Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
MartaAlvi wrote:A my dziś jedliśmy schab pieczony + pieczone ziemniaczki z ziołmi prowansalskimi + suróweczkę. Pyyyychotka
Haneczka chyba o rosołku pisała i mi smaka narobiła jak diabili!w taki sposób wywaliłam garnek pomidorówy, sos do spagetti i dwa mielone i strasznie mi szkoda bo nie lubię wyrzucania jedzenia
-
nick nieaktualnyJa wogóle nie moge jesc schabowego i żadnych kotletów niewiem ale mnie odrzuciło . Teraz mam apetyt na sosy z ryżem kaszą gryczaną albo zupy i nic więcej i ogórek kiszony .pasztet z pomidorem sałatę inogorka zielonego wcinam .nawet sera żółtego nie jem ani wędliny polskiej nie jem . Płatek z mlekiem nie jem bo wymiotuje po nich a wcześniej jadłam .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 18:14
-
A ja tam mogę jeść w zasadzie wszystko z czego niezmiernie się cieszę, chociaż z drugiej strony jak tak dalej pójdzie to będziemy mieć całe mnóstwo kg na +
Shimmer_lip trzeba było mrozić, a jak wróci ochota to byłoby jak znalazł -
nick nieaktualny
-
MartaAlvi wrote:A ja tam mogę jeść w zasadzie wszystko z czego niezmiernie się cieszę, chociaż z drugiej strony jak tak dalej pójdzie to będziemy mieć całe mnóstwo kg na +
Shimmer_lip trzeba było mrozić, a jak wróci ochota to byłoby jak znalazł
ja jakoś otwierałam lodówkę i codziennie się do tych kotletów modliłamzaglądałam i pytałam czy to dziś, czy dziś cie zjem i ni cholery niestety
-
Kupiłam sobie w lidlu takie naczynie do duszenia i mam ochotę je przetestować ale bez sensu bo znowu większość wyrzucę.
A jadłam u mojej siostry kiedyś takie zajebiste żeberka z kapustą kiszoną i koncentratem pomidorowympyszka ale duża porcja jej zawsze wychodziła
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRudzia wrote:Mozecie mi mowic ze to nie mozliwe ze czuje dziecko! Ale ja wiem ze to On! Znowu poczulam takie leciutki wibracje przez chwilke.. leze sobie i polozylam reke tam gdzie wylapywalo serduszko dzis i wtedy to poczulam!
KasiaKwiatek, Rudzia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPatrzcie ile imion dla dziewczynek jest :
))Irlandia Północna
(2009)[17] Katie Sophie Grace Lucy Erin Emma Emily Eva Anna Chloe
Islandia
(2001)[18] Guðrún Sigríður Kristín Margrét Ingibjörg Sigrún Helga Jóhanna Anna Ragnheiður
Litwa
(2008)[19] Emilija Gabija Kamilė Gabrielė Austėja Ugnė Goda Viltė Urtė Karina
Niemcy
(2011)[20] Sophie/Sofie Marie Maria Mia Sophia/Sofia Emma Anna Hannah/Hanna Johanna Leonie
Norwegia
(2007)[21] Sara Thea Emma Julie Nora Ida Emilie Ingrid Anna Sofie
Polska
(2009, cała populacja)[22] Anna Maria Katarzyna Małgorzata Agnieszka Barbara Krystyna Ewa Elżbieta Zofia
Polska
(2012)[23] Julia Lena Maja Zuzanna Wiktoria Amelia Oliwia Aleksandra Natalia Zofia
Portugalia
(2003) Catarina Maria Joana Inês Ana Cátia Filipa Mafalda Vanessa Carolina
Słowenia
(2001-2007)[24] Nika Sara Eva Ana Lara Lana Nina Maja Zala Maša
Szkocja
(2011)[25] Sophie Lily Ava Olivia Emily Lucy Isla Jessica Chloe/Ellie Emma
Szwajcaria
(2007, użytkownicy niemieckojęzyczni)[26] Lena Sara Nina Laura Julia Alina Lea Lara Anna Leonie
Szwecja
(2011)[33] Alice Maja Elsa Julia Linnéa Ella Ebba Molly Wilma Emma
-
Hop hop kobietki!
Ja już po wizycie.
W końcu trafiłam na normalną lekarkę, ładnie mi moje wyniki badań objaśniła, wszystko ładnie do karty ciąży wpisała, no i powiedziała, że jednak resztę badań dobrze by było gdybym zrobiła tj. daw na Toxo, na cytomegalię, różyczkę, HIV i HCV. Więc jeszcze trochę wydatków mnie czeka.
Ale do rzeczy:
Maluszek jest gigantem, bo w 11w5d ma 63 mm, co odpowiada 12w5d. Więc trochę mu się urosło.20.08 miał tylko 9 mm.
Więc termin porodu na razie mi się przesuwa na 03.04.2015.
Nóżki ma obie, rączki ma obie, płucka ma, żołądek ma, tylko serduszka mi nie puścili a zapomniałam poprosić.
Kręgosłup w porządku, kość nosowa na miejscu a przezierność (NT) z jednego ujęcia 2 mm, a z drugiego 1 mm, więc super wynik.
Strasznie się cieszę.
Maluch spał, więc łatwo było zmierzyć, tylko później coś mu się nie podobało, bo nóżką fiknął.
W każdym razie się opalał i rąsie przy główce trzymał.
Jutro jak nie zapomnę to zeskanuję i wam wrzucę. I może w końcu pamiętnik założę.
w każdym razie mam już zaczać brać witaminki i na lekki stan zapalny jakieś coś dopochwowe mi przepisała ale nie mogę rozczytać. W każdym razie 6 sztuk. Ale się bardzo cieszę, że wszystko jest w porządku
shimmer_lip, KasiaKwiatek, Krysti, Rudzia, Fasia, MartaAlvi, Ola89, Justinka, liloe, haneczka lubią tę wiadomość