X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    ehhhh muszę wziąć się za jakies logistyczne poukładanie ubranek w szufladach. Za cholere nie wiem jak się do tego zabrać :/

Ja też nie wiem, na razie poukładałam je rozmiarami i zrobiłam tak jak ktoś wrzucał zdjęcie słupkami bo serio tak lepiej widać i więcej się mieści. Ale zakup szafy mnie nie ominie za mało miejsca mam.

CzaryMary lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry ;)

Wczoraj w szkole rodzenia mieliśmy chustonoszenie:) Dziewczyna polecała chusty polskiej firmy Natibaby (ok 150zł). Te niemieckie, droższe (nie pamiętam nazwy) są grubo tkane i nie nadają się na lato. :) Fizjoterapeutka nauczyła nas wiązania kieszeniowego i na koalę :)
    Zwróciła uwagę na nieergonomiczne nosidełka, w których nogi dziecka luźno zwisają. Poprawne ułożenie nóżek zarówno w nosidełku jak i w chuście to tak "na żabkę", czyli uda szeroko rozstawione, a kolana zgięte i uniesione. :D

Dzisiaj gotuję lasagne z kurczaczkiem i brokułami nie bacząc na kilogramy:) A po południu spotkanie z panią psycholog. Będzie o baby blues itp. Jutro najem się pączków aż pęknę. :P

CzaryMary, lysinka, Aguś86, Lwica, Bambi85, misia83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na czas ciąży tak od 5 miesiąca zdjęłam żel i hybrydę i potraktowałam jako regeneracje ;) jeszcze się przemęcze a pozniej trzaskam znów!! Ej, wylazł mi hemoroid ;( fuuuuu jak z tym walczyć? Boje się ze wypadnie mi odbyt jak będę musiała SN rodzic :D

Aguś86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poukladalam tematycznie: body krótkie, body dł rękaw, śpiochy itd i tak mam teraz w szafce na 56 i 62 tylko, na 68 osobno trzymam jeszcze i podpisałam żeby maż problemów nie miał przy szukaniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 10:55

KasiaKwiatek, CzaryMary, iwonka1077 lubią tę wiadomość

• lysinka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka zazdroszczę nauki chustonoszenia :) muszę się za to zabrać w marcu. Ja mam właśnie chusty NatiBaby, podobno polecane :)

haneczka lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spam paczkowy!
    ef2fd850a4e16d53med.jpg
    f88cc2020dc9febdmed.jpg
    70d36ca741687407med.jpg
    f23b8f369e8cabe8med.jpg
    90cbdce0ccdaf337med.jpg
    a3b9755827e9d3e3med.jpg
    3e75e54e8a2e5332med.jpg
    5bc2518419225cbcmed.jpg
    d12fb561e403c21bmed.jpg
    8fa87af9c194d5ddmed.jpg
    82224b02a4c2ff15med.jpg
    b61d067a234c82b3med.jpg
    9555b80e7a20b6f8med.jpg
    kocyki:
    597f30861b83e1e7med.jpg

Angela89, hwesta, Justineska, lysinka, Lwica, Bambi85, KasiaKwiatek, Jaga, Aguś86, CzaryMary, Lali, Fasia, mantissa, natt, Ida, Eweliśka, Gosha, Justinka, haneczka, mf, iwonka1077, misia83, sylvia007, Agusiek89, MartaAlvi, Krysti, weronika86, liloe lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za ubranka biorę się w przyszłym tygodniu, na razie są w workach i nie mam koncepcji. Najpewniej rozmiarami i rodzajami (mam na razie tylko 56-62), mam nadzieję, że zmieszczą mi się do komody, bo więcej miejsca na razie nie mam.

AMY super ciuszki :) w różnych rozmiarach są?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 11:01

Amy_ lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy Twoja kaczka znalazła się na śpiworku pierdzielona wiedziała gdzie się zaszyć :D

Super ubranka !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 11:01

hwesta, CzaryMary, Amy_ lubią tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello
    ale nadajecie co myslalam ze juz dobrnelam do konca, to odswiezam i kurde kolejna strona ech...
    GOSHA nie wyglupiaj sie tam, nogi skrzyzuj i grzecznie czekamy na kwiecien
    RUDZIU ten temat meczy Cie od kilku dni, wg mnie powinnas jechac i sprawdzic, po co zakldac, ze i tak Ci nic nie zrobia? jestes w zaawansowanej ciazy, masz ta babrzącą się ranę, roznie moze byc. Absolutnie nie chce Cie straszyc ale uwazam ze jezeli CIe cos niepokoi trzeba sprawdzic, nie raz tu mialysmy dowod ze nasza intuicja byla bezcledna.
    ANGELA w szpitalach dalej nie lubia pomalowanych paznokci :P

kurcze mialam jechac dzisiaj na badania, nawet sie obudzilam, mowie do meza ze w sumie mi sie nie chce jechac a on mnie otulil koldrs, pocalowal, sam wstal a ja oczywiscie zasnelam wiec zostaje jutro bo w piatek wizyta no zesz kurcze tez pewnie nie bedzie mi sie chcialo.

KasiaKwiatek, Gosha lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszcze wam tych szkol rodzenia i ile ciekawych rzeczy sie dowiadujecie-prosze dzielcie sie -ja tego tu nie mam o wszystkin sama sie dowiaduje.
    a chusty wiazania uczylam sie z YouTuba a cwiczylam na mojej kotce:)

KasiaKwiatek, CzaryMary, haneczka lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus przeslodkie zdjęcia! :) cudo cudo! :) Ja potem postaram się wrzucić moje. ;)

Rudzia jeśli Cię to niepokoi to jedź do szpitala. Nie mogą Ci odmówić badania a przynajmniej może Cię to trochę uspokoi.

Ja właśnie wróciłam od położnej. Powiedziałam jej o swedzeniu i że mam lekką wysypke na prawej dłoni. Powiedziała, że dobrze że się z tyn zgłaszam bo może mi się wydawać że swiruje ale nie ma co takich rzeczy ignorować i kazała mi wrócić jutro rano bez śniadania na pobieranie krwi na próby watrobowe. Sama przyznała że lepiej dmuchać na zimne niż potem mieć do siebie pretensje.

Aguś86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi tak jak myślałam z tymi paznokciami :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczy do zrobienia przed porodem ( Max do 21 marca) : manicure, pedicure, farbowanie włosów, kino z mężem, sushi- w moim przypadku zupka z łososiem mmmmm pycha, odwiedzenie znajomych, posprzątanie w lekach i kosmetykach :p wstępna lista :p ooo i regulacja brwi i henna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 11:11

KasiaKwiatek, lysinka, CzaryMary, Angela89, Aguś86, Eweliśka, Gosha, iwonka1077, Agusiek89, Ewelcia lubią tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Bambi tak jak myślałam z tymi paznokciami :/
    ale bez przesady :P, przeciez nie odmowia Ci przyjecia do porodu bo masz hybrydkę :P, ogolnie nie powinno sie, ja sie bije z myslami bo tez lubie, teraz moze sobie jeszcze zorobie ostatnia a potem jakos przezyje.

HWESTA i tak skromna ta lista, ja bym chyba duzo dluzsza miala, gdybym ja zrobila :P, kurcze przerazajace ze tak malo czasu zostalo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 11:13

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzicie, za każdym razem się to potwierdza... Nigdy nas nie opierdzielą, że bez potrzeby się pojawiłyśmy na ip. Ja nie miałam jeszcze okazji ani potrzeby ale nie zawahałabym się użyć tej możliwości :-)
    Z usłyszeniem bicia serduszka przez przyłożenie ucha do brzucha bym polemizowala... :-D przy tych kopach, bulgotach wnętrzności...nie wydaje mi się że można takie malunie coś usłyszeć...ale nie bede sie kłócić :-P
    Mój Miki ostatnio tak się wiertolił, że ginka sama miała problem wyłapać serdusio, łapała pępowinę i inne szumy...detektorem :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 11:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy pocisnęłaś tymi ubrankami! są przecudne, ahhhh nie powinnam ale zazdroszczę. a te kocyki cud miód malina :) Olek będzie niezłym modelem :)

Amy_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie nawet przez ciąże zregenerowalam paznokcie i włosy, bo tak to ciagle żel i hybryda u rak a u stop hybryda a włosy wiecznie prostowalam lub kręciłam, a teraz dałam im odpocząć, gdyby jeszcze chciało mi się olejowac czy maseczki robić to wogóle byłoby super... Ale nie chce mi się ;)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    ale bez przesady :P, przeciez nie odmowia Ci przyjecia do porodu bo masz hybrydkę :P, ogolnie nie powinno sie, ja sie bije z myslami bo tez lubie, teraz moze sobie jeszcze zorobie ostatnia a potem jakos przezyje.

HWESTA i tak skromna ta lista, ja bym chyba duzo dluzsza miala, gdybym ja zrobila :P, kurcze przerazajace ze tak malo czasu zostalo

Nie no raz mnie nie wyrzucili więc teraz też pewnie będzie ok :) ale też planuje przed cc zrobić przezroczystą :)

• Justineska Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ LOOKNIJCIE NA TE CIĄŻOWE TORTY !!! BOSKIEEEEE !!!!

http://www.mamimamiblog.pl/2015/01/baby-shower-swietny-pomys-czy.html#

3jgxk0s36qip8cls.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy śliczne ciuszki! Stajlisz chopina będzie :-D

M
    Hwesta u mnie podobna lista na "przed porodem" :-D

Bambi ja idę właśnie w piątek, zrobię hybrydy ostatni raz i zdejmę pod koniec marca i potem potem frencha se walnę :-)

Amy_, Bambi85, Aguś86 lubią tę wiadomość

‹‹ 2651 2652 2653 2654 2655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ