X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ktg będę miała dopiero około terminu porodu, pytałam lekarki kiedy. A tak to mam usg co wizytę, takie mini - sprawdzenie położenia i czy serducho bije, a szyjkę paluchami co wizytę też. Przez to, że chodzę na nfz i prywatnie to wizyty wychodzą mi co 2 tygodnie. Następna 25.02.

lena90 lubi tę wiadomość

• mila79 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześc dziewczyny 1,5 ha nadrabiłam od wczoraj od 12.00 mega produkcja

Robotka - super pokoik,
    Fasia mi tez jak pozostałym podoba się bardziej beżowy
    Liloe, Natt, Matissa trzymam za was kciuki dziewczyny żeby wasze maluszki jeszcze parę tygodni spokojnie mogły spędzic w waszych brzuszkach
    Malinka - 100 lat z okazji urodzin

dziewczyny faktycznie codziennie jakieś niefajne wiadomości, mnie też coraz bardziej dokucza napinanie brzucha ( bezbolsne ) ale tylko w pozycji pionowej, leżac lub w półsiedząco jest ok, powiedziałam w poniedziałek lekarzowi , wg badania wszystko jest ok, troche działa grawitacja ale z wiekiem i kolejnymi ciążami mięśnie sa też trochę słabsze, dodał magnez 3 x dziennie i no spę w razie potrzeby, wizyty mam już co 2 tyg więc bieżąca kontrola jest
    ja nie myśle inaczej jak tylko że będzie wszystko ok, musi byc mając starsze dzieci trudno byłoby leżec kilka tygodni w szpitalu, ( oczywiście gdyby było trzeba no to trudno starszaki czy z tatą z dziadkami sobie poradzą ale maluchowi w brzuszku to tylko my możemy pomóc, wiadomo )

wczoraj zjadłam gałkę lodów kawowych w orzeszkami laskowymi i 4 pączki, a dziś kupiłam lody jogurtowe z owocami lesnymi - w końcu

wczoraj na TLC pierwszy raz widziałam poród naturalny z bliżniakiami ( fakt 3 poród tej kobietki ) i powiem wam że u nas w Polsce to napewno byłoby cc, jedno ułożone główkowo a drugie miednicowo, nie zdecydowała się na czas na zzo a później jak chciała to już było za późno, powiem wam że mega wyzwanie pierwsze to moment i się urodziło a drugie jej lekarz w środku przekrecał, szok co urodzic jedno, klilka minut przerwy i kolejne skurcze i 2 poród - szacunek dla tej mamy a szczupła i malutka taka brzuszek tylko taka mała piłeczka, wzost z 155 cm.

Robotka1 lubi tę wiadomość

relge6ydcagtei15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia ja też tak podaję. Te tygodnie z suwaczka, bez dni. Lekarze tylko ukończone mówią, nie bawią się w rozpoczęte. My sobie dla siebie tak liczymy bo miło :-D

iwonka1077, Aguś86, Fasia lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ktg miałam w poniedziałek i będę miała dzisiaj, ale to przez te moje problemy. Normalnie moja gin robi od 36 tc

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie miałam ktg ale co wizytę szyjke sprawdza na usg,na razie jest ok,miejmy nadzieję że tak zostanie :) bo czytając wasze problemy szyjkowe czasem jak mnie brzuch pobolewa to panikuje zaraz :(

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt u nas z blizniakami robia cc raczej standardowo. Kolezanka w drugiej ciazy miała bliźniaki i też chciała rodzić sn. Dotrzymała je aż do 39 tygodnia, co rzadko się zdarza, ale i tak zrobili jej cc. Chłopaki miały jeden 3kg a drugi 3, 2 kg. Aż szok nosić te 6 kg :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mialam ktg jeszcze, we wtorek mam wizyte i az sie boje po tym co sie tu dzieje u nas.

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj podstepny plan, planuję zrobić kocie oczy i poprosić gin o zgodę na to, żebym mogła pójść jutro do kina :-) ciekawe czy mi pozwoli?!
    Właśnie listonosz przyniósł mi koszulę, ta kupioną na porodówke, cz to znak, że mogę już rodzic ;-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Witam 32 tygodniu.

Naskrobałyście od rana tyle że ciężko się odnieść do wszystkiego.

Dziś wizyta i coraz bardziej zastanawiam się czy ten piątek 13 to dobra data, no ale ja nie wierzę w daty i będzie. o 18.40 pewnie po zobaczę moją Martynkę :)
    Dużo kobitek dziś wizytuje więc dawajcie znać :)

Werka oddawaj kociaki - kocham koty pięknie są umaszczone.

Fasia - wozek beż , atakuj zus bo robią sobie z Tobą niezłe jaja.

Kasia - mój mąż mnie ostatnio nazwał inkubatorem :)

Aaa i ta moja koleżanka co urodziła w 35tc może już wyjść ale mała jako wcześniak musi zostać, no i jeszcze żółtaczka się pojawiła ale lekarze są dobrej myśli i mówią że w nastepnym tygodniu powinni ich wypuścić.

OOO Ania się pojawiła, jeszcze dawno OLI nie widziałam i MłodejDamy ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 11:04

Aguś86, lysinka, weronika86 lubią tę wiadomość

• mila79 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia K- a co u twojej koleżanki, dobrze pamiętam, wczoraj pisałaś że miała miec planowane cc?

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

relge6ydcagtei15.png
  • mila79 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia przypomiało mi się że miałam się jeszcze odnieśc do twojego filmiku - super ja aż takich akrobacji nie miałam, fajnie jak kiedyś twój maluch to zobaczy

Fasia lubi tę wiadomość

relge6ydcagtei15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od jutra mogę rodzic na inflanckiej bo od 33 przyjmują porody :p

Aguś86, CzaryMary, Fasia, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 19:12

CzaryMary lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :)
    Przede wszystkim 100 lat MALINKA :*

Kurczę, wiem ze temat był poruszany juz tysiąc razy, ale tak jak myślałam na jutro maz mi zamówił ta wizytę u fryzjera... Ja sie tam boje rozjaśniać włosy... Faktycznie mam odrost na cała głowę bo nic w ciazy z nimi nie zrobiłam, ale nic sie nie stanie jak zrobię blond..?

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha nic się nie stanie, tylko niech fryzjer wybierze dobrą farbę :)

Dziewczyny trzymajcie kciuki zjadłam po raz pierwszy serek wiejski - wcześniej w ciąży jak go jadłam to za każdym razem wymiotowałam wczoraj się przełamałam i kupiłam i teraz czekam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 11:25

CzaryMary, Aguś86, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Dzień dobry mamusie :)
    Przede wszystkim 100 lat MALINKA :*

Kurczę, wiem ze temat był poruszany juz tysiąc razy, ale tak jak myślałam na jutro maz mi zamówił ta wizytę u fryzjera... Ja sie tam boje rozjaśniać włosy... Faktycznie mam odrost na cała głowę bo nic w ciazy z nimi nie zrobiłam, ale nic sie nie stanie jak zrobię blond..?
    Na zlotko dwu tonowe pasemka blond bym zrobila :)

• Lwica Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    wszystkie z was mialay juz robione ktg chociaz raz? kurwa ja juz 33tc ani szyjki nie mierzonej, ani ktg, ani nic dupa...mam w poenidzialek wizyte z fizjoterapeuta o to spojenie w szpiatalu..16ego lutego o 10.30 do 12.30...i z polozna dopiero 19ego lutego... osttania wzizyte u poloznej mialam 8ego stycznia...wydaje mi sie ze co 6 tyg to malo tym bardziej ze jak mam jakies pytania, cos mnie niepokoi to nigdy nie odbiera telefonu, oddzwania po 4hr :(

Ja mam to samo, a w jakiej części uk mieszkasz..
    Położna widze zadko, zadnych badań

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Na zlotko dwu tonowe pasemka blond bym zrobila :)
    Od pasemek odeszłam w tamtym roku... Teraz robie całość na taki perłowy blond :) lepiej sie tak czuje :)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Od pasemek odeszłam w tamtym roku... Teraz robie całość na taki perłowy blond :) lepiej sie tak czuje :)
    A to odrost sam zrób jak by ci wyszed ciut inny czy co zawsze toner kupic mozesz .

Gosha lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    R

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 19:12

weronika86 lubi tę wiadomość

‹‹ 2710 2711 2712 2713 2714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ