Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
shimmer_lip wrote:Rok biore, potem zalegly urlop, potem mam nadzieje drugie dziecko i znowu rok i zalegly urlop
Też mam taki planTzn nie wiem czy się uda, bo z zajściem mogę mieć problemy .. teraz starania trwały 2,5 roku .. Nie wiem jak z moją macicą po porodzie. Nie wiem jak sobie poradzę z małym dzieckiem i z kolejną zagrożoną ciążą gdzie trzeba będzie leżeć.. Ale chętnie zrobiłabym tak jak Ty, natomiast muszę to dobrze przemyśleć
-
Ja mam dwie male butelki. Jedna avent druga tt bo podobno dzidy czasem jednej firmy nie chca a inna ciumkaja. A jeszcze inne zadnej gumy do pyska nie wezma. Tak w razie czego mam. Laktator podobno warto dobrac do butli ale jak nie wiesz z czego bedzie jadlo troche trudno
poza tym jednak medela rzadzi wsrod firm laktatorowych i chyba zrobie tak ze kupie reczny i jakis ich pojemnik i bede przelewac do butli jak bedzie trzeba. Jest model medeli reczny do ktorego mozna potem dokupic albo wypozyczyc silniczek i masz elektryczny.
Majtki wszystko jedno jakie byle z siatki nie z fizeliny i wysokie a nie niskie w razie cc.
Mam dwie paki z bell i dwie paki z canpol chyba i licze ze to wystarczy potem przejde na nocne bell albo inne miekkie podpaski.
Na gemini nic w koncu nie kupuje tylko jade jutro do apteki syrenka bo wiekszosc rzeczy mam z allegro i nie oplaca mi sie zamawiac. A medela mini electric ostatnio sie nie oplacala w porownaniu do superpharmy.Ida lubi tę wiadomość
-
Ida wrote:1. Ile i jakich potrzebuję butelek? 1, 2? 150 ml, 250? Czy jedna taka, jedna taka? Planuję karmić piersią, ale potrzebne będą na odciągnięcie pokarmu czasem pewnie.
2. Jakie firmy polecacie? Czy ma to jakieś znaczenie? Bo ceny są różne widzę, a butelka to butelka, no nie?
3. Laktator - zdecydowałam się na ręczny na początek, więc chyba lepiej dobrać butelki pod laktator, prwda?
4. Ile podkładów Bella Mama bierzecie? My mamy napisane, że samego szpitala potrzeba 3 opakowania, a w domu ile nam zejdzie? Może warto wziąć więcej od razu?
5. Majtki jednorazowe to chyba obojętnie jakie? czy te najtańsze są jakieś "gorsze"?
6. Jakie wkładki laktacyjne? Wiem, że to indywidualna sprawa, ale pytam Was o poradę, jakie się u Was sprawdziły?
7. Czy lepiej się zaopatrzyć w maść na brodawki przed porodem, czy kupić dopiero jak pojawią się problemy?
8. Aha, i czy opłaca się kupować w ogóle np. laktator czy butelki na gemini? Robię jedno wielki zamówienie i dla mnie wygodniej by było, ale ja zupełnie nie orientuję się w cenach. Czy gemini jest tania tylko jeśli chodzi o rzeczy kosmetyczne i apteczne, a na reszcie zdzierają? Któraś się orientuje?
Na razie tyle. Będę baaaaardzo wdzięczna za sugestie :*
ida wydaje mi sie,ze po jednej wystarczy..jedna 150, jedna 250ml...ja kupilam z zestawem z laktatorem, sterylizatorem, ogrzewaczem do butelek i wkladkami laktacyjnymi ..mam ich po 6..ale to zdecydowanie za duzo..byly w jednym zestawie dlatego mam tak duzo..watpie czy je wogole uzyje..tez nastawiam sie tylko na piers.
2. ja na firme nie zwracalam uwagi...w sumie caly zestaw mam aventa..ale ze nie mam doswiadczenia w butelkach to sie nie wypowiem..watpie czy to ma znaczenie..zalezy pewnie tez od bobasa...
3. ja tez mam reczny na poczatek, butelki mam juz dopasowane pod niego ( z zestawu wlasnie).
4. ja mam przygotowane w torbie do szpitala 2 paczki podkladow..w razie co dokupie jeszcze paczke i maz dowiezie w rwazie potrzeby..mam zawarte w planie porodowym,ze chce wyjsc ze szpitala od razu jesli wszystko bedzie ok...w uk i tak wuypuszczaja juz po 24hr jesli jest w porzadku, wiec nie bede pakowac 3,4 paczek podkladow.
5. majtki wzielam pierwsze lepsze, najtansze...6 sztuk..oprocz tego wieksze, tanie bawelniane,wysokie majty...3 sztuki
6. wkladki tez mam z zestawu...jesli te tanie nie beda dobre to dopiero bede szukac czegos lepszego, na razie wyatrcza te ktore mam a w paczce bylo ich az 240szt
7. na brodawki mam bepanthen..przyda sie do pielegnacji pupki i brodawek, wiec zakupilam odrazu
8. co do gemini, nie mam pojecia...nie kupuje tam.
duzo chyba nie pomoglam, ale nie chcialam zignorowac postaIda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
iwonka1077 wrote:Fasia to będzie centralnie pod oknem?czy jakoś bokiem??bo tak przy grzejniku to nie bardzo bo dziecko będzie miało suche powietrze
Prostopadle do okna, zaraz przy grzejniku. To jedyne miejsce w pokoju gdzie można dać łóżeczko.. Grzejniki w pokoju mamy zakręcone cały czas, poza tym idzie lato -
Ida wrote:1. Ile i jakich potrzebuję butelek? 1, 2? 150 ml, 250? Czy jedna taka, jedna taka? Planuję karmić piersią, ale potrzebne będą na odciągnięcie pokarmu czasem pewnie.
2. Jakie firmy polecacie? Czy ma to jakieś znaczenie? Bo ceny są różne widzę, a butelka to butelka, no nie?
3. Laktator - zdecydowałam się na ręczny na początek, więc chyba lepiej dobrać butelki pod laktator, prwda?
4. Ile podkładów Bella Mama bierzecie? My mamy napisane, że samego szpitala potrzeba 3 opakowania, a w domu ile nam zejdzie? Może warto wziąć więcej od razu?
5. Majtki jednorazowe to chyba obojętnie jakie? czy te najtańsze są jakieś "gorsze"?
6. Jakie wkładki laktacyjne? Wiem, że to indywidualna sprawa, ale pytam Was o poradę, jakie się u Was sprawdziły?
7. Czy lepiej się zaopatrzyć w maść na brodawki przed porodem, czy kupić dopiero jak pojawią się problemy?
8. Aha, i czy opłaca się kupować w ogóle np. laktator czy butelki na gemini? Robię jedno wielki zamówienie i dla mnie wygodniej by było, ale ja zupełnie nie orientuję się w cenach. Czy gemini jest tania tylko jeśli chodzi o rzeczy kosmetyczne i apteczne, a na reszcie zdzierają? Któraś się orientuje?
Na razie tyle. Będę baaaaardzo wdzięczna za sugestie :*
1 ja w butelki sie nie zaopatruje narazie bo planuje karmić piersią, jak bedą potrzebę kupie. Znajomi mówili ze nakupowali butelki i to była strata pieniędzy.
2laktatora tez nie kupuje, moze pozniej jak wroce do pracy i jak bede jeszcze karmić po roku:)
5 majtki jednorazowe miałam kupić -ale ostatnio przejrzałam swoją garderobę i mam sporo ktore juz nadają sie do wyrzutki takze wezmę je -a na pozniej kupie sobie nowki. Zerknij na najtańsze Cotton gacie jak chcesz kupić bo one czasem tańsze od tych jednorazówek.
6 wkładki laktacyjne -kupiłam sobie 10 bambusowych i dwa opakowania chyba ich 100 z sieciówki tutejszej Boots, ale pewnie sa u ciebie w Rosjanie czy Tesco
7 o maści jeszcze nie myślałam i chyba nie kupie jak po porodzie jak bedzie potrzeba w szpitalu tez sa apteki i pełno całodobowek
IDA nie daj sie zwariować z tymi zakupami!
weronika86, Ida lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hwesta wrote:Ale całe butelki? Czy tylko smoczki? :p
-
Fasia wrote:Prostopadle do okna, zaraz przy grzejniku. To jedyne miejsce w pokoju gdzie można dać łóżeczko.. Grzejniki w pokoju mamy zakręcone cały czas, poza tym idzie lato
Może z czasem miejsce się wygospodaruje,ajjjjj zapomniałam ze później się przeprowadza cieFasia lubi tę wiadomość
-
Ja nadal zdycham, dzisiaj zadzwoniłam do szefowki i powiedziałam ze raczej nie dam rady przyjść do pracy jutro i moze byc i cieżko w poniedziałek...przez telefon słyszała moje cherlanie takze zrozumiała i powiedziała ze mam sie nie przejmować...
Yyychh nie lubię takich telefonów ale nie ma wyjścia(
-
Lwica wrote:Ja nadal zdycham, dzisiaj zadzwoniłam do szefowki i powiedziałam ze raczej nie dam rady przyjść do pracy jutro i moze byc i cieżko w poniedziałek...przez telefon słyszała moje cherlanie takze zrozumiała i powiedziała ze mam sie nie przejmować...
Yyychh nie lubię takich telefonów ale nie ma wyjścia(
Lwica lubi tę wiadomość
-
No to leze i czekam na badanie. Godzinę trwało przyjęcie, nie wiem czy to długo czy krótko. Widziałam sale porodowe, pojedyncze! Uff. Polozna bardzo miła.
Nie wyspałam się totalnie, mały chyba nie lubi jak śpię na prawym boku bo jak tylko się przekrecalam to się budził i naparzal jak szalony. A na lewej mi biodra dretwialo, tragedia. Co chwilę się budzilam.
Amy, bardzo mi się podoba twoje zoo, widziałam na fejsie.
Ida, dziewczyny tam ładnie ci doradzily z zakupami. Ja wzięłam zestaw 2 butelek TT.Ida, KasiaKwiatek, Aguś86 lubią tę wiadomość