Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
mantissa wrote:Dzień dobry, dziewczyny!

Wiecie, te wszystkie przeziębienia to przez to, ze zimy nie było i w ogóle tych wirusisk nie wymrozilo.
Swoją drogą, Fasiula, nie rozumiem co to z tą twoją przychodnią. Jak może nie być miejsc. U mnie przychodze, odczekuje w kolejce i wchodzę tego samego dnia. A jak u Ciebie jest inaczej, to przecież przychodni jest mnóstwo, rejonizacji nie ma więc możesz iść do jakiejkolwiek.
Niestety jest. Składa się deklarację do jednej przychodni i to jest Twój lekarz 1-go kontaktu. Fakt, mnożna na poczekaniu zmienić deklarację, ale takich zmian w roku może być bodajże maks 2 lub 3. A swoją drogą, to do rodzinnego powinna być rejestracja codziennie z rana na dany dzień, a nie umawianie chorych na za tydzień. Skandl jakiś normalnie. -
misia83 wrote:Dziewczyny, a kupujecie mate ochronną do materaca żeby go nie zamoczyć?
Ja takowy nabyłam, ale znajoma mnie "zganiła", że materac nie będzie powietrza przepuszczał i zgłupiałam:(
Misia, słyszałam, że niektóre mamy kładą ceratkę tylko na fragmencie łóżeczka, w okolicach pupki. Może to jest sposób. Ja mam dodatkowo taka poduszkę klin z pianki, perforowaną, przez którą dzidzi może oddychać nawet śpiąc na brzuszku i twarzą w dół.
misia83 lubi tę wiadomość
-
haneczka wrote:Ja mam dodatkowo taka poduszkę klin z pianki, perforowaną, przez którą dzidzi może oddychać nawet śpiąc na brzuszku i twarzą w dół.

To jakaś specjalna? Ja mam taką zwykła chyba z all... albo jestem tępa i nie znam jej właściwości jeszcze
CzaryMary a co innego zostało mi do roboty? Generalnie jestem gotowa na każdą ewentualność. Brakuje mi tylko stoperów do szpitala ale jest apteka w szpitalu więc dam radę
-
no dokladnie, dlatego moj tez nie byl taki chetny zeby mnie do szpitala pchac na szczescieAguś86 wrote:Mi ginka wczoraj powiedziała, że w domu mam takie samo postępowanie co by było w szpitalu i tam nic by więcej mi nie dali, wiec się uspokoilam trochę
Mówiła ze fenoterol to już dają przy akcji skurczowej żeby wyhamować jak inaczej się nie da, a normalnie nospę i aspargin. Mówiła też że gdybym poczuła jakieś niepokojące skurcze, inne niż dotychczas czy nie czuła małego to bez oporu jechać na ip na Polną.
Mantissa trzymam kciuki, żeby Cię do domu puscili
Jednak dom to dom 
GOSHA brzuszek super
FASIA sklada wozek pewnie a miala lezec
HANECZKA dobrze ze jestes, ta poduszka klin to cos w stylu lifenest?? ostatnio o to tu pytalam ale tylko IDA podniosla temat
Aguś86, Gosha lubią tę wiadomość
-
shimmer_lip wrote:Rudzia to super

Czary ja nie noszę obrączki bo bratowa właśnie w taki sposób straciła swoją
znaczy mąż jej przecinał na palcu bo w ciąży spuchła.
Nam położna mówiła, że bardzo często tnie się obrączki nawet na porodówce.
Ja już swojej nie noszę od dawna, bo nowa i mi szkoda
-
Tata trochę pomógł i mam rozłożony stelaż z gondolką ale tak mnie łupie w krzyżu i ciągnie od pachwiny aż do kolan więc zdjęcia pokażę Wam później. Jak małż wróci i złoży wsio. Wtedy wózio bedzie mieć sesję zdjęciową
misia83, KasiaKwiatek, CzaryMary, Aguś86, Bambi85, Rudzia, Ida, weronika86, haneczka, Gosha, Ewelcia, Agusiek89, iwonka1077, Ola89, liloe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPierwsza pralka z moimi i Mikiego ubrankami wstawiona
od razu mi lżej na duszy. Na razie kolorowe, a drugie będzie jasne. Jutro koce i pościel. Wszystko wrzucę do worków zamykanych i będzie gotowe. Na koniec zostawiam poszycie wózka. Jutro zrobię fotę wyjściówek Mikiego ze szpitala 
A teraz wsiadam na snowboard i heja bo 3 pralki czekają na prasowanie. Dziś mam moc!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 13:17
misia83, CzaryMary, shimmer_lip, Fasia, Aguś86, Rudzia, Ida, haneczka, weronika86, lysinka, Ewelcia, iwonka1077, liloe lubią tę wiadomość
-
W gratisie dostałam butelkę antykolkową Canpol, 2szt próbki wkładek laktacyjnych Canpol i wieszak na smoczek Lovi z napisem "I love Mummy"
misia83, Aguś86, Bambi85, Rudzia, CzaryMary, Ida, haneczka, weronika86, lysinka, Gosha, Agusiek89, KasiaKwiatek, iwonka1077, sylvia007, liloe lubią tę wiadomość