X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, to juz dwie kwietniowki... Lili termin mniej wiecej jak ja miala.
    Ogladam rozmowy w toku, i wlasnie sie poplakalam, nie chce byc zaniedbana kura domowa, chce sie podobac mezowi nadal :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia - bidulko. Jeśli masz temp. to Paracetamol (do 3 na dobę), na gardło tantum verde, isla ( Fiorda - na mnie działa lepiej) a najbardziej teraz pomógł mi roztwór soli. Jeśli chodzi o syrop na kaszel to chyba przwinął mi się tutaj Stodal. z katarem walczyłam wodą morską - średnio działało.

Fasia lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temp póki co nie mam, bo zaledwie 37,12. Mąż właśnie z pracy wraca więc wstąpi do apteki po Tantum Verde.. jakoś musze przeżyć..

Najgorsze, że jutro z rana muszę do pracy jechać z moim L4 i odebrać PIT, a przed 17 zaczynam szkołę rodzenia, spotkanie organizacyjne więc chcemy iść z mężem

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    O kurcze, to juz dwie kwietniowki... Lili termin mniej wiecej jak ja miala.
    Ogladam rozmowy w toku, i wlasnie sie poplakalam, nie chce byc zaniedbana kura domowa, chce sie podobac mezowi nadal :(

hwesta - ale co stoi na przeszkodzie ? farbnęłaś włoski, troche można się podmalować i gotowe. Moim zdaniem te kobiety są sobie same winne. jak widać było na tym ostatnim przykładzie ta kobieta nie zdawała sobie z tego sprawy.

Amy_ lubi tę wiadomość

• Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta to palanci Ci ich mężowie. Pojęcia nie mają jakim wysiłkiem dla organizmu jest ciąża, poród i zajmowanie się niemowlęciem. Gdyby pomagali to dziewczyny miałyby siłę zadbać o siebie a może jeszcze chytrzą im kase na ubrania i dziewczyny całą energie poświęciły dla dzieci - to apropo rozmów w toku bo się wkurzyłam.

weronika86 lubi tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o siebie dbam, ale np na codzien pewnie jak wiekszosc z nas latam w legginsach, wlosy w kitke albo "na małą mi" :P nie chce dopuscic do czegos takiego jak tamta baba.
    Inna sprawa,ze straszne cwiermozgi w tych rozmowach w toku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 16:27

CzaryMary, Nadzieja84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe musiałam wrzucić :)

1384975482423908.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 16:31

hwesta, Ewelcia, Eweliśka, Fasia, iwonka1077, Amy_, Bambi85, weronika86, KasiaKwiatek, lysinka, Gosha, Auro lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh dziewczyny ale się dziś strachu najadlam... Złapał mnie ból taki typowo okresowy tyle, że dużo mocniejszy. Do tego dosyć bolesne skurcze zaczynające się od kręgosłupa przechodzące na boki, brzuch mi stwardnial dosłownie jak kamień. Na dodatek mały wiergal się niemiłosiernie w tym czasie. Wszystko trwało ponad godzinę.
    Położyłam się, wyciszylam, udało mi się nawet zasnąć i przeszło.
    Jak się powtórzy to dzwonię po męża i do szpitala. Mam nadzieję, że już będzie spokój...

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt niestety takie sygnały mogą się nam już coraz częściej pojawiać - uważaj na siebie. Nam na SR mówiła położna że jeśli skurcze są regularne dłużej niż godzinę to wtedy IP! Nieregularne ponoć są w normie choć pewnie i tak bym ześwirowała :P

A mi się dzisiaj humor poprawił bo udało mi się kupić jeden leżaczek/bujaczek Tiny Love 3w1 za 170zł :) Oczywiście używany ale na dwa nowe po cenie ponad 300zł to mnie nie stać. Stan leżaczka bardzo dobry, odbiór w Wawie więc nie muszę nic dopłacać za przesyłkę :) No i takim sposobem jeden z moich szkrabów ma już swoje przenośne miejsce odpoczynku :)

hwesta, Aguś86, Bambi85 lubią tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt uważnie się obserwuj, a w razie niepokojących od razu na IP. W krzyżu też może boleć w czasie skurczow porodowych i to cholernie, bo miałam bóle krzyżowe i bardziej czułam skurcze w kregoslupie niż brzuchu. Uważaj na siebie.

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis w nocy opracowalam plan co mam zrobic jak zaczne rodzic a bede sama :P Maz zanim dojedzie po mnie to ok. 1,5 h minie, pozniej droga do szpitala... Za dlugo. Wiec prasuje rzeczy, dopinam swoja torbe na tip top i wpakowuje mezowi do bagaznika, on sobie z nia jezdzi, a jak zaczne rodzic gdy bede sama (a pewnie tak bedzie) ;) to dzwonie po taksowke i spotykamy sie z mezem w szpitalu :D

natt, Aguś86, KasiaKwiatek, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie poszłam do pracy, tylko leżę cały czas. Jutro pewnie też nie pójdę a w środę i tak wizyta w szpitalu i pewnie pójdę na zwolnienie chociaż planowałam iść dopiero od następnego tygodnia.

Ewelcia też mi się podobają te leżaczki z Tiny Love. :) Chciałam go nawet kupić ale u mnie kosztują 99 euro a za leżaczek bez funkcji bujania to trochę dużo. Dostałam kosz Mojżesza więc go wykorzystam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt- obserwuj sytuację. jak tylko coś Cię będzie niepokoiło to leć na IP

Ewelcia - gratuluję okazyjnego zakupu :)

Hwesta - wariatka :) chociaż opcję z taksą też mam opracowaną. w portfelu, w oddzielnej kieszonce trzymam kasę na taksówkę w razie czego :)

aaaaa od godziny śpiewam młodemu.... Dodę :) :) Chyba mu się podoba, bo gówniarz słucha z zaciekawieniem, albo usnął :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 17:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary innej opcji nie mam, bedzie taksowka jesli meza nie bedzie w domu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta brzmi jak dobry plan, tylko żeby się taksówkarze nie wystraszyli i nie poodjezdzali. :D

hwesta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    CzaryMary innej opcji nie mam, bedzie taksowka jesli meza nie bedzie w domu :D

a wiesz, że podobno niektórzy taksiarze nie chcą podjąć się kursu z kobietą rodzacą ? tak więc buzia na kłodkę i jęki trzeba stłumić :)

natt, hwesta, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wezme ze soba podklady te takie nieprzemakalne :D wylecialo mi z glowy jak to sie nazywa, ale zeby nie pobrudzic taksowki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak co to puszczaj głośno muzę z telefonu na tylnim siedzeniu jak gowniarze w komunikacji miejskiej. :D może zagluszysz jęki. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 17:21

CzaryMary, hwesta, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Wezme ze soba podklady te takie nieprzemakalne :D wylecialo mi z glowy jak to sie nazywa, ale zeby nie pobrudzic taksowki ;)

od razu w miskę usiądź pupskiem :)

natt, hwesta, Nadzieja84 lubią tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:

aaaaa od godziny śpiewam młodemu.... Dodę :) :) Chyba mu się podoba, bo gówniarz słucha z zaciekawieniem, albo usnął :)
    myślę że się załamał :P sprawdz czy nie wpadł w depresję :P

natt, CzaryMary, weronika86 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
‹‹ 2788 2789 2790 2791 2792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ