Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    A ja sie dzis naogladalam porodow. Nie balam sie tego wcale ale jak tak na to patrze to sie zastanawiam boze jak ja mam urodzic???
    Maz wrocil z pracy i mu mowie ze nie bede rodzic :P a on zaczal mnie pocieszac ze to nic takiego lekarze wypowoadaja sie ze gorszym bolem niz porod jest jeszcze spalenke zywcem wiec dam rade... :/

Hehe, mój też mi tak powiedział ostatnio. Chyba gdzieś w tym samym miejscu wyczytali. :P
    Ja za to nie chcę, żeby przy mnie był. Może głupio to zabrzmi, ale bym się tylko przejmowała, że mi zaraz zemdleje, albo się na taką rozdartą napatrzy i później nie będzie chciał. :P Zresztą, co jakiś czas pyta "Ale nie będę musiał być przy porodzie, nie?" Więc nie będę go zmuszać. I tak będzie miał stresa siedząc pod salą. :P

Ja przed ciążą miewałam bóle głowy, czasami całkiem mocne, jakby mi ktoś się w głowę wwiercał, ale kładłam się i jakoś przesypiałam ten ból. Za to w ciąży ANI RAZU nie bolała mnie głowa. CZary jakieś. :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój ć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 14:08

nick nieaktualny, Lali lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja wam poród wrzuce zaraz to będzie :)) na lonie natury jak to zobaczylam odrazu wole cc:D zaraz zapodam :)obejrzec to musicie to na zywo ???

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.youtube.com/watch?v=EsNhCWsDVQI&sns=em

Wysłane z iPhone'a

• Lali Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh Krysti nie na moje nerwy:D!! Nie obejrzalam calego:)

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o nie dziękuję :D ja nawet nie włączam, sama przeżyłam dwa i wiem, że raczej już wyjścia nie ma i zaliczę trzeci ;) dlatego wolę nie oglądać i tak trzeba przez to przejść :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 18:41

• kluska Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam w pokoju jedną ścianę fioletową i to ciemną. Nie wiem czemu niektórzy kojarzą z pogrzebem no chyba, że chodzą na pogrzeby ubrani na fioletowo ;)
    Białe to takie troszkę nudne i mało przytulne mi się wydają takie białe mieszkania. Teraz szarość ładnie wygląda i jest na topie. Można łączyć z każdym kolorem.
    Ładniutka ta sypialnia ze zdjęcia.
    Krysti mi sie nie chce ten poród otworzyć na tel ale może to i lepiej.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • lunia79 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądnęłam, chyba jednak się cieszę, że będę miała cc ;)

zi133e3kzeucxr7e.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja już po usg. Dzidzia ma 68 mm co odpowiada 13tydz0d. Serducho 174 uderzenia na minutę, przezierność 1,6 mm, kość nosowa jest i wogóle wszystko ok. Usg było przez brzuch i troszkę niewyraźnie przez to ale i tak widziałam jak Dzidzia fika :-)

nick nieaktualny, Fasia, nick nieaktualny, lunia79, malinka1984, nick nieaktualny, MartaAlvi, kluska, haneczka lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie zarty :/ ja jak to zibaczylam matko kochana myslę zebym lekko urodzila bede bogu dziekowac :)

nick nieaktualny, lunia79 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    Ja też mam w pokoju jedną ścianę fioletową i to ciemną. Nie wiem czemu niektórzy kojarzą z pogrzebem no chyba, że chodzą na pogrzeby ubrani na fioletowo ;)
    Białe to takie troszkę nudne i mało przytulne mi się wydają takie białe mieszkania. Teraz szarość ładnie wygląda i jest na topie. Można łączyć z każdym kolorem.
    Ładniutka ta sypialnia ze zdjęcia.
    Krysti mi sie nie chce ten poród otworzyć na tel ale może to i lepiej.
    Kluśia ja jak to obejrzalam odrazu zdanie na temat porodu zmienilam :/ ah jaj moze i dobrze bo jak to twoja pierwsza dzidzia to lepiej nie spogladać zwlaszcza ze ty odpoczywasz sobie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Hej ja już po usg. Dzidzia ma 68 mm co odpowiada 13tydz0d. Serducho 174 uderzenia na minutę, przezierność 1,6 mm, kość nosowa jest i wogóle wszystko ok. Usg było przez brzuch i troszkę niewyraźnie przez to ale i tak widziałam jak Dzidzia fika :-)
    Super kochana;) to dzidzia spora juz:)

sylvia007 lubi tę wiadomość

• lunia79 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Suuuper, ciesze się razem z tobą :D Ja sie już nie mogę doczekać wtorku ;)

sylvia007 lubi tę wiadomość

zi133e3kzeucxr7e.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki wozek macie juz :)zdjecia byscie wrzucily jakie typy ja moj mam zaraz wrzuce .

• sylvia007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Super kochana;) to dzidzia spora juz:)
    Chyba sobie zmienię suwaczek, bo ten teraz trochę przełamuje ;-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Dziś byliśmy w klinice, od 02.10 odstawiamy na dobre luteinę,teraz tydzień po 1 tabletce tylko.
    Wyniki testu PAPPA prawidłowe a dziecko Nasze dziś podczas usg fikalo koziołki i Pani dr. nazwała je "wiercipiętkiem"
    U Nas decyzją wspólną przy porodzie będzie moja siostra-ratownik medyczna i fatmaceuta w jednym, muszę wiedzieć co oni mi dają i ona będzie mieć kontrolę.Mój mąż jest wrażliwcem i sam powiedział że woli poczekać przed drzwiami i ok.

nick nieaktualny, sylvia007, Fasia, nick nieaktualny, haneczka lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    ja też zmieniłam żeby był bardziej wiarygodny

Czekamy na Kacperka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:

fajnie, zazdroszczę, że już masz to za sobą...ja jeszcze się podenerwuję...2 tygodnie :/

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Zmien zmien :)ja tez zmienialam bo okazalo sie ze ciaza o 4 dni starsza wd usg:))

• malinka1984 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Jaki wozek macie juz :)zdjecia byscie wrzucily jakie typy ja moj mam zaraz wrzuce .
    Mutsy Evo http://babyrecs.com/wp-content/uploads/2012/07/mutsy-evo.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 19:06

Czekamy na Kacperka
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ