WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Dzień Dobry :) tu Wiosna jest :)drzewa juz pąki mają:)
    a u mnie koopa z zabami....masakra jakas..chce wiosne!!!

Krysti lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    a u mnie koopa z zabami....masakra jakas..chce wiosne!!!
    Tu juz 4 dzien sloneczko swieci jest super :)

• Gosha Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę sie ze u mnie pączków kupić nie mozna ;) przynajmniej nie kusi ;) tymbardziej ze dzisiaj wizyta z diabetologiem!!! Moze po południu zaszaleje z kawałkiem ciasta marchewkowego ;)

Fasia lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rok biore, potem zalegly urlop, potem mam nadzieje drugie dziecko i znowu rok i zalegly urlop :-)

Gosha, Fasia, iwonka1077, Ida, weronika86 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho! Miły początek dnia... Faktura za prąd 500€... Kocham luty :(

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i co?????????? maz ze zeżarł pączka no nic pojde sobie pozniej kupie,będę chudsza na zdrowie mi wyjdzie :)
    Amy obejzałam aż kanapkę odłożyłam która jadłam, wczesniej sie nie zastaawialam nawet jak oni wyciagaja to dziecko, to sie uświadomiłam......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 09:50

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Ida Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 18:57

iwonka1077 lubi tę wiadomość

• mila79 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pisałyście wcześniej o pasach wyszczuplających, a moze coś takiego nie było by złe, oczywiście pewnie nie zaraz w pierwszych dniach
    http://allegro.pl/bezszwowe-majtki-wyszczuplajace-poporodowe-hit-i4991153301.html

relge6ydcagtei15.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Dziewczyny czy czymś się różnią materace gryczano-kokosowe na allegro? Bo jest ich tam cale mnostwo i nie wiem czy jest jakaś różnica poza ceną? :/
    Ja mam z allegro. Tyle, że był w zestawie z lóżeczkiem. Całkiem spoko :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Wiecie ze właśnie dotarło do mnie, ze ostatnio z domu w piątek wyszłam... A jest już czwartek, masakra
    Hwesta a ja we wtorek w zeszłym tygodniu do lekarza, a następny raz wyjdę we wtorek w przyszłym tygodniu... do lekarza :D

hwesta lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 19:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś pranko jeszcze czeka a ze 3 :) Ignaśia pieluchy i takie tam inne rzeczy poprac trza bo doszły :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego Dnia zyczę buzki :*

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida moja droga,
    nie wiem czy usatysfakcjonuje Cię odpowiedź niedoświadczonej mamy, ale mam chwilę to odpiszę :D

1. Mamy 2x150 i 1x250ml
    2. Avent Natural - mają kształt piersi i wydają się fajne. Dostałam 2 butelki więc już przy Avencie zostałam.
    3. Laktator kupiłam ręczny avent natural.
    4. mam 3, najwyżej mąż dokupi jak się będzie strasznie ze mnie lało :P Wiem że u niektórych mało tego leci więc chyba nie ma co szaleć.
    5. Majtki - opakowanie tych horizon - dziewczyny tu polecały.
    6. Wkładki Canpol z te z wkładem żelująym w srodku
    7. Dostałam kiedyś w rosmannie sexy mamę i dodatkowo do laktatora był krem avent :) Ja bym kupiła, lepiej pielęgnować za wczasu.
    Zresztą teraz jak mnie swędzą sutki to czasem sobie smaruje i jak ręką odjął :) Nie wiem też, czy ostatnio dziewczyny nie pisały, że dobrze już teraz smarować żeby potem nie było/były mniejsze problemy - maltanem
    8. W sklepie za butelkę tą 150ml zapłaciłam jakoś 28zł, latator kupiłam na olx użyty 2razy za 60zł (+nowe osłonki+nowy krem)

Edit: Te małe aventy mają jednak 125 a nie 150 i na gemini jest promocja, że dwie kosztują 30zł - ja bym brała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 10:16

Ida lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    1. Ile i jakich potrzebuję butelek? 1, 2? 150 ml, 250? Czy jedna taka, jedna taka? Planuję karmić piersią, ale potrzebne będą na odciągnięcie pokarmu czasem pewnie.

2. Jakie firmy polecacie? Czy ma to jakieś znaczenie? Bo ceny są różne widzę, a butelka to butelka, no nie?

3. Laktator - zdecydowałam się na ręczny na początek, więc chyba lepiej dobrać butelki pod laktator, prwda?

4. Ile podkładów Bella Mama bierzecie? My mamy napisane, że samego szpitala potrzeba 3 opakowania, a w domu ile nam zejdzie? Może warto wziąć więcej od razu?

5. Majtki jednorazowe to chyba obojętnie jakie? czy te najtańsze są jakieś "gorsze"?

6. Jakie wkładki laktacyjne? Wiem, że to indywidualna sprawa, ale pytam Was o poradę, jakie się u Was sprawdziły?

7. Czy lepiej się zaopatrzyć w maść na brodawki przed porodem, czy kupić dopiero jak pojawią się problemy?

8. Aha, i czy opłaca się kupować w ogóle np. laktator czy butelki na gemini? Robię jedno wielki zamówienie i dla mnie wygodniej by było, ale ja zupełnie nie orientuję się w cenach. Czy gemini jest tania tylko jeśli chodzi o rzeczy kosmetyczne i apteczne, a na reszcie zdzierają? Któraś się orientuje?

Na razie tyle. Będę baaaaardzo wdzięczna za sugestie :*
    Ida jeżeli będziesz karmić piersią, to wystarczy Ci jedna butelka 250 ml, mniejsza moim zdaniem jest zbędna. Polecam lovi, u nas sprawdziły się najlepiej. Nie musisz wybierać butelki takiej samej jak lokator, bo z dyktatorem zawsze jest mała w zestawie i możesz po prostu przelać mleczko do tej właściwej. Co do majtek to polecam wielorazowe z horizon, bo dobrze trzymają podkład. Wkładki polecam lansinoh, bo są bardzo chłonne, płaskie i ogólnie nie przeszkadzają podczas noszenia. Masć na brodawki kupilabym już teraz bo najczęściej przydaje się już w szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 10:17

Ida lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida niby znam szpital, lekarzy i położne i właśnie z tego względu NIE CHCĘ RODZIĆ W NASZYM SZPITALU !! Będę się modlić żeby dotrwać do terminu, ustalić sobie kiedy ma być cc i pojechać rodzić do Strzelec do mojej pani dr.. Tam stres może będzie o 1% mniejszy :)

Ok, materac zamówiony - jak jutro dojdzie to w sobotę stanie w pokoju łóżeczko :D wrzucę Wam zdjęcie i wtedy zobaczycie jak to jest mieć ciasno w pokoju :/ upchniemy to łóżko na styk przy oknie, zajmie nam pół pokoju .. no ale trudno, innej opcji nie ma

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do podkladów, to ją będę używała tylko w szpitalu. W domu przerzucam się na podpaski takie na noc. Ja kupiłam sobie 1paczkę podkładów z babyono, są cieńsze niż bella, tylko ciekawa jestem jak z ich chłonnością. Myślę, że będą wygodniejsze w użytkowaniu niż bella.

Ida lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida :

1. Ja mam 4 butelki po 250ml każda (były w zestawie). Ogólnie jakbym kupowała to 1 max 2, pojemność 250ml bo mniejsze raczej nie ma sensu.

2. Firmę mam Tommee Tippee

3. Mam ręczny

4. Kupowałam 4 opakowania Bella Mamma

5. Majtek nie mam, bo jak zamawiałam na gemini to akurat brakło tych z firmy Horizon które chciałam ..

6. Wkładki póki co mam z Babydream z Rossmanna. Polecane przez moje znajome. Sprawdzę sama czy będą ok

7. maść na brodawki kupiłam Lansinoh z gemini

8. Jak patrzyłam sobie na niektóre rzeczy np na allegro to gemini wychodziło taniej. Więcej rozeznania nie mam. No i nie wszystko sprawdzałam ale było mi wygodniej wziąć wszystko w jednej paczce niż chodzić po sklepach i szukać

Ida lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    1. Ile i jakich potrzebuję butelek? 1, 2? 150 ml, 250? Czy jedna taka, jedna taka? Planuję karmić piersią, ale potrzebne będą na odciągnięcie pokarmu czasem pewnie.

2. Jakie firmy polecacie? Czy ma to jakieś znaczenie? Bo ceny są różne widzę, a butelka to butelka, no nie?

3. Laktator - zdecydowałam się na ręczny na początek, więc chyba lepiej dobrać butelki pod laktator, prwda?

4. Ile podkładów Bella Mama bierzecie? My mamy napisane, że samego szpitala potrzeba 3 opakowania, a w domu ile nam zejdzie? Może warto wziąć więcej od razu?

5. Majtki jednorazowe to chyba obojętnie jakie? czy te najtańsze są jakieś "gorsze"?

6. Jakie wkładki laktacyjne? Wiem, że to indywidualna sprawa, ale pytam Was o poradę, jakie się u Was sprawdziły?

7. Czy lepiej się zaopatrzyć w maść na brodawki przed porodem, czy kupić dopiero jak pojawią się problemy?

8. Aha, i czy opłaca się kupować w ogóle np. laktator czy butelki na gemini? Robię jedno wielki zamówienie i dla mnie wygodniej by było, ale ja zupełnie nie orientuję się w cenach. Czy gemini jest tania tylko jeśli chodzi o rzeczy kosmetyczne i apteczne, a na reszcie zdzierają? Któraś się orientuje?

Na razie tyle. Będę baaaaardzo wdzięczna za sugestie :*

A ja z doświaczenia trochę:
    1. Przynajmniej jedną 125 i jedną 250.
    2 i 3.. Ja miałam laktator ręczny Avent i dawał radę, a korzystałam często. Do tego była jedna butelka plus pojemniki via do przechowywania pokarmu (10szt). A co do butelek to z typowo antykolkowych polecam dr brown's. Są trochę droższe, więcej do mycia, bo mają rurkę, ale moja Zuzis nigdy kolek nie miała. Teraz sobie wygotuję laktator i butelki i kupiłam tylko nowe smoczki.
    4. Ja nie biorę bella mama bo u nas takie dają bez ograniczeń, a wezmę se paczuszkę z canpolu, żeby się gaci trzymały, ale mam kupioną paczkę bella na powrót do domu ;) a w szpitalu zuzylam ze 2 paczki tych co dawali tak na podpowiedź ;)
    5. Nie kupuję siateczkowych, bo za pierwszym razem nie uzyłam. Starałam się bez a jak już to najtańsze bawełniane używałam.
    6. Babyono na wyjścia, bo cienkie i większe i z rossmanna na codzień.
    7. Opłaca się, bo na pewno będą boleć na początku. Ki położna już o 33 tc kazała smarować, żeby byly przygotowane ;)
    8. Ja wszelkie butelki kupowałam na allegro :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 10:26

Ida lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogóle, to się witam w ten ponury dzień!!! Aż mi się nie chciało z łóżka wstawać :-(
    Ją zamówiłam wczoraj te koszule i jeszcze inne pierdółki. Jak się przesiadę na komp, to się pochwalę jaki sobie ładny komplecik zamówiłam :-)

Fasia, iwonka1077 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
‹‹ 2681 2682 2683 2684 2685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: