Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wzięłam męża ostatnio na USG mimu, że jeszcze nie miałam przez brzuch, ale w poprzedniej ciąży też był i nie był zniesmaczony, tak na prawdę tak był wpatrzony w monitor że nie wiedział co i gdzie gin wkłada hehe a siedział na leżance jakby mi w nogach
ale tez gin zasłoniła troszkę, co bym nie była tak totalnie goła i świeciła
Teraz na genetyczne też chce aby mąż był ze mną, ale nie wiem jaki lekarz będzie [idę na nfz ze skierowania i nie do swojej gin] ale mam nadzieję, że pozwoli to sobie dokładnie maluszka pooglądamy
Co do filmiku nie pomogę, nigdy nie miałam, chociaż bardzo bym chciała czy też to 3D w poprzedniej ciąży nie było mnie stać na taki wybryk, ale teraz chyba nie odpuszczęzwłaszcza że muszę się nacieszyć tym stanem, bo może to moja ostatnia ciąża...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 16:37
-
nick nieaktualny
-
Amy wrote:hehe mój mąż już raz ze mną był na usg dopochwowym
siedział prawie na wprost mnie
Mój dokładnie tak samo
Najpierw weszłam sama do gabinetu i jak przyszło do USG to pytam czy mogę wołać męża a lekarz na to "aaaale będzie przezpochwowo!" a ja se myśle - no i? Mówie: Chyba wie co tam mam skoro zmajstrował to co będziemy zaraz oglądaćUśmiał się i tyle. Mąż jak to facet, gapił się jak wkładał mi tą głowice, ale chyba bez jakiś większych emocji
Emocje się zaczęły jak Maluch wysoczył na ekranie.
U mnie za filmik z badań prenatalnych trzeba dopłacić 20zł i z tego co się orientuję to w wielu placówkach tak jest. W niektórzych jest już to w cenie. Jak gin ma dobry sprzęt i weźmiesz na wizytę swoją płytkę to może będzie tak dobry i nagra
Moje samopoczucie chyba co raz lepiej, mdłości poszły w zapomnienie, mam nadzieję, że już do końcaZa to dzisiaj łeb mi pęka w szwach tak, że aż musiałam apap wziąć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 16:50
Amy, haneczka lubią tę wiadomość
-
MartaAlvi wrote:Mój dokładnie tak samo
Moje samopoczucie chyba co raz lepiej, mdłości poszły w zapomnienie, mam nadzieję, że już do końcaZa to dzisiaj łeb mi pęka w szwach tak, że aż musiałam apap wziąć
Ale Ci zazdroszczęJa mam zwolnienie do 7 października ale jak się nic nie poprawi to będę błagać o kolejne
-
NY wrote:ja mam łamliwe paznokcie, włosy, mam mało energii ale nie było tak zawsze tylko od kilku lat! no i o wagę się martwię. a jestem raczej za medycyną niekonwencjonalną i ona mówi, że podanie euthyroxu to spory błąd! biorę go tylko dla dziecka, ale podobno nie ma od tego odwrotu - dla mnie tabletki to zło
Z resztą polecam Ci ten artykuł:
http://www.tlustezycie.pl/2014/01/euthyrox-eltroxin-czego-nie-wiesz-o.html
QUOTE]
Ja jednak jestem zwolenniczką medycyny konwencjonalnej, w ciąży musisz koniecznie przyjmować euthyrox, jeśli rozpoznano niedoczynność tarczycy, w przecwnym razie grozi to olbrzymimi konsekwencjami dla maluszka. Niestety prawidłowa czynność tarczycy w ciąży jest bardzo istotna. Ja dorobiłam sobie wolne hormony dzisiaj- czekam na wyniki, umówiłam sie wstępnie do endokrynologa- prywatnie pani chciała mnie wpisać za 5 tygodni, po tym jak użyłam swoich ekstra argumentów zaproponowala mi dzisiaj albo za 2 tygodnie, bo w przyszlym tyg doktora nie ma. Chciałąm narazie poczekać na dzisiejsze wyniki i pogadać jutro z ginem, ale termin zaklepałam. -
Robotka1 wrote:dziewczyny można sobie kupić takie słuchawki jak ma lekarz do osłuchiwania:D chyba tańsze:) kuzynka miała i też super słyszała serduszko:D
-
nick nieaktualny
-
KasiaKwiatek wrote:no niestety ja wygrywam...nie mam mnie tam na liście hihi, przykro mi Cię Shimmer_lip rozczarować ale złoto jest moje... 38 lat
to było podłe
KasiaKwiatek, Krysti, Bambi85, Fasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Krysti wrote:U mnie na obiad kasza gryczana i sosik i sałatka
Ja nawet jak mi się czegoś chce to nie gotuję tylko kupuję porcję bo następnego dnia już mi rośnie a mąż jada w pracy.Krysti, haneczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A my dziś jedliśmy schab pieczony + pieczone ziemniaczki z ziołmi prowansalskimi + suróweczkę. Pyyyychotka
Haneczka chyba o rosołku pisała i mi smaka narobiła jak diabili!Krysti, haneczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny