X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ktg będę miała dopiero około terminu porodu, pytałam lekarki kiedy. A tak to mam usg co wizytę, takie mini - sprawdzenie położenia i czy serducho bije, a szyjkę paluchami co wizytę też. Przez to, że chodzę na nfz i prywatnie to wizyty wychodzą mi co 2 tygodnie. Następna 25.02.

lena90 lubi tę wiadomość

• mila79 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześc dziewczyny 1,5 ha nadrabiłam od wczoraj od 12.00 mega produkcja

Robotka - super pokoik,
    Fasia mi tez jak pozostałym podoba się bardziej beżowy
    Liloe, Natt, Matissa trzymam za was kciuki dziewczyny żeby wasze maluszki jeszcze parę tygodni spokojnie mogły spędzic w waszych brzuszkach
    Malinka - 100 lat z okazji urodzin

dziewczyny faktycznie codziennie jakieś niefajne wiadomości, mnie też coraz bardziej dokucza napinanie brzucha ( bezbolsne ) ale tylko w pozycji pionowej, leżac lub w półsiedząco jest ok, powiedziałam w poniedziałek lekarzowi , wg badania wszystko jest ok, troche działa grawitacja ale z wiekiem i kolejnymi ciążami mięśnie sa też trochę słabsze, dodał magnez 3 x dziennie i no spę w razie potrzeby, wizyty mam już co 2 tyg więc bieżąca kontrola jest
    ja nie myśle inaczej jak tylko że będzie wszystko ok, musi byc mając starsze dzieci trudno byłoby leżec kilka tygodni w szpitalu, ( oczywiście gdyby było trzeba no to trudno starszaki czy z tatą z dziadkami sobie poradzą ale maluchowi w brzuszku to tylko my możemy pomóc, wiadomo )

wczoraj zjadłam gałkę lodów kawowych w orzeszkami laskowymi i 4 pączki, a dziś kupiłam lody jogurtowe z owocami lesnymi - w końcu

wczoraj na TLC pierwszy raz widziałam poród naturalny z bliżniakiami ( fakt 3 poród tej kobietki ) i powiem wam że u nas w Polsce to napewno byłoby cc, jedno ułożone główkowo a drugie miednicowo, nie zdecydowała się na czas na zzo a później jak chciała to już było za późno, powiem wam że mega wyzwanie pierwsze to moment i się urodziło a drugie jej lekarz w środku przekrecał, szok co urodzic jedno, klilka minut przerwy i kolejne skurcze i 2 poród - szacunek dla tej mamy a szczupła i malutka taka brzuszek tylko taka mała piłeczka, wzost z 155 cm.

Robotka1 lubi tę wiadomość

relge6ydcagtei15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia ja też tak podaję. Te tygodnie z suwaczka, bez dni. Lekarze tylko ukończone mówią, nie bawią się w rozpoczęte. My sobie dla siebie tak liczymy bo miło :-D

iwonka1077, Aguś86, Fasia lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ktg miałam w poniedziałek i będę miała dzisiaj, ale to przez te moje problemy. Normalnie moja gin robi od 36 tc

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie miałam ktg ale co wizytę szyjke sprawdza na usg,na razie jest ok,miejmy nadzieję że tak zostanie :) bo czytając wasze problemy szyjkowe czasem jak mnie brzuch pobolewa to panikuje zaraz :(

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt u nas z blizniakami robia cc raczej standardowo. Kolezanka w drugiej ciazy miała bliźniaki i też chciała rodzić sn. Dotrzymała je aż do 39 tygodnia, co rzadko się zdarza, ale i tak zrobili jej cc. Chłopaki miały jeden 3kg a drugi 3, 2 kg. Aż szok nosić te 6 kg :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mialam ktg jeszcze, we wtorek mam wizyte i az sie boje po tym co sie tu dzieje u nas.

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj podstepny plan, planuję zrobić kocie oczy i poprosić gin o zgodę na to, żebym mogła pójść jutro do kina :-) ciekawe czy mi pozwoli?!
    Właśnie listonosz przyniósł mi koszulę, ta kupioną na porodówke, cz to znak, że mogę już rodzic ;-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Witam 32 tygodniu.

Naskrobałyście od rana tyle że ciężko się odnieść do wszystkiego.

Dziś wizyta i coraz bardziej zastanawiam się czy ten piątek 13 to dobra data, no ale ja nie wierzę w daty i będzie. o 18.40 pewnie po zobaczę moją Martynkę :)
    Dużo kobitek dziś wizytuje więc dawajcie znać :)

Werka oddawaj kociaki - kocham koty pięknie są umaszczone.

Fasia - wozek beż , atakuj zus bo robią sobie z Tobą niezłe jaja.

Kasia - mój mąż mnie ostatnio nazwał inkubatorem :)

Aaa i ta moja koleżanka co urodziła w 35tc może już wyjść ale mała jako wcześniak musi zostać, no i jeszcze żółtaczka się pojawiła ale lekarze są dobrej myśli i mówią że w nastepnym tygodniu powinni ich wypuścić.

OOO Ania się pojawiła, jeszcze dawno OLI nie widziałam i MłodejDamy ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 11:04

Aguś86, lysinka, weronika86 lubią tę wiadomość

• mila79 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia K- a co u twojej koleżanki, dobrze pamiętam, wczoraj pisałaś że miała miec planowane cc?

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

relge6ydcagtei15.png
  • mila79 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia przypomiało mi się że miałam się jeszcze odnieśc do twojego filmiku - super ja aż takich akrobacji nie miałam, fajnie jak kiedyś twój maluch to zobaczy

Fasia lubi tę wiadomość

relge6ydcagtei15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od jutra mogę rodzic na inflanckiej bo od 33 przyjmują porody :p

Aguś86, CzaryMary, Fasia, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 19:12

CzaryMary lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :)
    Przede wszystkim 100 lat MALINKA :*

Kurczę, wiem ze temat był poruszany juz tysiąc razy, ale tak jak myślałam na jutro maz mi zamówił ta wizytę u fryzjera... Ja sie tam boje rozjaśniać włosy... Faktycznie mam odrost na cała głowę bo nic w ciazy z nimi nie zrobiłam, ale nic sie nie stanie jak zrobię blond..?

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha nic się nie stanie, tylko niech fryzjer wybierze dobrą farbę :)

Dziewczyny trzymajcie kciuki zjadłam po raz pierwszy serek wiejski - wcześniej w ciąży jak go jadłam to za każdym razem wymiotowałam wczoraj się przełamałam i kupiłam i teraz czekam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 11:25

CzaryMary, Aguś86, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Dzień dobry mamusie :)
    Przede wszystkim 100 lat MALINKA :*

Kurczę, wiem ze temat był poruszany juz tysiąc razy, ale tak jak myślałam na jutro maz mi zamówił ta wizytę u fryzjera... Ja sie tam boje rozjaśniać włosy... Faktycznie mam odrost na cała głowę bo nic w ciazy z nimi nie zrobiłam, ale nic sie nie stanie jak zrobię blond..?
    Na zlotko dwu tonowe pasemka blond bym zrobila :)

• Lwica Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    wszystkie z was mialay juz robione ktg chociaz raz? kurwa ja juz 33tc ani szyjki nie mierzonej, ani ktg, ani nic dupa...mam w poenidzialek wizyte z fizjoterapeuta o to spojenie w szpiatalu..16ego lutego o 10.30 do 12.30...i z polozna dopiero 19ego lutego... osttania wzizyte u poloznej mialam 8ego stycznia...wydaje mi sie ze co 6 tyg to malo tym bardziej ze jak mam jakies pytania, cos mnie niepokoi to nigdy nie odbiera telefonu, oddzwania po 4hr :(

Ja mam to samo, a w jakiej części uk mieszkasz..
    Położna widze zadko, zadnych badań

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Na zlotko dwu tonowe pasemka blond bym zrobila :)
    Od pasemek odeszłam w tamtym roku... Teraz robie całość na taki perłowy blond :) lepiej sie tak czuje :)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Od pasemek odeszłam w tamtym roku... Teraz robie całość na taki perłowy blond :) lepiej sie tak czuje :)
    A to odrost sam zrób jak by ci wyszed ciut inny czy co zawsze toner kupic mozesz .

Gosha lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    R

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 19:12

weronika86 lubi tę wiadomość

‹‹ 2710 2711 2712 2713 2714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ