X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów mi cycki rosną, pobolewają jak w 1 trymestrze

• Amy_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    hahaha ja przewiduje termin na czerwiec, cholera chyba się na czerwcówki przeniesę. Ale tematu wyboru wózka chyba po raz drugi nie zniesę więc siedzę tutaj.
    niestety większe prawdopodobieństwo jest że ja urodzę w kwietniu niż ty w czerwcu :P

hwesta, CzaryMary, weronika86 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 15:50

Amy_, hwesta, CzaryMary, Krysti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    niestety większe prawdopodobieństwo jest że ja urodzę w kwietniu niż ty w czerwcu :P

no nie mów! widzę, że rachunek prawdopodobieństwa masz w małym... paluszku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 10:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie a tak się zastanawiam bo wiem że kiedyś bardzo w szpitalach nie lubili pomalowanych paznokci - ze względów medycznych . Jak mam zrobioną hybrydę to jak mam CC to powinnam ją usunąć przed ? :P Bo wiem że jak sie rodzi SN to nie zaplanuje się i może złapać Cię w każdej chwili ale jestem ciekawa jak na to szpital się zaopatruje.

• lysinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja już po zakupach, gołąbki na obiad się gotują, jem drugie śniadanie i udało mi się nawet nadrobić :)

IWONKA super brzuszek :) faktycznie spory
    NATT wow tyle niespodzianek za jednym zamachem :)
    GOSHA, WERONIKA, AGUŚ, MF, KRYSTI, IDA gratuluję kolejnych tygodni :)
    GOSHA trzymam kciuki, musicie jeszcze wytrzymać, luty to nie miesiąc dla Was
    AGUŚ śliczne zdjęcia :)
    RUDZIA jak się denerwujesz to jedź na IP, moja mała cały czas rusza się dość leniwie i czuję ją tylko na dole.
    Dziewczyny chore dużo zdrówka życzę

Gosha, Aguś86, iwonka1077, weronika86 lubią tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Aguś86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z usg mam tydzień później niż z om, ale mam mega przeczucie, że skończy się w ostatnich dniach marca. Byleby min w 37 tygodniu :P

Justineska lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj stwierdziłam że pierdziele nie rodzę - za mało czasu zostało :D Jeszcze z 5 miesięcy potrzebuje aby się przygotować psychicznie :D BAA nawet zniosę te różne bóle ale dajcie mi czas !

Gosha, lysinka, mantissa, weronika86 lubią tę wiadomość

• Justineska Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    A ja z usg mam tydzień później niż z om, ale mam mega przeczucie, że skończy się w ostatnich dniach marca. Byleby min w 37 tygodniu :P

Cos w tym musi byc ,mam to samo :)

Aguś86 lubi tę wiadomość

3jgxk0s36qip8cls.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ej Gosha - a my to dzisiaj zaczynamy 34 tydzień, no nie?! :)
    Si señora!!!! :)

Ida lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damy radę dziołchy!! Zobaczycie jeszcze, że wszystkie pękniemy jednego dnia i co roku będziemy robiły wspólne mega duże urodziny naszych pociech:)!! Czaaadzior :)

hwesta, Justineska, Ida, Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Właśnie a tak się zastanawiam bo wiem że kiedyś bardzo w szpitalach nie lubili pomalowanych paznokci - ze względów medycznych . Jak mam zrobioną hybrydę to jak mam CC to powinnam ją usunąć przed ? :P Bo wiem że jak sie rodzi SN to nie zaplanuje się i może złapać Cię w każdej chwili ale jestem ciekawa jak na to szpital się zaopatruje.
    Ja mam żelowe z hybrydką. Robię już od jakiś 7 lat i uzależniona jestem- nie zdejmę za cholerę :P Przy żelowych do poprzedniego porodu miałam przezroczysty żel żeby było płytkę widać i terax też tak zrobię. Ale nie wiem czy nie wystarczy, że u nóg masz niepomalowane.

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja wczoraj stwierdziłam że pierdziele nie rodzę - za mało czasu zostało :D Jeszcze z 5 miesięcy potrzebuje aby się przygotować psychicznie :D BAA nawet zniosę te różne bóle ale dajcie mi czas !

za 5 miesięcy powiedzsiałabys to samo :P

• Lwica Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ja z usg też mam marzec, ale zupełnie nie przyjmuję tego do wiadomości :P
    ja z usg mam na 4 kwiecien ale z wykresu 10 dni pozniej

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    za 5 miesięcy powiedzsiałabys to samo :P

Oj cichoo :D Nie było by tak :D na pewnoooo ! Nie no w lato bym rodzić nie mogła, umarła bym.

CzaryMary lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Dotarło dopiero do mnie ze to już końcówka :D muszę listę rzeczy do zrobienia zrobić przed porodem typu: manicure, farbowanie i inne przyjemności :D
    Oooo robie kopie listy!!!! A nie pieluchy, cyckonosze i podpachy! Tym trzeba sie zając! Mój syn jak jyz wyjdzie i mnie zobaczy to i bez klapsa bedzie płakał! Hahaha!

CzaryMary, lysinka lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    ja z usg mam na 4 kwiecien ale z wykresu 10 dni pozniej
    ale mam przeczucia ze to moze byc 4ty kwiecien bo taka specjalna data- pelnia ksiezyca:)

Ida, weronika86 lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhhh muszę wziąć się za jakies logistyczne poukładanie ubranek w szufladach. Za cholere nie wiem jak się do tego zabrać :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Ja mam żelowe z hybrydką. Robię już od jakiś 7 lat i uzależniona jestem- nie zdejmę za cholerę :P Przy żelowych do poprzedniego porodu miałam przezroczysty żel żeby było płytkę widać i terax też tak zrobię. Ale nie wiem czy nie wystarczy, że u nóg masz niepomalowane.

Ja miałam operacje w grudniu i miałam zrobione paznokcie i nikt się nie doczepił - ale to nagle mnie złapało więc nawet nie było jak. Do CC to sobie zrobię właśnie frencza jakiegoś i mam w nosie :D Choć koleżanka miała megaa długaśne i czerwone i ją złapało 4 tygodnie przed terminem to nic nie usłyszała na porodówce dopiero jak miała ogarnąć dziecko - położna spytała jak ona sobie poradzi z takimi pazurami.

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justineska wrote:
    Cos w tym musi byc ,mam to samo :)
    Wg om mam na 8 kwietnia, wg usg na 15 kwietnia i suwaczek mam pod usg ustawiony co by mieć ten tydzień ciąży bardziej wiarygodny :P
    Ale u mnie w rodzinie wszystkie kobiety rodziły 2-3 tygodnie przed terminem i tylko ja jestem rekordzistką bo urodziłam 5 przed. Ale teraz to zakładam te 3 i nogi będę ściskać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 10:49

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
‹‹ 2650 2651 2652 2653 2654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ