X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten dodatni gbs to nic takiego, dużo osób to ma, podają antybiotyk przy porodzie po prostu :)

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kolezanka rodzila z dodatnim gbs urodzila po terminie i jedynie dostala antybiotyk i Mala po urodzeniu tez dostawala antybiotyk..ale z jej coreczka wszystko okej nic sie nie dzialo dzis ma juz 4 miesiace i jest zdrowiutka :) takze bez stresu

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    buhahahaha parsknęłam jak kobyła opluwając monitor.

Olek - w dupę od matki dostaniesz!!

hahahahaha :P juz dostał!! :P nawet ja tyle słodkiego nie jem!!! :P

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt wrote:
    Jaka mać, taka nać! :P
    ja nie jem czekolady! :P

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziewczyny a ja bym dziś tylko spała i spała...
    mam jakiś słaby dzień, seksu mi się chce:P choć w sumie..to chyba mi się nie chce:P
    oglądałam rozmowy w toku ale tylko mnie wkurwiły bo ci goscie tych lasek to jacyś popieprzeni, ja rozumiem delikatnie coś powiedzieć ale coś takiego? ehhh nevermind.
    w ogóle wkurza mnie że w godzinach popołudniowych tylko seriale dla umysłowo chorych: dlaczego ja? ukryta prawda, prawdziwe historie, dzień który zmienił moje życie, szpital, szkoła, policjanci i policjantki, sąsiedzi wrrrrr nic sensownego;/
    dobrze że PNŚ albo DDTVN do 11 chyba to sobie oglądam.

a dziś sobie kukam na mój wypis z wczorajszego szpitala i pisze że szyjka zachowana na ok 3.5cm:) to chyba dużo jak na ten etap:) no i łożzysk bez cech przodowania o II/III stopniu dojrzałości.
    hehe lepszy opis dostałam wczoraj niż na wszystkich usg razem wziętych:P

a dziś z nudów spakowałam torbę:P tzn nie wszystko bo wiadomo nie da się ale większość rzeczy:) i uwaga-nie zmieściłam sie w moją małą treningową torbę, mąż poratował mnie swoją wojskową:)
    aaa i biorę japony pod prysznic takie piankowe oraz klapki materiałowe jako pantofelki, mało miejsca zajmują, na pewno mniej niż jedne crocsy ktore początkowo planowałam zapakować.

AMY cudne zoo!!! noooo to żeś się narobiła:) super:) i literki też:) masz jakieś gotowe szablony literek?? daj namiary:)

Mary Ty też cos z filcu robiłaś?? bo chyba mnie coś ominęło, nie pamiętam żebym coś oglądała a pamięć mam dość dobrą jeśli chodzi o robótki ręczne:D

gratuluję wyborów wózeczków:) prawda że lżej na sercu jak już jest??:)

dziś mi mąż powiedział że jutro jedziemy po piżamkę dla mnie taką jakąś wypasioną:P hehe coś mi się zdaje że wrócę do domu i zamówię na allegro coś fajnego:D

KASIAK Ty chyba zamawiałaś koszulę z IF prawda? jaki rozmiar wzięłaś i jak lezy? bo ty mi się najbardziej gabarytowo do mnie podobna wydajesz:D tzn tylko mi się tak wydaje bo nie widziałam Cię na żywo:D

CzaryMary, Amy_, iwonka1077, natt, KasiaKwiatek, Nadzieja84 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:

Amy, Olek za to oczernianie da Ci popalić :P !!

Amy_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    To dobrze, ja też nie. Absolutnie. ;]

Amy_ lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ten dodatni gbs to nic takiego, dużo osób to ma, podają antybiotyk przy porodzie po prostu :)
    Ja właśnie wyczytałam, że gbs leczą antybiotykami z grupy penicyliny, więc modlę się, żeby u mnie był ujemny, bo uczulona jestem :-( powiew będę miała robiony w piątek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 18:10

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uczulona :(

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała 27 lutego robiony

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka - niby nic Ci sie nie chce a taki piękny elaborat napisałaś :)

Ja coś tam z filcu machnęłam kiedyś ale brzydkie. Wrzucałam z Pinteresta foto filcowych zwierzaków ku inspiracji dla Amy :)

Amy_ lubi tę wiadomość

• Militta110816 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pisze że szczep wrażliwy na penicyline i jeszcze kilka trudnych nazw jest wymienionych. i Liczność kolonii-liczne

01.06.2014 [*] Kochamy Cię Aniołku.. 10tc

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • Militta110816 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9 marca mam wizyte zobacze co lekarka powie na to :)

01.06.2014 [*] Kochamy Cię Aniołku.. 10tc

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • Amy_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary - łohohoh :P czekam niecierpliwie na odwet syna :P

Natt - :P stąd te nasze chude dupki :D

Robotka - nie mam szablonów, napisałąm sobie imię w wordzie, powiększyłam do 500 wydrukowałąm wyciełam i wycinałam filc :P ot całą filozofia :P

Robotka1, weronika86 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy a jak to wypychalas? :D

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Amy a jak to wypychalas? :D
    WATO :P

weronika86 lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta, najpierw obszyław wewnętrzne brzegi pozniej wkladałam watę i zszywałąm etapami górne brzegi :)

hwesta lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    oj dziewczyny a ja bym dziś tylko spała i spała...
    mam jakiś słaby dzień, seksu mi się chce:P choć w sumie..to chyba mi się nie chce:P
    oglądałam rozmowy w toku ale tylko mnie wkurwiły bo ci goscie tych lasek to jacyś popieprzeni, ja rozumiem delikatnie coś powiedzieć ale coś takiego? ehhh nevermind.
    w ogóle wkurza mnie że w godzinach popołudniowych tylko seriale dla umysłowo chorych: dlaczego ja? ukryta prawda, prawdziwe historie, dzień który zmienił moje życie, szpital, szkoła, policjanci i policjantki, sąsiedzi wrrrrr nic sensownego;/
    dobrze że PNŚ albo DDTVN do 11 chyba to sobie oglądam.

a dziś sobie kukam na mój wypis z wczorajszego szpitala i pisze że szyjka zachowana na ok 3.5cm:) to chyba dużo jak na ten etap:) no i łożzysk bez cech przodowania o II/III stopniu dojrzałości.
    hehe lepszy opis dostałam wczoraj niż na wszystkich usg razem wziętych:P

a dziś z nudów spakowałam torbę:P tzn nie wszystko bo wiadomo nie da się ale większość rzeczy:) i uwaga-nie zmieściłam sie w moją małą treningową torbę, mąż poratował mnie swoją wojskową:)
    aaa i biorę japony pod prysznic takie piankowe oraz klapki materiałowe jako pantofelki, mało miejsca zajmują, na pewno mniej niż jedne crocsy ktore początkowo planowałam zapakować.

AMY cudne zoo!!! noooo to żeś się narobiła:) super:) i literki też:) masz jakieś gotowe szablony literek?? daj namiary:)

Mary Ty też cos z filcu robiłaś?? bo chyba mnie coś ominęło, nie pamiętam żebym coś oglądała a pamięć mam dość dobrą jeśli chodzi o robótki ręczne:D

gratuluję wyborów wózeczków:) prawda że lżej na sercu jak już jest??:)
    E
    dziś mi mąż powiedział że jutro jedziemy po piżamkę dla mnie taką jakąś wypasioną:P hehe coś mi się zdaje że wrócę do domu i zamówię na allegro coś fajnego:D

KASIAK Ty chyba zamawiałaś koszulę z IF prawda? jaki rozmiar wzięłaś i jak lezy? bo ty mi się najbardziej gabarytowo do mnie podobna wydajesz:D tzn tylko mi się tak wydaje bo nie widziałam Cię na żywo:D
    Robotka pytałaś Kasi, ale ja brałam taką samą koszulę jak Kasia, w biuście mam 112 cm, w biodrach 109 i wzięłam rozmiar L. I ogólnie ok jest, chociaż w biuście mogłaby być odrobinę luźniejsza, ale to bawełna więc liczę, że troszkę się rozciągnie :-)

Robotka1 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczny,
    Ma tableta z dodatkowa klawiatura wiec mogę w koncu napisać bo na telefonie to jakiś koszmar :)
    I dzisiaj znów inny lekarz = nowa koncepcja. Dzisiaj nowy doktorek sobie wymyślił ze on by jednak krążek założył. śmiech na sali - to po kiego grzyba ładowali mi te sterydy?
    Poza tym tak - jestem w 32 tygodniu, zanim przyjdzie posiew który bo zrobili jutro to minie 7 dni - będę w 33 tygodniu a krążek ściągaj w 37. średnio widzę sens zakładania tego na miesiąc.
    Poza tym lekarz się pyta ile mała wazy, mowie 1750g, a on na to ze taka bezpieczna graanica to 2kg - przecież zanim mi założą ten krążek to ona bedzie ważyć 2kg...
    Z innej strony, mój lekarz, który mnie zna i zna maja szyjkę od początku mówi, ze ta szyjka się wgl nie zmienia i niema żadnego zagrożenia i pessara nie bedzie zakładał.
    Kurde, szyjka ma 2,6cm i jest zamknięta - raczej nie urodzę jutro. nie ma takiego zagrożenia.
    Jutro ma byc ordynator i on masię wypowiedzieć ale decyzja i tak należy do mnie, a ja raczej nie zamierzam się na to godzić.
    W środę mam wizytę u swojego giną wiec on się wypowie, jemu ufam. poza tym juz mi ostatnio powiedział, ze jakby się pogorszyło to zamówienie i dostarczenie mu do gabinetu krążka to jest kwestia 24h. a przecież on nie musi byc zakladany w szpitalu... nooo także zamierzam im odmówić jutro tej akcji :)

PS. dzisiaj w nocy dostałam ostatnia, 4 dawkę sterydow.
    Lekarz wspominał ze składnikiem tych sterydow jest kwas(?) czy cos tam arachidowego i warto sobie codziennie zjeść garść orzechów arachidowych zeby naturalnie dopomóc plucka :)

Pozdrawiamy Was z Natalka serdecznie!

KasiaKwiatek, Ida lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej muszę wam powiedzieć że ten OLejek makadamia jest mega, nie zauwazam już rozstepow na cyckach a byly wg mnie bardzo widoczne, SZOK!!!

a i jeśli lubicie herbaty to wczoraj mi siostra M. zaparzyła z BIOACTIVE earl grey z cytrusami - jest pyszna!!!!!

lk80hku.png
    84pj0p2.png
‹‹ 2790 2791 2792 2793 2794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ