik do karmienia. Skarpetki są ważne, bo mi położna powiedziała, że jak są zimne stopy to akcja porodowa ustaje
No i butelka wody mineralnej z dziobkiem, zeby wykorzystywać do tantum rosa. Jeden duży ręcznik do kąpieli, mały też. A do krocza rolka papierowych, bo są higieniczne. Dzieciom dają szpitalne ubranka. Są mamy co na drugi dzień ubierają w swoje, ale nie trzeba
mf, mf lubią tę wiadomość
-
No to mniej wiecej sie pokrywa z moimi info. Mam swieze info z grudnia i ze stycznia, pieluszek nie wyliczaja -bella happy, podkladow tez nie bella mama, moja koleżanka zuzyla ok 10 paczek przez te 2 doby pobytu i problemu nie bylo. Ale tak jak mowisz pare pieluch i troche podkladow wezme swoich na tzw wszelki wypadek.
Aguś86 lubi tę wiadomość