X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu imiona dla chłopców:)Region (rok) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
    Anglia i Walia
    (2010)[6] Oliver Jack Harry Alfie Charlie Thomas William Joshua George James
    Armenia
    (2012)[7] Davit Narek Gor Hayk Alex Erik Tigran Arman Samvel Arthur
    Austria
    (2009)[8] Lukas Tobias Maximilian Alexander Simon David Jonas Sebastian Felix Julian
    Belgia
    (2007)[9] Nathan Lucas Noah Louis Thomas Arthur Mohamed Milan Mathis Hugo
    Czechy (2008)[10] Jakub Jan Tomáš David Lukáš Adam Matěj Ondřej Vojtěch Filip
    Dania
    (pierwsza połowa 2007)[11] Mikkel Lucas Mathias Noah William Oliver Mads Magnus Christian Emil
    Finlandia
    (2004, użytkownicy fińskojęzyczni[12] Juhani Mikael Johannes Matias Oskari Valtteri Olavi Aleksi Kristian Elias
    Francja
    (2006)[13] Enzo Mathis Lucas Hugo Matheo Nathan Theo Noah Matteo Thomas
    Hiszpania
    (2011)[14] Alejandro Daniel Pablo Hugo Álvaro Adrian David Diego Javier Mario
    Kraj Basków, Hiszpania
    (2011)[14] Jon Markel Iker Ander Unai Oier Aimar Unax Eneko Mikel
    Katalonia, Hiszpania
    (2011)[14] Marc Alex Eric Pol Pau Arnau Biel Gerard Marti Jan
    Holandia
    (2008)[15] Daan Sem Tim Jayden Thomas Thijs Jesse Ruben Lars Milan
    Irlandia
    (2011)[16] Jack James Sean Daniel Conor Ryan Adam Harry Michael Alex i Dylan
    Irlandia Północna
    (2009)[17] Jack Matthew Daniel James Ryan Adam Charlie Ethan Thomas Jamie
    Islandia
    (2001)[18] Sigurður Guðmundur Jón Gunnar Ólafur Magnús Einar Kristján Björn Bjarni
    Litwa
    (2008)[19] Matas Lukas Nojus Dovydas Kajus Rokas Dominykas Mantas Ignas Arnas
    Niemcy
    (2011)[20] Maximilian Alexander Paul Leon Ben Lukas/Lucas Luca/Luka Louis/Luis Elias Jonas
    Norwegia
    (2007)[21] Mathias Jonas Markus Alexander Lukas Kristian Magnus Elias Emil Henrik
    Polska
    (marzec 2009, cała populacja)[22] Piotr Krzysztof Andrzej Jan Stanisław Tomasz Paweł Marcin Michał Marek
    Polska
    (2012)[23] Jakub Kacper Filip Szymon Jan Michał Antoni Mateusz Bartosz Wojciech
    Portugalia
    (2003) Miguel João Pedro Tiago Filipe José Gonçalo Marco Daniel Carlos
    Słowenia
    (2001-2007)[24] Luka Jan Nejc Žan Žiga Nik Aljaž Matic Miha David
    Szkocja
    (2011)[25] Jack Lewis James Logan Ethan Daniel Ryan Alexander Harry Aaron
    Szwajcaria
    (2007, użytkownicy niemieckojęzyczni)[26] Tim Noah Luca David Leon Jonas Nico Jan Simon Lukas
    Szwecja
    (2011)[27] William Lucas Oscar Hugo Elias Oliver Liam Alexander Viktor Emil
    Turcja
    (2007)[28] Yusuf Arda Mehmet Mustafa Ahmet Emirhan Enes Furkan Muhammed Ali
    Ukraina
    (2008)[29] Nazar Danyło Maksym Władysław Mykyta Artem Kyryło Jehor Illja Andrij
    Węgry
    (2011)[30] Bence Máté Levente Ádám Dávid Balázs Dominik Péter Gergő Milán
    Włochy
    (2006)[31] Francesco Alessandro Andrea Matteo Lorenzo Mattia Simone Luca Gabriele Davide
    Wyspy Owcze, Dania
    (2009)[32] Hans Jógvan Jákup Petur John Poul Jens Jón Martin Magnus

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Hop hop kobietki!
    Ja już po wizycie. :)
    W końcu trafiłam na normalną lekarkę, ładnie mi moje wyniki badań objaśniła, wszystko ładnie do karty ciąży wpisała, no i powiedziała, że jednak resztę badań dobrze by było gdybym zrobiła tj. daw na Toxo, na cytomegalię, różyczkę, HIV i HCV. Więc jeszcze trochę wydatków mnie czeka.
    Ale do rzeczy:
    Maluszek jest gigantem, bo w 11w5d ma 63 mm, co odpowiada 12w5d. Więc trochę mu się urosło. :) 20.08 miał tylko 9 mm. :) Więc termin porodu na razie mi się przesuwa na 03.04.2015. :) Nóżki ma obie, rączki ma obie, płucka ma, żołądek ma, tylko serduszka mi nie puścili a zapomniałam poprosić. :( Kręgosłup w porządku, kość nosowa na miejscu a przezierność (NT) z jednego ujęcia 2 mm, a z drugiego 1 mm, więc super wynik. :) Strasznie się cieszę. :) Maluch spał, więc łatwo było zmierzyć, tylko później coś mu się nie podobało, bo nóżką fiknął. :) W każdym razie się opalał i rąsie przy główce trzymał. :) Jutro jak nie zapomnę to zeskanuję i wam wrzucę. I może w końcu pamiętnik założę. :) w każdym razie mam już zaczać brać witaminki i na lekki stan zapalny jakieś coś dopochwowe mi przepisała ale nie mogę rozczytać. W każdym razie 6 sztuk. Ale się bardzo cieszę, że wszystko jest w porządku :)
    Super :) i czekam na focię :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignaś śliczne :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Hop hop kobietki!
    Ja już po wizycie. :)
    W końcu trafiłam na normalną lekarkę, ładnie mi moje wyniki badań objaśniła, wszystko ładnie do karty ciąży wpisała, no i powiedziała, że jednak resztę badań dobrze by było gdybym zrobiła tj. daw na Toxo, na cytomegalię, różyczkę, HIV i HCV. Więc jeszcze trochę wydatków mnie czeka.
    Ale do rzeczy:
    Maluszek jest gigantem, bo w 11w5d ma 63 mm, co odpowiada 12w5d. Więc trochę mu się urosło. :) 20.08 miał tylko 9 mm. :) Więc termin porodu na razie mi się przesuwa na 03.04.2015. :) Nóżki ma obie, rączki ma obie, płucka ma, żołądek ma, tylko serduszka mi nie puścili a zapomniałam poprosić. :( Kręgosłup w porządku, kość nosowa na miejscu a przezierność (NT) z jednego ujęcia 2 mm, a z drugiego 1 mm, więc super wynik. :) Strasznie się cieszę. :) Maluch spał, więc łatwo było zmierzyć, tylko później coś mu się nie podobało, bo nóżką fiknął. :) W każdym razie się opalał i rąsie przy główce trzymał. :) Jutro jak nie zapomnę to zeskanuję i wam wrzucę. I może w końcu pamiętnik założę. :) w każdym razie mam już zaczać brać witaminki i na lekki stan zapalny jakieś coś dopochwowe mi przepisała ale nie mogę rozczytać. W każdym razie 6 sztuk. Ale się bardzo cieszę, że wszystko jest w porządku :)
    Super kochana:)))

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie wiadomo,że jema to imię od lat wybra.. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 14:08

shimmer_lip, Krysti lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    no u mnie wiadomo,że jeśli będzie chłopiec to na 100% Mikołaj, mój Kochany ma to imię od lat wybrane, a mi się podoba, tym bardziej, że mój zmarły Tata miał na drugie Mikołaj. Kłopot z imieniem dla dziewczynki... :D
    Mam identycznie :) Chłopak bedzie Szymon a dla dziewczynki nic mi sie nie podoba a raczej każde imię mi sie z czymś kojarzy ;)

I zazdroszczę tym z Was które usg prenatalne mają za sobą! Ja do 8 października osiwieję :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 19:11

KasiaKwiatek, Krysti lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • mantissa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    no u mnie wiadomo,że jeśli będzie chłopiec to na 100% Mikołaj, mój Kochany ma to imię od lat wybrane, a mi się podoba, tym bardziej, że mój zmarły Tata miał na drugie Mikołaj. Kłopot z imieniem dla dziewczynki... :D

He he, to u mnie tak samo, tylko, że na odwrót. :) Mój TŻ od samego początku mówił, że jak kiedys będziemy mieć córeczkę, to chciałby, żeby miała na imię Wiktoria. Wiki. Nawet mi się podoba. Więc w razie czego imię dla chłopaka ja będę wybierać i Mikołaj też mi się bardzo podoba. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek,ja na Pradze w przedszkolu :) i 3 tyg temu z Pragi do Ząbek się przeprowadziliśmy, ale tu spokoj

KasiaKwiatek, shimmer_lip, Krysti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to sporo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 14:08

• Fasia Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my już mamy wybrane imiona i dla chlopca i dla dziewczynki :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo :) mi się podoba dla dziewczynki Alicja, ale mam w grupie taka Ale... Straszny urwis z niej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kierunek drogi i mosty specjalizacja ,aranżacja i wykończenia wnętrz , ale zajmuje się również kreatynowym prostowaniem włosów:)i w uk siedzę 9 lat bedzie :D sprzątając po hotelach pracowałam w salonie volvo i teraz swój biznes mam z moim :))firmę prowadzimy a na przyszły rok spedycja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 19:27

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 23:58

KasiaKwiatek, hwesta, Krysti, Ida lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet w swoim zawodzie nie pracuje ;) a praca w Pl to chyba święta by mnie zostały jak bym znalazła coś dla siebie odpowiedniego i wylądowałam na wyspach pracowałam cieżko w hotelach w jednym 2,5 roku w holiday hostel 1 rok domy prywatne sprzatalam niektóre po 4 lata :) i tak było .teraz swoje mamy i najlepiej. Pracujemy na siebie ja kreatyne robie moj w firmie olejowej na ltd jesteśmy i jest super :)ale człowiek się natyral nie raz .Takie zycie żeby było lepiej trza było do trzech prac dziennie zasuwać ;)nie stety pieniadZe na ulicy nie leżą i trzeba pracować by coś miec w życiu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 19:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poznałam w uk bardzo duzo ludzi po studiach na zmywakach w uk :/ w restauracjach pracują .zadno nie pracuje w swoim zawodzie !przykre to bo studia kończą a pracy w swoim kraju nie mają:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 19:39

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

My na razie mamy wybrane Zuzia albo Adaś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 22:09

lunia79 lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • lunia79 Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, u mnie imiona wybrane jeszcze przed ciążą, moja 4 letnia córcia złozyła zamówienie, że chce mieć Zuzię lub Stasia ;)

zi133e3kzeucxr7e.png
  • lunia79 Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzis u endo, wyniki ok, usg w normie jedynie tarczyca o wzmożonym ukrwieniu, babka zdziwiona i zszokowana, że sama odstawiłam leki dwa lata temu a tu takie piękne wyniki, mam zrobić anty tpo i jak bedzie ok to mam na razie nie przychodzić i żadnych leków, jedynie jod :)
    UFFF......

Krysti lubi tę wiadomość

zi133e3kzeucxr7e.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Shimmer a Ty z tego co wyczytałam też pracujesz w szkole...jaka dzielnica w Warszawie? Ja białołęka, tyle, że nie podstawówka tylko gimnazjum i uczę wf :D
    wpisałam się już na listę ;) no dzierżę dzielnie złoto ale exe-quo z calineczką_11 (pozdrawiam! jak się czujesz Kochana? badania prenatalne już miałaś bądź planujesz?)

Ola89 pozdrawiam Kutno :) mam sentyment do Twojego miasta, mieszka tam moja przyjaciółka również Ola (może kojarzysz? uczy wf w Staszicu i prowadzi zajęcia fitness w AquaParku :D )

To mi miło :) Wiem, o którą osobę Ci chodzi bo w tej samej szkole uczy moja Teściowa, ale osobiście nie znam niestety :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybko zdaję relację:) Dzidzia ma 4 cm, wielkością odpowiada 11t + 4 dni, czyli jest o 3 dni większa. Wszystkie parametry już wyszły na usg i są prawidłowe:) Dzidziuś spał na pleckach i miał rączki złożone do pacierza. Święte dziecko!

Lekarz go trochę pomęczył to zaczął boksować i wiercić się. Co chwila lądował raz plecami do nas a raz brzuszkiem. Trudno było osiągnąć profil, ale udało się zrobić kilka ujęć. :) Ma nosek, oczka, usta, nawet chwilę ssał kciuka.

Serduszko słyszałam na dopplerze, bije miarowo i szybko, jak u myszki. :)

A o film sama zapytałam, lekarz nakręcił kilka ujęć i parę fotek i dostałam to na płycie. Wszystko w cenie 30 zł. Opłacało się!

A jutro z powrotem do pracy. Trzymajcie kciuki!
    Dobranoc:)

shimmer_lip, KasiaKwiatek, mantissa, MartaAlvi, Krysti lubią tę wiadomość

‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ