X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Lali Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida ja tez bez problemow, we wtorek wizyta i mam nadzieje, ze nic sie nie dzieje :) Musimy podniesc troche statystyki kwietniowek! Robotka tez okaz zdrowia chyba :)

Ida, weronika86, Robotka1, Gosha, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Ida Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    R

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 19:12

• lysinka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Aguś masz rację powinnyśmy się nazywać nie kwietniówki 2015 a " gęsie szyjki :)"

lysinka - joga?? szacun kobito!! ja nogi nie uniosę na wysokość 20 cm :/

Mary to joga dla ciężarnych, żadnej ekwilibrystyki nie ma, głownie oddychamy :)
    Malinka 100 lat :)
    Ja szyjkę miałam mierzoną pierwszy raz na ostatniej wizycie, w przyszłym tygodniu przekonam się, czy nadal jest w porządku, w sumie gin powiedział, że teraz mam unikać dzikiego seksu. Mam nadzieję, że ok i tego będę się trzymać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 11:50

km5smg7yaiikzi6r.png
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Właśnie czytam o naszych forumowych problemach szyjkowych.. ehh sporo nas niestety.
    Nie zaskoczę Was więc pewnie pisząc, że moja szyjka jest skrócona (nie wiem ile dokładnie ma, mam nadzieję, że się dowiem na wizycie 24 lutego) i przepuszcza palec. Zalecenia- nie przemęczać się i brać leki ;) aa no i wytrzymać chociaż do 35 tygodnia, tak stwierdziła moja ginka :) także staram się za dużo nie myśleć i czekać choćby na ten 34, wtedy już będę w miarę spokojna.

Malinka- wszystkiego co najlepsze w dniu urodzin!!! :)

Werka- koteczki śliczne, normalnie do zagłaskania! chociaż na to jeszcze troszkę za malutkie :)

Fasia- też bym brała beż ale to już widzę decyzja podjęta ;)

Pozdrawiam wszystkie "problematyczne" dziewczyny :D i te bez problemów też :*

Edit: ahaaa nie wiem czy pamiętacie, że miałam straszny ból w okolicach wątroby (w sumie to nadal go mam). Na szczęście okazało się, że wszystkie wyniki mam w normie także to "jedynie" dość silny ucisk macicy. Tyle z tych lepszych wiadomości :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 11:54

Ida, hwesta, Lali, weronika86, Krysti, Fasia, Gosha, Bambi85 lubią tę wiadomość

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Hej dziewczyny! :) Ja postanowiłam się dzisiaj wyspać :) Mam mnóstwo energii dzisiaj, oj, dzięki że słońce tak pięknie świeci! :)

Ale co ja tu widzę?! Znów jakieś komplikacje... Oj dziewczyny, uważajcie na siebie Kochane.
    I duuuużo zdrowia dla naszych problemowych ciężarówek!

Tak się zastanawiam - czy tylko ja już zostałam tutaj bez jakichś problemów z ciążą? Od samego początku wszystko w porządku. Któraś jeszcze utrzymuje nadal taki stan? Coś mi się kojarzy, że KasiaKwiatek?
    ja tez nie mam zadnych problemow...tylko to spojenie bolalo 2 dni ale przeszlo :D

Angela89, Ida lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Ja mam to samo, a w jakiej części uk mieszkasz..
    Położna widze zadko, zadnych badań
    lwica w west yorkshire a ty?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmiesznie, bo żeby się do wszystkiego odnieść to muszę notować na kartce a później przepisać. :P no to tak:
    Malinka, sto lat!
    Wercia, boskie te kociaki, o jaaa. Uwielbiam koty. ;) Swoją drogą nie napisałas w końcu czy to rasowe, ze chcesz sprzedawać. Ciekawe czy kotalkowi Robotki odrosly już wąsy...

Mary, mam nadzieję ze po wizycie okaże się ze nie jest tak źle. :) chciałam pisać, żebyś brała kotalka tylko nie kociaka, bo dużo czasu trzeba, najlepiej takiego rocznego albo właśnie dwa. A później doczytalam o alergii. :( Wiecie może czy można w jakiś sposób zapobiegac alergii na zwierzęta u dzieci?

Robotka1, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    lwica w west yorkshire a ty?

Oxford:)

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i ja bezproblemowo przechodze ciaze jak na razie nie liczac stanu zapalnego wyleczonego :)

Ida, Gosha, Bambi85 lubią tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka 100 lat bo zapominam napisac :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zasadzie to oprócz niewytłumaczalnego kilkugodzinnego krwawienia w 25 tyg. to u mnie książkowo. A byłam pogodzona z tym, że na tym etapie będę już w szpitalu z nadciśnieniem, cukrzycą i zatruciem ciążowym. A tu taka niespodzianka... Wiem, że mój gin też się tego obawiał i w sumie nawet on jest w szoku hehehe :)
    Kolejną wizytę mam za tydzień w czwartek.
    A powiedzcie mi czy wszystkie miały już USG III trymestru? Bo ja się umówiłam na 25 lutego i to będzie 31+6 i się zastanawiam czy to nie za późno. Ale z drugiej strony i tak się inaczej nie umówię bo tylko tak mogłam dopasować męża do lekarza :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:

Mary, mam nadzieję ze po wizycie okaże się ze nie jest tak źle. :) chciałam pisać, żebyś brała kotalka tylko nie kociaka, bo dużo czasu trzeba, najlepiej takiego rocznego albo właśnie dwa. A później doczytalam o alergii. :( Wiecie może czy można w jakiś sposób zapobiegac alergii na zwierzęta u dzieci?

Też się nad tym zastanawiam, bo w domu mam zoo a nie wyobrażam sobie aby je oddać. Liczę że jeżeli mąż i ja i nikt z rodziny nie ma takich problemów to nas ten problem też ominie. Któraś coś wie na ten temat?

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Powodzenia na dzisiejszych wizytach.

Tulasy dla skróconych szyjek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 22:32

Angela89, Aguś86, liloe lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:06

mantissa, Angela89, Aguś86, mf, Fasia, Gosha, Bambi85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Witanko.

Adk, to idealny moment na usg trzeciego trymestru :)

Robocia, a pisz co tam chcesz, ja nikomu cenzury nie wprowadzam, napisałam tylko że JA nigdy tak nikomu nie napisałam, lekarzem nie jestem i nie czuję się na tyle odważna, żeby tak kogoś sprowadzać na ziemię, kiedy coś go boli czy niepokoi, ale każdy ma inny charakter.

Wercia, śliczne kotki, ale Adolf najlepszy.

Malinka 100 lat!

Powodzenia na dzisiejszych wizytach.

Tulasy dla skróconych szyjek.

Mimka właśnie nie widziałam takich koszul przez Ciebie bede musiała jechać jeszcze raz do auchana :P

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Mimka właśnie nie widziałam takich koszul przez Ciebie bede musiała jechać jeszcze raz do auchana :P
    Angela, może dopiero się pojawiły? Na początku chciałam wziąć tą co Ty, ale mąż dojrzał tamte, wisiały na dole bardziej na prawo.

No i przyznam się że w Auchan kupiłam kolejne pół kg truskawek i....faworki. Truskawek już nie ma, a faworków zostało kilka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 12:37

Aguś86 lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszę na raty, bo jakby mi się wszystko skasowalo to bym nerwicy dostała.

Iwonka, obchod miałam rano, ale tylko pytali jak się czuję i czy jakieś objawy. To powiedziałam, ze w nocy miałam bezbolesne twardnienia ale się nie przejęli zbytnio, skoro bezbolesne. Leki brać i tyle. Ciekawe kiedy kontrola tej szyjki.

No nie, Natt. U Ciebie też coś? :( Szkoda, ze wszystkie razem nie możemy leżeć. :)

Gratuluję zamówionych wózków i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Adk, też mam takie podejście ze w razie czego będzie przynajmniej łatwiej urodzić. Strasznie się bałam, ze mały doleci do 5 kg.

Ziolko, u mnie w szpitalu jak już rozwarcie na opuszek to podobno nie wypuszczają już. Chociaż tak po cichu się ludze, ze jak nie będzie się pogarszać to może, może..

Zapomniałam się pochwalić, ze mały wczoraj na usg składal rączki jak do modlitwy. Lekarz mi pokazał. Może to jednak znak, żeby go ochrzcić, co? :P

Oj, chyba jednej dziewczynie na korytarzu się akcja zaczęła.

mimka84, Gosha, KasiaKwiatek, Bambi85 lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy, może Cię jakiś zwierz zainspiruje :)

47f1b62204d01e5446a05de2050ccdac.jpg

Angela89, iwonka1077, Aguś86, Fasia, Rudzia, Ida, Gosha, KasiaKwiatek, liloe, lysinka, Bambi85, Amy_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Angela, może dopiero się pojawiły? Na początku chciałam wziąć tą co Ty, ale mąż dojrzał tamte, wisiały na dole bardziej na prawo.

No i przyznam się że w Auchan kupiłam kolejne pół kg truskawek i....faworki. Truskawek już nie ma, a faworków zostało kilka.
    Może dojechały :P Ja dziś przed wizytą jadę do babci po faworki - wpierdzielę tyle że Martyna będzie pani doktor tańczyła :D

mimka84 lubi tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa, to widzę że obie mamy świętoszków w brzuchach haha. Mój też się lubi modlić podczas usg.

sylvia007, mantissa lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
‹‹ 2711 2712 2713 2714 2715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ