X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w skończonym 31 tygodniu! Jupi już tydzień do przodu :D

Gosha te skurcze mogą być bardziej intensywne i bolesne z biegiem czasu, ale wydaje mi się że taka akcja jak Twoja to w 37 tygodniu byłaby ok, a nie w 33. Dobrze, że masz lekarza, a ja też będę trzymać kciuki i czekać na dobre wieści!

Amy_, weronika86, Gosha, lysinka lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha i ty się nei dałaś w nocy zawieźć do szpitala?

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do skończonego 37 tygodnia jest wcześniak o ile nie spełnia warunków dziecka donoszonego ;) Ale nie przejmuj się aż tak bardzo, bo w skończonym 33 tc to wczesniaki już sobie dobrze radzą.

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    IWONKA napisze :)
    Torby spakowałam wczoraj. Jeszcze przeczytałam ze dziecko urodzone w 34 tyg to juz nie wcześniak, tylko urodzone przedwcześnie ;) no ale hoooy musi byc dobrze!!! Tylko widząc ciśnienie rano to mi sie słabo robi... Kurwa no! 169/109, fuck!!! I buzia jak luna okrągła, opuchlizna z gęby juz po nocy nie schodzi :(
    Niech robią ze mna co chcą. Jestem GOTOWA NA WSZYSTKO :)
    gosha daj znac koniecznie!!!!!!!!!!!!!trzymam mocno kciuki, kegli juz nie mam :D noi gratuluje 34tc!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Gosha i ty się nei dałaś w nocy zawieźć do szpitala?
    No nieee, bo przestawalo bolec i zasnęłam. Dzisiaj wizyta, bede mądrzejsza... I jeszcze to był środek nocy bym musiała starszaka budzić zeby z nami jechał, bo niania by nie dojechała w nocy. Wiecie jaki to stres by był dla niego... On przez to jaki jest, panicznie sie o mnue boi w tej ciazy. Jakby zobaczył ze szpital to by mi darł sie w niebogłosy i z auta by nie wysiadł. Znam go ;) gdyby nie przeszło byśmy jechali... Ale strachu sie najadłam...

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 16:18

Amy_, Aguś86, lysinka, Fasia lubią tę wiadomość

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech Gosha.. no to czekamy niecierpliwie co tam ci powie gin na wizycie :*

Gosha lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha masz bana na rodzenie w lutym, nie rób sobie jaj.
    Trzymam kciuki za dobre wieści dziś. ;)

Gosha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Gosha co za akcja. Trzymaj nogi razem i nie wypuszczaj jeszcze conajmniej parę tygodni!
    Daj znać po wizycie koniecznie

Gosha lubi tę wiadomość

• Jaga Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej słoneczka

Pierwsze co to Gosha trzymam kciuki mocno i zaciskam wsio co cisnąć się da. Duże masz to ciśnienie:( Wczoraj też mnie jakie ś takie dziwne cisnienie dopadło bo miałam 147/ 85 a łeb to mi pękał. Mam nadzieję , że wszystko u Ciebie będzie dobrze.

Weronika gratki 33 tygodnia . Co do igieł w kręgosłup to wcale nie boli, czujesz jedynie dyskomfort który mija zaraz po tym jak ciepło rozchodzi Ci się z nóg w góre. Mnie przeraża ucisk na klatce piersiowej bo takowy miałam przy CC. Podobno normalne bo dzieciątko wyciągali i ten ucisk to od wypychania dzidki.

Nadrobić reszty nie nadrobie bo poprostu wysiadam dzisiaj:(

Byłam wczoraj prywatnie u gina którego wszyscy zachwalają. No może i jest ordynatorem Madurowicza, może i nawet fachowy facet ale gadki to on nie ma wcale. Nie powiedział nic co wiedziałam ,zrobił USG z którego potwierdziło się , że mała rozwija się prawidłowo, ma 1560g wagi i jest szacowana na 30 tydzień głowe ma mniejszą bo na 29 i 2 d ale to ma po mnie. Moja głowa jest mała i moja siostra się wkurza jak ma mi włosy upiąć bo nie ma miejsca na łbie.
    W gabinecie jak pisałam dostałam cisnienia 147/85 i puls ponad 110 , kazali zmierzyć po wizycie jesio raz , spadło troche ale puls dalej wysoki. Nie chcieli mnie wypuścić, wyszłąm z gabinetu dopiero po 30 minutach. Łeb mnie tak bolał , że myślałam ze umre. Wzięłąm apap przeszło troche. Jak wrociłam do domu cisnienie spadło, w nocy znów ból głowy taki , że bez tabsy się nie obyło. Teraz jest ok.

A najlepszy nr to wam opowiem.
    Wczoraj miałam jechac autobusem do Łodzi. Ja i Marcel szliśmy 45 minut na autobus , w breji bo roztopy jak uj , autobus przyjeżdza 7:58. przechodzimy z Marcysie mprzez przejscie dla pieszych obok którego jest przystanek , patrze a tam mi kurwa autobus bzium koło nosa i pojechał.o 7:45 kurwa. 10 minut wcześniej , nie zatrzymał się nawet na przystanku tylko poprostu huj sobie pojechał , pomimo , że machalismyt zeby się zatrzymał. Ok sobie myśle pojade do Rawy a stamtad autobusem do Łodzi. O 8:30 nadal nie było zadnego autobusu do Rawy pomimo ze 2 powinny już przyjechac. Zapłakana zadzwoniłam do mojego M zwolnił się z pracy i pojechał ze mną do Łodzi. Ale co się biedak od szefa musiał nasłuchac to już jego. Ja przez wyrzuty sumienia ze on takie jeby dostał płakałam chyba ze 2 godziny.Normalnie koszmar wydostać się z tego jeb.... zadupia:(

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello:-)

Widze, ze wczoraj wieczorem to nasza drukarnia zamieniła się na lodziarnie ;)

Po wczorajszej wizycie w sumie ok. Jakaś mala grzybica czai się za rogiem, ciśnienie 100/60, serduszko maluszka 140/min., szyja zamknięta i długa. Najgorsze tylko jest to ze mi się spojenie zaczęło rozlazic. Mam dużo leżeć.

Sny miałam fatalne. Ktoś chciał mnie zabić. Krzyczalam żeby tylko nie strzelali do brzucha :( obudzialm się cala zaplakana. Ehhhh

Jaga wspolczuje tych autobusowych atrakcji :(

Gosha - oficjalnego pozwolenia na poród od nas nie masz, wiec proszę przystopowac, w innym wypadku dostaniecie w duuupe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 09:11

Jaga, Gosha, KasiaKwiatek, Eweliśka, Bambi85, Angela89, iwonka1077 lubią tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Do skończonego 37 tygodnia jest wcześniak o ile nie spełnia warunków dziecka donoszonego ;) Ale nie przejmuj się aż tak bardzo, bo w skończonym 33 tc to wczesniaki już sobie dobrze radzą.
    Dzisiaj na cotygodniowym info na belly przeczytałam ze urodzone w tym tyg to juz nie ma miano wcześniaka, tylko urodzone przedwcześnie ;) co nie oznacza donoszone oczywiście :) zwał jak zwał ja rodzic jeszcze nie chce :)

Aguś86 lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej nie czuje kopniakow Malej :( rusza sie kilka razy pod rzad raz dziennie tyle. Najgprsze ze do szpitala bez sensu isc bo sprawdza ze jwst tetno i powiedza ze jest okej :( :(

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • sylvia007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Weronika jak nie prawda :P wszyscy mówią, że druga ciąża lżejsza w dolegliwościach ale dużo większa :P
    a moje sny mnie przerażają :P ale to wina tej małej pindy która mi tak wciska te swoje gałązki mało mnie nei przebije :P
    gratuluję 33! :D
    Amy to ja obalę Twoją teorię. W pierwszej ciąży nie miałam żadnych dolegliwości, czułam się jak młody Bóg :-). W tej masakra mdłości, wymioty, zgaga i inne badziewia. Za to brzuch mam teraz o połowę mniejszy niż miałam z Gabi na tym etapie :-)

Amy_ lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Eweliśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Tak, takie swędzenie zwłaszcza nasilające się nocami to typowy objaw cholestazy.

Dziewczyny bez badania krwi nie ma co myśleć o cholestazie. Ja miałam to samo robiłam badania wątrobowe i cholestazy nie mam.
    Sylwia mi ulgę w tym swędzeniu przynosi balsam z ziaji na AZS.

haneczka lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Ja dalej nie czuje kopniakow Malej :( rusza sie kilka razy pod rzad raz dziennie tyle. Najgprsze ze do szpitala bez sensu isc bo sprawdza ze jwst tetno i powiedza ze jest okej :( :(
    Rudzia może będziesz miała po prostu spokojne dziecko :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha trzymaj się nogi zaciskaj.

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Dziewczyny bez badania krwi nie ma co myśleć o cholestazie. Ja miałam to samo robiłam badania wątrobowe i cholestazy nie mam.
    Sylwia mi ulgę w tym swędzeniu przynosi balsam z ziaji na AZS.
    Ja wiem dlatego trzeba to sprawdzić u gin i w razie czego jak najszybciej działać. Mnie osobiście to swedzą nogi chyba przez tą opuchliznę.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry ja tez 33 <3 pamietam jak siostra moja w 33 urodziła synka 10 pk dostał :) zdrowa rybka

Robotka1, Aguś86, lysinka, weronika86 lubią tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia ale jeszcze tydzidn temu kopala jak szalona po zebrach itd. A teraz nic! Tak nagle.. tylko mnie posmyra pare razy przy spojeniu i tyle.. wczesniej byla bardzo aktywna! Martwie sie :(

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
‹‹ 2645 2646 2647 2648 2649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ