Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Ja miałam dzisiaj straszny dzień, umył wannę płynem z chórem zresztą jak zawsze, ale dzisiaj po tym czułam się fatalnie. Głową zaczęła mnie strasznie boleć, niedobrze mi było i cały czas czułam ten chlor, aż się przestraszyłam. Jutro o 17.20 mam usg i już się trochę stresuję, ale wierze, że wszystko będzie ok. A w piątek obchodzimy z mężem 5 rocznicę ślubu, jak ten czas leci
Krysti lubi tę wiadomość
-
Rudzia wrote:niestety nie pokazuje ile na minute bije.. ale bylo takie spokojne nie takie szybkie jak na tych filmikach
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Rudzia wrote:Poogladalam pare filmikow z detektorem tetna i wydaje mi sie ze mojego dzidzi serduszko za wolno pika ...
Jeśli mam być szczera, dlatego właśnie nie chciałabym takiego urządzenia, bo ciągle by mi się pewnie zdawało, że coś jest nie tak.
haneczka wrote:Szybko zdaję relacjęDzidzia ma 4 cm, wielkością odpowiada 11t + 4 dni, czyli jest o 3 dni większa. Wszystkie parametry już wyszły na usg i są prawidłowe:) Dzidziuś spał na pleckach i miał rączki złożone do pacierza. Święte dziecko!
Lekarz go trochę pomęczył to zaczął boksować i wiercić się. Co chwila lądował raz plecami do nas a raz brzuszkiem. Trudno było osiągnąć profil, ale udało się zrobić kilka ujęć.Ma nosek, oczka, usta, nawet chwilę ssał kciuka.
Serduszko słyszałam na dopplerze, bije miarowo i szybko, jak u myszki.
A o film sama zapytałam, lekarz nakręcił kilka ujęć i parę fotek i dostałam to na płycie. Wszystko w cenie 30 zł. Opłacało się!
A jutro z powrotem do pracy. Trzymajcie kciuki!
Dobranoc:)
Super. Kolejne dobre wieści.
misia83 wrote:Ja już po USG. Wszystko ok, zarodek ma 57 mm- wg USG to 12t i 2d. Za tydzień mam USG genetyczne + test PAPPA zobaczymy czy się potwierdzi.
A to czemu już ci dziś genetycznego nie robił?
Dziewczyny, zmienicie mi w tabelce wymiary dzidziola?
24.09 CRL 63 mm
i wstępnie data kolejnej wizyty
13.10Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 21:37
-
Krysti na pewno wszystko będzie ok. Czekamy na wieści jak wrócisz ze szpitala.
Rudzia pępowina " wydaje" podobny dźwięk do serduszka tylko jest taki bardziej szumiący. Ją właśnie też przez takie obawy zdecydowałam się nie kupować detektora.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 21:46
Krysti lubi tę wiadomość
-
Rudzia może teraz wyłapałaś swoje tętno albo dzidziuś śpi. Nie stresuj się tym. Wrzuć linka tego detektora jak możesz.
Krysti na pewno wszystko jest dobrze ale pewnie, że lepiej sprawdzić. Będziesz spokojniejsza. Musisz więcej leżeć i odpoczywać.
Gratuluję dzisiejszych udanych wizyt dziewczyny.Krysti, haneczka lubią tę wiadomość
-
misia83 wrote:Na genetyczne muszę iść prywatnie. Zresztą już znalazłam świetnego genetyka. Nie wiem czy mąż będzie mógł iść ze mną za tydzień, dlatego poszliśmy teraz na to darmowe.
Rozumiem, nie pomyślałam, że tym razem na NFZ. -
nick nieaktualnyU mnie dobrze wszystko mocz zbadali szyjke sprawdzili i jest zamknięta takze moge spac spokojnie ,ale nie lekcewarze nic tu jest opieka 24h gdyby się dzialo cos tylko dzwonic i karzą przyjezdzac . Oh ja w uk mieszkam tu luteiny nie dają ,ale soeawdzają wszystko to tyle dobrze .
lunia79, malinka1984, KasiaKwiatek, haneczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLepiej na zimne nie dmuchac ,bo jak byla przerwa od plamienia to dobrze a jak się znow pojawilo to trza to sprawdzic i czlowiek spi wtedy normalnie ,nie pojechala bym i co lezala bym i byla bym nie w pewnosci a jak by się za jakis czas nasilily to lekarz by zapytal od kiedy i musiala bym powiedziec prawde od kiedy to pkamienie mam a on by zapytal to gdzie pani byla wczesniej ? A ja bym byla w czarnej dup.e ! Tak kazde plamienie powiedziala mi lekarka trza konsultowac ,bez wzgledu czy to duzo czy malo czy bedzie sie 10 raz mam przyjezdzac po to tu są o tyle tak mi wczoraj powiedziala ,opieke masz 24h mowi .
-
nick nieaktualny