X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu imiona dla chłopców:)Region (rok) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
    Anglia i Walia
    (2010)[6] Oliver Jack Harry Alfie Charlie Thomas William Joshua George James
    Armenia
    (2012)[7] Davit Narek Gor Hayk Alex Erik Tigran Arman Samvel Arthur
    Austria
    (2009)[8] Lukas Tobias Maximilian Alexander Simon David Jonas Sebastian Felix Julian
    Belgia
    (2007)[9] Nathan Lucas Noah Louis Thomas Arthur Mohamed Milan Mathis Hugo
    Czechy (2008)[10] Jakub Jan Tomáš David Lukáš Adam Matěj Ondřej Vojtěch Filip
    Dania
    (pierwsza połowa 2007)[11] Mikkel Lucas Mathias Noah William Oliver Mads Magnus Christian Emil
    Finlandia
    (2004, użytkownicy fińskojęzyczni[12] Juhani Mikael Johannes Matias Oskari Valtteri Olavi Aleksi Kristian Elias
    Francja
    (2006)[13] Enzo Mathis Lucas Hugo Matheo Nathan Theo Noah Matteo Thomas
    Hiszpania
    (2011)[14] Alejandro Daniel Pablo Hugo Álvaro Adrian David Diego Javier Mario
    Kraj Basków, Hiszpania
    (2011)[14] Jon Markel Iker Ander Unai Oier Aimar Unax Eneko Mikel
    Katalonia, Hiszpania
    (2011)[14] Marc Alex Eric Pol Pau Arnau Biel Gerard Marti Jan
    Holandia
    (2008)[15] Daan Sem Tim Jayden Thomas Thijs Jesse Ruben Lars Milan
    Irlandia
    (2011)[16] Jack James Sean Daniel Conor Ryan Adam Harry Michael Alex i Dylan
    Irlandia Północna
    (2009)[17] Jack Matthew Daniel James Ryan Adam Charlie Ethan Thomas Jamie
    Islandia
    (2001)[18] Sigurður Guðmundur Jón Gunnar Ólafur Magnús Einar Kristján Björn Bjarni
    Litwa
    (2008)[19] Matas Lukas Nojus Dovydas Kajus Rokas Dominykas Mantas Ignas Arnas
    Niemcy
    (2011)[20] Maximilian Alexander Paul Leon Ben Lukas/Lucas Luca/Luka Louis/Luis Elias Jonas
    Norwegia
    (2007)[21] Mathias Jonas Markus Alexander Lukas Kristian Magnus Elias Emil Henrik
    Polska
    (marzec 2009, cała populacja)[22] Piotr Krzysztof Andrzej Jan Stanisław Tomasz Paweł Marcin Michał Marek
    Polska
    (2012)[23] Jakub Kacper Filip Szymon Jan Michał Antoni Mateusz Bartosz Wojciech
    Portugalia
    (2003) Miguel João Pedro Tiago Filipe José Gonçalo Marco Daniel Carlos
    Słowenia
    (2001-2007)[24] Luka Jan Nejc Žan Žiga Nik Aljaž Matic Miha David
    Szkocja
    (2011)[25] Jack Lewis James Logan Ethan Daniel Ryan Alexander Harry Aaron
    Szwajcaria
    (2007, użytkownicy niemieckojęzyczni)[26] Tim Noah Luca David Leon Jonas Nico Jan Simon Lukas
    Szwecja
    (2011)[27] William Lucas Oscar Hugo Elias Oliver Liam Alexander Viktor Emil
    Turcja
    (2007)[28] Yusuf Arda Mehmet Mustafa Ahmet Emirhan Enes Furkan Muhammed Ali
    Ukraina
    (2008)[29] Nazar Danyło Maksym Władysław Mykyta Artem Kyryło Jehor Illja Andrij
    Węgry
    (2011)[30] Bence Máté Levente Ádám Dávid Balázs Dominik Péter Gergő Milán
    Włochy
    (2006)[31] Francesco Alessandro Andrea Matteo Lorenzo Mattia Simone Luca Gabriele Davide
    Wyspy Owcze, Dania
    (2009)[32] Hans Jógvan Jákup Petur John Poul Jens Jón Martin Magnus

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Hop hop kobietki!
    Ja już po wizycie. :)
    W końcu trafiłam na normalną lekarkę, ładnie mi moje wyniki badań objaśniła, wszystko ładnie do karty ciąży wpisała, no i powiedziała, że jednak resztę badań dobrze by było gdybym zrobiła tj. daw na Toxo, na cytomegalię, różyczkę, HIV i HCV. Więc jeszcze trochę wydatków mnie czeka.
    Ale do rzeczy:
    Maluszek jest gigantem, bo w 11w5d ma 63 mm, co odpowiada 12w5d. Więc trochę mu się urosło. :) 20.08 miał tylko 9 mm. :) Więc termin porodu na razie mi się przesuwa na 03.04.2015. :) Nóżki ma obie, rączki ma obie, płucka ma, żołądek ma, tylko serduszka mi nie puścili a zapomniałam poprosić. :( Kręgosłup w porządku, kość nosowa na miejscu a przezierność (NT) z jednego ujęcia 2 mm, a z drugiego 1 mm, więc super wynik. :) Strasznie się cieszę. :) Maluch spał, więc łatwo było zmierzyć, tylko później coś mu się nie podobało, bo nóżką fiknął. :) W każdym razie się opalał i rąsie przy główce trzymał. :) Jutro jak nie zapomnę to zeskanuję i wam wrzucę. I może w końcu pamiętnik założę. :) w każdym razie mam już zaczać brać witaminki i na lekki stan zapalny jakieś coś dopochwowe mi przepisała ale nie mogę rozczytać. W każdym razie 6 sztuk. Ale się bardzo cieszę, że wszystko jest w porządku :)
    Super :) i czekam na focię :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignaś śliczne :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Hop hop kobietki!
    Ja już po wizycie. :)
    W końcu trafiłam na normalną lekarkę, ładnie mi moje wyniki badań objaśniła, wszystko ładnie do karty ciąży wpisała, no i powiedziała, że jednak resztę badań dobrze by było gdybym zrobiła tj. daw na Toxo, na cytomegalię, różyczkę, HIV i HCV. Więc jeszcze trochę wydatków mnie czeka.
    Ale do rzeczy:
    Maluszek jest gigantem, bo w 11w5d ma 63 mm, co odpowiada 12w5d. Więc trochę mu się urosło. :) 20.08 miał tylko 9 mm. :) Więc termin porodu na razie mi się przesuwa na 03.04.2015. :) Nóżki ma obie, rączki ma obie, płucka ma, żołądek ma, tylko serduszka mi nie puścili a zapomniałam poprosić. :( Kręgosłup w porządku, kość nosowa na miejscu a przezierność (NT) z jednego ujęcia 2 mm, a z drugiego 1 mm, więc super wynik. :) Strasznie się cieszę. :) Maluch spał, więc łatwo było zmierzyć, tylko później coś mu się nie podobało, bo nóżką fiknął. :) W każdym razie się opalał i rąsie przy główce trzymał. :) Jutro jak nie zapomnę to zeskanuję i wam wrzucę. I może w końcu pamiętnik założę. :) w każdym razie mam już zaczać brać witaminki i na lekki stan zapalny jakieś coś dopochwowe mi przepisała ale nie mogę rozczytać. W każdym razie 6 sztuk. Ale się bardzo cieszę, że wszystko jest w porządku :)
    Super kochana:)))

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie wiadomo,że jema to imię od lat wybra.. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 14:08

shimmer_lip, Krysti lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    no u mnie wiadomo,że jeśli będzie chłopiec to na 100% Mikołaj, mój Kochany ma to imię od lat wybrane, a mi się podoba, tym bardziej, że mój zmarły Tata miał na drugie Mikołaj. Kłopot z imieniem dla dziewczynki... :D
    Mam identycznie :) Chłopak bedzie Szymon a dla dziewczynki nic mi sie nie podoba a raczej każde imię mi sie z czymś kojarzy ;)

I zazdroszczę tym z Was które usg prenatalne mają za sobą! Ja do 8 października osiwieję :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 19:11

KasiaKwiatek, Krysti lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • mantissa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    no u mnie wiadomo,że jeśli będzie chłopiec to na 100% Mikołaj, mój Kochany ma to imię od lat wybrane, a mi się podoba, tym bardziej, że mój zmarły Tata miał na drugie Mikołaj. Kłopot z imieniem dla dziewczynki... :D

He he, to u mnie tak samo, tylko, że na odwrót. :) Mój TŻ od samego początku mówił, że jak kiedys będziemy mieć córeczkę, to chciałby, żeby miała na imię Wiktoria. Wiki. Nawet mi się podoba. Więc w razie czego imię dla chłopaka ja będę wybierać i Mikołaj też mi się bardzo podoba. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek,ja na Pradze w przedszkolu :) i 3 tyg temu z Pragi do Ząbek się przeprowadziliśmy, ale tu spokoj

KasiaKwiatek, shimmer_lip, Krysti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to sporo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 14:08

• Fasia Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my już mamy wybrane imiona i dla chlopca i dla dziewczynki :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo :) mi się podoba dla dziewczynki Alicja, ale mam w grupie taka Ale... Straszny urwis z niej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kierunek drogi i mosty specjalizacja ,aranżacja i wykończenia wnętrz , ale zajmuje się również kreatynowym prostowaniem włosów:)i w uk siedzę 9 lat bedzie :D sprzątając po hotelach pracowałam w salonie volvo i teraz swój biznes mam z moim :))firmę prowadzimy a na przyszły rok spedycja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 19:27

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 23:58

KasiaKwiatek, hwesta, Krysti, Ida lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet w swoim zawodzie nie pracuje ;) a praca w Pl to chyba święta by mnie zostały jak bym znalazła coś dla siebie odpowiedniego i wylądowałam na wyspach pracowałam cieżko w hotelach w jednym 2,5 roku w holiday hostel 1 rok domy prywatne sprzatalam niektóre po 4 lata :) i tak było .teraz swoje mamy i najlepiej. Pracujemy na siebie ja kreatyne robie moj w firmie olejowej na ltd jesteśmy i jest super :)ale człowiek się natyral nie raz .Takie zycie żeby było lepiej trza było do trzech prac dziennie zasuwać ;)nie stety pieniadZe na ulicy nie leżą i trzeba pracować by coś miec w życiu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 19:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poznałam w uk bardzo duzo ludzi po studiach na zmywakach w uk :/ w restauracjach pracują .zadno nie pracuje w swoim zawodzie !przykre to bo studia kończą a pracy w swoim kraju nie mają:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 19:39

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

My na razie mamy wybrane Zuzia albo Adaś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 22:09

lunia79 lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • lunia79 Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, u mnie imiona wybrane jeszcze przed ciążą, moja 4 letnia córcia złozyła zamówienie, że chce mieć Zuzię lub Stasia ;)

zi133e3kzeucxr7e.png
  • lunia79 Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzis u endo, wyniki ok, usg w normie jedynie tarczyca o wzmożonym ukrwieniu, babka zdziwiona i zszokowana, że sama odstawiłam leki dwa lata temu a tu takie piękne wyniki, mam zrobić anty tpo i jak bedzie ok to mam na razie nie przychodzić i żadnych leków, jedynie jod :)
    UFFF......

Krysti lubi tę wiadomość

zi133e3kzeucxr7e.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Shimmer a Ty z tego co wyczytałam też pracujesz w szkole...jaka dzielnica w Warszawie? Ja białołęka, tyle, że nie podstawówka tylko gimnazjum i uczę wf :D
    wpisałam się już na listę ;) no dzierżę dzielnie złoto ale exe-quo z calineczką_11 (pozdrawiam! jak się czujesz Kochana? badania prenatalne już miałaś bądź planujesz?)

Ola89 pozdrawiam Kutno :) mam sentyment do Twojego miasta, mieszka tam moja przyjaciółka również Ola (może kojarzysz? uczy wf w Staszicu i prowadzi zajęcia fitness w AquaParku :D )

To mi miło :) Wiem, o którą osobę Ci chodzi bo w tej samej szkole uczy moja Teściowa, ale osobiście nie znam niestety :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybko zdaję relację:) Dzidzia ma 4 cm, wielkością odpowiada 11t + 4 dni, czyli jest o 3 dni większa. Wszystkie parametry już wyszły na usg i są prawidłowe:) Dzidziuś spał na pleckach i miał rączki złożone do pacierza. Święte dziecko!

Lekarz go trochę pomęczył to zaczął boksować i wiercić się. Co chwila lądował raz plecami do nas a raz brzuszkiem. Trudno było osiągnąć profil, ale udało się zrobić kilka ujęć. :) Ma nosek, oczka, usta, nawet chwilę ssał kciuka.

Serduszko słyszałam na dopplerze, bije miarowo i szybko, jak u myszki. :)

A o film sama zapytałam, lekarz nakręcił kilka ujęć i parę fotek i dostałam to na płycie. Wszystko w cenie 30 zł. Opłacało się!

A jutro z powrotem do pracy. Trzymajcie kciuki!
    Dobranoc:)

shimmer_lip, KasiaKwiatek, mantissa, MartaAlvi, Krysti lubią tę wiadomość

‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ