X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzięłam męża ostatnio na USG mimu, że jeszcze nie miałam przez brzuch, ale w poprzedniej ciąży też był i nie był zniesmaczony, tak na prawdę tak był wpatrzony w monitor że nie wiedział co i gdzie gin wkłada hehe a siedział na leżance jakby mi w nogach ;) ale tez gin zasłoniła troszkę, co bym nie była tak totalnie goła i świeciła ;)
    Teraz na genetyczne też chce aby mąż był ze mną, ale nie wiem jaki lekarz będzie [idę na nfz ze skierowania i nie do swojej gin :( ] ale mam nadzieję, że pozwoli to sobie dokładnie maluszka pooglądamy ;)
    Co do filmiku nie pomogę, nigdy nie miałam, chociaż bardzo bym chciała czy też to 3D w poprzedniej ciąży nie było mnie stać na taki wybryk, ale teraz chyba nie odpuszczę ;) zwłaszcza że muszę się nacieszyć tym stanem, bo może to moja ostatnia ciąża...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 16:37

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    hehe mój mąż już raz ze mną był na usg dopochwowym :P siedział prawie na wprost mnie :P
    Mój też :) i potem się go pytałam czy mu to nie przeszkadzało ale powiedział, ze tak się skupił na dzidziusiu że mnie wcale nie widział :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    oj nie wiem nie wiem Shimmer lip, możemy się policytować :D :D :D
    Idę sprawdzić :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko Calineczka i Iwonka są ode mnie starsze :P jestem na podium :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak Ty to sprawdzasz? :D

• Fasia Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia na liście jest wiek wpisany :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    hehe mój mąż już raz ze mną był na usg dopochwowym :P siedział prawie na wprost mnie :P

Mój dokładnie tak samo :D
    Najpierw weszłam sama do gabinetu i jak przyszło do USG to pytam czy mogę wołać męża a lekarz na to "aaaale będzie przezpochwowo!" a ja se myśle - no i? Mówie: Chyba wie co tam mam skoro zmajstrował to co będziemy zaraz oglądać :D Uśmiał się i tyle. Mąż jak to facet, gapił się jak wkładał mi tą głowice, ale chyba bez jakiś większych emocji :P Emocje się zaczęły jak Maluch wysoczył na ekranie.

U mnie za filmik z badań prenatalnych trzeba dopłacić 20zł i z tego co się orientuję to w wielu placówkach tak jest. W niektórzych jest już to w cenie. Jak gin ma dobry sprzęt i weźmiesz na wizytę swoją płytkę to może będzie tak dobry i nagra :)

Moje samopoczucie chyba co raz lepiej, mdłości poszły w zapomnienie, mam nadzieję, że już do końca :) Za to dzisiaj łeb mi pęka w szwach tak, że aż musiałam apap wziąć :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 16:50

Amy, haneczka lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Mój dokładnie tak samo :D

Moje samopoczucie chyba co raz lepiej, mdłości poszły w zapomnienie, mam nadzieję, że już do końca :) Za to dzisiaj łeb mi pęka w szwach tak, że aż musiałam apap wziąć :(

Ale Ci zazdroszczę :) Ja mam zwolnienie do 7 października ale jak się nic nie poprawi to będę błagać o kolejne :(

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY wrote:
    ja mam łamliwe paznokcie, włosy, mam mało energii ale nie było tak zawsze tylko od kilku lat! no i o wagę się martwię. a jestem raczej za medycyną niekonwencjonalną i ona mówi, że podanie euthyroxu to spory błąd! biorę go tylko dla dziecka, ale podobno nie ma od tego odwrotu - dla mnie tabletki to zło :(
    Z resztą polecam Ci ten artykuł:
    http://www.tlustezycie.pl/2014/01/euthyrox-eltroxin-czego-nie-wiesz-o.html
    QUOTE]
    Ja jednak jestem zwolenniczką medycyny konwencjonalnej, w ciąży musisz koniecznie przyjmować euthyrox, jeśli rozpoznano niedoczynność tarczycy, w przecwnym razie grozi to olbrzymimi konsekwencjami dla maluszka. Niestety prawidłowa czynność tarczycy w ciąży jest bardzo istotna. Ja dorobiłam sobie wolne hormony dzisiaj- czekam na wyniki, umówiłam sie wstępnie do endokrynologa- prywatnie pani chciała mnie wpisać za 5 tygodni, po tym jak użyłam swoich ekstra argumentów zaproponowala mi dzisiaj albo za 2 tygodnie, bo w przyszlym tyg doktora nie ma. Chciałąm narazie poczekać na dzisiejsze wyniki i pogadać jutro z ginem, ale termin zaklepałam.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    dziewczyny można sobie kupić takie słuchawki jak ma lekarz do osłuchiwania:D chyba tańsze:) kuzynka miała i też super słyszała serduszko:D
    Znaczy stetoskop? Może póżniej słychać ale na nszym etapie?? Poza tym średniej klasy stetoskop ok 300 zł wiec nie wiem czy taniej, a takimi najzwyklejszymi słuchawkami to ledwo tony przy mierzeniu ciśnienia słychać. No nie wiem ja mam wątpliwości, ale moze kiedyś spróbuje.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=shimmeat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 14:08

Krysti, Bambi85 lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    no niestety ja wygrywam...nie mam mnie tam na liście hihi, przykro mi Cię Shimmer_lip rozczarować ale złoto jest moje... 38 lat
    I przez Ciebie spadłam z podium :P to było podłe :D

KasiaKwiatek, Krysti, Bambi85, Fasia lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    no niestety ja wygrywam...nie mam mnie tam na liście hihi, przykro mi Cię Shimmer_lip rozczarować ale złoto jest moje... 38 lat
    38 wow :) no to najstarsza ja 29 skączone:)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na obiad kasza gryczana i sosik i sałatka :)

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    U mnie na obiad kasza gryczana i sosik i sałatka :)
    U mnie gotowe leniwce i nawet połowa została ze mną na dłużej :)
    Ja nawet jak mi się czegoś chce to nie gotuję tylko kupuję porcję bo następnego dnia już mi rośnie a mąż jada w pracy.

Krysti, haneczka lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Mamusia miała 38 lat jak ja się urodziłam, a mój tato miał wtedy 45 lat :))

shimmer_lip, Krysti lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Jejku podziwiam Was.. Ja to nie mam mocy i sily na gotowanie jakis smakolykow ... :(
    Ja musze ugotować coś zjesc świeżego moj ma prace taką ze trza ugotować ,obiad to podstawa:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czujecie koło pępka takie uczucie w tym jednym miejscu ale uczucie jak by kolka ale ja kolki nie mam :)haha co dzien coś innego

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś jedliśmy schab pieczony + pieczone ziemniaczki z ziołmi prowansalskimi + suróweczkę. Pyyyychotka :D
    Haneczka chyba o rosołku pisała i mi smaka narobiła jak diabili!

Krysti, haneczka lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro rosół robie najlepiej mi wchodzi :)

haneczka lubi tę wiadomość

‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ