Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
no i co?????????? maz ze zeżarł pączka no nic pojde sobie pozniej kupie,będę chudsza na zdrowie mi wyjdzie
Amy obejzałam aż kanapkę odłożyłam która jadłam, wczesniej sie nie zastaawialam nawet jak oni wyciagaja to dziecko, to sie uświadomiłam......Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 09:50
-
hwesta wrote:Wiecie ze właśnie dotarło do mnie, ze ostatnio z domu w piątek wyszłam... A jest już czwartek, masakra
hwesta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ida moja droga,
nie wiem czy usatysfakcjonuje Cię odpowiedź niedoświadczonej mamy, ale mam chwilę to odpiszę
1. Mamy 2x150 i 1x250ml
2. Avent Natural - mają kształt piersi i wydają się fajne. Dostałam 2 butelki więc już przy Avencie zostałam.
3. Laktator kupiłam ręczny avent natural.
4. mam 3, najwyżej mąż dokupi jak się będzie strasznie ze mnie lałoWiem że u niektórych mało tego leci więc chyba nie ma co szaleć.
5. Majtki - opakowanie tych horizon - dziewczyny tu polecały.
6. Wkładki Canpol z te z wkładem żelująym w srodku
7. Dostałam kiedyś w rosmannie sexy mamę i dodatkowo do laktatora był krem aventJa bym kupiła, lepiej pielęgnować za wczasu.
Zresztą teraz jak mnie swędzą sutki to czasem sobie smaruje i jak ręką odjąłNie wiem też, czy ostatnio dziewczyny nie pisały, że dobrze już teraz smarować żeby potem nie było/były mniejsze problemy - maltanem
8. W sklepie za butelkę tą 150ml zapłaciłam jakoś 28zł, latator kupiłam na olx użyty 2razy za 60zł (+nowe osłonki+nowy krem)
Edit: Te małe aventy mają jednak 125 a nie 150 i na gemini jest promocja, że dwie kosztują 30zł - ja bym brałaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 10:16
Ida lubi tę wiadomość
-
Ida wrote:1. Ile i jakich potrzebuję butelek? 1, 2? 150 ml, 250? Czy jedna taka, jedna taka? Planuję karmić piersią, ale potrzebne będą na odciągnięcie pokarmu czasem pewnie.
2. Jakie firmy polecacie? Czy ma to jakieś znaczenie? Bo ceny są różne widzę, a butelka to butelka, no nie?
3. Laktator - zdecydowałam się na ręczny na początek, więc chyba lepiej dobrać butelki pod laktator, prwda?
4. Ile podkładów Bella Mama bierzecie? My mamy napisane, że samego szpitala potrzeba 3 opakowania, a w domu ile nam zejdzie? Może warto wziąć więcej od razu?
5. Majtki jednorazowe to chyba obojętnie jakie? czy te najtańsze są jakieś "gorsze"?
6. Jakie wkładki laktacyjne? Wiem, że to indywidualna sprawa, ale pytam Was o poradę, jakie się u Was sprawdziły?
7. Czy lepiej się zaopatrzyć w maść na brodawki przed porodem, czy kupić dopiero jak pojawią się problemy?
8. Aha, i czy opłaca się kupować w ogóle np. laktator czy butelki na gemini? Robię jedno wielki zamówienie i dla mnie wygodniej by było, ale ja zupełnie nie orientuję się w cenach. Czy gemini jest tania tylko jeśli chodzi o rzeczy kosmetyczne i apteczne, a na reszcie zdzierają? Któraś się orientuje?
Na razie tyle. Będę baaaaardzo wdzięczna za sugestie :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 10:17
Ida lubi tę wiadomość
-
Ida niby znam szpital, lekarzy i położne i właśnie z tego względu NIE CHCĘ RODZIĆ W NASZYM SZPITALU !! Będę się modlić żeby dotrwać do terminu, ustalić sobie kiedy ma być cc i pojechać rodzić do Strzelec do mojej pani dr.. Tam stres może będzie o 1% mniejszy
Ok, materac zamówiony - jak jutro dojdzie to w sobotę stanie w pokoju łóżeczkowrzucę Wam zdjęcie i wtedy zobaczycie jak to jest mieć ciasno w pokoju
upchniemy to łóżko na styk przy oknie, zajmie nam pół pokoju .. no ale trudno, innej opcji nie ma
-
A co do podkladów, to ją będę używała tylko w szpitalu. W domu przerzucam się na podpaski takie na noc. Ja kupiłam sobie 1paczkę podkładów z babyono, są cieńsze niż bella, tylko ciekawa jestem jak z ich chłonnością. Myślę, że będą wygodniejsze w użytkowaniu niż bella.
Ida lubi tę wiadomość
-
Ida :
1. Ja mam 4 butelki po 250ml każda (były w zestawie). Ogólnie jakbym kupowała to 1 max 2, pojemność 250ml bo mniejsze raczej nie ma sensu.
2. Firmę mam Tommee Tippee
3. Mam ręczny
4. Kupowałam 4 opakowania Bella Mamma
5. Majtek nie mam, bo jak zamawiałam na gemini to akurat brakło tych z firmy Horizon które chciałam ..
6. Wkładki póki co mam z Babydream z Rossmanna. Polecane przez moje znajome. Sprawdzę sama czy będą ok
7. maść na brodawki kupiłam Lansinoh z gemini
8. Jak patrzyłam sobie na niektóre rzeczy np na allegro to gemini wychodziło taniej. Więcej rozeznania nie mam. No i nie wszystko sprawdzałam ale było mi wygodniej wziąć wszystko w jednej paczce niż chodzić po sklepach i szukaćIda lubi tę wiadomość
-
Ida wrote:1. Ile i jakich potrzebuję butelek? 1, 2? 150 ml, 250? Czy jedna taka, jedna taka? Planuję karmić piersią, ale potrzebne będą na odciągnięcie pokarmu czasem pewnie.
2. Jakie firmy polecacie? Czy ma to jakieś znaczenie? Bo ceny są różne widzę, a butelka to butelka, no nie?
3. Laktator - zdecydowałam się na ręczny na początek, więc chyba lepiej dobrać butelki pod laktator, prwda?
4. Ile podkładów Bella Mama bierzecie? My mamy napisane, że samego szpitala potrzeba 3 opakowania, a w domu ile nam zejdzie? Może warto wziąć więcej od razu?
5. Majtki jednorazowe to chyba obojętnie jakie? czy te najtańsze są jakieś "gorsze"?
6. Jakie wkładki laktacyjne? Wiem, że to indywidualna sprawa, ale pytam Was o poradę, jakie się u Was sprawdziły?
7. Czy lepiej się zaopatrzyć w maść na brodawki przed porodem, czy kupić dopiero jak pojawią się problemy?
8. Aha, i czy opłaca się kupować w ogóle np. laktator czy butelki na gemini? Robię jedno wielki zamówienie i dla mnie wygodniej by było, ale ja zupełnie nie orientuję się w cenach. Czy gemini jest tania tylko jeśli chodzi o rzeczy kosmetyczne i apteczne, a na reszcie zdzierają? Któraś się orientuje?
Na razie tyle. Będę baaaaardzo wdzięczna za sugestie :*
A ja z doświaczenia trochę:
1. Przynajmniej jedną 125 i jedną 250.
2 i 3.. Ja miałam laktator ręczny Avent i dawał radę, a korzystałam często. Do tego była jedna butelka plus pojemniki via do przechowywania pokarmu (10szt). A co do butelek to z typowo antykolkowych polecam dr brown's. Są trochę droższe, więcej do mycia, bo mają rurkę, ale moja Zuzis nigdy kolek nie miała. Teraz sobie wygotuję laktator i butelki i kupiłam tylko nowe smoczki.
4. Ja nie biorę bella mama bo u nas takie dają bez ograniczeń, a wezmę se paczuszkę z canpolu, żeby się gaci trzymały, ale mam kupioną paczkę bella na powrót do domua w szpitalu zuzylam ze 2 paczki tych co dawali tak na podpowiedź
5. Nie kupuję siateczkowych, bo za pierwszym razem nie uzyłam. Starałam się bez a jak już to najtańsze bawełniane używałam.
6. Babyono na wyjścia, bo cienkie i większe i z rossmanna na codzień.
7. Opłaca się, bo na pewno będą boleć na początku. Ki położna już o 33 tc kazała smarować, żeby byly przygotowane
8. Ja wszelkie butelki kupowałam na allegro
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 10:26
Ida lubi tę wiadomość
-
A tak wogóle, to się witam w ten ponury dzień!!! Aż mi się nie chciało z łóżka wstawać
Ją zamówiłam wczoraj te koszule i jeszcze inne pierdółki. Jak się przesiadę na komp, to się pochwalę jaki sobie ładny komplecik zamówiłamFasia, iwonka1077 lubią tę wiadomość