Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTu imiona dla chłopców:)Region (rok) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Anglia i Walia
(2010)[6] Oliver Jack Harry Alfie Charlie Thomas William Joshua George James
Armenia
(2012)[7] Davit Narek Gor Hayk Alex Erik Tigran Arman Samvel Arthur
Austria
(2009)[8] Lukas Tobias Maximilian Alexander Simon David Jonas Sebastian Felix Julian
Belgia
(2007)[9] Nathan Lucas Noah Louis Thomas Arthur Mohamed Milan Mathis Hugo
Czechy (2008)[10] Jakub Jan Tomáš David Lukáš Adam Matěj Ondřej Vojtěch Filip
Dania
(pierwsza połowa 2007)[11] Mikkel Lucas Mathias Noah William Oliver Mads Magnus Christian Emil
Finlandia
(2004, użytkownicy fińskojęzyczni[12] Juhani Mikael Johannes Matias Oskari Valtteri Olavi Aleksi Kristian Elias
Francja
(2006)[13] Enzo Mathis Lucas Hugo Matheo Nathan Theo Noah Matteo Thomas
Hiszpania
(2011)[14] Alejandro Daniel Pablo Hugo Álvaro Adrian David Diego Javier Mario
Kraj Basków, Hiszpania
(2011)[14] Jon Markel Iker Ander Unai Oier Aimar Unax Eneko Mikel
Katalonia, Hiszpania
(2011)[14] Marc Alex Eric Pol Pau Arnau Biel Gerard Marti Jan
Holandia
(2008)[15] Daan Sem Tim Jayden Thomas Thijs Jesse Ruben Lars Milan
Irlandia
(2011)[16] Jack James Sean Daniel Conor Ryan Adam Harry Michael Alex i Dylan
Irlandia Północna
(2009)[17] Jack Matthew Daniel James Ryan Adam Charlie Ethan Thomas Jamie
Islandia
(2001)[18] Sigurður Guðmundur Jón Gunnar Ólafur Magnús Einar Kristján Björn Bjarni
Litwa
(2008)[19] Matas Lukas Nojus Dovydas Kajus Rokas Dominykas Mantas Ignas Arnas
Niemcy
(2011)[20] Maximilian Alexander Paul Leon Ben Lukas/Lucas Luca/Luka Louis/Luis Elias Jonas
Norwegia
(2007)[21] Mathias Jonas Markus Alexander Lukas Kristian Magnus Elias Emil Henrik
Polska
(marzec 2009, cała populacja)[22] Piotr Krzysztof Andrzej Jan Stanisław Tomasz Paweł Marcin Michał Marek
Polska
(2012)[23] Jakub Kacper Filip Szymon Jan Michał Antoni Mateusz Bartosz Wojciech
Portugalia
(2003) Miguel João Pedro Tiago Filipe José Gonçalo Marco Daniel Carlos
Słowenia
(2001-2007)[24] Luka Jan Nejc Žan Žiga Nik Aljaž Matic Miha David
Szkocja
(2011)[25] Jack Lewis James Logan Ethan Daniel Ryan Alexander Harry Aaron
Szwajcaria
(2007, użytkownicy niemieckojęzyczni)[26] Tim Noah Luca David Leon Jonas Nico Jan Simon Lukas
Szwecja
(2011)[27] William Lucas Oscar Hugo Elias Oliver Liam Alexander Viktor Emil
Turcja
(2007)[28] Yusuf Arda Mehmet Mustafa Ahmet Emirhan Enes Furkan Muhammed Ali
Ukraina
(2008)[29] Nazar Danyło Maksym Władysław Mykyta Artem Kyryło Jehor Illja Andrij
Węgry
(2011)[30] Bence Máté Levente Ádám Dávid Balázs Dominik Péter Gergő Milán
Włochy
(2006)[31] Francesco Alessandro Andrea Matteo Lorenzo Mattia Simone Luca Gabriele Davide
Wyspy Owcze, Dania
(2009)[32] Hans Jógvan Jákup Petur John Poul Jens Jón Martin Magnus
-
mantissa wrote:Hop hop kobietki!
Ja już po wizycie.
W końcu trafiłam na normalną lekarkę, ładnie mi moje wyniki badań objaśniła, wszystko ładnie do karty ciąży wpisała, no i powiedziała, że jednak resztę badań dobrze by było gdybym zrobiła tj. daw na Toxo, na cytomegalię, różyczkę, HIV i HCV. Więc jeszcze trochę wydatków mnie czeka.
Ale do rzeczy:
Maluszek jest gigantem, bo w 11w5d ma 63 mm, co odpowiada 12w5d. Więc trochę mu się urosło.20.08 miał tylko 9 mm.
Więc termin porodu na razie mi się przesuwa na 03.04.2015.
Nóżki ma obie, rączki ma obie, płucka ma, żołądek ma, tylko serduszka mi nie puścili a zapomniałam poprosić.
Kręgosłup w porządku, kość nosowa na miejscu a przezierność (NT) z jednego ujęcia 2 mm, a z drugiego 1 mm, więc super wynik.
Strasznie się cieszę.
Maluch spał, więc łatwo było zmierzyć, tylko później coś mu się nie podobało, bo nóżką fiknął.
W każdym razie się opalał i rąsie przy główce trzymał.
Jutro jak nie zapomnę to zeskanuję i wam wrzucę. I może w końcu pamiętnik założę.
w każdym razie mam już zaczać brać witaminki i na lekki stan zapalny jakieś coś dopochwowe mi przepisała ale nie mogę rozczytać. W każdym razie 6 sztuk. Ale się bardzo cieszę, że wszystko jest w porządku
i czekam na focię
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymantissa wrote:Hop hop kobietki!
Ja już po wizycie.
W końcu trafiłam na normalną lekarkę, ładnie mi moje wyniki badań objaśniła, wszystko ładnie do karty ciąży wpisała, no i powiedziała, że jednak resztę badań dobrze by było gdybym zrobiła tj. daw na Toxo, na cytomegalię, różyczkę, HIV i HCV. Więc jeszcze trochę wydatków mnie czeka.
Ale do rzeczy:
Maluszek jest gigantem, bo w 11w5d ma 63 mm, co odpowiada 12w5d. Więc trochę mu się urosło.20.08 miał tylko 9 mm.
Więc termin porodu na razie mi się przesuwa na 03.04.2015.
Nóżki ma obie, rączki ma obie, płucka ma, żołądek ma, tylko serduszka mi nie puścili a zapomniałam poprosić.
Kręgosłup w porządku, kość nosowa na miejscu a przezierność (NT) z jednego ujęcia 2 mm, a z drugiego 1 mm, więc super wynik.
Strasznie się cieszę.
Maluch spał, więc łatwo było zmierzyć, tylko później coś mu się nie podobało, bo nóżką fiknął.
W każdym razie się opalał i rąsie przy główce trzymał.
Jutro jak nie zapomnę to zeskanuję i wam wrzucę. I może w końcu pamiętnik założę.
w każdym razie mam już zaczać brać witaminki i na lekki stan zapalny jakieś coś dopochwowe mi przepisała ale nie mogę rozczytać. W każdym razie 6 sztuk. Ale się bardzo cieszę, że wszystko jest w porządku
-
nick nieaktualny
-
KasiaKwiatek wrote:no u mnie wiadomo,że jeśli będzie chłopiec to na 100% Mikołaj, mój Kochany ma to imię od lat wybrane, a mi się podoba, tym bardziej, że mój zmarły Tata miał na drugie Mikołaj. Kłopot z imieniem dla dziewczynki...
Chłopak bedzie Szymon a dla dziewczynki nic mi sie nie podoba a raczej każde imię mi sie z czymś kojarzy
I zazdroszczę tym z Was które usg prenatalne mają za sobą! Ja do 8 października osiwiejęWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 19:11
KasiaKwiatek, Krysti lubią tę wiadomość
-
KasiaKwiatek wrote:no u mnie wiadomo,że jeśli będzie chłopiec to na 100% Mikołaj, mój Kochany ma to imię od lat wybrane, a mi się podoba, tym bardziej, że mój zmarły Tata miał na drugie Mikołaj. Kłopot z imieniem dla dziewczynki...
He he, to u mnie tak samo, tylko, że na odwrót.Mój TŻ od samego początku mówił, że jak kiedys będziemy mieć córeczkę, to chciałby, żeby miała na imię Wiktoria. Wiki. Nawet mi się podoba. Więc w razie czego imię dla chłopaka ja będę wybierać i Mikołaj też mi się bardzo podoba.
KasiaKwiatek, Krysti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa kierunek drogi i mosty specjalizacja ,aranżacja i wykończenia wnętrz , ale zajmuje się również kreatynowym prostowaniem włosów:)i w uk siedzę 9 lat bedzie
sprzątając po hotelach pracowałam w salonie volvo i teraz swój biznes mam z moim
)firmę prowadzimy a na przyszły rok spedycja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 19:27
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNawet w swoim zawodzie nie pracuje
a praca w Pl to chyba święta by mnie zostały jak bym znalazła coś dla siebie odpowiedniego i wylądowałam na wyspach pracowałam cieżko w hotelach w jednym 2,5 roku w holiday hostel 1 rok domy prywatne sprzatalam niektóre po 4 lata
i tak było .teraz swoje mamy i najlepiej. Pracujemy na siebie ja kreatyne robie moj w firmie olejowej na ltd jesteśmy i jest super :)ale człowiek się natyral nie raz .Takie zycie żeby było lepiej trza było do trzech prac dziennie zasuwać ;)nie stety pieniadZe na ulicy nie leżą i trzeba pracować by coś miec w życiu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 19:34
-
nick nieaktualny
-
My na razie mamy wybrane Zuzia albo AdaśWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 22:09
lunia79 lubi tę wiadomość
-
Byłam dzis u endo, wyniki ok, usg w normie jedynie tarczyca o wzmożonym ukrwieniu, babka zdziwiona i zszokowana, że sama odstawiłam leki dwa lata temu a tu takie piękne wyniki, mam zrobić anty tpo i jak bedzie ok to mam na razie nie przychodzić i żadnych leków, jedynie jod
UFFF......Krysti lubi tę wiadomość
-
KasiaKwiatek wrote:Shimmer a Ty z tego co wyczytałam też pracujesz w szkole...jaka dzielnica w Warszawie? Ja białołęka, tyle, że nie podstawówka tylko gimnazjum i uczę wf
wpisałam się już na listęno dzierżę dzielnie złoto ale exe-quo z calineczką_11 (pozdrawiam! jak się czujesz Kochana? badania prenatalne już miałaś bądź planujesz?)
Ola89 pozdrawiam Kutnomam sentyment do Twojego miasta, mieszka tam moja przyjaciółka również Ola (może kojarzysz? uczy wf w Staszicu i prowadzi zajęcia fitness w AquaParku
)
To mi miłoWiem, o którą osobę Ci chodzi bo w tej samej szkole uczy moja Teściowa, ale osobiście nie znam niestety
-
Szybko zdaję relację
Dzidzia ma 4 cm, wielkością odpowiada 11t + 4 dni, czyli jest o 3 dni większa. Wszystkie parametry już wyszły na usg i są prawidłowe:) Dzidziuś spał na pleckach i miał rączki złożone do pacierza. Święte dziecko!
Lekarz go trochę pomęczył to zaczął boksować i wiercić się. Co chwila lądował raz plecami do nas a raz brzuszkiem. Trudno było osiągnąć profil, ale udało się zrobić kilka ujęć.Ma nosek, oczka, usta, nawet chwilę ssał kciuka.
Serduszko słyszałam na dopplerze, bije miarowo i szybko, jak u myszki.
A o film sama zapytałam, lekarz nakręcił kilka ujęć i parę fotek i dostałam to na płycie. Wszystko w cenie 30 zł. Opłacało się!
A jutro z powrotem do pracy. Trzymajcie kciuki!
Dobranoc:)
shimmer_lip, KasiaKwiatek, mantissa, MartaAlvi, Krysti lubią tę wiadomość