Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
dzięki dziewczyny:)
mam maleńki pokoik i przewijak, komoda i łóżeczko są na styk dosłownie, jeszcze tylko fotel do karmienia dorzucę po wypłacie i koniec, w czwartek będziemy malowanie robić w tym pokoju no a potem to już kosmetyka tylko:)
Justinka poczekaj na tą paczkę z Gemini:) mi głównie ona zapełniła półeczki
hehe a co do rozmiarów brzuchów to prawda taka że to bardzo indywidualna sprawa:)
Amy szybko wróci do swojej figury, szczególnie że to pierwsa ciąza, podobno w drugiej i kolejnej cięzko potem wrócić, ale co mi tam:)
ludzie nas widzą tak jak się sami czujemy i w jakim stopniu akceptujemy siebie:)
ja kocham swoje ciało takie jakie jest:) i pokocham takie jakie będzie:)
a jeśli ja się będę dobrze z nim czuła to mój mąż na pewno też
choć troszeczkę wiadomo będę chciała mu pomóc:)
bo brzuch wydaje mi się że mam dość spory;/KasiaKwiatek, sylvia007, Gosha, weronika86, Amy_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI tak trzymać Robotka. Nie ma reguły z tym wracaniem do figury, mi po drugiej ciąży szybko udało się zrzucić wszystkie nadprogramowe kg i taką mam nadzieję teraz. Ale ja też lubię siebie i nie mam problemów z samoakceptacją
Robotka1, Gosha, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Amy, Robotka piękne brzuszki. Robotka kącik Malutkie super!!! U nas dzidzia będzie na razie w naszej starej sypialni razem z nami i obok sypialni Gabi, bo jednak uznała, że nie przeniesiemy się póki co do naszej nowej bo jest na dole i nie chciałabym biegać co chwilę po schodach
Przez tego doła mojego nie pisałam wam, że szukliśmy z mężem skórzanej sofy i mieliśmy ogromny problem bo potrzebna nam taka 4-metrowa. W sprzedaży wogóle takich nie mają, na zamienię zgodziły nam się tylko 2 firmy zrobić. W jednej cena 13000 zł w drugiej 17000 zł. Aż wpadła na pomysł, żeby poszukać jakiegoś producenta i znalazłam dwóch o których krążą w necie super opinie . Jeden nie jest w stanie zrobić takiej dużej, a drugi tak, będzie łączona z dwóch tak jak narożnik się łączy, ale największym plusem jest cena, niecałe 6000 zł i to już z dostawą. Dzisiaj dostałam próbki skór i właśnie przeglądam i wybieramKasiaKwiatek, misia83, Aguś86, Justinka, Amy_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasiaKwiatek wrote:Mary lecz się kobieto
jakiś pech z tymi chorobami mamy wśród kwietniówek...
Tak jestwłaśnie mam taki plan
Zaraz wykurze chorobsko. Juz tak mi się nie chce lezec. W domu burdel na kołkach. Nie nawidze tego.
Kasia super ze Mikołajek tak pięknie rośnieKasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny powiedzcie mi jak wy sie pakujecie do szpitala. Ja mam jedna torbe taka podrozna srednia i mam tak podpaski 2 op,ceratki trzy na lozko,3xkoszule plus kapcie i dwa duze reczniki. W bocznej kieszeni mam dla dzidziucha pampersy 30szt , paka chusteczek, linomag, smoczek i octenisept a w drugiej bocznej dla siebie kosmetyki do mycia, krem na sutki i majtki siateczkowe i wkladki laktacyjne. Bo mowi sie ze jakas torebka ma byc osobna na porodowce ale co tam dac konkretnie? Jak to bedzie u was? U nas ubranka i o cialko malucha i moje dbaja polozne wiec duzo nie trzeba a pampry czy chusteczki moze dowiezc Tz.
-
nick nieaktualnyRobotka1 wrote:a ostatnio rozmawiałyście o pojemnikach na łóżeczko takie żeby były pod ręką, ja niestety nie mam na to miejsca.
ale wpadłam na pomysł jak wykorzystać mój organizer, który wydał mi się na początku zamówiony bezsensownie bo na krótszym boku go nie mogę powiesić a z przodu źle by wyglądało bo łóżeczko było by całe zasłonięte, no i wpadłam na super moim zdaniem pomysł
popatrzcie:)
na razie to mocna prowizorka ale zamierzam go tak umocować na stałe i przebierając malucha będę mieć najważniejsze rzeczy pod ręką
)
Robotka1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aguś86 wrote:Skóra naturalna jest droga. My mamy narożnik z eko skóry i placilismy 4000, a taki w tym stylu z prawdziwej to koszt rzędu 10000-14000.
a te próbki skór które dostałam naprawdę fajne i skóra ładniejsza niż na moim narożniku kupionym 5lat temu z wyprzedaży za 7000 zł
-
nick nieaktualnyMlodadamo- ja pakuje się w walizkę na kołkach wielkości samolotowego bagażu podręcznego. W środku mam: 2 reczniki, bieliznę, wkładki laktacyjne, podkłady na łóżko,podkłady poporodowej, 3 koszule, kapcie i klapki pod prysznic. Dopakuje jeszcze kosmetyki.
Młody ma spakowana oddzielna torbę. W niej: rożek, 2 ręczniki, ubranka, oddzielnie spakowalam ubranka po porodzie + pieluszke tetrowa która maz ponosi pod bluzka i później okryja nią młodegodo tego paczka pampersow, chusteczki nawilżanie, kompresy jałowe, płyn do kąpieli, linomag i smoczek w razie czego
Maz dowiezie mi rogala do karmienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 13:23
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
CzaryMary wrote:Sylvia 6000 ? Jej ja chyba za wszystkie meble do mieszkania tyle nie zaplacilam. No ale skory naturalne kosztują, to fakt.
CzaryMary, Aguś86, Gosha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bry
Czary kuruj sie biedna
Ida tez sie trzymaj. Dla mnie dwa najgorsze bole to bol brzucha przy zatruciu i wlasnie zeby.
Dziewczyny u mnie lista do szpitala jest tak dluga ze nie wiem czy sie zmieszcze w dwie torbywszystko trzeba miec swoje
lacznie z laktatorem bo na caly szpital sa dwa i babeczka mowila zeby nie liczyc ze beda akurat wolne
-
Krysti nie zawstydzaj mnie:D mężowi pokazywałaś? szalona:D
eeee mój kącik to mu jeszcze brakuje do prawidłowego wyglądu wiele:D ta zieleń mnie już tak drażni że szok:) może jakbym robiła coś pod ten kolor to okej ale drażnią mnie te róże i ta zieleń razem:P
KASIAK i tak trzymać z samoakceptacją
kobieta im starsza tym bardziej akceptuje siebie:) i to reguła która często się potwierdza:)
pamiętam jak miałam dwadzieścia lat:) no może troszkę więcej, boshhhh wszystko mi przeszkadzało, a najbardziej duże cyce-miałam tak jak Shimmer:P w 4 klasie jako pierwsza stanik zaczęłam nosić co dla mnie było upokarzające.
a teraz? phi:D
SHIMMER współczuję długiej listy do szpitala;/
ja mam ambitny plan wcisnąć sie w moją podręczną torbę na siłownięi ją od razu na porodówkę zabiorę, a potem w razie czego(choć mam nadzieję że tego w razie czego nie będzie w ogóle) mąż mi dowiezie jak będzie mnie odwiedzał
a na wyjście to po pioerwsze dzień wcześniej spakuję mu do domu większość rzeczy z mojej torby a w dzień w który przyjedzie przywiezie mi tylko to co potrzebować będę na wyjście:) czyli dalej wrócę z jedną torbą i to szczuplejszą
RUDZIA ja w żadne woreczki się nie bawięWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 13:45
Rudzia, Krysti, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość