Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAngela nie będę Cię pocieszać bo to pewnie nic nie da. Trzymam za Ciebie kciuki i za Maleńką żeby wytrzymała jak najdłużej.
Ja dziś zaczynam 34 tc.
Ogólnie to dziś jestem jakoś bardziej pozytywnie nastawiona do wszystkiego. Wmawiam sobie, że przecież gdyby wyniki były bardzo złe to kazaliby mi się zgłosić do szpitala od razu a nie czekać do środy...weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymf wrote:Krysti - pomasuj sobie łydę i poleż i jak KasiaK pisze, magnez i potas!! W bananach też potas jest i w pomidorach oczywiście... mi masaż dużo pomagał... ale ja biorę magnez teraz non stop i jeszcze cyclo3fort na wzmocnienie żył i wczoraj raz mi się przytrafił od tygodnia, a wcześniej co noc, a nawet kilka razy...
-
Ida wrote:O, nie zgodzę się. Jestem wysokociśnieniowcem i mój "zwykły" puls to zawsze około 90-100, przy ciśnieniu zazwyczaj w okolicach 130/90.
A czesto-gęsto puls mam wyższy, bo czuję.
Nie wiem od czego to zależy.
Optymalne ciśnienie 120/80 mm Hg
Normalne ciśnienie 120–129/80-84 mm Hg
Prawidłowe wysokie ciśnienie 130–139/85-89 mm Hg
Moje ciśnienie zwykle jest 100-110/50-60. Od 11 roku życia walcze z niedociśnieniem bo nie ma na to niestety leków. Lekarze którzy mnie badali stwierdzili , że tak właśnie działa serduszko. Przy niskich wartościach skurczowych i rozkurczowych serca zaczyna bić ono szybciej by natlenić i szybciej transportować krew a tym samym podnieść ciśnienie w góre.
Dla osoby która ma nadciśnienie takie bicie serca jest normalne bo jak pisze wyżej krew płynie szybciej jest bo szybciej bije serduszko. Lekarzem nie jestem a jedynie mówię to co wiem od lekarzy. Przez 18 lat utrwaliło mi się to w głowie. Na swoje dolegliwości związane z szybkim pulsem brałam afobam w skrajnych przypadkach ( puls ponad 120-140 bo wtedy wystąpić może tachykardia ) a ogólnie zaczęłam leczyć się na nerwice lękową bo przy atakach paniki moje serce mało nie wyrywało mi się z klatki piersiowej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 10:31
Ida lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Angela trzymam kciuki, dopiero teraz przeczytałam a jak napisałaś jeszcze o tych bransoletkach to już w ogóle, ale najwazniejsze że jestescie juz pod stała opieką, napewno bedzie wszystko dobrze, dziewczynki to silne babki
ale uzmysławia to niestety że to juz w kazdej chwili, wczoraj poczytałam trochę marcówki i tak przewiduja że do końca lutego jeszcze sporo ich sie rozpakuje, kolejnych kilka w ciągu nastepnych dni, tak ze dziewczyny coraz bliżej, wychodzi ze potem czas na nas -
nick nieaktualnyliloe wrote:BAMBI mi szlafrok kupiła siostra w hurtowni odzieżowej, bo był tańszy o 20 zł niż w necie. Szlafrok to De Lafense Visa 871. Mam rozmiar M kolor Mocca. ogólnie rzeczy de lafense są fajnej jakości. 2 kobitki po polnej śmigały i ładnie się bardzo prezentowały. Malinowy na żywo też jest super. Polecam jezcze Taro pod kątem koszul, dobra bawełna. Ja nie mam ale mama i siostra są fankami. Ja mam z Taro piżamy i po wielu praniach jak nowe
Krysti na IP z bólem łydki po skurczu? no nawet sobie nie żartuj. Już widzę ich minybierz magnez i potas, potasu w ciąży mamy mało i trzeba suplementować przy skurczach. Magnez sam może nie wystarczyć
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny