X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy jak ja szyłam moje żaby, koty, parówki i pyromiotka to też siedziałam kilka godzin, myślałam, że plecy mi się złamały... :-P kilka godzin i też zapomniałam o jedzeniu i piciu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 09:00

• Fasia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Wczoraj się pierwszy raz popłakałam z bólu jaki mi zafundował mój syn .. Kładziemy się do łóżka i nagle z prawej strony moje dziecię coś wystawiło. W szybkim tempie, nie przygotowując mnie na to. Wrzasnęłam. Mąż przerażony, bo chyba myślał, że rodzę :P patrzy na brzuch, a tam drugi taki sam meega bolesny ruch! No myślałam, że mi skórę rozerwie, że mi bokiem wyjdzie! Nie wiem co to było? Fikołki robił czy co?
    W ogóle od jakichś 3-4 dni jest tak aktywny własnie z prawej strony, nad pępkiem i zaraz pod żebrami. Serio wyjdzie mi bokiem :P

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mila79 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do sklepu na 2 km nie chce mi sie samochodu wystawiac więc muszę na razie wytrzymac bez lodów

jeśli chodzi o cc to też mega się bede sobie denerwowac jak bede miała ustalony termin, boje się żeby z dwa dni wcześniej z tych nerwów samo sie nie zaczęło bo nie chce rodzic w swojej miejscowosci tylko w oddalonej o 70 km

relge6ydcagtei15.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila mi z jednej strony termin cc da spokój, bo będę wiedziała kiedy się to stanie ale z drugiej strony boję się tak jak Ty, że na kilka dni przed urodzę ze stresu :P

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy czymś się różnią materace gryczano-kokosowe na allegro? Bo jest ich tam cale mnostwo i nie wiem czy jest jakaś różnica poza ceną? :/

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mila79 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pierwszej po prostu dowiedziałam się dzień wcześniej lekarz powiedział " Pani P jutro rano cc wiec stres nie trwał długo jeszcze rano z mężem dla odstresowania pisaliśmy kartki z imionami dla chłopców miał byc Kubuś albo Mateusz, a tu maz dowiaduje sie że córka, i mówi co " córka miał byc syn" i takim sposobem jest Ola

z płcią to wyglądało tak że nie chcieliśmy wiedziec a podczas usg robiło nam 2 lekarzy i kobieta gin coś mu pokazała a facet gin mowi że " no wiem mam to od lat" więc nie dopytujac nic pomyśleliśmy że chłopak że zobaczył ptaszka, a po fakcie pomyśleliśmy że on może miał córkę

z drugą po prosto w 40 tyg zaczęły sie skurcze i nie było wiadomo że skończy sie cesarką wiec takiego stresu nie było, jakąs godzinę od decyzji o cc i jest Julka

ale teraz od początku wiem i w ten termin na pewno będzie trudniej tak poprostu jechac na cc, pragne tylko żeby mój mąż był ze mną i będzie Lenka

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

relge6ydcagtei15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia nie wiem, ja kupiłam razem z łóżeczkiem w zestawie.

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila czyli u Ciebie babi świat jest :-)

• Gosha Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :)
    Wy sie boicie porodu a ja nie moge sie go doczekać... Dziwna ja...
    Po pierwszym miałam traumę, porod trwał 14 godzin miedzy skurczami mdlałam i w ogóle. Pamietam jak położna na szkole rodzenia mówiła zebysmy sie przygotowali na największy bol w swoim życiu ;) ale tego sie nie spodziewałam. U mnie najgorsze było to ze przez 3 ostatnie godz musiałam leżeć, bo spuchlam bardzo. I jeszcze mały jak sie urodził nie płakał, musieli mu podawać tlen itp
    A teraz wiem ze bedzie bolało jak diabli, ale chcec posiadania mojego maleństwa w ramionach bije kazdy bol na głowę.

Jejku... Muszę nad tym imieniem myslec... Chyba będziesz Adam... Chociaż Krzys mi sie szalenie podoba. Wiec moze jednak Adam Krzysztof ;)

KasiaKwiatek, Aguś86 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie!!!!!!!!!
    opierdzielam paczki!!!!!! mam piec dla siebie :D :D ale w polsce u babci byly lepsze :D
    dzsiiaj sie wyspalam i meza tez zasnal..znalazlam na necie info ze to moze byc za niski magnez..fakt witamin nie bierze ani nic co zawiera magnez..no moze czekolade...duuuzo kawy dziennnie i do jakiegos czasu szlugi..jesc nie ma ochoty nigdy....uprosilam i wyplakalam zeby wzial 2 moje tabletki witaminy ciazowe...dalam mu 2 lyzeczki melasy i usnal jak zbity o 22.00 i nadal spi :D sprawdzalam tylko czy oddycha :D spi jak niemowle..czyli poimy witaminami i melasa...
    a wicie ze melasa ma bardzo duzo zelaza? wapnia i w sumie wszystkiego co potrzebujemy?
    dziewczyny co do zzo, ja biere :D

Fasia, KasiaKwiatek, Gosha, Ida, lysinka lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellol :-)

Adk Twoj maz ma zajebisty gust :-) ja tez sie zakochalam w tej tapicerce i wozku ogolnie :-)

adk_1989 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ze właśnie dotarło do mnie, ze ostatnio z domu w piątek wyszłam... A jest już czwartek, masakra

• Fasia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Hellol :-)

Adk Twoj maz ma zajebisty gust :-) ja tez sie zakochalam w tej tapicerce i wozku ogolnie :-)

Jaki adk ma wózek? Bo nie napisała a pytałam ...

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mila79 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oglądam sukienki na lato boże są boskie, cieszy mnie strasznie ten wiosenno-letni okres, moje starsze były zimowe grudzien i styczen, i bez porównania ten długi okres z dzieckiem w domu,

ze starszą był na urlopie wychowawczym przez rok mąż ze względu na finanse, z drugą 6 m-cy ja i do pracy wtedy kiedy dziecko jest takie super z dnia na dzien sie zmienia, a teraz ponad rok wow do tego to lato i to że teraz mieszkam w domu poza miastem wiec bez porównania niż wczesniej w bloku, juz nie mogę się doczekac

relge6ydcagtei15.png
  • mila79 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wszystkie będziecie korzystac z tego dłużego urlopu czy musicie wczesniej wrócic do pracy

relge6ydcagtei15.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ja biorę rok :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :) tu Wiosna jest :)drzewa juz pąki mają:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 09:40

• shimmer_lip Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Jaki adk ma wózek? Bo nie napisała a pytałam ...
    Jedo fyn memonkolor 274 ;-) Idealny dla chlopca i dziewczynki ;-)

Krysti, Fasia lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • weronika86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczelam nadrabiac wczorajsze posty a czy ktoras z was wziela pod uwage obnizyc po prostu ph wody w wanience? skora sie nie wyszusza, nie zabija donryvh bakterii, zabija grzybki etc...bez zbednych szamponikow etc...

Gosha, Angela89 lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila ja musze wrocic po 4 tygodniach juz ale na 3,4godz dziennie...mam na tyle dobrze ze moge maka zabierac ze soba jak cos :-)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
‹‹ 2680 2681 2682 2683 2684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ