Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny. Ja już zaczynam stresa łapać przędu popołudniowym usg. Mnie to z kolei od kilku lat męczy ból zatok, ale wtedy też mnie mali strasznie i aż gałki oczne mi rozsadza
Teraz w ramach relaksu robię rybkę w sosie słodko kwaśnym z papryką cebulą i brzoskwiniami na jutro. -
a ja rozmawiałam z koleżanką z pracy która ma jedno dziecko i nie chce mieć więcej ze względu że źle znosiła ciążę, bardzo się bała o młodego, nie spała dwie noce przed usg itp.
byłam w szoku że można się tak zniechęcić do dzieci swoim stresem w trakcie ciąży.
na zmianę pogody to mnie rwą stawy biodrowe:) a głowa to sporadycznie tylko boli ale dziś to już przegięła, chyba sobie kupię apap i schowam do apteczki na czarną godzinę.
SYLVIA nie stresuj się. wszystko będzie dobrze:) zyczę Ci żebyś po wizycie była cała w skowronkach:)sylvia007 lubi tę wiadomość
-
Robotka mieszkam z teściową od marca do listopada potem jedzie do siebie do mieszkania gdzie mieszka jej córka. Długa historia i raczej na wątek zamknięty bo tutaj wszyscy wszystko mogą przeczytać , a i wiele znajomych mordek można tutaj anonimowo spotkać.
Ja nie moge nawet spokojnie pierdnąć w domu bo ona wszystko musi wiedzieć.
Amy moje migreny pokazały się po pieruńskiej cesarce. Miałam 3 wkucia w kręgosłup bo nie mogła mi podać anestezjolog znieczulenia. Po tym pojawiły się migreny i okropne bóle kręgosłupa. Jak będę miała możliwość to nigdy więcej cesarki NIGDY!!! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Temat migreny jest mi dobrze znany, wczoraj umierałam dosłownie ból głowy i wymioty, tez niestety migreny zaczely mi dokuczac po cesarce bo miałam kilka wkłuć. Ale ja i tak wybieram cc, dla mnie poród naturalny nie istnieje:)
lunia79, Krysti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ROBOTKA - no wlasnei tego sie obawiam ze glupie hormony mnie pokonaja na slubie
Ja bym wolala dziewczynke ale chlopiec bylby praktyczniejszy. To moje pierwsze dziecko wiec chlopak by bronil siostre (nastepne dzieckoi moglby tez miec fajne, mlodsze kolezanki
. U mnie w rodzinie sa same dziewcuchy. Moj tato mial 2 braci, jeden nei mial dzieci a drugi dwie corki i jedna corka tez corke
, ja mam siostre i ona ma corke
. Wiec u mnie ze strony dziadkow to oczekiwanie na chlopaka by bylo. Natomiast moj maz ma brata ktory ma dwoch synow wiec dziadki tutaj by chetnie dziewuszke mieli ;P
Ja miewalam bardzo czesto bole glowy kiedy bralam tabletki antykoncepcyjne. Nie wiedzialam, ze to od tego. Pare razy w miesiacu to byl standard. Odkad odstawilam to jak reka odjal! Moze raz w miesiacu ale raczej rzadziej. Natomiast jak juz boli to ja umieram. Nie mam migreny bo nie jestem na swiatlo czula, nic mi nie dretwieje ale bol mnie kompletnie paralizuje tzn. nei jestem w stanie nic robic. Mnie zawsze zastanawialo jak ludzie ktorzy mowia "oh boli mnie glowa dzisiaj" normalnie dalej funkcjonuja. Dla mnie bol glowy=wylaczenie z zycia. Nie moge wtedy lezec bo jest jeszcze gorzej. Kiedys bralam duzo lekow, pare tabletek ibupromu albo pare paracetamolu. Po jednej to mnie jeszcze bardziej zaczynalo bolec, wiec od razu 2-3 bralam. Najwiecej to zjadlam 6, maksymalna dawke.
Dwa razy nie wzielam tabl. przeciwbolowych. Raz kilka lat temu, chcialam sie przemeczyc i zobaczyc czy dam rade. Cala prawie noc sie meczylam, "spalam" na siedzaco w lozku. Ale wiem juz co pomaga, masaz stop!.
Drugi raz zaraz na poczatku ciazy. Moj S blagal zebym nei brala Paracetamolu (okazuje sie ze jednak nie jest bezpieczny w ciazy i jesli jest taka mozliwosc to brac nie nalezy, badania wykazaly ze zwieksza bardzo prawdopodobienstwo wystapienia astmy u dzieci). Przemeczylam sie i po kilku godzinach przeszlo.
Ale jesli w dzien slubu zacznie mnie bolec to wezme 2-3 tabletki paracetamolu. Ten jeden raz wierze ze nei zaszkodzi a ja inaczej nie dam rady przezyc tego dnia i juz to mojemu S powiedzialam. Zaczal mnie chyba rozumiec dopiero kilka dni temu. Wrocil z podrozy sluzbowej ze strasznym bolem glowy, powiedzial ze myslal juz ze ma jakiegos guza mozgu bo mu czaszke rozsadzalo i oczy. No to ja wlasnie tez tak sie czuje jak mnei glowa boli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 11:44
-
Lali wrote:Temat migreny jest mi dobrze znany, wczoraj umierałam dosłownie ból głowy i wymioty, tez niestety migreny zaczely mi dokuczac po cesarce bo miałam kilka wkłuć. Ale ja i tak wybieram cc, dla mnie poród naturalny nie istnieje:)
to dokładnie tak jak u mniez tym, że u mnie było kilkanaście wkłuć z racji mojej tkanki tłuszczowej
-
o mój boshe to takich bóli chyba nie miałam nigdy...
no może raz czy dwa jak zaczynałam łykać bromgeron i to pół tabletki!!!
myślałam że zejdę na zawał....
może nie mam traumatycznego bólu ale po prostu jest odczuwalny i przeszkadza mi w funkcjonowaniu w ciągu dnia...
ale dobry pomysł rzuciłyście, spróbuję zrobić sobie kawę, na razie zwykłąKrysti lubi tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:o mój boshe to takich bóli chyba nie miałam nigdy...
no może raz czy dwa jak zaczynałam łykać bromgeron i to pół tabletki!!!
myślałam że zejdę na zawał....
może nie mam traumatycznego bólu ale po prostu jest odczuwalny i przeszkadza mi w funkcjonowaniu w ciągu dnia...
ale dobry pomysł rzuciłyście, spróbuję zrobić sobie kawę, na razie zwykłą
Mnie to wlasnie zawsze dziwilo jak inni mowili ze boli ich glowa i... robili dalej swoje, nawet nei wygladajac jakby ich bolalo. Problem w tym, ze bolu nei da sie miedzy soba porownac. Wiec doszlam do wniosku, ze albo nei boli ich az tak jak mnie albo maja wyzszy prog boly (czyli na to samo wychodzi).
Kiedys jeszcze probowlaam jakiejs masci tygrysiejale nic nei dalo. Masowanie glowy tez mi nic nei daje, tzn jak uciskam to jest lepiej ale jak puszczam to jest jeszcze gorzej. Jedynie, to tak jak mowie to masaz stop. Wiem ze to dziwnei brzmi ale naprawde mi pomaga
. No ale w koncu medycyna chinska od dawna stosuje akupresure wiec cos w tym musi jednak byc chyba. Zreszta ja jestem przekonana ze wlasnie dzieki akupunkturze i ziolkom zaszlam w ciaze
.
Ale dzieki za pomysl z tym kompresem, kupie sobie, bo tez zauwazylam ze zimny oklad na skronie troche lagodzi bol. chociaz gdzies czytalam ze goracy prysznic na glowe jest dobry...no i badz tu madry! -
PSOTKA miałaś wbijane igły w plecy??
ja ziółka też piłam:)
oj próg bólu mam bardzo mały:)
przekonałam się o tym przy porodzie:D
poszłam nastawiona bojowo i pozytywnie ale szybko okazało się że się pomyliłam i to grubo:)
plus taki że zaoszczędziłam sobie kilka miesięcy strachu przed porodem:) -
nick nieaktualnyMi oklad zimny w zelu pomaga i zaciemnione miejsce na migrene:) dawno temu mialam 4 dni straszny bol nie do wytrzymania myslalam ze się wywruce do gory nogami tabletki mi nie pomagaly nawet te najsilniejsze .teraz mnie glowa rzadko boli prawie wogole.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 12:03
-
Robotka1 wrote:PSOTKA miałaś wbijane igły w plecy??
ja ziółka też piłam:)
oj próg bólu mam bardzo mały:)
przekonałam się o tym przy porodzie:D
poszłam nastawiona bojowo i pozytywnie ale szybko okazało się że się pomyliłam i to grubo:)
plus taki że zaoszczędziłam sobie kilka miesięcy strachu przed porodem:)
Nie w plecy. W stopy, dlonie, nogi, rece, jedna w glowe i w brzuch. Wbrew pozorom nei jest to bezbolesne. Igly sa cieniutenkie ale to zalezy jak wbije, bo czasem wbije w taki punkt ze bol az promieniuje. Najgorsze sa stopy, najmniej boli w glowe i w brzuch, wbrew pozorom. Ale to byla fajan przygoda, bardzo sie tam wyciszalam, zwykle zasypialam przy muzyczce -
nick nieaktualny