X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary lecz się kobieto :-( jakiś pech z tymi chorobami mamy wśród kwietniówek...

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny:)
    mam maleńki pokoik i przewijak, komoda i łóżeczko są na styk dosłownie, jeszcze tylko fotel do karmienia dorzucę po wypłacie i koniec, w czwartek będziemy malowanie robić w tym pokoju no a potem to już kosmetyka tylko:)

Justinka poczekaj na tą paczkę z Gemini:) mi głównie ona zapełniła półeczki :)

hehe a co do rozmiarów brzuchów to prawda taka że to bardzo indywidualna sprawa:)
    Amy szybko wróci do swojej figury, szczególnie że to pierwsa ciąza, podobno w drugiej i kolejnej cięzko potem wrócić, ale co mi tam:)
    ludzie nas widzą tak jak się sami czujemy i w jakim stopniu akceptujemy siebie:)
    ja kocham swoje ciało takie jakie jest:) i pokocham takie jakie będzie:)
    a jeśli ja się będę dobrze z nim czuła to mój mąż na pewno też:)
    choć troszeczkę wiadomo będę chciała mu pomóc:)
    bo brzuch wydaje mi się że mam dość spory;/

KasiaKwiatek, sylvia007, Gosha, weronika86, Amy_ lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak trzymać Robotka. Nie ma reguły z tym wracaniem do figury, mi po drugiej ciąży szybko udało się zrzucić wszystkie nadprogramowe kg i taką mam nadzieję teraz. Ale ja też lubię siebie i nie mam problemów z samoakceptacją :-)

Robotka1, Gosha, weronika86 lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy, Robotka piękne brzuszki. Robotka kącik Malutkie super!!! U nas dzidzia będzie na razie w naszej starej sypialni razem z nami i obok sypialni Gabi, bo jednak uznała, że nie przeniesiemy się póki co do naszej nowej bo jest na dole i nie chciałabym biegać co chwilę po schodach :-)
    Przez tego doła mojego nie pisałam wam, że szukliśmy z mężem skórzanej sofy i mieliśmy ogromny problem bo potrzebna nam taka 4-metrowa. W sprzedaży wogóle takich nie mają, na zamienię zgodziły nam się tylko 2 firmy zrobić. W jednej cena 13000 zł w drugiej 17000 zł. Aż wpadła na pomysł, żeby poszukać jakiegoś producenta i znalazłam dwóch o których krążą w necie super opinie . Jeden nie jest w stanie zrobić takiej dużej, a drugi tak, będzie łączona z dwóch tak jak narożnik się łączy, ale największym plusem jest cena, niecałe 6000 zł i to już z dostawą. Dzisiaj dostałam próbki skór i właśnie przeglądam i wybieram :-)

KasiaKwiatek, misia83, Aguś86, Justinka, Amy_ lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Mary lecz się kobieto :-( jakiś pech z tymi chorobami mamy wśród kwietniówek...

Tak jest :-) właśnie mam taki plan :-)
    Zaraz wykurze chorobsko. Juz tak mi się nie chce lezec. W domu burdel na kołkach. Nie nawidze tego.

Kasia super ze Mikołajek tak pięknie rośnie :-)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś moje córy mi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:32

CzaryMary, Aguś86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia 6000 ? Jej ja chyba za wszystkie meble do mieszkania tyle nie zaplacilam. No ale skory naturalne kosztują, to fakt.

mantissa lubi tę wiadomość

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jak wy sie pakujecie do szpitala. Ja mam jedna torbe taka podrozna srednia i mam tak podpaski 2 op,ceratki trzy na lozko,3xkoszule plus kapcie i dwa duze reczniki. W bocznej kieszeni mam dla dzidziucha pampersy 30szt , paka chusteczek, linomag, smoczek i octenisept a w drugiej bocznej dla siebie kosmetyki do mycia, krem na sutki i majtki siateczkowe i wkladki laktacyjne. Bo mowi sie ze jakas torebka ma byc osobna na porodowce ale co tam dac konkretnie? Jak to bedzie u was? U nas ubranka i o cialko malucha i moje dbaja polozne wiec duzo nie trzeba a pampry czy chusteczki moze dowiezc Tz.

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    a ostatnio rozmawiałyście o pojemnikach na łóżeczko takie żeby były pod ręką, ja niestety nie mam na to miejsca.
    ale wpadłam na pomysł jak wykorzystać mój organizer, który wydał mi się na początku zamówiony bezsensownie bo na krótszym boku go nie mogę powiesić a z przodu źle by wyglądało bo łóżeczko było by całe zasłonięte, no i wpadłam na super moim zdaniem pomysł:D
    popatrzcie:)
    na razie to mocna prowizorka ale zamierzam go tak umocować na stałe i przebierając malucha będę mieć najważniejsze rzeczy pod ręką:D
    926a3fec5a623282med.jpg
    Robotka super pokoik kochana aaaa i masz w domu takie same kaloryfery jak moja sister :))

Robotka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka Sliczny brzuszek az mojemu R pokazalam mowi ze sliczny :)jak pileczka ja tez takà piłeczke mam ale ty większą :)

Robotka1 lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Skóra naturalna jest droga. My mamy narożnik z eko skóry i placilismy 4000, a taki w tym stylu z prawdziwej to koszt rzędu 10000-14000.
    Aguś, ale to sklepy takie ceny mają. Ja z ciekawości popatrzyłam, to od tego producenta u którego my zamawiamy, w sklepie cena takiej sofy jak tą nasza będzie tzn. ten sam model tylko o połowę krótsza kosztuje 6900 zł, czyli więcej niż nasza podwójna :-) a te próbki skór które dostałam naprawdę fajne i skóra ładniejsza niż na moim narożniku kupionym 5lat temu z wyprzedaży za 7000 zł

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodadamo- ja pakuje się w walizkę na kołkach wielkości samolotowego bagażu podręcznego. W środku mam: 2 reczniki, bieliznę, wkładki laktacyjne, podkłady na łóżko,podkłady poporodowej, 3 koszule, kapcie i klapki pod prysznic. Dopakuje jeszcze kosmetyki.

Młody ma spakowana oddzielna torbę. W niej: rożek, 2 ręczniki, ubranka, oddzielnie spakowalam ubranka po porodzie + pieluszke tetrowa która maz ponosi pod bluzka i później okryja nią młodego :-) do tego paczka pampersow, chusteczki nawilżanie, kompresy jałowe, płyn do kąpieli, linomag i smoczek w razie czego :-)

Maz dowiezie mi rogala do karmienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 13:23

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Sylvia 6000 ? Jej ja chyba za wszystkie meble do mieszkania tyle nie zaplacilam. No ale skory naturalne kosztują, to fakt.
    Mary ale to wydatek na lata!!! Skóra jest o tyle fajna, że prac jej nie musisz, cokolwiek się na niej rozleje, wystarczy sciereczka z wodą i płynem do naczyń. Ja swoj narożnik raz na 2-3 miesiące natłuszczam kremem nivea tym zwykłym niebieskim i wygląda jak nowy :-)

CzaryMary, Aguś86, Gosha lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarymary wracaj kochana do zdrowka :*

CzaryMary lubi tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj się naprodukowałam co pakuję i już mi się nie chce raz jeszcze pisać ;)

Bambi85 lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda Damo, jeśli wszystko zmieściło Ci się w jedną torbę to super i druga już Ci nie potrzebna. U mnie też nie trzeba mieć swoich ubranek, rożków i dzięki temu o wiele mniej miejsca w torbie potrzeba :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :-)

Czary kuruj sie biedna ;-)

Ida tez sie trzymaj. Dla mnie dwa najgorsze bole to bol brzucha przy zatruciu i wlasnie zeby.

Dziewczyny u mnie lista do szpitala jest tak dluga ze nie wiem czy sie zmieszcze w dwie torby :-( wszystko trzeba miec swoje :-( lacznie z laktatorem bo na caly szpital sa dwa i babeczka mowila zeby nie liczyc ze beda akurat wolne :-D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Milaaa Znajoma

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewczyny czy kupiłyście już pościel do wózka? potrzebuję coś dla chłopca. Wózek mam po starszym x-lander z 2008, taki jasnozielony. Chciałabym coś takiego słodkiego i przytulaśnego- ważne żeby na lato też było dobre:)

Jestem szczesliwa....
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie pakuje torbe do szpitala i zastanawiam sie czy pakowac ubranka i wszystko najpierw w woreczki takie foliowe z Ikea i dopiero do torby czy nie bawic sie z tymi woreczkami ? Jak Wy robicie??

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti nie zawstydzaj mnie:D mężowi pokazywałaś? szalona:D

eeee mój kącik to mu jeszcze brakuje do prawidłowego wyglądu wiele:D ta zieleń mnie już tak drażni że szok:) może jakbym robiła coś pod ten kolor to okej ale drażnią mnie te róże i ta zieleń razem:P

KASIAK i tak trzymać z samoakceptacją:D
    kobieta im starsza tym bardziej akceptuje siebie:) i to reguła która często się potwierdza:)
    pamiętam jak miałam dwadzieścia lat:) no może troszkę więcej, boshhhh wszystko mi przeszkadzało, a najbardziej duże cyce-miałam tak jak Shimmer:P w 4 klasie jako pierwsza stanik zaczęłam nosić co dla mnie było upokarzające.
    a teraz? phi:D

SHIMMER współczuję długiej listy do szpitala;/
    ja mam ambitny plan wcisnąć sie w moją podręczną torbę na siłownię:D i ją od razu na porodówkę zabiorę, a potem w razie czego(choć mam nadzieję że tego w razie czego nie będzie w ogóle) mąż mi dowiezie jak będzie mnie odwiedzał:)
    a na wyjście to po pioerwsze dzień wcześniej spakuję mu do domu większość rzeczy z mojej torby a w dzień w który przyjedzie przywiezie mi tylko to co potrzebować będę na wyjście:) czyli dalej wrócę z jedną torbą i to szczuplejszą:D

RUDZIA ja w żadne woreczki się nie bawię:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 13:45

Rudzia, Krysti, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
‹‹ 2619 2620 2621 2622 2623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ