X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie za pranie jeszcze nie zabrałam, chyba będę ostatnia :P

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lysinka wrote:
    Dziewczyny, mam pytanko. Ile kupić pieluch tetrowych i czy wziąć jakieś flanelowe?
    Ja mam 10 dużych tetrowych, 5 małych takich do otarcia buźki i 3 flanelki, które będę do wózka wkładać jako prześcieradełko. :) Ale podobno tetrowych nigdy za wiele, bo używa się je do wszystkiego.

Fasia, Aguś86, Bambi85, lysinka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 10 tetrowych białych, 5 kolorowych na wizyty u lekarza takich ładniejszych i 4 flanelki też właśnie ich używam jako prześcieradło do wózka :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łomatko!! przylazłam, czuję się jak stara babcia!! :( trochę mnie to załamuje :/ naklejka średnio mi się podoba, bo zamiast czerwonych elementów są różowe... ehhh może jakoś się przyzwyczaję.

Bambi co Ci kurier przytargał.

Fasia z niecierpliwośćią czekam na fotki bryki:)

KasiaK - jestem z Ciebie dumna! Zazdroszczę energii.

Bambi85, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziwczyny. Jeju ale się nażarłam truskawek, pół kilograma zniknęło w 10 minut. Ale pyszne były. Wiem, że o tej porze roku to pędzone, ale co zrobić jak mam ochotę...

Piękny brzuszek Gosha :)

Pieluchy tetrowe to podstawa. Miałam kilka flanelowych, ale używałam ich bardziej jako kocyki niż pieluszki, a tetrowe to dosłownie do wszystkiego: jedną miałam rozłożoną na przewijaku zawsze, inna była do tamowania wylewu z piersi podczas karmienia, jeszcze inna na ramię, żeby mnie mały nie ohaftował jak miało mu się odbić. No dużo tego szło i powiem szczerze, że 10 to mało dla mnie. No chyba że ktoś dzień w dzień pranie robi, to co innego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 13:31

Aguś86, lysinka, Gosha lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dlugo by pisac co przyszlo :P... mama mi przyslala dwa kartony rzeczy dla malego. Mowila ze cos tam kupila ale dwa kartony :P, wiem po kim to mam przynajmniej, jakies bodziaki, bluzeczki, kompleciki, rozek, spiworek, tą mate z lidla do raczkowania i takie tam :P, i jeszcze przyszly moje koszule do szpitala; w sumie u nas daja do porodu i pozniej, ale jakies swoje dwie bym chciala miec w razie czego, albo jak trafie wczesniej odpukac, no i w domu po powrocie pierwsze pare dni tez najwygodniej w koszuli podobno wiec cos tam sobie zamowilam.
    Jeszcze mam paczki w paczkomacie :P mialam po nie jechac ale dzisiaj leze echh

misia83, weronika86, haneczka, lysinka, Ewelcia, Gosha, Fasia, Amy_ lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Mimka ja też bym truskawki zjadła. Zamowiłam sobie w tesco, ale dzisiaj ich nie bedę miala :( W ogóle chodzą za mną truskawki od kilku dni. I koktajl truskawkowy :)

mimka84 lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie mnie tez kolezanka mowila ze tetr ma 30 i ciagle jej sie wydaje ze malo, ja mam chyba 25 , najwyzej dokupie

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 19:50

iwonka1077 lubi tę wiadomość

• misia83 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba musze dokupić te tetrowe bo mam chyba 10 :(

Idą, ja wole w domu czekać niż bujać sie po sklepach i często przepłacać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 13:33

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Hania witaj kobieto :) usprawiedliwienie masz :D haha Dawaj pisz co u ciebie jak przygotowania jak się czujesz.

:D czuję się naprawdę nieźle. :) Te spacerki w słońcu dodały mi dużo energii, dotleniły. Noce przesypiam jak niemowlak. Haha Złe porównanie:P

Wy tu mówicie o obrączkach, a ja od dawien dawna mam spuchnięte palce i bolą mnie stawy, tak, że nie zginam ich do końca właściwie wcale. Neurolog nawet mnie skierowała do reumatologa, ale co on mi może powiedzieć poza tym, że jestem w ciąży? ;) Więc nie idę. Nie robię rękoma wielu rzeczy, bądź robię niezgrabnie. Ale za to mam wymówkę dla męża, gdy mi się nic nie chce. Tylko ciii ;)

Przygotowania stanęły na tym, że "prawie" spakowałam torbę do porodu i do szpitala. Ale utknęłam na:
    1. ciuszkach dla dzidzi. Kompletnie nie wiem, jakie zestawy naszykować, ile i jakiej wielkości :P
    2. koszuli do porodu, bo w żadną kupioną przeze mnie eseczkę (do karmienia) nie mieszczę się z brzuchem. Ale jutro czmychnę na targ, bo po 40zł mają takie wieeelkie eski do porodu :)

Czeka mnie jeszcze wyprasowanie drugiego kompletu pościeli (na zmianę) i ogranizera, bo jakoś z rozmachu jego też wyprałam. :)

Arturek ma się dobrze, silny jest bo rozpycha się jak szalony, ale spacerki mu służą, bo jak się ulula to potrafi cały dzień przespać. :)

nick nieaktualny, Fasia lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Jeju Mimka ja też bym truskawki zjadła. Zamowiłam sobie w tesco, ale dzisiaj ich nie bedę miala :( W ogóle chodzą za mną truskawki od kilku dni. I koktajl truskawkowy :)
    Ja dziś w biedronie dorwałam. Śniły mi się dziś truskawki, że byłam u babci na wsi i tak zrywałam z krzaczków i jadłam, po przebudzeniu wiedziałam, że jak nie zaliczę truskawek to dzień będzie stracony. Mam w zamrażarce takie prawdziwe, ale jakiś dziwny to gatunek bo po rozmrożeniu robią się bardzo brzydkie i tylko na koktail się nadają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 13:35

Aguś86, weronika86, Fasia lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Rudzia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeejku tyle pieluch tetrowych??? Ja mam 6 :D i myslalam ze starczy :D

haneczka, weronika86, Amy_ lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Aguś86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koszuli najwygodniej póki krocze się nie podgoi, bo lepszy przewiew ;) Później kupiłam sobie jedną pizame do karmienia. Teraz też z niej skorzystam :) W ogole kupiłam tylko jedną nową koszule do karmienia i ten cienki szlafrok, bo mam 3 z zeszlej ciąży, z ktorych w domu będę korzystać :) Ta nowa do szpitala w razie W ;)

Bambi85, Bambi85 lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lysinka wrote:
    Gosha brzuszek super:)
    Haneczka przypomniałaś mi o zwiedzaniu porodówek, do Trzebnicy wybieram się od dwóch tygodni.
    Łysinka, rodzisz w Trzebnicy? :) To może się spotkamy! Termin mam na 14, a Ty?

Ps. Zwiedzanie tylko w poniedziałki o 13:00 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 13:37

• Ida Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 19:50

haneczka, misia83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu my 34 tydz <3 http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7aa988e2ee0d.jpg

mimka84, Ida, nick nieaktualny, Aguś86, haneczka, lysinka, misia83, Rudzia, Ewelcia, Robotka1, Gosha, Fasia, Agusiek89, nick nieaktualny, Eweliśka, iwonka1077, sylvia007, weronika86, Militta110816, nick nieaktualny, Amy_ lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Jeejku tyle pieluch tetrowych??? Ja mam 6 :D i myslalam ze starczy :D
    Rudzia, każdy inaczej potrzebuje. Może u Ciebie nie będą tak szły, u mnie szły bardzo. A że pranie robię zwykle co 3 dni no to łatwo policzyć, 10 by mi nie starczyło.

Rudzia, fajnie że trafiłaś na rzeczową lekarkę.

Rudzia lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Aguś86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie że ja do buźki, na ramię do odbijania używałam takich małych bialych ręczników z ikei? Chyba na nich pisało ręczniki dla gości :P Mam ze dwadzieścia ;) Dlatego 10 białych tetr mi starczyło :)

mimka84, nick nieaktualny, Bambi85 lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę na shoping :) szafki ogladać pod kolor łozeczka potrzebuje .

‹‹ 2832 2833 2834 2835 2836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ