Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
MF co za sytuacja z tym szpitalem, dobrze ze teraz sie zorientowalas, ze nie jest tam idealnie. Ja bym wyszla na zadanie, lezec to Ty mozesz sobie w domu. Jestes kilka dni i nikt Cie nie zbadal, nie zrobil usg?? Chore to jest.
Liwi ktg ok. 40 min jak dobrze pamietam, u mnie w szpitalu tak bylo, jak jezdzilam 3 lata temu.
Fasia pisalas ostatnio o ciuszkach ze smyka, ja juz nic tam nie kupie, bo rok temu kupilam marynarke dla corki kosztowala ok. 70-80 zl, po drugim praniu wygladala jak najgorsza szmata. Miesiac temu weszlam do pepco i mnie piorun strzelil jak zobaczylam, ze wisi na wieszaku ta sama marynarka za 29,99 zl!!! Wzielam ja do reki i to byl ten sam material, identyczna marynarka z takim samym podszyciem i guzikiem jak w smykuJa prawie cala wyprawke teraz kupilam w tesco i jestem bardzo zadowolona po praniu. Wygladaja jak nowe
Aguś86, Fasia lubią tę wiadomość
-
a dzien dobry
ULKA dzieki, ja do wozka bede miala kocyk, ew. angelwings, typowej poscieli nie kupuje
RUDZIA trzymamy kciuki, bedzie dobrze- musi. Mam nadzieje ze w koncu ktos konkretnie odniesie sie do Twojej sytuacji i bedziesz wiedziala na czym stoisz.
LIWI tak ambulatoryjnie ktg to chyba ok 30 min, ew jak sie cos dzieje w zapisie to wydluzaja, wiec powinnas zdazyc
MF a boli Cie tak mocno dalej? nie daj sie tam. A nie ma tak jakiegos ordynatora, obchodu?
Mialo mnie dzisiaj tu nie byc, ale mialam straszna noc, wiec zostaje w domu i leze dalej
mimo wszytko milego dnia wszystkim
Militta110816 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
LILOE cisnienia nie mierzylam, ale puls na pewno mialam podobny do Twojego tak na oko
, kurcze nie wiem co to bylo, obudzilam sie o 1, nie wiem czy to maly mnie obudzil, bo tak okrutnie okladal mi pecherz i szyjke ze az bolalo, czy spięcie brzucha dosc silne bo mialam rownolegle te dwa nieprzyjemne uczucia, zimny pot, szybki puls, potem zastanawialam sie czy mnie boli brzuch okresowo ale doszlam do wniosku ze to bol bioder promieniujacy do srodka, pare razy mi sie ten brzuch spial jeszcze ale juz nie az tak jak na poczatku, wzielam dodatkowo relkę, ale dlugo nie moglam zasnac. Zobacze jak bedzie w ciagu dnia, najwyzej sie gdzies pofatyguje
.
Liloe a czujesz ten szybki puls ? -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny umieram.. Mam za sobą jedna z gorszych nocy
po 2 obudził mnie ból wszystkich zębów i dziąseł. Wypiłam apap na przeziębienie, po godzinie było trochę lepiej i zasnelam. Po chwili obudziłam się zlana potem.. Katar z cieknacego zrobił się gesty, gardło boli, kaszel mnie męczy i boli mnie od niego cały brzuch, boje się o Julka..
Bambi czy jesteś w stanie doradzić mi jakieś leki, bo podejrzewam ze to zatoki stąd ból dziąseł.. Sinupret można łykać? Chyba mi laryngolog w październiku mówiła ze tak.. Pije właśnie gorące mleko z czosnkiem i miodem. Napar z lipy z miodem i cytryna. Sok z cebuli. Apap wzięłam w nocy ale temp nie mam.. Do lekarza dostane się w przyszłym tyg poza tym wiem ze nic nie przepisze wiec to chyba nie ma sensu.. Czuje się fatalnie(
No to pomarudzilam..Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 08:25
-
Witamy się
Rudzia powodzenia na wizycie. Trzymam kciuki, żebyś trafiła na kogoś sensownego.
Ula ja też nie kupuję pościeli do wózka, kocyk mi wystarczy.
Liloe gratki za kolejny tydzień. Dziwna sprawa z tym ciśnieniem.
MF jeżeli mija Ci ten ból a oni zamierzają cię tylko obserwować bez wykonywania badań, to bez sensu taki pobyt w sszpitalu. A gdzie leżysz, bo z tego co kojarzę jesteś z okolic Wrocławia. -
nick nieaktualnyCo to za choróbsko u Nas tu panuje ?!
MF - walcz w tym szpitalu, zadawaj im 5 tys nawet głupich pytań ale niech zaczną coś robić. Widzę że w każdym szpitalu są takie właśnie przypadki lekarzy którzy maja wszystko w nosie.
Rudzia trzymam kciuki
Fasia współczuje bólu
Mnie meczy kaszel po operacyjny, meczę się bo porządnie nie mogę od kaszleć.
Mleko już produkuje dziś odciagnełam 50 ml jestem z siebie DUMNA - zwłaszcza że babka od laktacji powiedziała że mogę nie mieć pokarmu przez tydzień nawet na początku.
Ale to chyba wina dobrej wiadomości która wczoraj dostałam - mała coraz mniej korzysta z respiratora w nocy mieli jej go "skręcić " jeszcze bardziej no i lekarz chce wprowadzić pokarm i dziś się dowiem czy już coś dostała do jedzonka
Wy tu rozmawiacie o wózkach ja w sumie od początku miałam wybrany na szczęście i już właśnie jest w trybie pilnym (kolega chyba zbytnio się wczuł bo wózka to ja nie będę na razie potrzebować) do sklepu :)No i fotelik już czekaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 08:33
hwesta, lysinka, Fasia, Bambi85, CzaryMary, KasiaKwiatek, iwonka1077, weronika86, Aguś86, Nadzieja84, Ida, shimmer_lip, haneczka lubią tę wiadomość
-
FASIA sinupret mozna, to ziolowy lek. Ale widze, ze wzielo Cie na calego
. Jakies inhalacje rob, powinno pomoc na katar i na drogi oddechowe. Gardło plucz woda z sola albo wodą z wodą utlenioną 2:1.
Alw mysle ze do lekarza powinnas sie zapisac, skoro taki kaszel to ktos powinien Cie osluchac- moze masz jakies zapalenie oskrzeli i trzeba antybiotyk? ten katar skoro zmienil chcrakter tez podejrzany, jak jeszcze sie okaze , ze zmieni kolor to tak samo jak wyzej- wersja z antybiotykiem aktualna. Iczosnek, duuuzo czosnku. -
ejjj ale nie moze byc tak, ze do lekarza rodzinnego terminy na pszyszly tydzien, wiem, ze tak praktykuja ale to niezgodne z przepisami. Lekarz rodzinny musi Ci zagwarantowac opiekę od 8- 18, wiem ze szczegolnie " w sezonie" nie wyrabiaja ale to nie powod zeby na wizyte tydzien czekac.
weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFasia ja na zatoki dostałam od lekarza właśnie sinupret. 3x2 do tego spray do nosa i apap z vit C. Fakt minęły 3 dni ale zadziałało.
Dzień dobry btw
Edit a do tego oczywiście cały zestaw medycyny domowej: herbata z miodem, mleko z miodem i czosnkiem, sok z bzu, sosnowy i co tam miałamWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 08:54
Bambi85 lubi tę wiadomość
-
FASIA a pomoc dorazna??? masz gdzies blisko, to taki lekarz rodzinny po 18, tam na pewno zapisow nie ma . Chodzi tylko o osluchanie przeciez
o znalazlam , NZOZ OPTIMA na Krakowskiej44, daleko to od Ciebie :>?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 08:51
weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydzień doberek
MF - mam nadzieję, że Cię jednak wypuszczą. Trzymaj się tam dzielnie.
Rudzia - trzymam mocno kciukasy
Angela - brawo !! super, że masz mleczko!
Fasia - oj biedna Ty, wiem że takie przeziębienie może mega wymęczyć
Liloe - gratki z okazji nowego tygodnia
U mnie zgaga cd. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny