X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia nie martw się dzieci juz mało miejsca mają i spią

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to rozumiem! Ale zeby od tygodnia nie kopnela mnie ani razu???

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia ale jak serduszko bije to jaką więcej chcesz mieć pewność że wszystko okej? to chyba najlepszy dowód że z małą jest wszystko dobrze :)
    Tak bywa przecież. I na każdej stronie znajdziesz informację, że dzieci po prostu z każdym tygodniem moga być mniej ruchliwe, co nie jest regułą, ale tak bywa :)
    Mnie by to martwiło, bo ja nie mam detektora tętna, ale ty masz i chyba powinnaś być spokojna słysząc serduszko :)

Angela89, weronika86 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Sylvia ale jeszcze tydzidn temu kopala jak szalona po zebrach itd. A teraz nic! Tak nagle.. tylko mnie posmyra pare razy przy spojeniu i tyle.. wczesniej byla bardzo aktywna! Martwie sie :(
    Rudzia a czy Ty nie pisałam gdzieś na dniach, że Sofijka fiknęła głową w dół. Czasem dzieci po obrocie są już spokojniejsze. Zaczepiają ją trochę, zobacz czy reaguje, a jeśli dalej Cię to będzie niepokoiło to jedź do szpitala niech sprawdzą.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Sylvia ale jeszcze tydzidn temu kopala jak szalona po zebrach itd. A teraz nic! Tak nagle.. tylko mnie posmyra pare razy przy spojeniu i tyle.. wczesniej byla bardzo aktywna! Martwie sie :(

Nie martw się bo możliwe ze się poprostu przekręciła i jest teraz pośladkowa. Jak masz duże obawy jedź na IP i powiedz , że nie czujesz dzidki od wczoraj wieczora , muszą zrobic ktg i usg.
    Ja jak byłam na IP to tak byłam potraktowana, USG, badanie palpacyjne, i słuchanie serduszka. Musiałam potwierdzić i podpisać , że tak własnie było. A pojechała z podejrzeniem sączenia się wód.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • misia83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam:)

Dzoewczyny, gratuluję kolejnych tygodni:)

Gosha, zaciskaj nogi i nigdzie młodego nie wypuszczaj

Gosha lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Gosha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    RUDZIA kochana ja bym pojechała do szpitala, niech sprawdza wszystko, przynajmniej porobią Ci wszystkie badania, USG itp. Nie będziesz sie zastanawiała jak malutka jest obrócona itp. Na pewno jest wszystko dobrze, ale nie ma co bagatelizować tego co piszesz. Jedz, sprawdź! Bo jak masz sie stresowac to tymbardziej nic zdrowego dla małej :*

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Rudzia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale czemu Ona tak malo sie rusza?! Czutalam ze dzieci robia sie nawer bardziej aktywne im blizej porodu..

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga - ja bym sie mocno wkurwiła na kierowcę autobusu. Współczuję kiepskiego dnia... Miałam też kiedys taką sytuację. Jechałam do łodzi od siebie z domu [300km] i to było w okresie swiątecznym - zimno plucha. Jechałam bo musiałam wracać do pracy po urlopie. Więc czekam na autobus - nie ma i nie ma i nie ma, w koncu podeszłam do kiosku zapytać panią czy autobus już był czy jak? a Ona mówi, był przyjechał 15 min przed czasem i nawet się nie zatrzymał.
    Autobusy do Łodzi kursowały u mnie raz dziennie i byłam mocno zła i niestety napisałam skargę na kierowcę. Odpisali mi że strasznie mnie przepraszają, a w stosunku do kierowcy wyciągną konsekwencje.

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, podobno Mala sie obrocila glowka w dol ale wtedy jeszcze czulam jej kopy po zebrach a teraz nie.. do szpitala chyba bez sensu na prawde jechac bo oni mi usg nie zrobia tylko ktg wyjdzie ze jest okej i tyle.. a tetno to ja sama sprawdzam Malej..Wczesniej budzila mnie nad ranem, fikala caly czas , brzuch az mnir bolal czasem a teraz cisza.. tylko wlasnie czuje ja przy sppjeniu jak sie porusza chwile .. nie kopie juz wcale.. i jak zaczepiam ja to tez cisza.. jak zawsze w wannie lezalam ona fikala a teraz nie!

shimmer_lip lubi tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    No ale czemu Ona tak malo sie rusza?! Czutalam ze dzieci robia sie nawer bardziej aktywne im blizej porodu..
    Rudzia tak naprawdę to każde dziecko zachowuje się inaczej, ale jak masz się martwić to jedź na ip i powiedz, że dzidzia nagle zaczęła się mniej ruszać czy prawie wogóle się nie rusza, wtedy na bank zrobią usg a Ty się uspokoi i popatrzysz sobie na Córę!

weronika86 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:

niektóre się robią bardziej aktywne, ale częściej się wyciszają. Wiem, że to Cię denerwuje bo ja sama nie raz Olka w ogóle nie czuję ale jak mówię, u mnie strach podyktowany jest tym, że ja nie wiem czy jego serce bije, czy nei bije... w szpitalu też mało sie ruszał, Panie aż podczas ktg telepały mi brzuchem żeby Olek się choć poruszył a on miał w dupie = spał non stop, czasem tylko czułam lekkie przeciągnięcie się - ale niewielkie i nadal cisza... ale wtedy byłam spokojna, serce słyszałam każdego dnia :)

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni nie zrobia mi usg :( powiedza ze wszystko jest dobrze i wypuszcza..

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Byłam wczoraj w rossmanie i przekazuję, że pieluszki babydream 1 są w promocji za 9,99 :D zaopatrzyłam się w paczuszkę ale żałuję że nie 2 albo 3 bo przy pierwszej się sprawdzały.

Aguś86 lubi tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyte u poloznej i w szpitalu mam dopiero za tydzien! Ja wykituje!! :(

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia tu nawet nke nie nie ma co dyskutować. Wsiadaj w auto i do szpitala! Usg wcale nie muszą ci robić bo nie ono najważniejsze. Ktg jest istotne a jak powiesz o dużych obawach to i Tobie ciśnienie sprawdzą, zbada lekarz. Nie mogą odmówić a nie jedną ciążę udało się uratować dzięki czujności mamy. Jedz i sprawdź.

hwesta, Gosha, liloe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha współczuje nocy, dobrze ze się wyciszyło. Trzymam kciuki za wizytę. Mnie meczy mega zaparcie aż cały brzuch boli :( wszystko dlatego, ze ostatnio za mało pije wody :/ maż dzis poleciał w delegacje ale wraca wieczorem na szczęście, Rudzia spróbuj najeść się słodkiego , zimna woda popić, na pewno zareaguje

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Rudzia tu nawet nke nie nie ma co dyskutować. Wsiadaj w auto i do szpitala! Usg wcale nie muszą ci robić bo nie ono najważniejsze. Ktg jest istotne a jak powiesz o dużych obawach to i Tobie ciśnienie sprawdzą, zbada lekarz. Nie mogą odmówić a nie jedną ciążę udało się uratować dzięki czujności mamy. Jedz i sprawdź.
    to teraz ja zapytam - skoro serce bije to brak odczuwania kopów jest złym znakiem?

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dzis sprobuje zanotowac wszystkie jej ruchy w ciagu dnia jak nic sie nie zmieni to jutro pojade do szpitala ale i tak pewnie Oni nic nie zrobia..

Wlasnie sie mi tak przeciagnela tam w dole ze az lzy mi z bolu polecialy :(

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takiej sytuacji usg to tylko obrazek, nie wszystko da się zobaczyć przecież, niech sprawdzą w jej tętno, podłączą Cię Cię, polezysz na ktg sprawdzą jak ruchy i jej tętno. Uspokoisz się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 09:52

liloe lubi tę wiadomość

‹‹ 2646 2647 2648 2649 2650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ