X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanko. Ile kupić pieluch tetrowych i czy wziąć jakieś flanelowe?

km5smg7yaiikzi6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Krysti ja mieszkam w Legnicy :)
    Kuzwa! Tuz to bliskooo;) haha ja dokladnie kolo Złotoryji mieszkam :D Miedzy Zlotoryją a Jelenią ze Świerzawy jestem :) adk jak bede w pl to wpadne do legnicy z Ignasiem ja uwielbiam Legnice :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Takie strzelania? Mi coś strzela w brzuchu jakby małe baloniki pękały i się zastanawiam co o jest

hehe no strzelania ale jednocześnie czuję girkę smyrającą pod żebrami.

Gosha - kształtny brzucholek:)

lysinka - ja bym kupiła 10 tetrowych i 2 flanelki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 11:58

lysinka, Gosha lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Dziewczyny gdzie jest MłodaDama ?? Haneczka ?? Wydaje mi się czy one się już bardzo dawno nie odzywały ??

Jestem! :) Dziękuję że o mnie jeszcze pamiętacie. :) Ostatnie 2 tygodnie poza tym, że miałam bardzo zajęte (lekarze x milion, 3 x SR, odwiedziny, walentynki itp.), postanowiłam spędzać bardziej aktywnie w związku z piękną słoneczną pogodą:) Zamiast siedzieć przed kompem, dużo spacerowałam, łaziłam po targach, parkach i obmyślałam sobie wózkowe trasy :))

Na wstępie chciałabym pogratulować i uściskać dzielną Angelę i jej słodką Martynkę !!! :*:) Btw. Moja dzidzia w wersji damskiej też miała być Martynka, ale jest men.;)
    Dopiero wczoraj natrafiłam na Twoją historię i prześledziłam ją od samego początku. Trzymam kciuki za szybki powrót dzidzi do domku. Całe szczęście, że urodziła się taka duża. :) Jest śliczna!

Dzisiaj mam jedyny dzień w tym tyg, kiedy siedzę na dupce, więc posiedzę z Wami.:) W poniedziałek zwiedzaliśmy z mężem porodówkę w Trzebnicy. Przyjemnie, przemiła położna, tylko pachnie szpitalem. ;) Wczoraj dentysta, jutro wizyta u gina, w piątek znów dentysta. Dla mnie Ci lekarze to są wycieczki do innego miasta i cały dzień z głowy. Nawet nie wiem, kiedy mi tygodnie zlatują. Zaraz zaraz to już 33 tydz. Wow :)

Nie wiem jak u Was, ale mi pod koniec ciąży strasznie zęby się psują :/ Mimo, że wcinam jogurty, mleko codziennie. Krwawią dziąsła, szyjki się poodsłaniały, 2 zęby już mnie bolały i do leczenia. Kolorowo nie jest. Pewnie byłabym już z 1000zł w plecy, ale na szczęście mam dentystkę w rodzinie i wszystko robi mi na ładny "szczerbaty" uśmiech, kwiatka i czekoladę:D

Miłego dzionka i już czytam co dzisiaj jest na fali. :)

CzaryMary, lysinka, Krysti, Fasia, Eweliśka, Aguś86, mantissa, Bambi85, Gosha, iwonka1077 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia super wiesci :) wreszcie ktos normalny byl .No i poród naturalny u ciebie u mnie tez bedzie naturalny i poproszę tez o znieczulenie i gaz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka - nareszcie!! ja się o Ciebie martwiłam.
    Szykuj dupsko do bicia! tutaj trzeba się na takie dłuższe nieobecności oddelegowywać!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 12:03

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania witaj kobieto :) usprawiedliwienie masz :D haha Dawaj pisz co u ciebie jak przygotowania jak się czujesz.

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha ale Ci brzucho wystrzelił :) super wyglądasz :) ja właśnie śledzika zjadłam mmmm ale to jeszcze nie ten smak , chce mi się mięska :p

weronika86, Gosha lubią tę wiadomość

• lysinka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha brzuszek super:)
    Haneczka przypomniałaś mi o zwiedzaniu porodówek, do Trzebnicy wybieram się od dwóch tygodni.

Gosha, haneczka lubią tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha brzusio mega :) śliczny :*

Gosha lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam .. Lekarz osłuchał i powiedział, że jest czysto. Gardło lekko zaczerwienione. Dziąsła sprawdził i nic tam nie widzi, a mnie boli cała dolna szczęka. Jest to mega dokuczliwe.. Taki pulsujący ból, dziąsła zrobiły się tam jakby bardziej czerwone.. nie wiem co to.. Powiedział, że to wirusówka. Przepisał na gardło hasco-sept czy coś takiego ale mam tantum verde więc nie kupowałam, flavamed na kaszel ale znajoma farmaceutka dała mi Stodal, że niby lepszy, Wy też o tym pisałyście, calcium i rutinoscorbin. Dużo pić. Jak pojawi się gorączka to apap. Jak wydzielina zmieni kolor to wrócić po antybiotyk. I to by było na tyle..

Wstąpiłam po drodze do tesco po czerwoną herbatę i wodę do picia, bo mi się skończyła. Później apteka i rossmann i padam na ryj! Ciągnie mnie w pachwinach, boli dół brzucha, w zasadzie boli mnie całe ciało.. Dawno nie czułam sie tak fatalnie, naprawdę.. Wlazłam do łóżka i leżę..

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia cieszę się ogromnie, że w końcu znalazłaś kompetentnego lekarza! Lepiej późno niż wcale, najważniejsze że zrobiła badania i wiesz na czym stoisz jeśli chodzi o poród

Haneczka martwiłam się o Ciebie. Fajnie, że jesteś i, że wszystko dobrze u Ciebie

Gosha śliczny brzusio!

Rudzia, Gosha, haneczka lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) Ależ się dzisiaj wyspałam, normalnie do 11:00 z przerwami oczywiście ale to mało ważne :)

Gratuluję nowych tygodni wszystkim i chwalę się swoim - zaczęliśmy 30 tydz czyli wg Belly 31! Jej to już tuż tuż..... (Fota później)
    Gosha gdzieś Ty zmieściła te +13kg? Chyba w cyckach :) Powaga, patrzę na Was czytam te plusowe kilogramy i zastanawiam się GDZIE ONE SĄ! Wy chyba coś źle liczycie :P

Rudzia cudownie że ktoś w końcu się Tobą zajął! Aż strach pomyśleć co by było gdyby faktycznie zrobili Ci tą cesarkę i infekcja by się rozniosła. Brrrrry.....

Dziewczyny chore i szpitalne: nie dajcie się! Fasia, ja już leję na to co mi mówią w rejestracji. W ogóle to straszne jest że to nam pacjentom każą chodzić do pokoju i prosić lekarza czy nas przyjmie - przecież to praca rejestracji! Ja już nie daję sobie w kasze dmuchać, tyle razy ile byłam potulna i leczyłam się sama! Dość!!! Płacę składki zdrowotne w ogromnych ilościach a korzystam z lekarza raz w roku albo i nawet nie! Należy Ci się i już!
    W szpitalu jest jeszcze gorzej bo im się wydaje że wiedzą najlepiej :/ mnie kiedyś skwitowali "trzeba studiować kupę lat żeby stawiać sobie diagnozę" myślałam że rozniosę! Musimy wymagać bo nikt się za nami nie wstawi - to przykre ale prawdziwe.

Czytam o Waszych pralkach i ciesze się że mam to już za sobą bo bym chyba nie dała już rady :/ pochodze chwilę i tak mnie w szyjce boli, brzuch się stawia... dziewczyny jeśli jeszcze macie siłę to działajcie. Nie zostawiajcie tego na ostatnią chwilę :)
    Ja do szpitala spakowana, a chłopcy na wyjście mają body z dł rękawem, półśpiochy, bluzę bawełnianą tą Lidlową i dwuczęściowy misiowy komplet (kiedyś wstawiałam tu zdjęcie). Jak będzie zimno to kocyk minky od Natalii a jak ciepło to bawełniaka :)

Plany na dzisiaj? Tryb kanapowy - ciąg dalszy :P

Krysti, weronika86, lysinka, Rudzia, Aguś86, Gosha, misia83, iwonka1077 lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 19:50

Fasia, Gosha, haneczka lubią tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    No :) jeszcze Władysław albo Bożydar ;)
    Mój mąż takimi rzucał Wladysław, Mieczysław, Waldemar. Ale na szczęście stanęło na moim Szymonie :P Kacper mi się tez bardzo podoba, ale to już nie przeszło...
    A notabene godzinkę mnie nie było bo "byłam" na zakupach ;) na ezakupy tesco, żeby mi kurier dowiózł jedzonko na kolejny tydzień, a tu taka produkcja :D

shimmer_lip, Bambi85 lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Gosha ale Ci brzucho wystrzelił :) super wyglądasz :) ja właśnie śledzika zjadłam mmmm ale to jeszcze nie ten smak , chce mi się mięska :p
    hwesta ja tez non stop nym mieso jadla teraz...pewnie organizm sam reaguje na braki w zelazie? no i soki cytrusowe :-) mhmh a ja dzisiaj wyciagam uszka i robie barszczyk z czosnkiem :-) bedzie zdrowo na przeziebienie :-) ciul ze to luty :-)
    haneczka witaj soowrotem! czasami dobrze odpoczac od kompa! jestem ciekawa co tam u angeli, czy sa jakies newsy...

hwesta, haneczka lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia - oby obyło się bez antybiotyku. leż teraz w wyrku i wypoczywaj.

Ewelcia - fajny plan na dzisiejszy dzień :)

Ja wyruszam na pocztę. Przyszły naklejki na szafę do młodego :)

Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek przyszedł !! Własnie kurier przyniósł :)))

Ida, weronika86, lysinka, Rudzia, Eweliśka, Ewelcia, shimmer_lip, Bambi85, Gosha, Aguś86, misia83, KasiaKwiatek, Krysti, haneczka, Robotka1, Agusiek89, iwonka1077, Militta110816, liloe, Amy_ lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ida Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 19:50

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fasia to gowno ci pomogl w takim razie :( nic czego bys juz nienwiedziala...ja bym dala jednak lekki antybiotyk skoro glutki sie zmienily..teraz na tym etapie taka infekcma i kaszel jest gorsza niz antybiotyk moim zdaniem..no ale lekarz wie lepiej!...
    mnie maz straszyl PROTAZYM przy stasiu..wiec wybralam i zostal stasiu :-) jak ja bym miala do niego wolac? protek?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
‹‹ 2830 2831 2832 2833 2834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ