Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam 10 dużych tetrowych, 5 małych takich do otarcia buźki i 3 flanelki, które będę do wózka wkładać jako prześcieradełko.lysinka wrote:Dziewczyny, mam pytanko. Ile kupić pieluch tetrowych i czy wziąć jakieś flanelowe?
Ale podobno tetrowych nigdy za wiele, bo używa się je do wszystkiego.
Fasia, Aguś86, Bambi85, lysinka, liloe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyłomatko!! przylazłam, czuję się jak stara babcia!!
trochę mnie to załamuje
naklejka średnio mi się podoba, bo zamiast czerwonych elementów są różowe... ehhh może jakoś się przyzwyczaję.
Bambi co Ci kurier przytargał.
Fasia z niecierpliwośćią czekam na fotki bryki:)
KasiaK - jestem z Ciebie dumna! Zazdroszczę energii.
Bambi85, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
Cześć dziwczyny. Jeju ale się nażarłam truskawek, pół kilograma zniknęło w 10 minut. Ale pyszne były. Wiem, że o tej porze roku to pędzone, ale co zrobić jak mam ochotę...
Piękny brzuszek Gosha
Pieluchy tetrowe to podstawa. Miałam kilka flanelowych, ale używałam ich bardziej jako kocyki niż pieluszki, a tetrowe to dosłownie do wszystkiego: jedną miałam rozłożoną na przewijaku zawsze, inna była do tamowania wylewu z piersi podczas karmienia, jeszcze inna na ramię, żeby mnie mały nie ohaftował jak miało mu się odbić. No dużo tego szło i powiem szczerze, że 10 to mało dla mnie. No chyba że ktoś dzień w dzień pranie robi, to co innego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 13:31
Aguś86, lysinka, Gosha lubią tę wiadomość
-
oj dlugo by pisac co przyszlo
... mama mi przyslala dwa kartony rzeczy dla malego. Mowila ze cos tam kupila ale dwa kartony
, wiem po kim to mam przynajmniej, jakies bodziaki, bluzeczki, kompleciki, rozek, spiworek, tą mate z lidla do raczkowania i takie tam
, i jeszcze przyszly moje koszule do szpitala; w sumie u nas daja do porodu i pozniej, ale jakies swoje dwie bym chciala miec w razie czego, albo jak trafie wczesniej odpukac, no i w domu po powrocie pierwsze pare dni tez najwygodniej w koszuli podobno wiec cos tam sobie zamowilam.
Jeszcze mam paczki w paczkomacie
mialam po nie jechac ale dzisiaj leze echh
misia83, weronika86, haneczka, lysinka, Ewelcia, Gosha, Fasia, Amy_ lubią tę wiadomość
-
Krysti wrote:Hania witaj kobieto
usprawiedliwienie masz
haha Dawaj pisz co u ciebie jak przygotowania jak się czujesz.
czuję się naprawdę nieźle.
Te spacerki w słońcu dodały mi dużo energii, dotleniły. Noce przesypiam jak niemowlak. Haha Złe porównanie:P
Wy tu mówicie o obrączkach, a ja od dawien dawna mam spuchnięte palce i bolą mnie stawy, tak, że nie zginam ich do końca właściwie wcale. Neurolog nawet mnie skierowała do reumatologa, ale co on mi może powiedzieć poza tym, że jestem w ciąży?
Więc nie idę. Nie robię rękoma wielu rzeczy, bądź robię niezgrabnie. Ale za to mam wymówkę dla męża, gdy mi się nic nie chce. Tylko ciii 
Przygotowania stanęły na tym, że "prawie" spakowałam torbę do porodu i do szpitala. Ale utknęłam na:
1. ciuszkach dla dzidzi. Kompletnie nie wiem, jakie zestawy naszykować, ile i jakiej wielkości
2. koszuli do porodu, bo w żadną kupioną przeze mnie eseczkę (do karmienia) nie mieszczę się z brzuchem. Ale jutro czmychnę na targ, bo po 40zł mają takie wieeelkie eski do porodu
Czeka mnie jeszcze wyprasowanie drugiego kompletu pościeli (na zmianę) i ogranizera, bo jakoś z rozmachu jego też wyprałam.
Arturek ma się dobrze, silny jest bo rozpycha się jak szalony, ale spacerki mu służą, bo jak się ulula to potrafi cały dzień przespać.
Krysti, Fasia lubią tę wiadomość
-
Ja dziś w biedronie dorwałam. Śniły mi się dziś truskawki, że byłam u babci na wsi i tak zrywałam z krzaczków i jadłam, po przebudzeniu wiedziałam, że jak nie zaliczę truskawek to dzień będzie stracony. Mam w zamrażarce takie prawdziwe, ale jakiś dziwny to gatunek bo po rozmrożeniu robią się bardzo brzydkie i tylko na koktail się nadają.Aguś86 wrote:Jeju Mimka ja też bym truskawki zjadła. Zamowiłam sobie w tesco, ale dzisiaj ich nie bedę miala
W ogóle chodzą za mną truskawki od kilku dni. I koktajl truskawkowy 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 13:35
Aguś86, weronika86, Fasia lubią tę wiadomość
-
W koszuli najwygodniej póki krocze się nie podgoi, bo lepszy przewiew
Później kupiłam sobie jedną pizame do karmienia. Teraz też z niej skorzystam
W ogole kupiłam tylko jedną nową koszule do karmienia i ten cienki szlafrok, bo mam 3 z zeszlej ciąży, z ktorych w domu będę korzystać
Ta nowa do szpitala w razie W
Bambi85, Bambi85 lubią tę wiadomość
-
Łysinka, rodzisz w Trzebnicy?lysinka wrote:Gosha brzuszek super:)
Haneczka przypomniałaś mi o zwiedzaniu porodówek, do Trzebnicy wybieram się od dwóch tygodni.
To może się spotkamy! Termin mam na 14, a Ty?
Ps. Zwiedzanie tylko w poniedziałki o 13:00
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 13:37
-
nick nieaktualnyA tu my 34 tydz
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7aa988e2ee0d.jpg
mimka84, Ida, CzaryMary, Aguś86, haneczka, lysinka, misia83, Rudzia, Ewelcia, Robotka1, Gosha, Fasia, Agusiek89, KasiaKwiatek, Eweliśka, iwonka1077, sylvia007, weronika86, Militta110816, liloe, Amy_ lubią tę wiadomość
-
Rudzia, każdy inaczej potrzebuje. Może u Ciebie nie będą tak szły, u mnie szły bardzo. A że pranie robię zwykle co 3 dni no to łatwo policzyć, 10 by mi nie starczyło.Rudzia wrote:Jeejku tyle pieluch tetrowych??? Ja mam 6
i myslalam ze starczy 
Rudzia, fajnie że trafiłaś na rzeczową lekarkę.
Rudzia lubi tę wiadomość
-
A wiecie że ja do buźki, na ramię do odbijania używałam takich małych bialych ręczników z ikei? Chyba na nich pisało ręczniki dla gości
Mam ze dwadzieścia
Dlatego 10 białych tetr mi starczyło
mimka84, Krysti, Bambi85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny